Pages
▼
Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014
Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΥ
Ο ΣΥΜΕΠΟΠ (Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη εκδήλωση - συζήτηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με θέμα τα προβλήματα της μεσσηνιακής ελαιοκομίας, αλλά και την επεξεργασία ενός αναπτυξιακού σχεδίου της τοπικής παραγωγής. Και μόνο η θεματολογία της συνάντησης θα έπρεπε να είναι αρκετή για τη συγκέντρωση σημαντικού αριθμού ενδιαφερομένων, απ’ όλα τα στάδια παραγωγής του ελαιολάδου. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν ήταν ανάλογο, αλλά το ελπιδοφόρο ήταν ότι παραβρέθηκαν άνθρωποι με σημαντική συμβολή στη διάδοση και ανάπτυξη του μεσσηνιακού προϊόντος εκτός τοπικών συνόρων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν οι «ρομαντικές ιδέες» για το «καλύτερο λάδι του κόσμου» και άλλα όμορφα, αλλά κατατέθηκαν και απόψεις οι οποίες απαντούσαν στην καρδιά του προβλήματος. Κι αυτό είναι ότι, ακόμα κι αν καταφέρουμε να επεκτείνουμε το ΠΟΠ σε όλη τη Μεσσηνία, εκείνο που θα πρέπει να το διαφοροποιεί από άλλα ανάλογα προϊόντα είναι η υψηλή ποιοτική αξία. Για να συμβεί, όμως, αυτό θα πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε ότι οι μέχρι σήμερα πρακτικές, σε όλα τα στάδια της ελιάς, θα πρέπει να αλλάξουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου