Pages
▼
Σάββατο 27 Ιουλίου 2013
Μόνον το 20% της παραγωγής και το 25% των εξαγωγών ήταν τυποποιημένο ελαιόλαδο!
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να βάλουμε μυαλό και να εκμεταλλευτούμε το χρυσάφι που μας δίνει η ελληνική, πρωτίστως και η μεσσηνιακή γη, το ελαιόλαδο. Χωρίς υποδομές και χωρίς ενδιαφέρον να καρπωνόμαστε εμείς την υπεραξία του ΠΟΠ, ξαναπέσαμε στο παραδοσιακό αμάρτημα, το 75% των εξαγωγών έγινε σε ποσότητες χύμα.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμου Χαρακόπουλου, μόνο το 20% της παραγωγής και το 25% των εξαγωγών ελαιόλαδου της χώρας μας είναι τυποποιημένο, την ώρα που τα αντίστοιχα μεγέθη για την Ιταλία κυμαίνονται στο 75% έως 97%, ενώ για την Ισπανία στο 50% έως 55%. Αναλυτικότερα, τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εξαγωγές ελαιολάδου, δείχνουν ότι για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου του 2013, οι περισσότερες εξαγωγές ελαιολάδου έγιναν προς την Ιταλία κάτι που σημαίνει ότι ήταν χύμα. Συνολικά ανήλθαν στους 55.947 τόνους (ποσοστό 76,38% των εξαγωγών) και ήταν αξίας 154 εκατ. ευρώ. Οι ποσότητες αυτές είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με αυτές που εξήχθησαν το αντίστοιχο διάστημα του 2012, που ήταν 22.740 τόνοι. Στη δεύτερη θέση των ελληνικών εξαγωγών βρίσκεται η Ισπανία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου