Στους 6 με 7.000 υπολογίζονται από το Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας οι Μεσσήνιοι που πάσχουν από διαβήτη και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων – Σωματείων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Αθανασία Καρούνου, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και την ενδοκρινολόγο – διαβητολόγο Λιάνα Τζίφα – Λούρα, έδωσαν έμφαση στην πρόληψη, που θα μειώσει τα έξοδα στο χώρο της υγείας, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διαβητικοί.
Αναφορά έγινε από την ενδοκρινολόγο κα Τζίφα και στις ανώνυμες φαρμακευτικές ουσίες και τα αντίγραφα φάρμακα.
Ανώνυμες φαρμακευτικές ουσίες
Κατά τη συνέντευξη ο κ. Αλευράς αναφέρθηκε στη 14η Νοεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, και σημείωσε πως σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για τη σύγχρονη αυτή μάστιγα, όπως την ονόμασε, η οποία εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς.
«Πολλοί λένε ότι είναι ένας απρόσκλητος επισκέπτης, άλλοι λένε ότι είναι ένας άλλος τρόπος ζωής. Σημασία έχει ότι δεν αφορά μόνο στα ίδια τα άτομα με διαβήτη. Ο διαβήτης μάς αφορά όλους. Πρέπει όλοι, φορείς και κυρίως Πολιτεία, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες, ώστε να εξασφαλίσουμε στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη κάθε δυνατή προϋπόθεση και όλα εκείνα τα μέσα που θα τους εξασφαλίζουν μια ζωή ποιοτική, χωρίς επιπλοκές», τόνισε ο κ. Αλευράς.
Από την πλευρά της, η γιατρός κα Τζίφα – Λούρα αναφέρθηκε στους τύπους διαβήτη, επισημαίνοντας πως παγκοσμίως υπολογίζεται ότι υπάρχουν 300 εκατ. άνθρωποι με επιβεβαιωμένο διαβήτη, ενώ υπάρχουν άλλα 600 εκατ. άτομα που είτε θα εκδηλώσουν είτε δεν ξέρουν ότι έχουν.
Για τις φαρμακευτικές ουσίες, είπε πως αξιόλογες ελληνικές εταιρεί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου