Pages

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΗΠΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΜΕ καλούς ρυθμούς ξεκίνησε από την Κυριακή η συγκομιδή καρπουζιού από τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Τριφυλίας με ποιοτικά άριστο προιόν το οποίο είναι αρκετά ώριμο και έτοιμο για την εγχώρια αγορά και το εξωτερικό όπως διαπιστώσαμε σε επίσκεψη των αρμοδίων. Το άρωμα και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά είναι άριστα όπως επιβεβαίωσε ο παραγωγός Aναστάσιος Κίτσος στο Αγρίλι Φιλιατρών εκτιμώντας ότι "πρόκειται για καρπούζι πολυτελείας και φυσικά το πιο πρώιμο της Ευρώπης με την συγκομιδή να ενισχύεται την εβδομάδα που διανύουμε" ενώ ρωτώντας να μάθουμε το μυστικό της επιτυχίας μας εξομολογήθηκε ότι "αυτό που κάνεις πρέπει να το αγαπάς και δεν βγαίνει με λόγια οπότε το καρπούζι το προσέχουμε σαν παιδί μας μέχρι να ωριμάσει" για να προσθέσει ότι καλλιεργεί 10 χρόνια σε "μια προσεγμένη μονάδα που δημιουργήθηκε για την οικογένειά μου, ενώ φέτος καλλιεργούμε ένα καινούργιο υβρίδιο με μοναδική τεχνική καλλιέργειας με την αναγνωρισμένη ποικιλία γκάλαξι το οποίο έχει παγκόσμια αποδοχή και έχει κατακλύσει τις αγορές της Ευρώπης και όχι μόνο".
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι "τα καρπούζια αυτής της ποικιλίας όπως είδαμε έχουν σπόρια με ώριμα ποιοτικά χαρακτηριστικά και άρωμα, καθώς καλλιεργείται με πολύ μεράκι οπότε με την εντατική καλλιέργεια το φημισμένο καρπούζι αναγνωρίζεται στις αγορές του εσωτερικού και εξωτερικού χάρη στην μοναδική ποιότητά του διαφημίζοντας την περιοχή μας' για να υπογραμμίσει ότι "αυτές οι καλλιέργειες θερμοκηπίου έχουν αυξημένο κόστος με εξαιρετική δουλειά όπως είπε ο κ. Κίτσος και φροντίζουν τα φυτά με καθημερινές επισκέψεις, έλεγχο για τυχόν προσβολές, ορθολογιστική λίπανση, λελογισμένη άρδευση και ισορροπημένη ανάπτυξη και παράγουμε τελικά απηλλαγμένο από φυτοπροστατευτικά προιόντα". Κατέληξε λέγοντας ότι 'παράγουμε προιόντα δεν προέρχονται από το υπερπρώιμο υβρίδιο αλλά από την ποικιλία που έχει καθιερωθεί' ενώ εκτίμησε ότι η καλλιέργεια είναι μειωμένη κατά 80 στρέμματα με πέρσι ενώ οι υπαίθριες κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Παράλληλα αποσαφήνισε ότι "επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές κατά την καρπόδεση έχουμε αυξημένες αποδόσεις και καλή ποιότητα διότι στόχος μας δεν είναι μόνο η αύξηση της παραγωγής και η ασφάλεια των προιόντων και η φιλική προς το περιβάλλον έρευνα αλλά κυρίως η ποιότητα του ώστε να γίνει ένα ισχυρό brand name στις αγορές του εξωτερικού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου