Ευάλωτη σε ψηφιακές απειλές αποδεικνύεται η Ελλάδα, ενώ ένας στους τρεις Ευρωπαίους χρήστες του διαδικτύου αντιμετώπισε περιστατικά ασφαλείας μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2015.
Η χώρα, συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά αντίστοιχων κρουσμάτων, εικόνα, η οποία, πάντως, είναι εν πολλοίς κοινή με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπως προκύπτει από τα στατιστικά της παγκόσμιας εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky Lab, που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 33% των χρηστών βρέθηκε αντιμέτωπο με περιστατικά ασφάλειας, τα οποία σχετίζονται με τοπικά δίκτυα και αφαιρούμενα μέσα ενώ ένα ποσοστό 15% έχει αντιμετωπίσει διαδικτυακές απειλές.
Τα στατιστικά στοιχεία από την cloud υπηρεσία της Kaspersky για την περίοδο Ιούλιο – Σεπτέμβριο 2016 δείχνουν ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να έχει τον υψηλότερο αριθμό χρηστών, που έχουν επηρεαστεί από τοπικές απειλές (57,9%), ακολουθούμενη από το Ισραήλ (38,5%), τη Σερβία και την Ελλάδα (37,6% ) και τη Νότια Αφρική (36%).
Ο μεγαλύτερος αριθμός περιστατικών που σχετίζονται με διαδικτυακές απειλές αναφέρθηκαν στη Σλοβενία (23,9% των χρηστών του KSN) και την Ουκρανία (21,8%), ακολουθούμενες από την Ισπανία και την Ελλάδα. Η Ολλανδία, η Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τσεχία έχουν κάπως χαμηλότερα επίπεδα απειλών: 7-10% των χρηστών επηρεάστηκε από online απειλές στις χώρες αυτές.
«Οι ψηφιακές απειλές εξελίσσονται παράλληλα με την τεχνολογία και επηρεάζουν όλους τους τομείς της ατομικής και επιχειρηματικής εμπειρίας. Εκτός από το γεγονός ότι απλά πολλαπλασιάζεται ραγδαία, το κακόβουλο λογισμικό γίνεται επίσης ολοένα και πιο εξελιγμένο, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά», αναφέρει η Kaspersky.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου