Pages

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΑΤΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑΣ...

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν μέσω της «ΥΧ» οι πατατοπαραγωγοί της Ηλείας, κάνοντας λόγο για άλλη μια χρονιά έξαρσης των «ελληνοποιήσεων» σημαντικά μεγάλων ποσοτήτων αιγυπτιακής πατάτας. Mε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των πατατοπαραγωγών Ηλείας, Ανδρέας Τσουκαλάς, κάνει λόγο για πραγματικό σκάνδαλο, ενώ συμπληρώνει ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωρίζει το πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι οι καλλιεργητές, ενόψει της νέας παραγωγής της εαρινής πατάτας, που θα βγει από τα χωράφια σε έναν περίπου μήνα, εκφράζουν την ανησυχία τους, σημειώνοντας ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η χρονιά θα πάει χαμένη.
 Το υπουργείο γνωρίζει τα πάντα με ονοματεπώνυμο 
 Αυτήν τη περίοδο οι μόνες ελληνικές πατάτες που συγκομίζονται είναι οι θερμοκηπιακές πατάτας στην περιοχή της Ηλείας, ενώ στις αρχές του μήνα στην παραγωγή μπαίνει και η πατάτα της Μεσσηνίας (υπαίθρια καλλιέργεια). Λίγο μετά τη Μεσσηνία (μέσα του επόμενου μήνα), θα ξεκινήσει και η συγκομιδή στην Λακόπετρα Ηλείας (υπαίθρια καλλιέργεια). Μιλώντας στην «ΥΧ» για τη φετινή παραγωγή εαρινής (ανοιξιάτικης πατάτας), ο Ανδρέας Τσουκαλάς, πρόεδρος των πατατοπαραγωγών της Ηλείας, εξηγεί: «Αυτή την περίοδο στην Ηλεία ξεκίνησε η συγκομιδή της πατάτας θερμοκηπίου, η τιμή της οποίας έχει ως βάση τα 50 λεπτά το κιλό. Παρ’ όλα αυτά, η θερμοκηπιακή καλλιέργεια στην περιοχή μας δεν ξεπερνάει τα 1.500 – 2.000 στρέμματα. Η επόμενη σημαντική παραγωγή στην Ηλεία θα είναι όταν μπει στην παραγωγή η περιοχή της Λακόπετρας. Η συγκομιδή στην περιοχή ξεκινάει περίπου στις 15 Απριλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου