Pages

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Γερμανός Πρέσβης «Η κρίση θα ξεπερασθεί με εμπνευσμένους πολίτες»

Την εμπιστοσύνη του στο σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξή της και την έξοδο από την κρίση, στηριζόμενη στα «εξαιρετικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα», εξέφρασε ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wolfgang Dold κατά την παρουσίαση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου «της ειλικρινούς εικόνας μιας Περιφέρειας που στηρίζεται στους ανθρώπους της και στην αλληλεγγύη των φίλων της και με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την αισιοδοξία, την πίστη στις δυνάμεις της και την υπερηφάνεια της, μια άλλη εικόνα για την Ελλάδα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τατούλης κατά την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψής.

«Βελτιώσαμε την εικόνα μας με την εξωστρέφειά μας και παράλληλα διεκδικούμε από την κυβέρνηση ολοένα και περισσότερες δυνατότητες εμείς να αποφασίζουμε για την Περιφέρειά μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «η άποψή μας αυτή συντέλεσε καταλυτικά να δημιουργήσουμε στην Πελοπόννησο ένα νεωτεριστικό κίνημα πολιτικού αποθέματος, όπου το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αποτέλεσμα της εφαρμογής της πολιτικής μας και όχι στις ιδεοληψίες».

«Αν δεν υπήρχε η κρίση, ίσως θα έπρεπε να την εφεύρουμε για να αλλάξουμε ρότα, ωστόσο αυτή η αλλαγή πορείας παραμένει το επιτακτικό ζητούμενο» επανέλαβε ο κ. Τατούλης, ως το αντίβαρο στον εφησυχασμό της ευημερίας των προηγούμενων ετών, που τεχνηέντως δημιούργησε το πολιτικό σύστημα, και προσδιόρισε ως την κυριότερη αιτία αποτυχίας του σχεδίου διάσωσης της χώρας τις λανθασμένες εκτιμήσεις των δυνατοτήτων της χώρας, αλλά και, ίσως, την αδυναμία της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα. «Φταίνε αναμφισβήτητα και Ευρωπαϊκοί θεσμοί, ιδίως η Eurostat, γιατί επικύρωνε τα ψεύτικα στοιχεία της Ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε επίσης ο κ. Τατούλης.
 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε το γεγονός ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, με άμεσο αντίκτυπο στη δομή της κοινωνίας, μέσα σε ένα βράδυ, όταν για πολύ λιγότερες μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία απαιτήθηκαν 12 χρόνια, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα αυτό όχι μόνο «πολιτικό, αλλά βαθύτατα υπαρξιακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου