Pages

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ MOBILE WORLD CONGRESS 2017 ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, Ν. ΠΑΠΠΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ MOBILE WORLDCONGRESS 2017 ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
·       Ν. Παππάς: «Η Ελλάδα διαθέτει αξιοζήλευτο ανθρώπινο κεφάλαιο και, καθώς βγαίνουμε από την κρίση, αποκτά επίσης εθνικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Οι εφαρμογές είναι αμέτρητες, οι ιδέες ακόμα περισσότερες και, με πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη»
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετέχει -σήμερα και αύριο- στο Mobile World Congress 2017 (MWC17), στο μεγαλύτερο event ψηφιακής επικοινωνίας παγκοσμίως, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Νωρίτερα σήμερα, ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο και, με την ευκαιρία, δήλωσε τα εξής: «Φέτος, η ελληνική παρουσία στο MWC17 είναι ακόμα πιο ισχυρή, με 25 ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν μέσω του περιπτέρου της χώρας μας. Αυτή ακριβώς η συμμετοχή σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα –αφού πέρασε από τη φάση με τις γνωστές οικονομικές και άλλες δυσκολίες- πλέον έχει παρά πολύ μεγάλες δυνατότητες να σχεδιάσει για το μέλλον.
Η Ελλάδα διαθέτει αξιοζήλευτο ανθρώπινο κεφάλαιο και, καθώς βγαίνουμε από την κρίση, αποκτά επίσης εθνικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας και ο τρόπος αξιοποίησής τους να αποτελέσει τη βάση για να καταστεί η κοινωνία μας πιο λειτουργική, πιο δημοκρατική και πιο δίκαιη. Σε αυτήν ακριβώς τη φάση της τεχνολογικής ανάπτυξης, η Πολιτεία πρέπει να παρέμβει τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, όσο και μέσω των ρυθμιστικών αρχών, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι καμιά Ελληνίδα, κανένας Έλληνας δεν θα μείνει πίσω από αυτές τις πάρα πολύ σημαντικές εξελίξεις, δεν θα μείνει πίσω από την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες.
Οι εφαρμογές είναι αμέτρητες, οι ιδέες ακόμα περισσότερες και, με πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη».
Πρόκειται για την πέμπτη συνεχή χρονιά επίσημης παρουσίας της Ελλάδας, με περίπτερο, στο MWC. Στο ελληνικό περίπτερο συμμετέχουν εταιρείες και ακαδημαϊκοί-ερευνητικοί φορείς που απαρτίζουν μια επιχειρηματική αποστολή με περισσότερα από 100 μέλη (συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος και του Enterprise Greece). Συνολικά, στο MWC17 συμμετέχουν περίπου 35 ελληνικές επιχειρήσεις (25 μέσω του ελληνικού περιπτέρου, 5 με αυτοτελή περίπτερα στην κεντρική έκθεση, 5 στην εξειδικευμένη έκθεση για εταιρείες-startups).
Το MWC17 εκτείνεται σε εκθεσιακό χώρο 400 στρεμμάτων και αναμένεται να προσελκύσει 100.000 εξειδικευμένους επισκέπτες. Στη διοργάνωση του 2016 συμμετείχαν επιχειρήσεις και φορείς από 200 χώρες, που εξέθεσαν τις δραστηριότητες και τα προϊόντα τους σε 1.800 περίπτερα τα οποία κατέλαβαν συνολικά 100.000 τ.μ. Το συνέδριο και την έκθεση κάλυψαν περισσότεροι από 3.500 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.
Τον Νίκο Παππά συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.

ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Ο συμβιβασμός που επετεύχθη στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, ανάμεσα στην κυβέρνηση καιτους δανειστές, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα οι Θεσμοί, προκαλεί αντιφατικά συναισθήματα στην κοινή γνώμη. Σε έρευνα της KAΠΑ RESEARCH για το «Βήμα της Κυριακής», περισσότεροι από τους μισούς εκφράζουν θυμό και ανησυχία. Συγκεκριμένα, το 32,5% εξέφρασε ανησυχία, το 19% θυμό, το 20% αδιαφορία, το 11,5% ελπίδα και το 14% ανακούφιση, σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup. Πάντως, το 61,5% τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος της αξιολόγησης από τη σημερινή κυβέρνηση, με το 27% να απαντά υπέρ των πρόωρων εκλογών πριν γίνει αυτό.

Τα ονόματα που «παίζουν» για το Δήμο

Μόνο ο δήμαρχος είναι σε θέση να γνωρίζει σε τι σχήμα θα καταλήξει όσον αφορά τις επερχόμενες αλλαγές στα πρόσωπα τα οποία θα το πλαισιώσουν στη διοίκηση του Δήμου Τριφυλίας, ύστερα από την συμπλήρωση 2,5 ετών θητείας της δημοτικής αρχής. Ο κ. Κατσίβελας για την ώρα κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ωστόσο η ονοματολογία για τα πρόσωπα που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης κυριαρχεί στις συζητήσεις εδώ και αρκετό καιρό. Η ιδέα που φαίνεται να υιοθετείται από το δήμαρχο είναι να πάει σε ένα σχήμα το οποίο θα έχει περισσότερους εντεταλμένους συμβούλους και ίσως έναν λιγότερο αντιδήμαρχο (από τους έξι που έχει αυτή τη στιγμή).
Ο πρώτο γρίφος που επιχειρεί να λύσει ο δήμαρχος είναι αυτός του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου έχει ακουστεί το όνομα του Δημήτρη Σαρμαντζή, επισημαίνοντας πως πρόκειται για σενάρια- και όχι για οριστικές αποφάσεις ή για προθέσεις του δημάρχου- που συζητούνται στους κόλπους της παράταξης. Κάποιων συμβούλων τα ονόματα φέρονται ως δεδομένα για ανάληψη θέσης αντιδημάρχου, με το πρώτο όνομα από την Δ.Ε. των Γαργαλιάνων να είναι του Γιάννη Κατσούλα. Δεύτερο όνομα για την ανάληψη θέσης αντιδημάρχου είναι αυτό του κ. Πούλου από την Δ.Ε. Φιλιατρών. Εκτιμάται πως από την Δ.Ε. Κυπαρισσίας η δημοτική Σύμβουλος, Γιάννα Κωνσταντέλου, η οποία βρίσκεται αρκετά ψιλά στη λίστα του κ. Κατσίβελα, θα κληθεί να υπηρετήσει το νέο σχήμα διοίκησης αναλαμβάνοντας κάποιο καίριο πόστο.
Ο Γιώργος Τσακανίκας συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι ο αντικαταστάτης του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Σπύρου Χρονόπουλου. Στη σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ εκτιμάται πως θα βρίσκεται το όνομα του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Αναστάσιου Αδρακτά. Τα ονόματα που φαίνεται να μένουν «έξω» αυτή τη στιγμή είναι του Γιάννη Καλκαβούρα, Παναγιώτη Τσίγγανου, Γιάννη Αδρακτά, Γιάννη Μερκούρη, Βασίλη Παπαθεοδοσίου, Σπύρου Χρονόπουλου και Μαρίας Πανουσιοπούλου. Ωστόσο για ορισμένα από τα παραπάνω ονόματα ο κ. Κατσίβελας σίγουρα θα επιδιώξει να τα έχει δίπλα του καθώς αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» του δήμου, ενώ πολύ συχνά ο ίδιος έχει αναφερθεί στο έργο το οποίο έχουν προσφέρει έως τώρα. Σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των εντεταλμένων συμβούλων ίσως αυξηθεί από δύο που ήταν μέχρι τώρα.
πηγη gargalianoionlinegr

Η ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΩΝ

ΑΛΛΑΓΕΣ αναμένονται άγνωστο όμως σε ποια έκταση στο σχήμα που θα επιλέξει ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, καθώς συμπληρώνονται ήδη δυόμιση χρόνια θητείας στη Δημοτική Αρχή καθώς τον Μάιο του 2019 προσδιορίζεται να γίνουν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Την επόμενη εβδομάδα τυπικά λήγει η θητεία των αντιδημάρχων Τριφυλίας, με βάση την υπ’ αρ. 482/2014 απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας για την τοποθέτησή τους, ενώ οι δημαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου (προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα) θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Μαρτίου καθώς η θέση του Αντιπροέδρου Δ.Σ. έχει παραμείνει κενή από την αντιπολίτευση μετά την παραίτηση του κ. Κουτσούλη.. 
ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ Η ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ;
Ωστόσο το παζλ του σχήματος που θα επιλέξει η πλειοψηφία ώστε να διατηρηθεί η συσπείρωση των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί καθώς υπήρχαν πληροφορίες είτε για σαρωτικές αλλαγές, για μείωση Αντιδημάρχων και ιδίων των έμμισθων ή παραμονή σε ένα ίδιο αλλά ευέλικτο σχήμα. Όπως και να έχει το θέμα πονοκέφαλο για την Δημοτική αρχή αποτελούν το μέλλον για το Νομικό πρόσωπο του Δήμου και Κοινωφελή Επιχείρηση, που άλλαξαν μορφή αλλά όχι 'αναίμακτα' πριν το τέλος του 2016.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως οι αντιδράσεις για την συνοχή του σχήματος είναι ποικίλες στο εσωτερικό της παράταξης Κατσίβελα καθώς υπάρχουν παράπονα από τα κοινοτικά διαμερίσματα για ενίσχυση του ρόλου τους που δεν υλοποιήθηκε, αλλά και αστοχίες που παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες την σύγκληση της Δημοτικής παράταξης αναμένεται να ζητήσουν σύμβουλοι καθώς δεν έχει συνεδριάσεις ως πολιτικό όργανο από την θητεία του νέου Δημάρχου, καθώς οι πολίτες αλλά και ο Δήμος αξιολογεί καθημερινά τους αιρετούς για το έργο τους ή την απουσία τους...
ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Πάντως ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας σε πολλές περιπτώσεις σήκωσε μόνος του το βάρος των αστοχιών συνεργατών του χωρίς να του αναλογεί, ιδίως από την στιγμή που όλοι συμφωνούν ότι ο Δήμος Τριφυλίας δεν ομογενοποιείται. Ο Δήμαρχος σε ορισμένες περιπτώσεις σήκωσε ένα Γολγοθά εκτιμούν στελέχη της παράταξης εν μέσω κρίσης που ήταν δύσκολος, αλλά χωρίς να έχει πάντα την στήριξη των πολιτών όπως συνέβη σε συγκεντρώσεις για ζωτικής σημασίας θέματα καθώς φαίνεται ότι το σχήμα της παράταξης κι αυτό δεν έχει ομογενοποιηθεί στο εσωτερικό του. Καταληκτικά η θητεία των επόμενων ετών κρίνεται ως εξαιρετικά καθοριστική καθώς ο κ. Κατσίβελας έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να κάνει αλλαγές και να εξακτινώσει το όραμά του για τον Δήμο. Αλλά κυρίως έχει να κερδίσει το στοίχημα με τους πολίτες που βρίσκονται στα κάγκελα λόγω του ευρύτερου πολιτικού κλίματος. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΑΜΕΣΑ Η ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Να τρέξει άμεσα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η προκήρυξη για τον διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια των φαρμάκων δακοκτονίας ζητά η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για το φετινό πρόγραμμα. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι φέτος το πρόγραμμα συλλογικής δακοκτονίας βρίσκεται στον αέρα, με αποτέλεσμα να απειλείται το εισόδημα από την ελαιοπαραγωγή, μια νευραλγικής σημασίας καλλιέργεια για τη χώρα μας. Ειδικότερα, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) ζητεί:
- Να ξεκινήσει αμέσως από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο διαγωνισμός για την προμήθεια των φαρμάκων δακοκτονίας.
-Να αυξηθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες οι πιστώσεις προς τις Περιφέρειες και να κατανεμηθούν αμέσως ώστε οι Περιφέρειες να ξεκινήσουν τους διαγωνισμούς για τα συνεργεία ψεκασμών και τους παγιδοθέτες.
-Να δημοσιοποιήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα ποσά που εισπράττει το Δημόσιο κάθε χρόνο από τα ανταποδοτικά τέλη εισφοράς δακοκτονίας, τα οποία καταβάλλουν οι παραγωγοί.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ

Κέρδισαν τις εντυπώσεις τα άρματα και οι καρναβαλιστές στο Μελιγαλά. Με την επικαιρότητα να βρίσκεται στο επίκεντρο της σάτιρας, δεκάδες καρναβαλιστές συμμετείχαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΛΑΓΑΝΑ ΣΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ

Στο επίκεντρο των επιλογών βρέθηκε η παραδοσιακή λαγάνα. Οι φούρνοι είχαν μια πολύ καλή κίνηση με τον κόσμο να επιλέγει και φέτος το ποιοτικό συνώνυμο με την Καθαρά Δευτέρα έδεσμα. Φέτος οι τιμές κυμάνθηκαν περίπου στα 3 ευρώ σε πολλά καταστήματα για το παραδοσιακό τύπο της λαγάνας...

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΜΕ ανοιξιάτικο καιρό γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στην περιοχή της Κυπαρισσίας καθώς το ελαφρύ αεράκι βοήθησε στο πέταγμα των χαρταετών που ως αστέρια στον ουρανό, εκφράζουν τις ευχές του καθενός...
Με λαγάνες υποδέχθηκαν την ημέρα τα αρτοποιεία με διαστάσεις πάνω από ένα μέτρο και φυσικά με αρκετό κέφι, μαζί με σαρακοστιανά γλυκά που ετοίμασαν με παραδοσιακές συνταγές...
Ακόμα και ο καιρός θέλησε να συμετάσχει στο πάρτι του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Σε έναν τεράστιο παιδότοπο για μεγάλους και για μικρούς μεταμορφώθηκε η παραλία Αϊ Λαγούδη της Κυπαρισσίας από τον ΕΣΚ “Η Πρόοδος”, αφού διοργάνωσε ένα ακόμα απίθανο πάρτι με dj μουσική, λαγάνες, χαλβάδες, τσίπουρα και άλλα, για όλους τους τυχερούς που βρέθηκαν εκεί. 
Ο διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού ενθουσίασε τον κόσμο και μεγάλοι και μικροί πέταξαν στον ουρανό δεκάδες αετούς. Τα μέλη του συλλόγου το διασκέδασαν βοηθώντας τους μικρούς φίλους να πετάνε με επιτυχία τους χαρταετούς τους.
Ο ΕΜΠΟΡΊΚΟΣ σύλλογος στην παραλία διοργάνωσε ένα ακόμα απίθανο πάρτι με dj μουσική, λαγάνες, χαλβάδες, τσίπουρα και άλλα, για όλους τους τυχερούς που βρέθηκαν εκεί...Φυσικά όλοι έμειναν ευχαριστημένοι...Το παρών εκτός από τον Πρόεδρο κ. Αβδάλα και μέλη του Δ.Σ., έδωσε και ο πρώην Πρόεδρος κ. Π .Παναγιωτόπουλος..

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΤΖΑΚΟΣ- Η ΕΞΟΩΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Έφυγε χθες βράδυ σε ηλικία 89 ετών ο τέως βουλευτής Μεσσηνίας και τέως υπουργός Αριστείδης Καλαντζάκος. Ο Αριστείδης Καλαντζάκος του Γεωργίου γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1928 στην Κυπαρισσία, υπηρέτησε ως βουλευτής Μεσσηνίας από το 1958 ως το 1967 και από το 1974 ως το 1996 και υπουργός. Η Εξώδιος Ακολουθία θα τελεστεί κατά πάσα πιθανότατα την Πέμπτη στην γενέτειρά του την Κυπαρισσία σύμφωνα με πληροφορίες.
Βιογραφία Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Παρισίων και Νανσί, στη Γαλλία. Ήταν διδάκτορας Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν.
Πολιτική σταδιοδρομία
Εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας με την ΕΡΕ στις εκλογές του 1958 και επανεξελέγη το 1961, 1963 και 1964. Στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου ανέλαβε υφυπουργός Οικονομικών από τις 4 Απριλίου 1967 ως την ανατροπή της από τη χούντα, στις 21 Απριλίου 1967. Έπειτα από τη Μεταπολίτευση προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, με την οποία εξελέγη βουλευτής το 1974, 1977, 1981, 1985, Ιούνιο 1989, Νοέμβριο 1989, 1990 και το 1993. Από τις 10 Σεπτεμβρίου 1976 ως τις 21 Οκτωβρίου 1977 θήτευσε ως υφυπουργός Συντονισμού και Προγραμματισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή.Επί πρωθυπουργίας του Γεωργίου Ράλλη χρημάτισε υπουργός Εμπορίου, από τις 11 Οκτωβρίου 1980 ως τις 21 Οκτωβρίου 1981. Από τις 11 Απριλίου 1990 ως τις 13 Οκτωβρίου 1993 υπηρέτησε ως υπουργός Εργασίας. Η κόρη του, Σοφία, εξελέγη επίσης βουλευτίνα Μεσσηνίας και έγινε υφυπουργός Απασχόλησης το 2000.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Η ΖΩΗ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΛΟΥ

Στην Κυπαρισσία βρίσκεται από χθες το βράδυ η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου! Η κα Κωνσταντοπούλου βρισκόταν από τις προηγούμενες μέρες την Πάτρα και αφού παρακολούθησε χθες τη μεγάλη βραδινή παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού, μετέβη στην Κυπαρισσία όπου συναντήθηκε με φίλους, χαλαρή και ευδιάθετη, για ένα ποτάκι στον «Αλγό-ρυθμο» στην Πάνω Πόλη!
Μαζί της ήταν μέλη του Κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», μέλη – στελέχη της ΛΑ.Ε., μέλη συλλογικοτήτων, γνωστοί επαγγελματίες – επιχειρηματίες της πόλης καθώς και νεολαίοι!

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 45ΡΗΔΩΝ

Ολοένα και περισσότερα μέλη της «γενιάς των γκριζομάλληδων» είναι αντιμέτωπα με το οικονομικό αδιέξοδο. Το ποσοστό της ανεργίας στους άνω των 45 ετών αντί να μειώνεται, ακολουθώντας τον μέσο όρο της χώρας, αυξάνεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η «Καθημερινή», ο 1 στους 3 ανέργους της χώρας, δηλαδή πάνω από 347.000 άτομα ανήκει στην κρίσιμη ηλικιακή ομάδα των 45-64 ετών. Το 2009, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 20% και ο αριθμός των «γκριζομάλληδων» άνεργων ήταν 99.000 άτομα. Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία: - Στην «ευαίσθητη», εξαιτίας της δυσκολίας επανένταξης στην αγορά, ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών το ποσοστό ανεργίας σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Τον Νοέμβριο του 2016 περίπου ο 1 στους 5 στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ήταν χωρίς δουλειά. Το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 19,3% από το 17,3% τον Νοέμβριο του 2015, 16,7% το 2013 και το 2014, 15,4% το 2012 και 10% το 2011. - Οι άνεργοι ηλικίας 45-64 ετών γίνονται σε απόλυτο αριθμό ολοένα και περισσότεροι. Το 2015 σε σύνολο 1,197 εκατ. ανέργων, οι 347.400 είχαν συμπληρώσει το 45ο έτος. Το 2014, οι άνεργοι στην ίδια ηλικιακή ομάδα ήταν λιγότεροι (344.100), παρότι οι άνεργοι ήταν περισσότεροι (1,274 εκατ.). Ετσι, ενώ το ποσοστό επί του συνόλου ήταν 27% το 2014, μέσα σε μία χρονιά αυξήθηκε σε 29%.

70% μείωση τουριστικής ζήτησης στην Πελοπόννησο

Το 70% προσεγγίζουν οι απώλειες της τουριστικής ζήτησης στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου, καθώς η ζήτηση αυτή «ήταν πλήρως εξαρτημένη από την εγχώρια αγορά» – ενώ η υποχώρηση «δυστυχώς δεν έχει κατορθώσει να αντισταθμιστεί από τον εισερχόμενο τουρισμό». Το παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Μαρινάκος, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ), μιλώντας κατά την 6η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο πλαίσιο της Metropolitan Expo – Ho.Re.Ca που έγινε στις 10 του μήνα. 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΤΟΠ, ο Κ. Μαρινάκος υποστήριξε ότι η αδυναμία αντιστάθμισης του εγχώριου με τον προερχόμενο από το εξωτερικό τουρισμό προκύπτει, «είτε λόγω απουσίας σημαντικών υποστηρικτικών έργων υποδομών και αναδομών όπως, αεροδρόμιο Τρίπολης (συμπληρωματικού χαρακτήρα με αυτό του αεροδρομίου της Καλαμάτας), λιμάνια, μαρίνες, ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, σιδηροδρομικό δίκτυο κ.λπ.), είτε λόγω των ανεπαρκών εθνικών και περιφερειακών πολιτικών τουριστικής ανάπτυξης που υιοθετούνται, είτε λόγω της απουσίας ενός στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, ικανού να υποστηρίξει μια ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη». 
Μάλιστα, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΤΟΠ επέρριψε ευθύνες στα «σχετικά με τον τουρισμό συναρμόδια υπουργεία, καθώς έχουν μια τάση, υπό την πίεση και των δανειστών, να αποφεύγουν κάθε πρόταση που δεν αποφέρει σύντομα μακροοικονομικά αποτελέσματα». Ιδιαίτερα για την Πελοπόννησο, ο Κ. Μαρινάκος επισήμανε ότι «το στοίχημα δεν είναι να πετύχουμε ένα νέο ρεκόρ αφίξεων, εάν αυτό δεν συνοδεύεται παράλληλα από ένα αντίστοιχο ρεκόρ εσόδων και ένα ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στην Πελοπόννησο ο τουρισμός συνεισφέρει μόλις στο 7% του τοπικού ΑΕΠ. patrisnewscom

Ψεύτικες ειδήσεις: Η παραπληροφόρηση και η λύση

Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν ειδήσεις και «μη ειδήσεις». 

Υπήρχε δηλαδή η καταγραφή των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών γεγονότων που απευθύνονταν στον πολίτη που ήθελε να γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω του, και η καταγραφή «μη ειδήσεων» (ερευνών ή απόψεων), που απευθύνονταν στο κοινό που έψαχνε πιο πέρα από την απλή γνώση των γεγονότων. Ο διαχωρισμός τα τελευταία χρόνια αλλάζει συλλήβδην μορφή.
 Απέναντι στις «ειδήσεις» τοποθετούνται οι «ψεύτικες ειδήσεις» (ή "fake news", όπως είναι ο διεθνής όρος).
 Οι «ψεύτικες ειδήσεις» δεν είναι καινούργιες στον κόσμο της ενημέρωσης. Ποτέ άλλοτε όμως δεν ήταν τόσο διαδεδομένες και τόσο απειλητικές για την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο σύνολο των ΜΜΕ, παραδοσιακών και διαδικτυακών.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε εγγεγραμμένους οπαδούς του Τραμπ, το 73% εξ αυτών δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ, χρηματοδοτήθηκαν και οργανώθηκαν από τον δισεκατομμυριούχο Τζωρτζ Σόρος, ενώ περισσότεροι από τους μισούς πίστεψαν ότι, αν εκλεγόταν η δημοκρατική υποψήφιος, θα εφαρμοζόταν ο μουσουλμανικός νόμος της Σαρία στην πολιτεία της Καλιφόρνια!

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θορυβημένος από τη γιγαντιαία διάδοση των ψευδών ειδήσεων μέσω του Facebook, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει εφαρμογή στο FB με την οποία θα επισημαίνονται οι ψεύτικες ειδήσεις, τόσο από τους ίδιους τους χρήστες όσο και από ανεξάρτητες ομάδες «επαλήθευσης ειδήσεων». Η Google Chrome επίσης έχει ήδη ετοιμάσει εφαρμογές (plug in) που θα επισημαίνουν ότι συγκεκριμένοι διαδικτυακοί τόποι δεν φιλοξενούν έγκυρες ειδήσεις.

Τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να σπάσει την αλυσίδα των ψεύτικων ειδήσεων;

Είναι εύκολο για έναν απλό πολίτη να ξεχωρίσει μία πραγματική είδηση από μία ψεύτικη; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Το πανεπιστήμιο Stanford διεξήγαγε έρευνα σε 7.800 μαθητές και φοιτητές σε 12 πολιτείες των ΗΠΑ για να διαπιστώσει την ικανότητά τους να αξιολογήσουν πηγές πληροφοριών. Οι ερευνητές δήλωσαν «σοκαρισμένοι» από το τη σχεδόν καθολική αδυναμία των νέων να αξιολογήσουν ακόμα και το αν μία «είδηση» ήταν είδηση ή καμουφλαρισμένη διαφήμιση προϊόντος ή υπηρεσίας.

Αν νομίζετε ότι ένας ενήλικας είναι σε καλύτερη θέση, δεν έχετε να πάρα να ρίξετε μία ματιά σε λογαριασμούς φίλων και γνωστών σας που σπεύδουν να πάρουν θέση σε «ειδήσεις» που τελικά ήταν ψεύτικες ή πάντως δεν είχαν τις διαστάσεις των κραυγαλέων τίτλων που απαιτούν οι 146 χαρακτήρες του twitter.

Είναι λοιπόν οι αναγνώστες ευκολόπιστοι ή ακόμα και ηλίθιοι;

Όχι, είναι η νέα μορφή των ειδήσεων που διακινούνται από τα social media, η οποία εύκολα αντιγράφεται και μπορεί να πλασαριστεί ως αληθινή. Είναι επίσης το γεγονός ότι το κοινό έχει εθιστεί πλέον σε «περίεργες» αλλά αληθινές ειδήσεις, που δεν μπορεί πλέον να ξεχωρίσει τις περίεργες (αλλά ψεύτικες) ειδήσεις.

Οι ψεύτικες ειδήσεις μπορεί να είναι εξ ολοκλήρου ψεύτικες ή εν μέρει, περίπτωση που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την αναγνώρισή τους. Σκοπός των ψεύτικων ειδήσεων δεν είναι μόνο η χειραγώγηση του κοινού, αλλά εξίσου η αύξηση της «κίνησης» των λογαριασμών και των συνδεδεμένων site, ώστε να προσελκύονται διαφημίσεις, άρα και έσοδα. Διαδικτυακοί τόποι που «ποντάρουν» σε μαζική κίνηση και όχι σε ένα εκλεκτικό και μορφωμένο κοινό, είναι πιο εύκολο να συγκεντρώσουν διαφημίσεις λαϊκών προϊόντων και υπηρεσιών, που ούτως ή άλλως απευθύνονται σε «ευκολόπιστους» καταναλωτές.

Τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να σπάσει την αλυσίδα των ψεύτικων ειδήσεων;

Να μοιράζει ειδήσεις με υπευθυνότητα. Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, αλλά ο καθένας μας, που έχει παρουσία στα social media, είναι σε θέση να επηρεάσει ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο κύκλο ανθρώπων.
 Αναρτήστε λοιπόν ή κάντε share ιστοριών που γνωρίζετε ότι προέρχονται από υπεύθυνες πηγές πληροφόρησης.
Και μη διστάσετε να επισημάνετε σε κάποιον ότι έχει πέσει θύμα «ψευδούς είδησης».
Οι «φίλοι» δεν αφήνουν ποτέ τους «φίλους» τους να ζουν στο ψέμα.

Υ.Γ. Μετά την εκλογή Τραμπ στην Αμερική, τα μεγάλα «συστημικά ΜΜΕ» γνωρίζουν κατακόρυφη αύξηση της κυκλοφορίας και της τηλεθέασής τους, γεγονός που ερμηνεύεται ως αντίδραση στις «ψευδείς ειδήσεις» που διακίνησε κατά κόρον το επιτελείο Τραμπ μέσω των social media για να πετύχει την εκλογή του.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017 ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΦΩΤΟ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ φέτος το Φιλιατρινό Καρναβάλι που σημείωσε μεγάλη επιτυχία μέσα από συλλογικές προσπάθειες που κατέβαλαν οι διοργανωτές, με την στήριξη της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Με 21 περίπου άρματα καθώς υπήρχαν αρκετά πεζοπόρα τμήματα το Καρναβάλι των φίλων όπως το ονομάζουν οι κάτοικοι της περιοχής είχε παλμό, ζωντάνια αλλά κυρίως κέφι καθώς τα σχολεία της πόλης, πολιτιστικοί σύλλογοι μαζί με τους Εμπορικούς Συλλόγους Φιλιατρών, Κυπαρισσίας και σύλλογο από το Κοπανάκι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. 
Τα θέματα που άντλησαν από την επικαιρότητα ήταν αρκετά όπως το θέμα του Άστεγου τοπικού Σερίφη μετά την απομάκρυνση του Α.Τ. Φιλιατρών, θέμα για την Αγάπη, παιδικά θέματα με τον Πινόκιο και τον Σούπερ Μάριο, την κυκλοφοριακή ασφάλεια, την φτώχεια, αλλά και μπόλικη σάτιρα. 
ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΑΤΥΡΑ..
Για πρώτη φορά παρέλασε άρμα από τον Εμπορικό σύλλογο Κυπαρισσίας, ενώ τα γκρουπ των καρναβαλιστών συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία χορεύοντας με ζωντανή μουσική αλλά και την παρουσίαση των αρμάτων από την κα Βιβή Παντελάκη. 
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας χαιρέτισε τα τμήματα που συμμετείχαν τονίζοντας ότι συλλογικά διατηρούμε την ποιότητα, το επίπεδο και την καλαισθησία , προκρίνοντας ότι η πολιτική σάτιρα χρειάζεται, ενώ έστειλε ευχές για το διήμερο σε όσους παρέστησαν. 
Στις εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν με τα καλύτερα άρματα και ενδυμασίες, εκτός από το Δήμαρχο ήταν παρών ο πρώην Δήμαρχος κ. Κόλλιας, αιρετοί, πλήθος κόσμου και επισκέπτες. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ πολιτισμό προάγουν οι αστυνομικοί της Τριφυλίας με την εξαιρετική επιτυχημένη φιλανθρωπική χορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κοσμικό κέντρο Στεφανής την Παρασκευή στην Κυπαρισσία, σε μια γιορτή που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, καθώς τα έσοδα της εκχωρούνται στην οικογένεια θανόντος αστυνομικού, στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης αλλά και της αγάπης προς το συνάνθρωπο.
Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών της Τριφυλίας και το προσωπικού μίλησαν για την διοργάνωση ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους ενώ συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός που έκανε ο νέος  αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Πουπούζας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου, κου Τριγωνη, ο οποίος δεν κατέστη εφικτό να παραστεί στην εκδήλωση.. Ο κ. Πούπουζας εξήρε το γεγονός ότι το μήνυμα της εκδήλωσης αποτελεί η στήριξη στο συνάνθρωπο κατά την άσκηση των καθηκόντων του ενώ τόνισε ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται πάντα παρά τις συγκυρίες κοντά στον πολίτες. κολούθησε ο χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, αρχιφύλακας Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της πετυχημένες εκδήλωσης, μιλώντας με ζεστά λόγια για όσους έδωσαν το παρών. 
Εγκάρδιο χαιρετισμό απεύθυνε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μερκούρης για το έργο των αστυνομικών μεταφέροντας όμως το πάγιο αίτημα της Δημοτικής αρχής για επαρκή αστυνόμευση με αφορμή την πολιτική απόφαση για τερματισμό 2 αστυνομικών τμημάτων της περιοχής. Στη συνέχεια με ζωντανή μουσική έγινε ένα όμορφο γλέντι με λαχειοφόρο αγορά που δωροθέτησαν καταστήματα της περιοχής. Ικανότητες στο δημοτικό τραγούδι πάντως έδειξε με άριστο τρόπο ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας κ. Παρασκευόπουλος. 
 Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κ. Βασίλης Τσιγαρίδης, ο διοικητής του Α.Τ. Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Μάνδαλος, διοικητές  των αστυνομικών υπηρεσιών Τριφυλίας,  ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Φιλντίσης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Αιμιλιανός Σεκλός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Δημήτρης Αβδάλας και φορείς της περιοχής. 

Πλαστά Χαρτονομίσματα στα Φιλιατρά

Αυξημένη είναι τις τελευταίες ημέρες στην πόλη των Φιλιατρών η κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων, με θύματα κυρίως επαγγελματίες που δεν κατάφεραν εγκαίρως να αντιληφθούν, ότι τα χαρτονομίσματα που δέχθηκαν ήταν προϊόν πλαστογράφησης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στα περιστατικά εξαπάτησης που σημειώθηκαν, τα περισσότερα παραχαραγμένα τραπεζογραμμάτια που εμφανίστηκαν, ήταν των 10 και των 20 ευρώ.
Οι δράστες προσπαθούν συνήθως να εξαπατήσουν τους επαγγελματίες ώρες αιχμής και στιγμές με φόρτο εργασίας, ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί και να μην δοθεί την στιγμή της συναλλαγής η δέουσα προσοχή. Αφιερώστε λοιπόν τον απαιτούμενο χρόνο στις συναλλαγές σας, προκειμένου να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΑΛΙΜΑΚΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ;

ΔΕΝ έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις για το θέμα της νέας χωματερής στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας μετά μάλιστα την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ Τριφυλίας την Τετάρτη το βράδυ, παρουσία κατοίκων με φορείς της περιοχής.
Η νέα χωματερή που άνοιξε δίπλα από το χώρο που προχωρά η αποκατάσταση του παλιού Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων έχει προκαλέσει νέες αντιδράσεις καθώς οι κάτοικοι φαίνεται ότι παρά τις καλές προθέσεις δεν πήραν πειστικές απαντήσεις. Όταν τέθηκε το ερώτημα από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κουτσούλη ποιος έδωσε άδεια για την νέα χωματερή, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι αδειοδοτήθηκε από την Δημοτική αρχή. Ωστόσο η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί πέρα από την πολιτική υπόσταση του θέματος εκτός βέβαια των προστίμων που έχει επιβάλλει η περιφέρεια Πελοποννήσου προ καιρού για τις χωματερές. 
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΤΑ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Αυτή την φορά το Τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μεσσηνίας ζήτησε εξηγήσεις από το Δήμο Τριφυλίας για τη νέα παράνομη χωματερή στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας, καθώς το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Μεσσηνίας μετά από αυτοψία στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα και διαπίστωσε ότι εντός του παλιού οριοθετημένου ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) στο διαπίστωσε ότι βόρεια σε απόσταση δεκάδων μέτρων από την παλιά χωματερή που αποκαθίσταται, δημιουργήθηκε ότι σε νέα  έκταση γίνεται ρίψη απορριμμάτων χωρίς τήρηση κανόνων ασφάλειας, υγιεινής και τήρηση των κανόνων φύλαξης.. 
Μάλιστα, δεν γινόταν καμία κάλυψη με χώμα και τα σκουπίδια ήταν χύμα πεταμένα, χωρίς καμία προφύλαξη και φροντίδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αν δεν πάρει απάντηση μετά την αυτοψία θα υποβάλλει έκθεση στην αρμόδια αρχή, οπότε δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα πρόστιμα από την περιφέρεια Πελοποννήσου. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΟΛΠΑ ON LINE ΓΙΑ ΤΟ FACEBOOK

Όλοι έχουμε προσέξει φίλους μας στο chat που δίπλα από το όνομα τους λέει π.χ 15 λεπτά, 1 ώρα κ.τ.λ. Αυτή η ώρα δείχνει το πόση ώρα έχετε να μπείτε στο Facebook. Ακόμα να είστε και offline! Αυτό βέβαια ισχύει και για εσάς. Αυτή η υπηρεσία είναι λίγο σπαστική μιας και είναι πολλές στιγμές που απλά θέλουμε να τσεκάρουμε το Facebook από το κινητό μας να δούμε άμα έχουμε κάποια νέα ειδοποίηση κ.τ.λ και όχι για να ξέρουν όλοι οι φίλοι μας πότε μπήκαμε την ακριβή στιγμή. Αυτό ευτυχώς μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε.
 Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα αναλυτικά με εικόνες για να το απενεργοποιήσετε από τον υπολογιστή σας ή από το Smartphone σας.
Υπολογιστής Βήμα 1: Συνδεθείτε στο Facebook σας, πατήστε στο γρανάζι πάνω δεξιά και έπειτα Ρυθμίσεις λογαριασμού (Account Settings). Από εκεί πηγαίνουμε αριστερά στις Εφαρμογές (Apps) Βήμα 2: Πατάμε πάνω στην επιλογή που λέει -> Εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι άλλοι (Apps others use) και μετά ξετσεκάρουμε την επιλογή "Η δραστηριότητα μου σε εφαρμογές" (My app activity) Και στο κινητό ακολουθούμε τα ίδια ακριβώς βήματα.

Τρίτη φτωχότερη χώρα η Ελλάδα

Τα μνημόνια διπλασίασαν το ποσοστό των νοικοκυριών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας καθώς το 2008, έτος που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, το 11,2% των Ελλήνων είχαν ελλείψεις σε βασικά αγαθά, και το 2015 το ποσοστό αυτό «εκτινάχθηκε» στο 22,2%, όπως σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη σοβαρή επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στην Ελλάδα καταδεικνύουν στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα είναι η τρίτη φτωχότερη χώρα-μέλος της Ε.Ε. μετά τη Βουλγαρία (34,2%) και τη Ρουμανία (22,7%). Με τη διαφορά, βεβαίως, ότι ενώ τα ποσοστά φτώχειας των πρώην κομμουνιστικών βαλκανικών κρατών έχουν μειωθεί σημαντικά -κατά σχεδόν ένα τρίτο στην περίπτωση της Ρουμανίας-
 το ποσοστό φτώχειας στην Ελλάδα έχει διπλασιαστεί από το 2008. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος για τη φτώχεια την ίδια περίοδο (2008-2015) υποχώρησε από το 8,5 στο 8,1%. Τα χαμηλότερα ποσοστά φτώχειας καταγράφονται στη Σουηδία (0,7% το 2015 έναντι 1,4% το 2008), Νορβηγία (1,7% έναντι 2%) και τη Φινλανδία (2,2% το 2015 έναντι 3,5% το 2008).
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, μπορεί η Ελλάδα να απέφυγε τη χρεοκοπία με την υπαγωγή της στο πρόγραμμα διάσωσης, ωστόσο οι πολιτικές αυστηρής λιτότητας που ακολουθούνται τα τελευταία επτά χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να βαθύνει η ύφεση και η χώρα να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού φτώχειας στην Ε.Ε.
«Ύστερα από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 αρκετές χώρες της Ευρωζώνης στράφηκαν προς διεθνείς δανειστές. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, για παράδειγμα, ακολούθησαν προγράμματα διάσωσης και επέστρεψαν σε ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας τους. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με την Ελλάδα», τονίζει το Reuters. Σημειώνεται ότι στην Πορτογαλία, το ποσοστό φτώχειας μειώθηκε έστω και οριακά από 9,7% το 2008 σε 9,6% το 2015, ενώ αντίθετα στην Κύπρο αυξήθηκε σε 15,4% το 2015 έναντι 9,1% το 2008.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Παροχή συμβουλών προς τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες θα μπορεί να παρέχει από την 1η Μαρτίου το πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) ενώ για τον ίδιο σκοπό από την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική σελίδα www.keyd.gov.gr. Στόχος είναι μέσω των συγκεκριμένων Γραφείων να διευθετηθούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια πολιτών, ύψους 20 δις ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ετησίως θα εξυπηρετούνται 40.000 δανειολήπτες.
Ενώ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε πλήρη λειτουργία να μπορεί να εξυπηρετεί 1.800.000 πολίτες μέσω των 250 χρηστών - υπαλλήλων των Κέντρων. Στον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας είναι και εντός του Μαρτίου να λειτουργήσουν τα δύο επόμενα σε Αθήνα και Πειραιά και συνέχεια άλλα 12 στις υπόλοιπες πρωτεύουσες των Περιφερειών της χώρας. Τελικός στόχος είναι ως το τέλος του Ά εξαμήνου του 2017 να λειτουργούν 120 κέντρα εκ των οποίων τα 30 θα μετεξελιχθούν σε Κέντρα Ενημέρωσης και υποστήριξης Δανειοληπτών εντός του Β' εξαμήνου με συντονιστικό ρόλο.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΑΡΚΕΤΕΣ είναι φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεεις που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας σε διάφορες περιοχές του δήμου πέρα από το καρναβάλι στα Φιλιατρά. Οι εκδηλώσεις αναφέρονται κυρίως στα παιδιά της περιοχής αφού θα τους δοθεί η ευκαιρία να διασκεδάσουν με μασκαρέματα, χορούς, κλόουν, ξυλοπόδαρους και ταχυδακτυλουργούς. Συγκεκριμένα, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στον Πύργο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγία Παρασκευή», στο Καλό Νερό στις 3 το μεσημέρι στο κέντρο «Θάλασσα» στην παραλία του χωριού και στο Κοπανάκι στις 5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία, ο κλόουν Βούλης θα διασκεδάσει τα παιδιά σε ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με αποκριάτικους ρυθμούς, παιχνίδια, διαγωνισμούς, χορό και πολύ κέφι.
Την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων και στις 4.30 στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, θα υπάρχει θέατρο δρόμου σε ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα, ξυλοπόδαρος, ταχυδακτυλουργός και κλόουν θα χορεύουν και όχι μόνο. Την Κυριακή της Αποκριάς στη Μαραθούπολη στις 11.30 το πρωί στον πεζόδρομο θα υπάρχει κλόουν, παιχνίδια, διαγωνισμοί, δυνατή μουσική και πολύς χορός.

Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες αντιδρούν για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ διαφωνεί με την κυβερνητική μεθοδολογία και τις επιλεκτικές διαρροές για τα ζητήματα αλλαγών στον «Καλλικράτη». Σε ανακοίνωση τονίζει «δεν θα γίνει η αυτοδιοίκηση “λάφυρο” κανενός κόμματος». Ιδού η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ: «Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μέσα από την αλλαγή του «Καλλικράτη».
Η Μεταρρύθμιση αυτή πρέπει να έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού Επιτελικού Κράτους, με ενισχυμένο το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή. Κι όχι τη διάλυση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, του μοναδικού ίσως θεσμού του Κράτους που έμεινε όρθιος στα χρόνια της κρίσης στηρίζοντας την καθημερινότητα χιλιάδων συνανθρώπων μας. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμμετείχε από την αρχή στο δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη, καταθέτοντας τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις. Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα η Κυβέρνηση δεν παρουσίασε ποτέ τις δικές της θέσεις, πέραν της εμμονής της να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων. Καθώς και της πρόθεσης της να διορίσει εκτελεστικούς Γραμματείς στους Δήμους, υπό τη μορφή Επιτρόπων, για να ασκήσουν τις αρμοδιότητες των Δημάρχων.
Πριν από μερικές ημέρες η ΚΕΔΕ ανακοίνωσε την αποχώρησή της από όλες τις Επιτροπές διαλόγου για την αλλαγή του Καλλικράτη, επισημαίνοντας ότι θα επιστρέψει άμεσα στη διαδικασία, εφόσον επιτέλους η Κυβέρνηση παρουσίαζε τις προτάσεις της, αφού δεν έχει κανένα νόημα ένας διάλογος όταν η μια πλευρά δεν παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις. Αντί όμως η Κυβέρνηση να παρουσιάσει επίσημα τις θέσεις της, πρώτα από όλα στους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ , βλέπουμε να διαρρέουν στον Τύπο «προτάσεις» της Επιτροπής, οι οποίες ουσιαστικά φέρνουν αντιδημοκρατικές ανατροπές στη θεσμική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και των Δήμων. Ακολουθούν την ίδια τακτική με τη διαρροή περί τοποθέτησης εκτελεστικών γραμματέων στους Δήμους, που αναγκάστηκαν άρον άρον να την αποσύρουν. Πρόκειται για μια πολιτικάντικη τακτική, που βλάπτει σοβαρά το κύρος του θεσμού που όλοι υπηρετούμε, ο καθένας από διαφορετική θέση.
Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ότι η αλλαγή του Καλλικράτη και η Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης δεν είναι κομματική, αλλά εθνική υπόθεση. Μας αφορά όλους. Κεντρική και Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρειες , Δήμους και Τοπικές Κοινωνίες. Γι’ αυτό πρέπει να στηριχθεί στη βάση της συναίνεσης και της συνεργασίας. Αν η Κυβέρνηση επιχειρήσει να ακολουθήσει άλλο δρόμο και δεν κάνει ουσιαστικό διάλογο , να γνωρίζει καλά πως «σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες». Δεν θα επιτρέψουμε ούτε να διαλυθούν οι Δήμοι μας για να εφαρμοσθούν μοντέλα που δεν εφαρμόζονται πουθενά στον κόσμο, επειδή κάποιοι αποφασίζουν με βάση τις ιδεολογικές τους εμμονές .
Ούτε θα επιτρέψουμε η αλλαγή του Καλλικράτη να περιοριστεί απλά στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος, χωρίς να έχουν προηγουμένως λυθεί τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση. Είμαστε έτοιμοι να σχηματίσουμε ένα ισχυρό αυτοδιοικητικό μέτωπο για να ανατρέψουμε τα σχέδια όσων επιχειρήσουν την απαξίωση του θεσμού μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την Αυτοδιοίκηση σε “κομματικό λάφυρο”».

Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

ΤΟΥ Ηλία Γιαννόπουλου 
«Γιατί δεν επεμβαίνουν εισαγγελέας και Αστυνομία για τον παράνομο σκουπιδότοπο;» «Γιατί δεν επεμβαίνουν εισαγγελέας και Αστυνομία, αυτεπαγγέλτως και με την αυτόφωρη διαδικασία, για τον παράνομο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι; Τι πρέπει να γίνει για να κινηθούν οι κρατικές Αρχές και υπηρεσίες απέναντι στο νέο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της ζωής μας;», αναρωτιούνται κάτοικοι των Ραχών, του Μύρου και του Αλιμακίου, οι οποίοι χθες το πρωί έκλεισαν το μοναδικό δρόμο προς το Αλιμάκι, για να μην περάσουν απορριμματοφόρα του Δήμου Τριφυλίας και αδειάσουν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια.
Οι κάτοικοι αντιδρούν, αφενός, στη δημιουργία και λειτουργία νέου σκουπιδότοπου και, αφετέρου, στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται εις βάρος της υγείας και της ζωής τους, καθώς πλέον έχουν εξαντληθεί τα όρια αντοχής και ανοχής τους, μιας και βλέπουν ότι, ενώ ο παλιός σκουπιδότοπος στο Αλιμάκι αποκαθίσταται με εργολαβία της Περιφέρειας που είναι σε εξέλιξη και σε ένα μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, κάτι που περίμεναν κοντά 30 χρόνια, λίγα μέτρα μόλις πιο πέρα η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δημιούργησε νέο, χωρίς καμία μελέτη, άδεια και εγκρίσεις.
Στο σημείο όπου είχαν κλείσει το δρόμο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Γιάννης Μερκούρης, στον οποίο οι κάτοικοι εξέφρασαν τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες τους, με τον ίδιο να τους επαναλαμβάνει όσα ελέχθησαν στο Δ.Σ. Τριφυλίας την Τετάρτη και πως θα γίνει μια κουβέντα με τους κατοίκους, ώστε να βρουν την καλύτερη λύση για το πρόβλημα.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο εορτασμός των Αποκριών, με τις εκδηλώσεις πολλές και ποικίλες σε όλη σχεδόν τη Μεσσηνία! Φυσικά, τα σκήπτρα του καρναβαλιού, κρατά η Μεσσήνη, καθώς το καρναβάλι στην περιοχή, μετρά 157 χρόνια ζωής! Δυναμικά, στη ζωή του τόπου φυσικά, έχει μπει και το Καλαματιανό Καρναβάλι, το οποίο κορυφώνεται αύριο το μεσημέρι με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση!
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς όπως είπε σκοπός της διοργάνωσης δεν είναι μόνο η ψυχαγωγία, αλλά και η προβολή της πόλης και η αύξηση τους τζίρου των επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν πραγματικά ανάγκη στο δύσκολο καιρό της κρίσης. «Ο σκοπός του καρναβαλιού ασφαλώς είναι ψυχαγωγικός, να διασκεδάσει ο κόσμος χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ, αλλά και οικονομικός! Να λειτουργήσουν δηλαδή τα καταστήματα της Καλαμάτας, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να αυξηθούν αν είναι δυνατό οι θέσεις εργασίας, από αυτήν και άλλες εκδηλώσεις και φυσικά να προβληθεί η πόλη για τουριστικούς λόγους. Να μάθουν ότι εκτός των άλλων στην Καλαμάτα, έχουμε και ένα καρναβάλι κάθε χρόνο που μπορεί να συγκριθεί και με τα άλλα μεγάλα καρναβάλια, όπως αυτό της Ξάνθης και του Ρεθύμνου», δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας που κάλεσε μεσσήνιους και επισκέπτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και κυρίως στην παρέλαση της Κυριακής στις 2 μετά το μεσημέρι, που θα ξεκινήσει από την Υπαπαντή και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με την Ήβη Αδάμου, τον Μύρωνα Στρατή και τον Ησαΐα Ματιάμπα.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
Για να διεξαχθεί με ασφάλεια η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, θα ληφθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο από τη 1:30 έως και τις 5 το απόγευμα με απογόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στις οδούς Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Θέμελη, Μητροπολίτου Μελετίου από Φαρών έως Υπαπαντής, Υπαπαντής από Χρυσοστόμου Θέμελη έως 23ης Μαρτίου,  23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Αριστοδήμου, Αριστομένους από Κροντήρη έως και Β. Γεωργίου (μέχρι τις 7 μ.μ.), Κροντήρη και Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού.
Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία και στάθμευση στους πεζοδρόμους Αριστομένους και Γερμανού απαγορεύεται. Καθώς και η κυκλοφορίας στις παρακάτω οδούς.
  • Σταδίου από Φαρών έως Αριστοδήμου
    • Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αριστομένους
    • Γεωργούλη από Αναγνωσταρά έως Αριστομένους
    • Παυσανίου
    • Αριστοδήμου από Παν. Καίσαρη έως Βασ. Γεωργίου
    • Βασ. Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους
 ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Πέρα από το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, ο Δήμος και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» διοργανώνουν πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Καλαμάτα και τα χωριά.
Σήμερα στις 11 το πρωί στη Βέργα, μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν χαρταετούς και θα δοκιμάσουν λούπινα, το γνωστό μανιάτικο καρπό, ενώ στη Βρωμόβρυση των Αρφαρών και στον οικισμό  Κρασοπούλα, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, θα σερβιριστεί παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο. Νωρίτερα, στις 6 το απόγευμα στην Αρτεμισία, θα στηθεί αποκριάτικο γλέντι με φωτιές, παραδοσιακά εδέσματα, και μακαρονάδα με αυγά. Αύριο το πρωί στην Αλαγονία, ξεχωριστό θα είναι το κάλεσμα με τύμπανα και φλογέρες και στις 6 το απόγευμα, οι φωτιές, τα αερόστατα και το αποκριάτικο γλέντι με γνωστά δρώμενα μαζί με τις «μπαρμπούτες». Την ίδια ώρα στις Πηγές θα ανάψουν φωτιές και θα σερβιριστεί παραδοσιακή μακαρονάδα. Στις 7 το απόγευμα στα Λαίϊκα θα δοθεί παράσταση με αποκριάτικους χορούς , αερόστατα και παραδοσιακή μακαρονάδα με τίτλο «Μπαχα λαίϊκα» και το γνωστό βλάχικο γάμο.
diafora-karnabalia-1
Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Άμμου, θα πλημμυρίσουν τον ουρανό αερόστατα και θα ακολουθήσει αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακή μακαρονάδα. Στις 8 το βράδυ στην Ασπροπουλιά γλέντι και η μακαρονάδα των Απόκρεω, στις 7 το απόγευμα στα Αλώνια φωτιές με παραδοσιακά εδέσματα,  την ίδια ώρα στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας θα προσφερθεί παραδοσιακή μακαρονάδα και στον Άγιο Φλώρο αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα. Εκδηλώσεις στις 8 τα πραγματοποιηθούν σε Άνθεια, Πολιανή και Αρφαρά, με αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα, ενώ ξεχωριστές θα είναι και μεθαυριανές εκδηλώσεις, για τον εορτασμό των Κούλουμων.
 ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΕΔΟΥΣΑΣ
Στις 10:30 την Καθαρά Δευτέρα στη Νέδουσα ξεχωριστό θα είναι το δρώμενο ευετηρίας!
Στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο στη Mικρή Μαντίνεια, τα Κούλουμα θα γιορταστούν με πέταγμα χαρταετού και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
Εκδηλώσεις την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν στη Σπερχογεία, την Πολιανή, τον Άρι και τα Αρφαρά. Στις 12 σκυτάλη παίρνουν ο Άμμος και η Θουρία και στη 1 η Αιθαία. Ξεχωριστός το απόγευμα θα είναι ο εορτασμός στη Ράχη με παραδοσιακά εδέσματα και πέταγμα αερόστατων.
 ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Από νωρίς αύριο το πρωί ο «ντελάλης» θα ενημερώνει για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα.
Στις 10 το πρωί θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση του παιχνιδιού του κρυμμένου θησαυρού στην πλατεία της πόλης από το δραστήριο Σύλλογο «Η χαρά του Παιδιού». Το βράδυ στις 9 οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής θα γιορτάσουν τη νίκη του φωτός στα σκοτάδια του χειμώνα, με το άναμμα φωτιών.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Στις 9 το βράδυ, με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Βελίκα και Σπιτάλι και στις 10 η αναβίωση του εθίμου «Τυρής – Ταραμάς» και «Φάγατε – Φάγαμε», από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης και το μασκέ πάρτυ στο καφέ «7η Συμφωνία».
 ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και την Καθαρά Δευτέρα, οπότε και κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην περιοχή.
Στις 10:30 το πρωί οι φουστανελάδες των Συλλόγων της Μεσσήνης, θα μεταβούν χορεύοντας στην πλατεία της κρεμάλας, όπου και θα αναβιώσει στις 11 η αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της γριάς Συκούς. Ένα ξεχωριστό έθιμο από τον 18ο αιώνα, στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα Περιοχή της Κρεμάλας, από το «Θεατρικό Εργαστήρι».  Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν  «κρεμάσματα» και κέρασμα παραδοσιακής φασολάδας από το Σύλλογο Γυναικών της περιοχής.
ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Στις 3 μετά το μεσημέρι η μεγάλη στιγμή με την κορύφωση του καρναβαλικών εκδηλώσεων, που θέλει πολλά πεζοπόρα τμήματα και άρματα να παρελαύνουν! Ανάμεσά τους και κάποια από την Καλαμάτα, τους οποίους και φέτος κάλεσε αντιπροσωπία από τη Μεσσήνη, με τρόπο ιδιαίτερο και πάντα παραδοσιακό! Οι καρναβαλιστές πρέπει να αποδείξουν την αξία τους αφού θα παρελάσουν μπροστά από την αδέκαστη επιτροπή του Κομιτάτου, που θα κρίνει ποιος είναι ο καλύτερος μασκαράς! Αμέσως μετά την καρναβαλική παρέλαση θα  ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Εκτός Απροόπτου…»!

