Pages

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Νέος κανονισμός κατοχυρώνει ως Ελληνικό Σήμα το γάλα

Στις συσκευασίες, στις μονάδες παραγωγής (κεφάλι, βαρέλι, δοχείο κ.λπ.) των τυροκομικών προϊόντων και στους αυτόματους πωλητές χύμα θερμικά επεξεργασμένου γάλακτος προς πόση πρέπει να τοποθετείται το Ελληνικό Σήμα, σύμφωνα με όσα ορίζει η ο Κανονισμός Απονομής Ελληνικού Σήματος στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Η εν λόγω απόφαση καθορίζει και τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απονομή του Ελληνικού Σήματος.
Όπως αναφέρεται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα στα οποία απονέμεται το Ελληνικό Σήμα είναι τα «Είδη γάλακτος» που διατίθενται στην κατανάλωση, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 80 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, τα «διατηρημένα γάλατα, μερικά και ολικά αφυδατωμένα», το «αφρόγαλα», το «βούτυρο» και οι «γαλακτικές λιπαρές ύλες», το «γιαούρτι», τα «τυροκομικά προϊόντα», το «ρυζόγαλο», η «κρέμα» και τα «επιδόρπια με βάση το γάλα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου