Pages

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Το Πάσχα έφθασε και μαζί του οι . . . τουρίστες! Αυξημένες οι κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι

Με τιμές μειωμένες σε ορισμένες περιοχές ακόμη και κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι δημοφιλείς προορισμοί της χώρας υποδέχονται τους επισκέπτες του Πάσχα.
Ελπίδα των επαγγελματιών του χώρου είναι να τονωθεί με αυτό τον τρόπο η τουριστική κίνηση που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση. Αυξημένες σε σχέση με πέρυσι φαίνεται ότι θα είναι οι αφίξεις στις νησιωτικές περιοχές, ενώ σε παραδοσιακούς πασχαλινούς προορισμούς όπως η Κέρκυρα ή η Πάτμος η πληρότητα των καταλυμάτων εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 100%.
Αντιθέτως, σε ορεινές περιοχές, όπου οι ξενοδόχοι απευθύνονται κυρίως σε ελληνικό κοινό το οποίο έχει πληγεί από την κρίση, η εικόνα δεν είναι το ίδιο αισιόδοξη. Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Λίμνης Πλαστήρα, Γιάννη Βασιλάκου, σύμφωνα με τον οποίο μέχρι στιγμής στην περιοχή οι κρατήσεις κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι ενώ η γενική κίνηση εμφανίζει μείωση μεγαλύτερη του 80% σε σχέση με το 2008. Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Φοινικούντας, η οποία προσελκύει επισκέπτες κυρίως το καλοκαίρι, επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής η πληρότητα είναι χαμηλή και ότι οι Ελληνες επισκέπτες μειώνονται χρόνο με τον χρόνο.
Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι το Πάσχα των Καθολικών συμπίπτει φέτος με το Ορθόδοξο φαίνεται ότι ευνοεί προορισμούς δημοφιλείς στο εξωτερικό όπως η Σαντορίνη.
Οπως προκύπτει από την έρευνα αγοράς που έκανε το «Εθνος», το κόστος της διαμονής σε δέκα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Πάσχα ξεκινά από 35 ευρώ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα με παροχή πρωινού.
Σε πολλές περιπτώσεις, στις τιμές των δωματίων συμπεριλαμβάνονται το αναστάσιμο δείπνο και το εορταστικό γεύμα του Πάσχα ενώ όταν αυτά χρεώνονται επιπλέον, ο μέσος όρος του κόστους διαμορφώνεται από 10 έως 15 ευρώ κατ' άτομο.

Το Πάσχα έρχεται μαζί με τους τουρίστες στην Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου

Βόρεια Ηλεία Ζάκυνθος και Κεφαλονιά έχουν σαφώς τα πρωτεία αφού τις ημέρες του Πάσχα αρκετοί Έλληνες αλλά και τουρίστες από το εξωτερικό θα βρεθούν στις περιοχές αυτές.
Στην Αχαΐα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά καθώς ναι μεν υπάρχουν κρατήσεις σε Δυτική Αχαία, Αιγιάλεια και Καλάβρυτα, ωστόσο για μια ακόμη χρονιά ο νομός θα στηριχθεί στον εγχώριο τουρισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς είναι δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των Ελλήνων που έχει τα χρήματα να ξοδέψει προκειμένου να βρεθεί σε κάποιο τουριστικό θέρετρο.
Παρόλα αυτά και στην Αχαΐα υπάρχει αισιοδοξία ότι ο τζίρος των Ξενοδόχων την περίοδο του Πάσχα θα ανέβει λίγο σε σχέση με την αντίστοιχη περσυνή περίοδο. Την ίδια στιγμή που σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν αύξηση του τζίρο κατά 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου