Ένα εξαιρετικά σημαντικό διεθνές σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου διοργανώνει για τα μέσα Νοέμβρη, όταν θα βγαίνει το πρώτο λάδι, το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαμάτας. Η καθιέρωση της γευσιγνωσίας έχει πολύ μεγάλη σημασία για το ελαιόλαδο της χώρας μας, το οποίο διαθέτει εκπληκτικά γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά.
Το σεμινάριο του ΤΕΙ θα γίνει σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, από τις 18 έως τις 24 Νοέμβρη.
Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας του ΤΕΙ, «η ικανότητα διάκρισης των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου διαφορετικών ποικιλιών αποτελεί αναγκαία δεξιότητα για τα μέλη μιας ομάδας γευσιγνωστών. Ταυτόχρονα είναι και απαραίτητο εργαλείο για στελέχη επιχειρήσεων που εμπλέκονται στον ποιοτικό έλεγχο και την προώθηση του ελαιολάδου στη διεθνή αγορά. Εξίσου όμως σημαντική είναι και για τους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στον τομέα της ποιότητας του ελαιολάδου».
Το σεμινάριο διαρθρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες:
- Eκπαίδευση στα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου ποικιλιών των μεσογειακών χωρών αλλά και της αμερικανικής ηπείρου
- Εξοικείωση με τις γευσιγνωστικές τεχνικές που εφαρμόζονται σε Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ, καθώς και ανάλυση των πρακτικών παραγωγής και διαχείρισης του ελαιολάδου στις χώρες αυτές.
Εκπαιδευτές του σεμιναρίου θα είναι οι Angeles Calvo Fandos (Virgin Olive Oil Taste Panel of Catalunya, Spain), Antonio Giuseppe Lauro (Agricultural Department of the Region of Calabria, Italy) και Paul Vossen (UC Davis Olive Center, USA).
Επίσημη γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνικά με διερμηνεία από Ισπανικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Εκτός του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν:
- Σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η γευσιγνωσία του ελαιολάδου στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης της Νότιας Ευρώπης», όπου οι προσκεκλημένοι γευσιγνώστες εκπαιδευτές και εκπρόσωπος του IOC θα τοποθετηθούν σε προεπιλεγμένες ερωτήσεις και σε ερωτήσεις του κοινού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου