Μεγαλύτερη στροφή προς καταστήματα εστίασης φαίνεται ότι έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια οι Μεσσήνιοι που επιχειρούν, ευελπιστώντας ότι ο καφές, το ποτό και το φαγητό δίνουν πιο άμεσο κέρδος και είναι από τα είδη που ο Έλληνας μπορεί να μειώσει, αλλά δεν θα κόψει ούτε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Υγείας, η οποία γνωμοδοτεί για την έκδοση αδειών σε καταστήματα υψηλής επικινδυνότητας, όπως χαρακτηρίζονται τα καταστήματα εστίασης, τα δύο τελευταία χρόνια ο αριθμός παραμένει σταθερός, ενώ κυριαρχούν έναντι αδειών για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως κομμωτήρια, γυμναστήρια, κ.λπ.
Προτιμούν την εστίαση
Φέτος, από την αρχή του χρόνου μέχρι τώρα, η Διεύθυνση Υγείας ήλεγξε και γνωμοδότησε θετικά για την έκδοση αδειών σε 122 καταστήματα μαζικής εστίασης.
Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014, τα ποσοστά είναι στα ίδια επίπεδα, με την υπηρεσία να γνωμοδοτεί για 123 καταστήματα μαζικής εστίασης στη Μεσσηνία. Ολόκληρο το 2014 εκδόθηκαν 201 θετικές γνωμοδοτήσεις για άδεια λειτουργίας καταστημάτων μαζικής εστίασης.
Το ενδιαφέρον για τα καταστήματα εστίασης, αποδεικνύεται και από τον αριθμό των αιτήσεων. Η Διεύθυνση Υγείας το 2014 δέχθηκε συνολικά 307 αιτήσεις για γνωμοδότηση καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ το 2015 μέχρι τώρα έχει δεχθεί 173 αιτήσεις. Πάνω από τα 2/3 των αιτήσεων αφορούν καταστήματα εστίασης.
kalamatablogs.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου