Pages

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Εισάγουν ισπανικό λάδι και το πουλάνε ως υψηλής ποιότητας ελληνικό!

«Χρυσές δουλειές» κάνουν κάποιοι επιτήδειοι στη χώρα μας, οι οποίοι, με αφορμή τη χαμηλή φετινή ελληνική παραγωγή, εισάγουν ελαιόλαδο σε χαμηλές τιμές κυρίως από Ισπανία και αφού τα «ελληνοποιήσουν» τα πουλάνε σαν ελληνικά. Κάτι που παραδέχθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης πρόσφατα στη Βουλή: «Φορτία ισπανικού λαδιού, χαμηλής ποιότητας εισάγονται στη χώρα μας από εταιρείες που τα διαθέτουν όχι σαν ισπανικά αλλά σαν υψηλής ποιότητας ελληνικά». Ωστόσο ο υπουργός αλλά και ο ΕΦΕΤ τηρούν σιγή ιχθύος και δεν αναφέρουν ονόματα εταιρειών, όπως έχουν κάνουν σε άλλες περιπτώσεις. Μια εταιρεία κατάφερε να ελληνοποιήσει 55 τόνους εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Μεταχειρίστηκε περίπου 28.000 κιλά που ήταν απλό λάδι -όχι εξαιρετικά παρθένο- ως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Αυτό ανέφερε ο κ Τσαυτάρης. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι «αν κάποιος κερδίζει 200.000 ευρώ και του βάλουμε 1.000 ευρώ πρόστιμο, θα το ξανακάνει και θα το ξανακάνει». patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου