Οι διατάξεις του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» - άρθρο 39 - προβλέπουν ότι αιρετοί, που σχετίζονται με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, σε περιπτώσεις, που παραπέμπονται ενώπιον των Δικαστηρίων για κακουργήματα όταν «…είναι πράγματι σκόπιμο ο αιρετός Ο.Τ.Α. που κατηγορείται για κακουργήματα να τίθεται σε αργία έπειτα από καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό. Η περίπτωση να αρκούσε η απλή παραπομπή του σε Ποινικό Δικαστήριο για τον ίδιο σκοπό κρίνεται ανεπιεικής καθώς είναι δυνατόν με τον τρόπο αυτό να στιγματιστεί κοινωνικά ο κατηγορούμενος καίτοι δεν έχει καταδικαστεί ακόμα και είναι πιθανό να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό…».
Επίσης, στην περίπτωση πλημμελημάτων αναφέρει «…κρίνεται σκόπιμο να απαιτείται τελεσίδικη απόφαση των ποινικών δικαστηρίων προκειμένου να τεθούν οι εν λόγω αιρετοί σε αργία…».
- Με την παραπομπή στη Δικαιοσύνη σε αυτοδίκαιη αργία οι εργαζόμενοι στην Τ.Α.
Με την παραπομπή στη Δικαιοσύνη σε αυτοδίκαιη αργία οι εργαζόμενοι στην Τ.Α.
Αντίθετα με τους αιρετούς, οι διατάξεις του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» και μετά την τροποποίηση του Νόμου 4093/2012, προβλέπουν ότι, οι εργαζόμενοι τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, σε περιπτώσεις, που παραπέμπονται ενώπιον των Δικαστηρίων για κακουργήματα αλλά και για συγκεκριμένα πλημμελήματα καθώς και όταν ασκείται εις βάρος τους πειθαρχική δίωξη για μια σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου