Με ιδιαιτέρως σημαντικά και φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες και την τοπική αγορά, ασχολήθηκε στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας, τα μέλη του οποίου μετά από ουσιαστική και συγκροτημένη συζήτηση έλαβαν αποφάσεις και σχετικές παρεμβάσεις του Επιμελητηριακού θεσμού.
Κυρίαρχο της συνεδρίασης ήταν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες με τον ΟΑΕΕ και την γνωστή ρύθμιση που έγινε τελευταία χωρίς να εξυπηρετεί ωστόσο επί της ουσίας κανέναν. Το θέμα έθεσε στο Σώμα ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Κώστας Νικολούτσος, επισημαίνοντας τις μεγάλες διαστάσεις του προβλήματος τονίζοντας ότι πάρα πολλοί επιχειρηματίες που ήδη εκφράζουν δικαιολογημένη αγανάκτηση μένουν εκτός ρύθμισης για τις οφειλές τους, έτσι όπως αυτή έχει γίνει.
Σημαντικές παρατηρήσεις εξάλλου επί του θέματος, έκανε και ο κ. Πέτρος Παπαδάτος, ο οποίος έκανε λόγο για την απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται ο Οργανισμός και για «ραβασάκια εκβιασμού με απειλή πλειστηριασμού...». Πρόσθεσε έτσι και δικές του διαπιστώσεις ή προτάσεις οι οποίες θα πρέπει να γνωστοποιηθούν στη διοίκηση του ΟΑΕΕ συμφωνώντας με τη διαδικασία που έχει αναλάβει η Διοικ. Επιτροπή του ΕΒΕ για να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες.
Τοποθετήσεις για το ίδιο θέμα έκαναν και άλλοι σύμβουλοι όπως ο κ. Διαμαντόπουλος (για τα καταστήματα που κλείνουν) ή ο κ. Μπουλούτας (μίλησε για δυσβάσταχτους φόρους).
Διαδικασίες για ΒΙΟΠΑ
Ένα ακόμη σημαντικό θέμα ήταν το Βιοτεχνικό Πάρκο που αποτελεί από την πρώτη στιγμή επιδίωξη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας. Εκφράστηκε από το Σώμα, η δυσαρέσκεια για την ανυπαρξία εξελίξεων, παρά τις επαφές και τις πιέσεις που έχει ασκήσει το ΕΒΕ μέχρι τώρα.
Τονίστηκε εξάλλου, ότι θα πρέπει οι Δήμαρχοι του Νομού να συντονίσουν τις προσπάθειές τους μέσω και των ΣΧΟΟΑΠ για άμεση έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούτσος, το ΒΙΟΠΑ είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις στο Νομό και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο άλλης καθυστέρησης, από τη στιγμή μάλιστα που όλοι οι γειτονικοί μας Νομοί διαθέτουν αντίστοιχες υποδομές.
Και ο κ. Παπαδάτος συνηγόρησε στην ανωτέρω άποψη, παραθέτοντας μάλιστα και στατιστικά στοιχεία επισημαίνοντας ότι υπήρχαν 90 ενυπόγραφες αιτήσεις από επιχειρήσεις για να μπουν στο ΒΙΟΠΑ.
Για γραφειοκρατικά προβλήματα επ'Α αυτού έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος Νίκος Παναγιωτακόπουλος που μίλησε για έλλειψη υπαλλήλων στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ σκληρή τοποθέτηση για τις ευθύνες των Δήμων έκανε ο Αντώνης Παρασκευόπουλος. Να κληθούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να συζητηθεί από κοινού το θέμα πρότεινε ο 'Αγγελος Μπράτης.
Θαλάσσιο πάρκο
Πολύ σοβαρό ήταν επίσης και το θέμα για το θαλάσσιο πάρκο από την περιοχή Κατακόλου μέχρι την Κυπαρισσία. Εδώ εκφράστηκε ανησυχία για το πλήγμα που ενδεχομένως θα δεχθεί μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και πιθανότατα να προταθεί ειδική σύσκεψη στη Ζαχάρω για να ληφθούν αποφάσεις. Διευκρίνισε πάντως ο κ. Νικολούτσος, ότι απαιτούνται λεπτοί και προσεκτικοί χειρισμοί...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου