Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα 22 προγράμματα, με κοινοτική συνεισφορά, για την προώθηση γεωργικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε τρίτες χώρες.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων, τα περισσότερα από τα οποία θα διαρκέσουν τρία χρόνια, ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η ΕΕ συνεισφέρει τα 35 εκατ. ευρώ.
Ένα από αυτά τα προγράμματα αφορά την Ελλάδα, είναι ύψους 5 εκατ. ευρώ, με κοινοτική συνεισφορά 2,5 εκατ. ευρώ και επικεντρώνεται σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο και επιτραπέζιες ελιές.
Τα επιλεχθέντα προγράμματα καλύπτουν προϊόντα ποιότητας, καταχωρημένα και προστατευόμενα ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) και ΕΠΙΠ (Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν) και αφορούν το κρασί, το κρέας που παράγεται στο πλαίσιο εθνικών συστημάτων ποιότητας, τα βιολογικά προϊόντα, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα καλλωπιστικά φυτά, το μέλι και τα μελισσοκομικά προϊόντα, το βόειο, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας, καθώς και το ποιοτικό κρέας πουλερικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου