Pages

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΟΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Εικόνες εγκατάλειψης παρουσιάζει η παιδική χαρά στο Πάρκο του ΟΣΕ Κυπαρισσίας, δίπλα στην κεντρική πλατεία της πόλης, εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας των υπευθύνων του Δήμου, καθιστώντας την επικίνδυνη προς χρήση! Το τραγικό του θέματος έγκειται στο γεγονός ότι αυτή η παιδική χαρά, αυτός ο μικρός παιδότοπος και χώρος αναψυχής για μικρά παιδιά και γονείς, επαναλειτούργησε μόλις πριν από δύο χρόνια, ύστερα από πρωτοβουλία και δαπάνες του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας «ΓΑΙΑ», με προσωπική εργασία των γυναικών και χορηγίες επαγγελματιών, καθώς επί δέκα χρόνια ουσιαστικά δε λειτουργούσε, επειδή ο Δήμος δεν είχε δείξει κανένα, μα κανένα ενδιαφέρον.
Οι γυναίκες, πριν από δύο χρόνια, πήραν την απόφαση και ανέλαβαν την πρωτοβουλία για ανακαίνιση, αποκατάσταση και επαναλειτουργία της παιδικής χαράς και κατάφεραν να την κάνουν και πάλι όμορφη, καθαρή, «ανθρώπινη», φιλική και ασφαλή. Ένα πραγματικό στολίδι στο κέντρο της Κυπαρισσίας για να χαίρονται ξέγνοιαστα το παιχνίδι τους τα μικρά παιδιά και να απολαμβάνουν τη βόλτα τους οι γονείς!
Μάλιστα, στα μέσα Ιουλίου του 2013, ο Σύλλογος Γυναικών, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας της παιδικής χαράς, διοργάνωσε μια όμορφη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με πολύ κέφι και ευχάριστη διάθεση. Λιγότερο από δύο χρόνια μετά, όμως, η παιδική χαρά μπορεί να μην έχει περιέλθει στο χάλι που είχε πρωτύτερα, παρουσιάζει, ωστόσο, εικόνες εγκατάλειψης και είναι επικίνδυνη προς χρήση. Ο επισκέπτης αντικρίζει με απορία και θλίψη σκουπίδια κάθε λογής, παιχνίδια - κούνιες ξεχαρβαλωμένες, χορτάρια που φτάνουν και ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις το μισό μέτρο, ακόμη και ανθρώπινα περιττώματα δίπλα σε κούνιες και άλλα παιχνίδια. Αντί για χώρος αναψυχής και παιχνιδιού, έχει «καταστεί», δυστυχώς, υπαίθριο αφοδευτήριο και κανείς δε δείχνει να νοιάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου