Pages

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Μικρό «καλάθι» κρατούν οι κτηνοτρόφοι – παραγωγοί κρέατος λόγω Πάσχα

Χαμηλά τοποθετούν τον πήχη των προσδοκιών τους οι έλληνες κτηνοτρόφοι, αν και νωρίς ακόμη, ενόψει των εορτών του Πάσχα, καθώς τέτοια περίοδο άλλες χρονιές, έβγαζαν τα «τεφτέρια» τους, για να υπολογίσουν ενδεχόμενα κέρδη από την πώληση του κρέατος. Διαφορετική από κάθε άλλη είναι η φετινή χρονιά για το ελληνικό κρέας, σε συνάρτηση με την εορταστική περίοδο του Πάσχα, η οποία αργεί πολύ, τον Μαιο.
Το γεγονός ότι το Πάσχα γιορτάζεται αρχές Μάη, μόνον ευνοϊκό δεν είναι για τους έλληνες κτηνοτρόφους που ποντάρουν πολλά κάθε χρόνο στα ζώα (αρνιά) μικρού βάρους (10-12 κιλά), προγραμματίζοντας ανάλογα την παραγωγή τους. Όπως μάλιστα εξηγεί στο paseges.gr ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και πρόεδρος στο προσωρινό συμβούλιο της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), Λευτέρης Γίτσας: «το όψιμο Πάσχα έχει ως αποτέλεσμα εκείνη την περίοδο τα αρνιά που εκτρέφουμε να είναι αρκετά μεγάλα, για τις συνήθειες, διατροφικές και μη του έλληνα καταναλωτή». Οι κτηνοτρόφοι πάντως δεν έχουν χάσει την ελπίδα τους, προσδοκώντας σε αγοραστικό ενδιαφέρον τόσο από την εσωτερική όσο κυρίως από την εξωτερική αγορά, αλλά και ενδεχόμενες συμφωνίες για πωλήσεις μεγάλων ποσοτήτων αρνιών, που έχουν επιτευχθεί μέσω συνεταιρισμών, τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου