Επιδόσεις των δύο άκρων ανέδειξαν οι φετινές Πανελλαδικές, όπου εκτός από το νέο σύστημα των τεσσάρων μαθημάτων εισήγαγαν και μία άλλη φιλοσοφία θεμάτων, πολύ πιο κοντά στη σχολική ύλη. Εκρηξη των αριστούχων σε μαθήματα που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια γινόταν σφαγή, αλλά και υψηλά ποσοστά κάτω από τη βάση σε βασικά μαθήματα. Οι πίνακες που δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας είναι γεμάτοι αντιθέσεις, μιας και ο υπερπολλαπλασιαμός των αριστούχων στη Φυσική επισκιάζεται από το σχεδόν 50% των υποψηφίων που σε Αρχαία και Μαθηματικά έγραψαν κάτω από τη βάση. Αντίθετα, οι μεσαίες βαθμολογίες παρέμειναν ή στα ίδια ή σε μικρότερα ποσοστά.
Οι Πολυτεχνικές Σχολές εξαιτίας του υπερπολλαπλασιασμού αριστούχων στη Φυσική (σ.σ.: από 5% πέρσι φέτος εκτοξεύτηκαν στο 27%) αναμένεται να έχουν θεαματική άνοδο, μετά τις περσινές απώλειες που κόστισαν ακόμα και 1.000 μόρια σε δημοφιλή τμήματα της Αθήνας. Την κατάκτηση των 19.000 μορίων φαίνεται ότι θα πετύχει φέτος και η Ιατρική Αθηνών, στα ίδια επίπεδα, με πιθανότητα μικρής αύξησης μορίων θα παραμείνουν οι Νομικές Σχολές, ενώ ο μεγάλος «χαμένος» που θα κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα μορίων εισαγωγής φέτος θα είναι τα Παιδαγωγικά.
Μεγάλη μείωση αναμένεται και στις Οικονομικές Σχολές, όπως και σε αυτές της Πληροφορικής, καθώς ο παράγοντας που θα οδηγήσει σε κάθετη πτώση είναι τα Μαθηματικά, με το 77,89% των υποψηφίων να γράφει κάτω από τη βάση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου