Pages

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ...Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ!

ΔΡΟΣΕΡΟ καθημερινό φρούτο δεν αποτελεί μόνο το καρπούζι για την Τριφυλία αλλά κυρίως το θρεπτικό κέλυφος της ντομάτας που αποτελεί μεγάλη διατροφική αξία στο καθημερινό μας τραπέζι. Το ευχάριστο είναι ότι την ανιούσα πήραν την τελευταία εβδοµάδα οι τιµές παραγωγού για τις ντοµάτες θερµοκηπίου της Πελοποννήσου που βρέθηκαν αυτή την περίοδο στα 60-65 λεπτά το κιλό, κατά 85% αυξηµένες σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα που ήταν «στα 35-40 λεπτά το κιλό», σηµειώνει με δήλωσή του στην Agrenda ο παραγωγός από τα Φιλιατρά, Μιλτιάδης Ψύρρος.
Η άνοδος αυτή στηρίζεται στη µειωµένη παραγωγή τώρα από τα θερµοκήπια, αλλά και στην είσοδο στην αγορά λίγων υπαίθριων, των οποίων η έκταση, µάλιστα, είναι µειωµένη σε σχέση µε πέρυσι λόγω αφενός του κόστους καταπολέµησης του Tuta Absoluta που προσβάλλει την καλλιέργεια όσο και των χαµηλών περσινών τιµών. Θυμίζουμε ότι η ντομάτα της περιοχής εκτός από εύγεστη καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια με σύγχρονα μέσα υδροπονίας στην Τριφυλία, αποτελώντας μοναδικό ατού για όλη την Ελλάδα....ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου