Pages

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ απατεώνας ήταν ο 52χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να κρύβεται πίσω από συνολικά 22 υποθέσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών σε διάφορα μέρη της Πελοποννήσου. Ο 52χρονος παρουσιαζόταν ως νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας και δήθεν διαχειριζόταν τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ οι δραστηριότητες της εταιρείας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, επεκτείνονταν και σε άλλους τομείς της αγοράς, όπως οι επενδύσεις ακινήτων, οι χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, η ανάληψη χορήγησης δανείων σε ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και η εύρεση εργασίας σε ανέργους.
Με την ιδιότητα του αυτή, σε ορισμένες περιπτώσεις, προσέγγιζε ιερείς και τοπικούς παράγοντες, είτε αυτοπροσώπως είτε με επιστολές, υποσχόμενος δωρεές προς αποπεράτωση έργων και οικοδομικών εργασιών, καταφέρνοντας να τους αποσπά μελέτες έργων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούσε τις μελέτες για να εξαπατά διάφορους τεχνίτες, προφασιζόμενος την ανάληψη από αυτούς των απαιτούμενων τεχνικών εργασιών, ανάλογα με την ειδικότητά τους και τους έπειθε να του δίνουν διάφορα χρηματικά ποσά, ως εγγυήσεις και έξοδα ανάληψης. Επιπλέον, σε άλλες περιπτώσεις, αποσπούσε από πολίτες χρηματικά ποσά, εμφανιζόμενος ως διαμεσολαβητής στην αγορά ακινήτων, στη σύναψη εργασίας και στην ανεύρεση εργασίας σε ανέργους.

Λεπτομέρειες για τη δημοπράτηση του Πάτρα-Πύργος - Στην Ηλεία την Κυριακή ο Χρυσοχοΐδης

Λεπτομέρειες απομένουν για την προκήρυξη της δημοπράτησης του δυτικού τμήματος της Ολυμπίας Οδού Πάτρα-Πύργος. Το οδικό έργο έχει κόστος περίπου 340 εκατ. ευρώ και στο Υπουργείο Υποδομών γίνεται αγώνας για να «τρέξει» το έργο προκειμένου να ολοκληρωθεί μαζί με το κυρίως έργο στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα. Τις μελέτες όπως είναι γνωστό τις έχει αναλάβει η παραχωρησιούχος κοινοπραξία και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες απομένουν μόνο κάποιες μελέτες τεχνικών. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως το έργο ουσιαστικά αποτελεί αποπεράτωση του οδικού τμήματος και όχι κατασκευή από την αρχή. Στην περίοδο 2008-2011 από την κοινοπραξία κατασκευής υπολογίστηκε πως δαπανήθηκαν 93 εκατ. ευρώ για τις εργασίες αναβάθμισης του οδικού τμήματος.
Το ποσοστό ολοκλήρωσης είναι περίπου στο 25%. Εξίσου σημαντικό γεγονός αποτελεί πως τα χρόνια που το έργο είχε σταματήσει, οι «λεπτομέρειες» συνέχισαν να τρέχουν με αποτέλεσμα σήμερα το έργο να έχει ολοκληρωμένες αρχαιολογικές έρευνες στα τμήματα Μιντιλόγλι- Κάτω Αχαγιά (μήκους 18χλμ) και Αμαλιάδα-Πύργος (μήκους 11χλμ). Πλήρως ολοκληρωμένες είναι και οι απαλλοτριώσεις των απαραίτητων εκτάσεων. Ουσιαστικά το έργο έχει όλες τις προϋποθέσεις όταν ανατεθεί να ολοκληρωθεί on time καθώς τα συνηθισμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα δημόσια έργα εδώ έχουν «τακτοποιηθεί». Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η ολοκλήρωση καθώς το μήκος των 75 χιλιομέτρων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθώς ο χρόνος κατασκευής έχει οριστεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Θα πρέπει να κατασκευαστούν 7 ανισόπεδοι κόμβοι ενώ όλο το τμήμα θα είναι με χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες +ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας με κεντρική τσιμεντένια νησίδα στο μέσον.

ΦΙΛΙΑΤΡΑ -Συνελήφθη 41χρονος για Ναρκωτικά

Συνελήφθη, σύμφωνα με ανακοίνωση (29.4.2014) το πρωί, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά στην κατοχή και στην οικία του 41χρονου, ποσότητα κάνναβης, βάρους -116,4- γραμμαρίων και ένα (1) τσιγαριλίκι κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Ο 41χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Έχει συνέχεια το κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια στα Φιλιατρά!

Ένα καινούργιο κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια στην Τριφυλία και... τζίρο 3 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2010 ερευνά αυτό το διάστημα το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε", ως εγκέφαλος φέρεται ένας Ηλείος ο οποίος κατά το παρελθόν έκανε εμπόριο αγροτικών προϊόντων ως μεσάζοντας. Οσο για τους αγρότες που εμπλέκονται στις εικονικές συναλλαγές, ο αριθμός τους φτάνει τους 200 και οι περισσότεροι είναι από την περιοχή των Φιλιατρών.
 Με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, ο φερόμενος ως εγκέφαλος εκμεταλλεύτηκε ένα πληρεξούσιο που κάποια στιγμή τού έδωσε ένας έμπορος με έδρα στην αγορά του Ρέντη. Με το πληρεξούσιο αυτό έβγαλε σφραγίδα και ΑΦΜ κι έκοβε αγροτικά τιμολόγια με τα φορολογικά στοιχεία του ανυποψίαστου εμπόρου. Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί ότι τα τιμολόγια που κόπηκαν αφορούν είτε εξ ολοκλήρου εικονικές συναλλαγές είτε περιπτώσεις όπου υπήρχε πώληση προϊόντων, αλλά λιγότερα κιλά και μικρότερης αξίας από αυτά που εμφανίζονται. Μάλιστα μάθαμε ότι το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμη καταλήξει σε τι ποσοστό οι συναλλαγές αυτές ήταν ανύπαρκτες και ποιες πράγματι έγιναν, ώστε να εξακριβωθεί και η ζημία που υπέστη το Δημόσιο. Επίσης, μέχρι τώρα από την έρευνα προκύπτει ότι κάποιοι αγρότες έδιναν τα προϊόντα τους στον Ηλείο, αλλά τα τιμολόγια κόβονταν στο όνομα άλλων προσώπων - ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι εμπλεκόμενοι στη συναλλαγή διπλασίαζαν την τιμή κιλού με την οποία πωλείτο ένα προϊόν. Ετσι για παράδειγμα, αν το κιλό η ντομάτα κόστιζε στον αγοραστή 0,40 ευρώ, στο τιμολόγιο έγραφαν ότι ο παραγωγός πούλησε 0,80 ευρώ το κιλό, ώστε να εισπράξει μετά μεγαλύτερο ποσό από την επιστροφή ΦΠΑ.
 Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κληθεί από το ΣΔΟΕ αρκετοί από τους αγρότες ώστε να καταθέσουν - και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, όλοι υποδεικνύουν ως εγκέφαλο τον Ηλείο. Η προανάκριση -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο από την υπηρεσία και να σταλεί η δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα. Τότε αναμένεται να εκδοθούν και τα πρώτα εντάλματα από τις δικαστικές αρχές και να ακολουθήσουν συλλήψεις. Να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους αγρότες οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει και είχαν εισπράξει το ΦΠΑ, το έχουν ήδη επιστρέψει - ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι. Ν.Κ. - eleftheriaonline

Το 70% της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου χάνεται στη διαδικασία τυποποίησής του

ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ και την πιστοποίησή του χάνεται το 70 % της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου, «του πρώτου προϊόντος σε ό,τι αφορά τα χρήματα που φέρνει στον τόπο μας». Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, την οποία σταχυολόγησε για το agronews.gr η Μ. Κρόκου. Όπως επισήμανε ο υπουργός, «χάνουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ποιότητάς μας στον τρόπο που εκχυλίζουμε, έτσι όπως βγάζουμε τα λάδια μας στο ελαιοτριβείο, στην τυποποίηση, στην πιστοποίησή του κλπ. Το 70% χάνεται εκεί. Κι άλλο ένα 30% στον τρόπο που καλλιεργούμε, τον τρόπο που κλαδεύουμε, πότε και πως συγκομίζουμε».
Γι’ αυτό, σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη, «πρέπει να επενδύσουμε στην ποιότητά μας». Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «δεν διστάζω να πω και έχουμε παραδείγματα, παρά το ότι ο κόσμος μπορεί να το χλευάσει, εμείς δεν πρέπει να πουλάμε ένα λίτρο λάδι μας 5 ευρώ, πρέπει να το πουλάμε 50 ευρώ. Μα, θα πει κάποιος αυτό είναι αδιανόητο. Κι όμως. Έχουμε παραδείγματα ανθρώπων που το προσπάθησαν». Έτσι, «θα δεκαπλασιάσουμε την αξία του προϊόντος μας γιατί το αξίζει, καθώς «η χώρα μας παράγει την πιο μεγάλη ποσότητα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στον κόσμο. Εκεί είναι το μέλλον μας», τη στιγμή που «δεν είμαστε μια χώρα γιγάντια που να παράξουμε, να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας αυξάνοντας την ποσότητα». Όπως τόνισε ο κ. Τσαυτάρης στη συνέντευξη, «φέτος το πρώτο προϊόν σε ό,τι αφορά τα χρήματα που φέρνει στον τόπο μας είναι το ελαιόλαδο και οι ελιές μας. Πάνε πολύ καλά. Μάλιστα, η αξία φτάνει περίπου μισό δισ. ευρώ».

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΡΟΒΛΗΑΤΑ Ο 28ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ-ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

ΣΤΙΣ 08.30 το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε από τους λιμενικούς και ο άτυχος 28χρονος νεαρός το σώμα του οποίου είχε σφηνωθεί σε βάθος 5 μέτρων στην νότια πλευρά της προβλήτας του λιμανιού. Οι αρχές θα διενεργήσουν νεκροψία-νεκροτομή...
Νεκρή ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι μια 28χρονη από ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που είχε πέσει στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν στη θέση του συνοδηγού η άτυχη γυναίκα και στη θέση του οδηγού ο 28χρονος ιδιοκτήτης του, ο οποίος αναζητείται. Ειδικότερα, χθες στις 3.30 μετά το μεσημέρι, το αστυνομικό τμήμα Κυπαρισσίας, στο οποίο προσέφυγε η μητέρα του 28χρονου οδηγού που τον αναζητούσε, ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Κυπαρισσίας, ζητώντας να εξεταστεί το ενδεχόμενο πιθανής πτώσης του αυτοκινήτου στο λιμάνι της πόλης. Άνδρες του Λιμενικού πήγαν στο λιμάνι όπου βρήκαν τις μπότες της γυναίκας στο μόλο, που αναγνωρίστηκαν από συγγενικό της πρόσωπο, καθώς και το αποτύπωμα των ελαστικών του αυτοκινήτου.
Κατόπιν αυτού κλήθηκαν ιδιώτες δύτες, οι οποίοι βούτηξαν στο λιμάνι και βρήκαν στον πυθμένα της θάλασσας το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο του 28χρονου από τη Ζαχάρω Ηλείας, και στη θέση του συνοδηγού νεκρή την 28χρονη γυναίκα από τη Βουνάδα Κυπαρισσίας, ενώ το τζάμι στην πόρτα του συνοδηγού είναι σπασμένο.Ακολούθως, συνεχίστηκε η αναζήτηση του 28χρονου μέχρι που έπεσε το σκοτάδι, χωρίς όμως να εντοπιστεί κανένα ίχνος.Η σορός της 28χρονης ανασύρθηκε και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της και αργότερα απόψε θα διακομιστεί για νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κορίνθου.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κακοδιαχείριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου

«Πολ­λές α­πό τις συμ­βά­σεις αυ­τές έ­χουν α­να­τε­θεί ερ­γο­λα­βι­κά ή υ­περ­γο­λα­βι­κά σε ε­ται­ρί­ες της οι­κο­γέ­νειας του νυν Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη.»
Ε­ρώ­τη­ση κα­τέ­θε­σαν οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ της πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου Θα­νά­σης Πε­τρά­κος, Κων­σταν­τί­νος Ζα­χα­ριάς και Δη­μή­τρης Κο­δέ­λας προς τους προς τους Υ­πουρ­γούς Οι­κο­νο­μι­κών και Α­νά­πτυ­ξης & Αν­τα­γω­νι­στι­κό­τη­τας για το Ε­πι­χει­ρη­σια­κό Πρό­γραμ­μα Πε­λο­πον­νή­σου ό­που η Πε­ρι­φέ­ρεια έ­χει εν­τά­ξει μα­ζι­κά νέ­α έρ­γα των ο­ποί­ων ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός α­νέρ­χε­ται πε­ρί­που στο 190% των δι­α­θέ­σι­μων πό­ρων. Οι ο­δη­γί­ες, ό­μως, σε ε­θνι­κό ε­πί­πε­δο εί­ναι η υ­περ­δέ­σμευ­ση (overbooking) σε ό­λα τα προ­γράμ­μα­τα να μην ξε­περ­νά το 120%, προ­κει­μέ­νου, με τις α­να­με­νό­με­νες εκ­πτώ­σεις (σε ό­σα έρ­γα εί­ναι ερ­γο­λα­βί­ες), το Πρό­γραμ­μα να ο­ρι­στι­κο­ποι­η­θεί στο 100% της συμ­φω­νη­θεί­σας χρη­μα­το­δό­τη­σης και να μην α­ναγ­κα­στεί το κρά­τος να “βάλ­λει” πρό­σθε­τα κον­δύ­λια α­πό δι­κούς του πό­ρους.Ε­πί­σης στην ε­ρώ­τη­σή τους οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ α­να­φέ­ρουν ό­τι «πολ­λές α­πό τις συμ­βά­σεις αυ­τές έ­χουν α­να­τε­θεί ερ­γο­λα­βι­κά ή υ­περ­γο­λα­βι­κά σε ε­ται­ρί­ες της οι­κο­γέ­νειας του νυν Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη.
Στην οι­κο­γέ­νεια Τα­τού­λη α­νή­κουν οι ε­ται­ρί­ες ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ, Β. ΤΑΤΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ με Δ.Τ. «ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ» και η ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΕ. Οι ε­ται­ρί­ες αυ­τές α­νή­κουν στον α­δερ­φό του Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Βα­σί­λει­ο Τα­τού­λη και στα Δι­οι­κη­τι­κά τους Συμ­βού­λια συμ­με­τέ­χουν και τα παι­διά του.Οι ε­ται­ρί­ες αυ­τές συμ­πράτ­τουν κα­τά πε­ρί­πτω­ση (ή α­να­λαμ­βά­νουν ερ­γο­λα­βί­ες) με τις ε­ται­ρί­ες ΤΡΙΤΩΝ ΑΣΕΤΕ, ΚΟΡΥΒΟΣ ΑΕ, ΑΤΛΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ και ΗΛΙΟΧΩΡΑ  του ο­μί­λου ΤΕΡΝΑ.
Ο το­πι­κός αλ­λά και α­θη­να­ϊ­κός έν­τυ­πος και η­λε­κτρο­νι­κός τύ­πος έ­χουν πα­ρά­γει τεκ­μη­ρι­ω­μέ­να και ε­κτε­νή άρ­θρα για την κα­κο­δι­α­χεί­ρι­ση του προ­γράμ­μα­τος της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου εκ μέ­ρους της ση­με­ρι­νής η­γε­σί­ας της πε­ρι­φέ­ρειας.»

Προεκλογική...περίοδος εκπτώσεων 2 με 10 Μαΐου

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 2 έως τις 10 Μαΐου, ενώ ο εμπορικός σύλλογος Πειραιά κατέθεσε πρόταση ώστε να ανοίξουν προαιρετικά, όσα καταστήματα το επιθυμούν, την Κυριακή 4 του μηνός που είναι μέσα στην περίοδο εκπτώσεων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, απέστειλε στα μέλη του την ακόλουθη επιστολή: «Βάσει τις ισχύουσας νομοθεσίας (άρθρο 15 Ν. 4177/2013) επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Δεδομένου, ότι η 1η Μαΐου κηρύχθηκε και φέτος υποχρεωτική αργία, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ισχύσει από την Παρασκευή 2 Μαΐου έως και το Σάββατο 10 Μαΐου 2014. Παράλληλα, βάσει του ανωτέρω νόμου, τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 4 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου από τις 11.00 πμ έως τις 8.00 μμ. Κατόπιν των ανωτέρω, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, προτείνει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στον Πειραιά την Κυριακή 4 Μαΐου από τις 11.00 πμ έως τις 4.00 μμ.
Ως προς την ειδικότερη διενέργεια των εκπτώσεων, θα πρέπει να προσεχθούν τα εξής: Τριάντα ημέρες πριν από την έναρξη των εκπτώσεων απαγορεύεται στους υπεύθυνους των εμπορικών καταστημάτων να ανακοινώνουν προς το κοινό εκπτώσεις με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΙΧ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΘΥΜΑ 27ΧΡΟΝΗ- ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΝΕΑΡΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Σοκαρισμένη γεμάτη θλίψη είναι εδώ και ώρες η πόλη της Κυπαρισσίας μετά την ανέλκυση ενός αυτοκινήτου στο λιμάνι της πόλης με νεκρή μια κοπέλα και ένα νεαρό αγνοούμενο από αργά το μεσημέρι της Τρίτης.
Μετά από έρευνα δυτών στην προβλήτα του λιμανιού βρέθηκε και ανασύρθηκε νεκρή μια 27χρονη κοπέλα που κατάγεται από χωριό της ορεινής Τριφυλίας η οποία όμως ήταν γνωστή στη περιοχή της Κυπαρισσίας καθώς εργαζόταν πέρσι σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Δήμου και σύμφωνα με φιλικά της πρόσωπα ήταν γεμάτη αισιοδοξία για τη ζωή. Μετά από προσπάθειες των λιμενικών αρχών που επιβλέπουν τις έρευνες με την συνδρομή της Αστυνομίας και την υποστήριξη των τοπικών αρχών ανασύρθηκε το μοιραίο αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν η νεαρή το οποίο φέρει σπασμένα τζάμια και έντονες φθορές.
Στο ΙΧ επέβαινε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ένας νεαρός άνδρας ηλικίας περίπου 28 ετών που ήταν φίλοι με την κοπέλα και έκαναν παρέα και μέχρι στιγμής αγνοείται καθώς οι έρευνες από τις αρχές εξελίσσονται προς πάσα κατεύθυνση και δεν αποκλείεται να βρεθεί ζωντανός.
ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ
Ωστόσο οι αρχές διερευνούν προσεκτικά τα ακριβή αίτια του ατυχήματος καθώς το Ι.Χ. φαίνεται ότι ήταν παρκαρισμένο στο λιμάνι από το βράδυ της Δευτέρας και οι γονείς των παιδιών ανησύχησαν καθώς δεν είχαν σημεία ζωής.
Στη προβλήτα υπάρχουν ίχνη από ρόδες του μοιραίου οχήματος. Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη και όσοι γνώριζαν τα παιδιά δεν μπορούν να πιστέψουν ότι συνέβη. Ενας 25 χρονος φίλος το ζευγαριού ο Παναγιώτης Γ. μας δήλωσε ότι το νεαρό ζευγάρι ήταν αγαπητό και ήταν εξωστρεφής χαρακτήρας ενώ ο νεαρός που κατάγεται από την περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας εργαζόταν ως σερβιτόρος σε κλάμπ της Κυπαρισσίας.

«Περιφρονούν » τις τοπικές κοινωνίες με «ετεροδημότες » υποψηφίους !!!

Μπορεί οι δημοτικές εκλογές να αφορούν στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και ως μελλοντικοί διαχειριστές εκ των πραγμάτων να προκρίνονται επιφανείς συντοπίτες που τα γνωρίζουν καλά και επιθυμούν να δώσουν λύσεις, μερικές φορές όμως- ελέω πολιτικής στήριξης και παρασκηνιακών διεργασιών- ο κανόνας έχει εξαιρέσεις.
Έτσι, πολλές φορές «σφήνα» στην εντοπιότητα μπαίνουν υποψήφιοι που ούτε γεννήθηκαν, ούτε μεγάλωσαν, ούτε καν ήπιαν  ... καφέ στα χωριά που διεκδικούν να ….επιλύσουν τα προβλήματα  τους  .
Οι υποψηφιότητες αυτές ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες  καθώς οι μελλοντικοί «πρόεδροι » των χωριών τους θεωρούνται ξένα σώματα και «μετανάστες » στις κλειστές μικρές τους κοινωνίες.
Ο  πρόεδρος  στο  κάθε  χωριό  είναι  θεσμός 
 Είναι  ο  άνθρωπος  που  θα  πρέπει   να  νοιάζεται  και  να  λύνει   κάθε  μέρα  τα  μικρά  ή  μεγάλα  προβλήματα  των  χωριανών  του.
Γι αυτό  είναι  έγκλημα  να  επιλέγονται  από  τους  υποψηφίους δημάρχους   και  μετά  να  ψηφίζονται  από  τους  χωριανούς ετεροδημότες  πρόεδροι οι οποίοι ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με τα προβλήματα  του κάθε χωριού , άτομα που η μόνη σχέση με τα χωριά  των οποίων διεκδικούν την ψήφο  , είναι κάποια μακρινή συγγένεια ή λίγες ημέρες διακοπών σε περιόδους εορτών ή τους καλοκαιρινούς μήνες .
Δυστυχώς  «σκανάροντας » τα ψηφοδέλτια  υποψηφίων δημάρχων της Μεσσηνίας συναντήσαμε δεκάδες περιπτώσεις όπου μόνο για την «δημιουργία εντυπώσεων »  περιφρονώντας  τις τοπικές κοινωνίες  οι επίδοξοι δήμαρχοι επιβάλλουν τον θεσμό των «ετεροδημοτών  σωτήρων ».
Στο «χέρι» του κάθε ψηφοφόρου απομένει πλέον να «τιμωρήσει » την ασέβεια προς τις τοπικές κοινωνίες  και να καταργήσει στην πράξη τους εισαγόμενους σωτήρες  στις  αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 
Β.Μ. από το newsmessinia.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ

ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ του Εθνικού Διαλόγου για το Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών, που θα διαρκέσει έως το Φθινόπωρο του 2014, κήρυξε, χθες το πρωί, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΚΑ, υπό τον συντονισμό της Γ.Γ του Υπουργείου, Νάντιας Γιαννακοπούλου, συμμετείχε αντιπροσωπεία όλων των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ανά την Ελλάδα, στελέχη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, τα συναρμόδια Υπουργεία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ο πρόεδρος και μέλη της εθνικής επιτροπής «ΦΥΣΗ 2000», καθώς και εκπρόσωποι Φορέων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων, του μελετητικού ιδιωτικού τομέα, καθώς και όλων των μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων.
Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα με μεγάλη καθυστέρηση ασχολείται με το ζήτημα, η Κομισιόν μας έχει παραπέμψει στο Ευρωδικαστήριο για παρανομίες σε προστατευόμενες περιοχές μεταξύ των οποίων και η ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Στην εισήγήσή της η Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στην αρχή στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για τις προστατευόμενες περιοχές και τόνισε την αξία του εθνικού διαλόγου, που θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να γίνει η σύνθεση των επεξεργασμένων θέσεων και θα εξεταστούν τα όποια εναλλακτικά σενάρια, ώστε να είναι δυνατή η θεσμοθέτηση και εγκαθίδρυση ενός λειτουργικού Εθνικού Συστήματος Προστατευόμενων Περιοχών.
ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Στη συνέχεια σημείωσε ότι, για την καλύτερη απόδοση του διαλόγου, θα συσταθούν 4 θεματικές ο μάδες που θα αφορούν:
● την Αρχιτεκτονική / Δομή Συστήματος που θα αφορά τη διοίκηση των προστατευόμενων περιοχών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, το κεντρικό επιτελικό επίπεδο και συντονισμό από τα στελέχη του Τμήματος Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Ελένη Τρύφων και Χρήστο Χρυσομάλλη.
Η ομάδα θα είναι 9μελης και θα αποτελείται, μαζί με τους συντονιστές, από ένα εκπρόσωπο των οργανώσεων: Επιτροπή ΦΥΣΗ 2000, Μη Κυβερνητική Περιβαλλοντική Οργάνωση, Φορείς Διαχείρισης, ΑΕΙ, ΥΠΕΚΑ- Δάση, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Εργαζόμενους ΦΔ.
● την Οικονομική Βιωσιμότητα– Πηγές Χρηματοδότησης, που θα αφορά το πλαίσιο χρηματοδότησης για τη λειτουργία του συστήματος προστατευόμενων περιοχών στηριγμένο στους πυλώνες εθνικές δημόσιες χρηματοδοτήσεις, Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, συμμετοχή των κοινωνικών και ιδιωτικών φορέων στη χρηματοδότηση, αξιοποίηση πόρων των προστατευόμενων περιοχών για χρηματοδότηση της διαχείρισής τους, σε συντονισμός από τα στελέχη της ΕΥΣΠΕΔ (Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Περιβαλλοντικών Δράσεων), Χρυσούλα Κούρτελη και Δήμητρα Κουτρά.
Η ομάδα θα είνει 7μελης, περιλαμβανόμενων των συντονιστών, και θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο: ΥΠΕΚΑ- Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Μη Κυβερνητική Περιβαλλοντική Οργάνωση, Φορείς Διαχείρισης, ΑΕΙ και Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
● Εργαλεία Παρακολούθησης και Διαχείρισης στις Προστατευόμενες Περιοχές, που θα αφορά τις υφιστάμενες με βάση τη νομοθεσία δυνατότητες για αποτελεσματική διαχείριση με σκοπό τη διατήρηση ειδών και οικοτόπων και αποτελεσματική παρακολούθηση, στο πλαίσιο της αναγκαιότητας τήρησης των νομικών και πολιτικών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων της Ελλάδας, ως Κ-Μ της ΕΕ. Τον συντονισμό θα έχουν τα στελέχη της Εθνικής Επιτροπής ΦΥΣΗ 2000: ο καθηγητής Κώστας Θάνος και ο αναπλληρωτής καθηγητής Παναγιώτης Δημητρακόπουλος.
Η ομάδα θα είναι 7μελής (περιλαμβανόμενων των συντονιστών) με από ένα εκπρόσωπο από: ΥΠΕΚΑ- Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, ΥΠΕΚΑ- Δάση, Μη Κυβερνητική Περιβαλλοντική Οργάνωση, Φορείς Διαχείρισης και Μελετητικό Τομέα (ενασχόληση με ΕΠΜ, Σχέδιο Διαχείρισης).

"ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ", ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΥΔΑΠ-ΤΑΤΟΥΛΗ SOSστε το νερό της Πελοποννήσου

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΑΤΟΥΛΗ-ΕΥΔΑΠ
Στο σφυρί και τα νερά της Πελοποννήσου...«Το άρθρο 9 της συμφωνίας προβλέπει μη δημοσιοποίηση των ... όρων, εάν δεν θέλει η μία πλευρά»
Στα χέρια ξένων εταιρειών κινδυνεύει να περάσει η διαχείριση των υδάτινων πόρων της Πελοποννήσου μέσω συμφωνίας με μυστικούς όρους -όπως καταγγέλλεται- που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, με την -προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ- ΕΥΔΑΠ, όπως αποκαλύπτει η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία που θα αγοράσει την ΕΥΔΑΠ, παίρνει επίσης τη διαχείριση όλων των επίγειων και υπόγειων υδάτων της Πελοποννήσου. Λίμνες, ποτάμια, πηγές, πηγάδια, στέρνες, γεωτρήσεις για άρδευση θα ανήκουν σε μια ιδιωτική εταιρεία. Μεγάλη πιθανότητα οι υποψήφιοι αγοραστές να είναι και πάλι οι μνηστήρες της ΕΥΑΘ, η γαλλική Suez και η ισραηλινή Mekorot, βλέπουν μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων της Πελοποννήσου, που ξεκίνησαν καμπάνια συλλογής υπογραφών για να εμποδίσουν την πώληση.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Ομίλου Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο.) και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας, Μαργαρίτα Καρλαύτη, σημαντικά ερωτηματικά για το μέλλον των υδάτινων πόρων της Πελοποννήσου είχαν εγερθεί το 2012, όταν είχε ανακοινωθεί η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΥΔΑΠ.

"Όλοι κατηγορούν τους πολιτικούς, αλλά όλοι θέλουν να γίνουν πολιτικοί, παντός είδους. Οι υποψήφιοι έγιναν πιο πολλοί απ' τους ψηφοφόρους".

Πέρασε σχεδόν μία τετραετία και τα πράγματα στον δήμο Τριφυλίας πήγαν από το κακό στο χειρότερο. Από την αρχή πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι δεν υπήρχε μέλλον σε αυτόν τον κακοσχεδιασμένο και με πολιτικές προδιαγραφές δήμο. Πολλοί το φώναξαν και ακόμα περισσότεροι το πίστευαν. Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που έβλεπαν κοντόφθαλμα ή προσπάθησαν να εκμεταλευτούν την περίπτωση κλείνοντας τα μάτια και προσποιούμενοι ότι δεν κατάλαβαιναν...Εκ του αποτελέσματος βέβαια μπορεί κανείς να καταλάβει ή αλλιώς, όποιος μπορεί καταλαβαίνει, τον καιροσκοπισμό και την ιδιοτέλεια κάποιων που υποτίθεται ότι ήθελαν να υπηρετήσουν τα κοινά!!!
Δήμος Τριφυλίας 2014
Στο δήμο Τριφυλίας όλοι είναι παραπονούμενοι. Πως να μην είναι άλλωστε. Μαζί με όλα τα άλλα ήρθε και η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας και έδωσε το "άλλοθι",  άλλοτε πραγματικό και άλλοτε ψεύτικο, για όποια "ανεπάρκεια" υπήρξε. Σκοπός μου δεν είναι βέβαια το παρελθόν αλλά τι γίνεται από εδώ και πέρα.
Κώστας Κόλλιας


    Ο εν ενεργεία δήμαρχος με τις όποιες "επιτυχίες" και "αποτυχίες" έχει στο ενεργητικό του κατόρθωσε να μην έχει κάθετες αντιπαλότητες. 
Βέβαια υπήρξαν πολλές εσωκομματικές αμφισβητήσεις από τους "δικούς του" συμβούλους, ίσως γιατί γνώριζαν κάτι που ο ίδιος ο δήμαρχος δεν γνώριζε.
Το γεγονός ότι είχε επιλεγεί για υποψήφιος δήμαρχος "μιας χρήσης" από την νέα δημοκρατία. Τελικά χάρη στην ικανότητα του και στο ταπεραμέντο του αλλά και την καλή εικόνα που είχε, κατάφερε και κέρδισε. Έγινε  δήμαρχος.
 Όμως η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη!  Ότι και να έκανε και αγγέλους να έφτιαχνε δεν θα ήταν πάλι υποψήφιος. 
Κατανοώντας και ο ίδιος ότι δεν μπορεί  να τα βάλλει με τα "υψηλότατα" κομματικά όργανα και όχι μόνο, "πειθάρχησε" και δεν τόλμησε......Πιστεύω χωρίς να συμφωνώ μαζί του, ότι αν κατέβαινε και πάλι θα κέρδιζε τις εκλογές!!!!

Οι δυο Γαργαλιανιώτες 

Στάθης Ανδρινόπουλος
Σύμβουλος του Κ. Κόλλια που τον τίμησε αναθέτοντάς του αρμοδιότητες και ευθύνες  αντιδημάρχου. Προφανώς θεώρησε τον Δήμαρχό του υπεύθυνο για τις όποιες καθυστερήσεις και λάθος επιλογές και πίστεψε ότι αυτός θα τα καταφέρει καλύτερα. Αφού δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει το χρίσμα της Ν.Δ. που ήταν "καπαρωμένο" αποφάσισε να εκτεθεί και να διεκδικήσει την δημαρχία ανεξάρτητος. 
Το γεγονός ότι δεν έχει κομματική στήριξη θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τις μνημονιακές ή άλλες θέσεις που θα πάρει ή δεν θα πάρει (αποσκοπώντας να κερδοσκοπήσει από μια ασαφή και απροσδιόριστη θέση) κρυπτόμενος πίσω από την αυτοδιοικητική γενικότερα θέση.


Παναγιώτης Κατσίβελας

Αφού δεν κατάφερε να είναι υποψήφιος την προηγούμενη φορά, λόγω ασυμβίβαστου, χρίστηκε από την Ν.Δ. υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Τριφυλίας τώρα. 
Βέβαια επίσημα δεν υπάρχουν ακόμα χρίσματα από τα κόμματα αλλά .......τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια.  Αφού προηγούμενα είχε γίνει περιφερειακός διευθυντής υγείας (συγνώμη αν ο τίτλος της θέσης δεν είναι ακριβής) και μη έχοντας ,,,,αντίρρηση ο κ. Κόλλιας, θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στον δήμο Τριφυλίας. 
Ανεξάρτητα από τις ικανότητες που έχει ή δεν έχει, θα πάρει προίκα και τις συμπάθειες και αντιπάθειες που έχει η Ν.Δ. και προσωπικά ο κος Σαμαράς. Μία ενδεχόμενη αποτυχία θα έχει επιπτώσεις και στο προφίλ του Πρωθυπουργού, αφού όπως λέγεται είναι και προσωπική του επιλογή!!!!

Πέρα από τις ιδιαιτερότητες πού έχει η κάθε μία υποψηφιότητα, το γεγονός ότι και η δύο  προέρχονται από τον ίδιο συντηρητικό- δεξιό πολιτικό χώρο, αλλά και από την ίδια πόλη τους Γαργαλιάνους δίνει ιδιαίτερη χροιά αλλά και αντιπαλότητα που δεν ωφελεί κανέναν από τους δύο.

Γιώργος Θεοδωρακόπουλος

Άγνωστος στην ευρύτερη περιοχή ο εξ Αυλώνος ορμόμενος συνταξιούχος δάσκαλος της μουσικής, αποτελεί την επιλογή (εκ των ενόντων) των ανθρώπων ενός κόμματος που εξακολουθούν  να έχουν την παθογένεια του κόμματος του 3%, με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Θα έχει και αυτός τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κόμματος που εκφάζει.... 






Σωτήρης Μπακούρος

Υποψήφιος του ....ΠΑΣΟΚ! 
Βάλθηκε να μας.... μπερδέψει!!!!! 
Ενω ο πολιτικός προιστάμενός του (Βενιζέλος) συγκυβερνάει με τον κο  Σαμαρά, ο κος Μπακούρος εναντιώνεται στον εκλεκτό του κ. Σαμαρά(Κατσίβελας) και συμμαχεί με τον αντιπαλό του (Ανδρινόπουλος).  Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την συνέχεια!

Σαράντος Κουκούμης

Εκλεκτός του Κ.Κ.Ε. ο κος Κουκούμης είχε μια αξιόλογη θητεία στον δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τριφυλίας! Ίσως ο μόνος που κατάφερε να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση αυτή την χαμένη θητεία στο Δήμο κατά γενική ομολογία..
Το άρθρο αυτό προέρχεται από το filiatrablog και καταγράφουμε όλες τις απόψεις από το Δήμο ώστε να έχετε σφαρική εικόνα...











Το θερινό ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας

Με Α­πό­φα­ση Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πε­λο­πον­νή­σου Πέ­τρου Τα­τού­λη κα­θο­ρί­ζε­ται η εκ πε­ρι­τρο­πής δι­α­νυ­κτέ­ρευ­ση για τις κα­θη­με­ρι­νές, Κυ­ρια­κές και αρ­γί­ες, κα­θώς και εκ πε­ρι­τρο­πής η­με­ρή­σια λει­τουρ­γί­α κα­τά τις Κυ­ρια­κές και αρ­γί­ες των πρα­τη­ρί­ων πώ­λη­σης υ­γρών καυ­σί­μων Ν. Μεσ­ση­νί­ας, κα­τά τη θε­ρι­νή πε­ρί­ο­δο α­πό 01-05-2014 έ­ως 30-09-2014. σύμ­φω­να με την ει­σή­γη­ση του Σω­μα­τεί­ου Πρα­τη­ρι­ού­χων Καυ­σί­μων Ν. Μεσ­ση­νί­ας ως ε­ξής: 1.Η Υ­πο­χρε­ω­τι­κή , εκ πε­ρι­τρο­πής , δι­α­νυ­κτέ­ρευ­ση κα­τά τις ερ­γά­σι­μες η­μέ­ρες, Κυ­ρια­κές και αρ­γί­ες, εν­τός του χρο­νι­κού δι­α­στή­μα­τος της νυ­χτε­ρι­νής λει­τουρ­γί­ας ο­ρί­ζε­ται α­πό ώ­ρα 22:30 μ.μ έ­ως 06:00 π.μ. της ε­πο­μέ­νης με ε­λά­χι­στη διά­ρκεια υ­πο­χρε­ω­τι­κής λει­τουρ­γί­ας τις δύ­ο ώ­ρες (α­πό 22:30 έ­ως 24:30).Τα α­νω­τέ­ρω πρα­τή­ρια θα κα­λύ­πτουν το 10% των πρα­τη­ρί­ων καυ­σί­μων του Ν. Μεσ­ση­νί­ας και πε­ρι­λαμ­βά­νον­ται στους συ­νημ­μέ­νους πί­να­κες δι­α­νυ­κτε­ρεύ­σε­ων, οι ο­ποί­οι α­πο­τε­λούν α­να­πό­σπα­στο μέ­ρος της πα­ρού­σας α­πό­φα­σης. 2.Η εκ πε­ρι­τρο­πής υ­πο­χρε­ω­τι­κή η­με­ρή­σια λει­τουρ­γί­α κα­τά τις Κυ­ρια­κές και αρ­γί­ες ο­ρί­ζε­ται α­πό ώ­ρα:6:00π.μ. έ­ως 22:30μ.μ .Τα πρα­τή­ρια αυ­τά θα κα­λύ­πτουν το 25% των πρα­τη­ρί­ων καυ­σί­μων του Ν. Μεσ­ση­νί­ας και πε­ρι­λαμ­βά­νον­ται στο συ­νημ­μέ­νο πί­να­κα δι­α­νυ­κτε­ρεύ­σε­ων, ο ο­ποί­ος α­πο­τε­λεί α­να­πό­σπα­στο μέ­ρος της πα­ρού­σας α­πό­φα­σης. Οι ι­δι­ο­κτή­τες των πρα­τη­ρί­ων καυ­σί­μων υ­πο­χρε­ούν­ται να το­πο­θε­τούν σε εμ­φα­νές ση­μεί­ο το πρό­γραμ­μα με τις η­μέ­ρες και ώ­ρες των υ­πο­χρε­ω­τι­κών , εκ πε­ρι­τρο­πής , δι­α­νυ­κτε­ρεύ­σε­ων και της υ­πο­χρε­ω­τι­κής, εκ πε­ρι­τρο­πής, η­με­ρή­σιας λει­τουρ­γί­ας κα­τά τις Κυ­ρια­κές καI αρ­γί­ες, που κα­θο­ρί­ζε­ται με την πα­ρού­σα α­πό­φα­ση.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ

Το κακό ξεκίνησε με τις βροχές και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, και εντάθηκε με το δυνατό αέρα αυτών των ημερών. Ο λόγος για τις καλλιέργειες καρπουζιού στην Τριφυλία, που κατά τόπους έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές… Περισσότερο έχουν πληγεί καρπουζοχώραφα στην Τερψιθέα της Κυπαρισσίας, στο Λιμενάρι, στον Αγρίλη, στον Λαγκούβαρδο. Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Γιάννης Αργυράκης, ανέθεσε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας να διενεργήσει ελέγχους για μια πρώτη εκτίμηση του ύψους της ζημιάς, ενώ καλεί τους πληγέντες καρπουζοπαραγωγούς να απευθυνθούν στον ΕΛΓΑ και να ζητήσουν να γίνουν εκτιμήσεις από τους γεωπόνους ώστε να καταβληθούν αποζημιώσεις εάν τις δικαιούνται.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, «στις 23/4/2014 στην περιοχή της Τριφυλίας προξενήθηκαν ζημιές από ισχυρούς ανέμους στην καλλιέργεια πρώιμου καρπουζιού και συγκεκριμένα στις περιοχές Τερψιθέα Κυπαρισσίας, Αγρίλι, Λιμενάρι και Λαγγούβαρδο Φιλιατρών. Ενημερώθηκε αμέσως ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αργυράκης και έδωσε εντολή στο Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο κλιμάκια της υπηρεσίας του να επισκεφθούν επιτόπου τα καρπουζοχώραφα για μια πρώτη εκτίμηση. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα κλιμάκια φαίνεται ότι οι ζημιές κυμαίνονται από μικρές ως πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα την οψίμιση και μείωση παραγωγής διότι τα φυτά λόγω των βροχοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών που προηγήθηκαν ήταν ήδη ταλαιπωρημένα. Ο κ. Αργυράκης σε συνεργασία με το κλιμάκιο της Τριφυλίας και τον κ. Παρασκευόπουλο καλούν όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί αρκετές ζημιές να απευθυνθούν με αιτήσεις και να ενεργοποιηθούν οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για να γίνουν εκτιμήσεις για το ύψος των ζημιών».

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΕΚ...

Ρύθμιση-ανάσα για σχεδόν 100.000 δανειολήπτες έρχεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Οι δανειολήπτες θα μπορούν και να παρατείνουν τον χρόνο αποπληρωμής ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να πετύχουν γενναία μείωση της μηνιαίας δόσης. Η ρύθμιση έχει τέσσερα βασικά σημεία που αφορούν κατ' αρχήν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιτύχουν την επιμήκυνση υπό τον όρο να μην έχουν υπερβεί όταν υποβάλουν την αίτηση τη συμβατική προθεσμία διακοπής. Ο ΟΟΑΔ ως διάδοχος του ΟΕΚ θα συνεχίσει να καταβάλει την επιδότηση του ενοικίου, αρκεί με τη νέα συμφωνία του δανειολήπτη με την τράπεζα το ποσό της επιδότησης να μην υπερβεί το ποσό που θα εκτιμηθεί με βάση το επιτόκιο του δανείου. Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εντός έξι μηνών από τη δημοσίευση της ρύθμισης, ενώ με τη νέα ρύθμιση καταργούνται οι προβλέψεις της προηγούμενης. Με τη νέα ρύθμιση μια οικογένεια που είχε πάρει ένα δάνειο 150.000 για 15 έτη και έχει ακόμη έξι έτη επιδότησης μετά την 10ετή παράταση που θα λάβει θα μειώσει τη δόση του δανείου από τα 985 ευρώ στα 594 ευρώ, σχεδόν 40% δηλαδή.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

28 υποψήφιοι δήμαρχοι διεκδικούν τους έξι Δήμους της Μεσσηνίας!

ΟΚΤΩ είναι οι συνδυασμοί που ρίχνονται στην μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο Τρίπολης.
 «Νέα Πελοπόννησος», επικεφαλής ο σημερινός περιφερειάρχης Πέτρο Τατούλη.
  •  «Πελοπόννησος Πρώτα», επικεφαλής ο Οδυσσέας Βουδούρης.
  •  «Πελοποννησιακή Ένωση», επικεφαλής Γιάννης Μανώλης.
  •  «Λαϊκή Συσπείρωση», επικεφαλής Νίκος Γόντικας.
  •  «Πελοποννησιακή Συμμαχία», επικεφαλής Γιώργος Δέδες.
  •  «Ελληνική Αυγή», επικεφαλής Δημήτρης Δολτσινιάδης.
  •  Ανταρσία στο Μωριά», επικεφαλής Παναγιώτης Κάτσαρης.
  •  «Πελοπόννησος Οικολογική», επικεφαλής Δήμητρα Λυμπεροπούλου.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Στους 28 έφθασαν τελικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι στους 6 Μεσσηνιακούς Δήμους, οι οποίοι κατέθεσαν συνδυασμούς στα Πρωτοδικεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
● Δήμος Καλαμάτας: ο σημερινός δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας (Πρωτοβουλία για τον Δήμο Καλαμάτας), ο Θόδωρος Μπρεδήμας (Αλλαγή για τον Δήμο Καλαμάτας), ο Μανώλης Μάκαρης Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες), ο Δημήτρης Οικονομάκος (Λαϊκή Συσπείρωση), ο Μιχάλης Αντωνόπουλος (Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών) και ο Γιώργος Δημητρούλιας (Ελληνική Δράση). Σύνολο: 6 συνδυασμοί.
● Δήμος Μεσσήνης: ο σημερινός δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος (Δημοτική Ένωση Μεσσήνης), ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης Συμμαχία Πολιτών), ο Γιώργος Τσώνης (Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών), ο Κώστας Αποστολόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση), και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Σπυρόπουλος. Σύνολο 5 συνδυασμοί.
● Δήμος Τριφυλίας: Παναγιώτης Κατσίβελας (Τριφυλία ξεκινάμε), Στάθης Ανδρινόπουλος (Η Τριφυλία ΑλλάΖΕΙ), Γιώργος Θεοδωρόπουλος (Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας), Σαράντος Κουκούμης (Λαϊκή Συσπείρωση). Σύνολο 4 συνδυασμοί.
● Δήμος Οιχαλίας: Γιώτα Γεωργακοπούλου, Αριστείδης Σταθόπουλος, Ηλίας Σακελλαριάδης, Κώστας Δημητρακόπουλος και Κώστας Ρεϊτζόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση). Σύνολο 5 συνδυασμοί.
● Δήμος Πύλου- Νέστορος: ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης (Δύναμη Ελπίδας), ο Νίκος Καραμπάτσος (Ενωτική Συνεργασία- Πρωτοβουλία Ανάπτυξης), η Σοφία Αποστολοπούλου (Λαϊκή Συσπείρωση) και ο Ηλίας Κανάκης. Σύνολο 4 συνδυασμοί.
● Δήμος Δυτικής Μάνης: ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας, ο Γιάννης Μαραμπέας (Εναλλακτική Μανιάτικη Ανανεωτική Συσπείρωση), ο Παναγιώτης Κουφαλάκος (Λαϊκή Συσπείρωση) και ο Παναγιώτης Μπασάκος. Σύνολο 4 συνδυασμοί.
● Η ανακήρυξη των υποψηφίων δημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων θα γίνει από τα πρωτοδικεία στις 3 Μαΐου.

5 ΜΑΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ 10ΗΜΕΡΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με σημαία τους βασικούς άξονες του Εθνικού Αναπτυξιακού Προτύπου καλείται να κινηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο ένα μήνα που απομένει μέχρι τις ευρωεκλογές. Μάλιστα, στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, σχεδιάζονται και μια σειρά από περιοδείες του σε πόλεις της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει και στην Καλαμάτα, περίπου το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου. Η παρουσία του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όμως, οφείλεται και σε έναν ακόμη λόγο. Κι αυτό, γιατί κρίνει ότι η υποψηφιότητα του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα χρειάζεται ένα «χέρι βοηθείας», μια και τα μηνύματα στη Συγγρού για το μεγαλύτερο Δήμο του νομού δεν είναι και τα καλύτερα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά για το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, κρίνεται ότι η παρουσία του πρωθυπουργού είναι επιβεβλημένη για να συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο ο χώρος της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς. Άλλωστε, σημαντικό πολιτικό μήνυμα, εκτός από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα δώσουν και οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να υποστεί ήττα «μέσα στην έδρα της».

«Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη και "Πελοπόννησος Πρώτα" του Οδυσσέα Βουδούρη

Με 83 υπογραφές κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Τρίπολης ο φάκελος υποψηφιοτήτων της "Νέας Πελοποννήσου" του  Πέτρου Τατούλη. Εμπειρία, Ανανέωση και Αποφασιστικότητα για Δημιουργία, το τρίπτυχο των υποψηφιοτήτων που θα οδηγήσουν την Πελοπόννησο σε σημαντικές νίκες. 
ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Παναγιώτη
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου – ΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  του Παναγιώτη
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
1.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ιωάννη - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
2. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Δημητρίου - ΕΜΠΟΡΟΣ
3. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ του Θεοδώρου – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ
4. ΛΑΠΑΘΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ) του Δημητρίου  – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
5. ΜΑΝΤΑ - ΤΣΟΥΡΝΟΥ ΑΝΝΑ του Γεωργίου -ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
6. ΝΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννη – ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
7. ΝΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Πέτρου– ΕΜΠΟΡΟΣ, τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
8. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Ευαγγέλου- ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
9. ΣΑΡΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου – ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
10. ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργίου -ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
11. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) του Γεωργίου - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
12. ΤΖΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Θεοχάρη
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης -  ΙΑΤΡΟΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
1. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
2. ΚΑΤΣΙΑΔΡΑΜΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Νικολάου - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
3. ΚΑΤΣΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
4. ΛΑΛΟΥΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου - ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
5. ΜΠΑΚΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου - ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
6. ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου – ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕ
7. ΝΤΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Παντελή – τ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
8. ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Ιωάννη – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
9. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ - ΚΟΡΩΝΗ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ (ΚΛΕΙΩ) του Ευαγγέλου  - ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
10. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου– ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
11. ΧΡΙΣΤΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΣΕΛΑ  ΜΑΡΙΑ του Ιωάννη- ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
12. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Χρήστου - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας
ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ του Ιωάννη
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
1. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Χαραλάμπους – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
2. ΒΑΛΤΕΤΣΙΩΤΗ – ΚΟΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ (ΕΥΗ)- ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
3. ΒΕΤΟΥΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του Παύλου - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
4. ΒΛΑΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΠΕΝΥ) του Θεοδοσίου - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
5. ΓΚΙΑΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ του Νικολάου– ΙΑΤΡΟΣ - ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
6. ΓΚΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου - ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ
7. ΚΑΡΑΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Βασιλείου – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
8. ΚΑΡΑΧΟΝΤΖΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Βασιλείου - ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
9. ΛΕΓΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Μάρκου - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
10. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  του Θεοδώρου  - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
11. ΜΠΙΘΑΡΑ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη – ΒΟΗΘΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ
12. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Κωνσταντίνου– ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
13. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Τρύφωνα - ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ
14. ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΣΠΥΡΟΣ) του Νικολάου – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ
15. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ευαγγέλου – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
16. ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Πέτρου– ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
17. ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Αναστασίου- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
18. ΣΑΒΒΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Αθανασίου – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
19. ΣΚΛΙΑ ΜΑΡΙΑ – ΠΕΤΡΟΥΛΑ του Γεωργίου – ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
20. ΣΤΑΜΑΤΗ – ΜΕΛΕΤΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ του Κωνσταντίνου - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας
ΤΖΑΝΕΤΕΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ (ΝΤΙΑ) του Αντωνίου
 Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
1. ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αναστασίου – ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
2. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του Αριστείδη- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
3. ΚΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του Θεοδώρου– ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Π.Σ.
4. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αντωνίου  - ΑΓΡΟΤΗΣ
5. ΜΠΕΛΕΓΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΚΗ (ΜΑΤΟΥΛΑ) του Εμμανουήλ - ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ
6. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
7. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ – ΣΕΪΤΑΝΑΚΗ ΑΝΝΑ του Ιωάννη - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
8. ΠΑΤΖΙΑ - ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του Γεωργίου- ΙΑΤΡΟΣ
9. ΣΚΟΥΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Γεωργίου – ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
10. ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του Ελευθερίου- ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
11. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου– ΓΕΩΠΟΝΟΣ , τ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
12. ΦΛΩΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Ηλία – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
ΑΛΕΙΦΕΡΗ –ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ  ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
1. ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
2. ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
3. ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του Ευστρατίου– ΙΑΤΡΟΣ Ω.Ρ.Λ.
4. ΓΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Σπυρίδωνος - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
5. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου – ΑΓΡΟΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ
6. ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Παναγιώτη – ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
7. ΚΟΚΚΕΒΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του Ιωάννη – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
8. ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΛΑΚΗΣ) του Σπυρίδωνος  – ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ, ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ,ΑΘΛΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ
9. ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Παντελή – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
10. ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
11. ΜΠΑΡΜΠΕΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου - ΑΓΡΟΤΗΣ
12. ΜΠΟΥΖΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του Αργυρίου– ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΑΣ Ε.Α. - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
13. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) του Δημητρίου - ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
14. ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Κωνσταντίνου- ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
15. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Παναγιώτη  – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ
16. ΡΕΚΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αλεξάνδρου– ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ , ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ε.Α.Σ.
17. ΣΑΛΑΝΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Νικολάου- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΣΗΕΑ
18. ΣΠΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ του Ηλία – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ  (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ) ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
19. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Χαραλάμπους - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
20. ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΛΟΥΗΣ του Θεοδώρου – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ
21. ΧΡΟΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου - ΙΑΤΡΟΣ

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Πελοπόννησος Πρώτα" του Οδυσσέα Βουδούρη 

 Το ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα» κατατέθηκε σήμερα Κυριακή 27-4 στο Πρωτοδικείο Τρίπολης. Τα ονόματα των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων ανά περιφερειακή ενότητα έχουν ως εξής:
Οδυσσεύς – Νίκος Βουδούρης του Γεωργίου
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
1.  ΓαβρήλοςΓεώργιοςτου Νικολάου
     Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας
2.  ΓατσόπουλοςΠαναγιώτης (Τάκης) του Κωνσταντίνου
     Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας
3.  ΚουρεμπέςΘεοφάνηςτου Σπυρίδωνα
     Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας
4.  ΧρυσαδάκοςΣταύροςτου Πέτρου
     Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας
5.  ΠατσαρίνοςΝικόλαοςτου Γεωργίου
     Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕκλογικήΠεριφέρειαΑργολίδας
1.            ΑντωνόπουλοςΓεώργιοςτου Νικολάου (εκλογ. περιφέρειαΑργολίδας)
2.            ΓαβρήλοςΘεόδωροςτου Παναγιώτη (εκλογ. περιφέρειαΑργολίδας)
3.            ΓεωργιοπούλουΙουλία (Λιάνα ) του Δημητρίου(εκλογ. περιφέρειαΑργολίδας)
4.            ΓούτοςΠαναγιώτηςτου Δημητρίου (εκλογ. περιφέρειαΑργολίδας)
5.            Κεραμίδα - ΠανοβράκουΕλένητου Ανδρέα (εκλογ. περιφέρειαΑργολίδας)
6.            ΚόνδηςΓεώργιοςτου Ηλία (εκλογ. περιφέρειαΑργολίδας)
7.            ΜπίμπαΜαρκέλλατου Αριστείδη (εκλογ. περιφέρειαΑργολίδας)
8.            ΝτάνηςΕυάγγελοςτου Αλεξάνδρου (εκλογ. περιφέρειαΑργολίδας)
9.            ΞενάκηςΓεώργιος του Νικολάου (εκλογ.  περιφέρεια Αργολίδας)
10.          ΠαππάςΝικόλαοςτου Παντελή (εκλογ. περιφέρεια Αργολίδας)
11.          ΣαρρήςΙωάννηςτου Γεωργίου  (εκλογ. περιφέρειαΑργολίδας)
12.          ΧατζοπούλουΑγγελίνα του Δημητρίου (εκλογ.  Περιφέρεια Αργολίδας)
ΕκλογικήΠεριφέρειαΑρκαδίας
13.          ΑλεξανδρήςΣαράντοςτου Νικολάου (εκλογ. περιφέρειαΑρκαδίας)
14.          ΓκανάςΠαναγιώτηςτου Ιωάννη (εκλογ. περιφέρεια Αρκαδίας)
15.          Δεληγιάννη – ΠαπαζαχαρίαΟυρανίατου Δημητρίου (εκλογ. περιφέρειαΑρκαδίας)
16.          ΖούνηςΠέτροςτου Αγγελή (εκλογική περιφέρειαΑρκαδίας)
17.          ΘεοχάρηςΓεώργιοςτου Βασιλείου (εκλογική περιφέρειαΑρκαδίας)
18.          ΛάτσηςΣωτήριοςτου Δημητρίου (εκλογ. περιφέρειαΑρκαδίας)
19.          ΜάντηΑθανασίατου Αθανασίου (εκλογική περιφέρειαΑρκαδίας)
20.          ΜπόζιουΚωνσταντίνατου Γεωργίου (εκλογική περιφέρειαΑρκαδίας)
21.          ΜπουγιούκοςΝικόλαοςτου Γεωργίου (εκλογική περιφέρειαΑρκαδίας)
22.          ΣαρρήΖαχαρούλατου Νικολάου (εκλογική περιφέρειαΑρκαδίας)
23.          ΤσίρμπαςΒασίλειοςτου Ευαγγέλου (εκλογική περιφέρειαΑρκαδίας)
24.          ΧουζούρηςΙωάννης (Άκης) του Ελευθερίου (εκλογική περιφέρεια Αρκαδίας)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕκλογικήΠεριφέρειαΚορινθίας
25.          ΑντωνίουΑλέξανδροςτου Χρήστου(εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
26.          ΒασιλακόπουλοςΘεόδωρος του Βασιλείου (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
27.          ΒουρβουτσιώτουΒαρβάρα (Βάννα) του Θεοδώρου (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
28.          ΓιαννόπουλοςΣπυρίδωντου Ανδρέα (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
29.          ΔημόπουλοςΑθανάσιοςτου Κωνσταντίνου (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
30.          ΚαλλίρηςΑλέξιος του Ιωάννη (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
31.          ΚαμπίτηςΓεώργιοςτου Ιωάννη (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
32.          ΚατσιμπούλαςΒασίλειοςτου Γεωργίου (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
33.          Κατσιμπρή – ΠρεντάκηΕιρήνητου Κωνσταντίνου (εκλογ. Περιφέρεια Κορινθίας)
34.          ΚουρτζήςΝικόλαοςτου Κωνσταντίνου (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
35.          Κοφινά – ΤασσιοπούλουΑσημίνα ( Νάνα ) σύζυγος Ηλία (εκλογ. Περιφέρεια Κορινθίας)
36.          ΛιβάνηςΔημήτριοςτου Βασιλείου (εκλογ. περιφέρειαΚορινθίας)
37.          ΜενούνοςΠερικλήςτου Ιωάννη (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
38.          ΠανταζήςΧρήστοςτου Φωτίου (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
39.          ΠιέρρουΜαρίνατου Πέτρου (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
40.          ΡίσκαΜαριάνθη (Μαίρη) του Δημητρίου (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
41.          ΤσιάνοςΘεόδωρος του  Κωνσταντίνου (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
42.          ΤσιόγκαςΒλάσιοςτου Ιωάννη  (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
43.          ΤσόγκαςΓεώργιοςτου Παύλου (εκλογ. περιφέρεια Κορινθίας)
44.          Ψυχογιός Γεώργιος του Κωνσταντίνου (εκλογική περιφέρεια Κορινθίας)

ΕκλογικήΠεριφέρειαΛακωνίας
45.          ΒλάχοςΚωνσταντίνος του Γεωργίου (εκλογ. περιφέρεια Λακωνίας)
46.          ΚακοκέφαλοςΙωάννης του Κωνσταντίνου (εκλογ. περιφέρεια Λακωνίας)
47.          ΚοττέαςΚυριάκος του Σπυρίδωνα (εκλογ. περιφέρεια Λακωνίας)
48.          ΛυκάκοςΓεώργιος του Δημητρίου (εκλογ. περιφέρεια Λακωνίας)
49.          ΜανεσιώτηςΔιαμαντής του Αναστασίου (εκλογ. περιφέρεια Λακωνίας)
50.          ΜανωλάκουΑικατερίνη του Παναγιώτη (εκλογ. περιφέρεια Λακωνίας)
51.          Μαυροματίδη- ΡόντουΜαρία του Μιχαήλ (εκλογ. περιφέρεια Λακωνίας)
52.          ΜπουλούμπασηΑγγελική (Άβα) του Ιωάννη (εκλογ. περιφέρεια Λακωνίας)
53.          ΜάντηςΑντώνιοςτου Στυλιανού(εκλογ. περιφέρεια Λακωνίας)
54.          ΝταλιάνηςΠέτρος του Κωνσταντίνου (εκλογ. περιφέρειαΛακωνίας)
55.          ΤζουγανάτουΑνδριάνα του Αθανασίου (εκλογ. περιφέρεια Λακωνίας)
56.          ΦραγκήςΠανάγοςτου Κωνσταντίνου (εκλογ. περιφέρεια Λακωνίας)
ΕκλογικήΠεριφέρειαΜεσσηνίας
57.          ΑγγελόπουλοςΦώτιος του Γεωργίου (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
58.          ΑσημακόπουλοςΙωάννης  του Σταύρου (εκλογ. περιφέρεια  Μεσσηνίας)
59.          ΒουδούρηΚωνσταντίνα τουΓρηγορίου(εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
60.          ΓαλιώτοςΚωνσταντίνος του Βασιλείου (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
61.          ΓεωργακίλαςΕυστάθιος του Αλεξάνδρου (εκλογ. περιφέρειαΜεσσηνίας)
62.          ΓκόνηςΙωάννηςτου Σωτηρίου (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
63.          ΔαρειώτηςΑνδρέας του Βασιλείου (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
64.          ΖέπποςΔημήτριος του Παναγιώτη (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
65.          Ζούπα - ΣινάνηΚωνσταντίνατουΝικολάου(εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
66.          ΚαναβόςΑριστοτέλης του Φωτίου (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
67.          ΚιουρήΧαρίκλεια του Δημητρίου (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
68.          Κοζομπόλη - ΑμανατίδηΠαναγιώτα του Γεωργίου (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
69.          ΜανέταςΑνδρέας του Αλεξάνδρου (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
70.          ΜουλάςΠαναγιώτης του Κωνσταντίνου (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
71.          ΜπακολέαΣτυλιανή  του Παναγιώτη ((εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
72.          ΜπουτσικάκηΧαραλαμπία (Χαρά) του Αριστείδη (εκλογ. Περιφέρεια Μεσσηνίας)
73.          ΡούβαληςΒασίλειος  του Κωνσταντίνου (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
74.          Σωφρονά –ΚαρλαύτηΣτέλλα σύζυγος Δημητρίου(εκλογ. Περιφέρεια Μεσσηνίας)
75.          ΦλώροςΒασίλειος του Ρήγα (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
76.          ΧιουτέαςΓεώργιος του Χρήστου  (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)
77.          ΧριστόπουλοςΙωάννηςτουΔημητρίου (εκλογ. περιφέρεια Μεσσηνίας)