ΟΧΙ ΧΥΤΕΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΛΕΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ

"Αυτό που μπορεί τώρα να γίνει, και όχι νωρίτερα από την έκδοση της ΚΥΑ, είναι η νομική προσβολή της και σε αυτό συμφωνούμε όλοι" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, για το ενδεχόμενο δημιουργίας ΧΥΤΕΑ στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και σημείωσε "εκτιμώ ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να βάλει και μυαλό στην Κυβέρνηση, γιατί ξέρουν το πρόβλημα, ξέρουν τις επιπτώσεις του προβλήματος και δεν πήραν μέτρα". 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ακόμη ότι "θα πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το επίπεδο ομοφωνίας που υπάρχει και να θέσουμε τους πάντες προ των ευθυνών τους για το ζήτημα αυτό. Δεν σας κρύβω άλλωστε ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη σύμπνοια και τον τρόπο που τοποθετήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης. 
Γιατί αναδείξατε το πρόβλημα, ως κοινό πρόβλημα". Δεν είναι αληθές ότι δεν έχει ενημερωθεί η Κυβέρνηση, σημείωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και αναφέρθηκε στην τακτική της Κυβέρνησης να κερδίζει χρόνο, "αλλά αυτό απέβη εις βάρος της, γιατί εκβιάζεται πλέον από την απόφαση που οσονούπω θα πάρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με αποτέλεσμα αυτή η εκκρεμότητα να μην της δίνει κανένα περιθώριο για σοβαρή αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος".

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Τα ‘δωσε όλα η κυβέρνηση και τίποτε δεν πήρε

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της αξιολόγησης επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση έδωσε ξανά τα πάντα και δεν πήρε τίποτα… Μια Κυβέρνηση που διαπραγματεύεται χωρίς Εθνικό Σχέδιο εξόδου από την Κρίση». 
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας στην οποία σημειώνονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Είναι ξεκάθαρο ότι η αποδοχή της προνομοθέτησης επώδυνων μέτρων ακραίας λιτότητας όταν διατηρούνται οι δεσμεύσεις υψηλότατων πρωτογενών πλεονασμάτων ενώ δεν υπάρχει καμία συμφωνία για το κούρεμα του χρέους και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση ανοίγουν διάπλατα το δρόμο σε ένα τέταρτο επαχθέστερο Μνημόνιο παρατείνοντας την εξάρτηση της χώρα μας από την κάθε επόμενη δόση. 
Η “διγλωσσία” συνεχίζεται. Οι λεονταρισμοί και η επαναστατική γυμναστική εντός αντικαθίστανται με “επιστολές μετανοίας”, υποχωρήσεις, ενδοτικότητα και αναδιπλώσεις εκτός των συνόρων. Οι όποιες “κόκκινες γραμμές” σε επίπεδο ρητορικής είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση. 
Η λογική των “αστερίσκων” παραπέμπει σε κουτοπονηριές της περιόδου 1981-85 που στοίχισαν στην Πατρίδα μας την απώλεια ευκαιριών παραγωγικής ανάπτυξης. Η μεσαία τάξη, το δημιουργικότερο κύτταρο της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, οδηγείται μαζικά στην πτώχευση. Μόνο το 20% των Ελλήνων πολιτών συγκαταλέγεται πλέον στη μεσαία τάξη της Ευρωζώνης από 50% πριν την εκδήλωση της κρίσης. Η Κυβέρνηση με τη πολιτική της εγκλωβίζει τη χώρα σε μια περιδίνηση διαρκείας, παράγοντας αποκλειστικά και μόνο φτώχεια την οποία κατανέμει άνισα σε βάρος των εργαζομένων, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των επαγγελματιών και των επιστημόνων».

ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ

Τη συνέχιση των πτωτικών τάσεων στις τιμές, τόσο των οικιστικών, όσο και των επαγγελματικών ακινήτων και τα επόμενα τρίμηνα, αλλά με επιβραδυνόμενο ρυθμό, προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος στη σημερινή της έκθεση. 
Η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η ενίσχυση των προοπτικών ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την προσδοκώμενη επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και τη σταθεροποίηση του φορολογικού πλαισίου, αναμένεται να συμβάλουν, ώστε η αγορά ακινήτων να εισέλθει σε μια περίοδο σταδιακής σταθεροποίησης των τιμών και ενίσχυσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος, εξαιτίας, τόσο των χαμηλών τιμών, όσο και των υψηλών αποδόσεων των ακινήτων οι οποίες έχουν διαμορφωθεί, εκτιμά η ΤτΕ. 
Από το 2008, όπως αναφέρεται στην έκθεση της ΤτΕ, καταγράφεται σταθερά επιδείνωση, τόσο στις εμπορικές αξίες και τα μισθώματα, όσο και στα επίπεδα ζήτησης οικιστικών και επαγγελματικών ακινήτων. Οι πιέσεις στις εμπορικές αξίες και τα μισθώματα των οικιστικών και των επαγγελματικών ακινήτων συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του 2016, αν και με μικρότερη ένταση, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ..ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΑΛΙΜΑΚΙ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΩΝ

ΔΕΝ πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των εξελίξεων στο ρεπορτάζ μας για την συνεδρίαση της Τετάρτης στο Δ.Σ. Τριφυλίας για τα σκουπίδια, τις εξηγήσεις από το Δήμο που ζήτησε από την Πέμπτη η αρμόδια διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήρθε η Παρασκευή όπου κάτοικοι απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στην χωματερή για τα απορριμματοφόρα του Δήμου μετά το νέο παράνομο σκουπιδότοπο σύμφωνα με τους κατοίκους, προκαλώντας εμπλοκή στο θέμα της προσωρινής εναπόθεσης των απορριμμάτων!
Με τους κατοίκους από Μυρέικα, Αλιμάκι, Ράχες πάντως συνομίλησε ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Μερκούρης για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ οι κάτοικοι υπογράμμισαν ότι λαμβάνουν διαβεβαιώσεις ότι σε 2 μήνες κλείνει οριστικά το Αλιμάκι από το καλοκαίρι.
Στην συνεδρίαση της Τετάρτης ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σωτήρης Μπακούρος, τόνισε όπως αναφέραμε ότι 
" στο δυτικό μέρος, δημιουργείται ένας καινούργιος σκουπιδότοπος, την ώρα που μετά από μια διαμαρτυρία των κατοίκων,  τον Αύγουστο του 2016, ο Δήμος είχε δεσμευθεί για αποκατάσταση εντός διμήνου που δεν έγινε"... Στην ίδια συνεδρίαση ο πρώην δημοτικός σύμβουλος,  Γιάννης Κατσαργύρης, τόνιζε ότι το κόστος της μεταφοράς είναι τεράστιο, προτείνοντας τα σκουπίδια του κάθε πρώην Δήμου να πηγαίνουν στην έδρα τους, για προσωρινή εναπόθεση. Ο Δήμαρχος απάντησε την Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει διάλογος με όλες τς δημοτικές ενότητες για το θέμα. 
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ..
Ο πρώην πρόεδρος των Ραχών, Θανάσης Αποστολόπουλος, υποστήριξε ότι όσο πολλαπλασιάζεται ο όγκος των σκουπιδιών τότε το πρόβλημα θα διογκώνεται, όπου πήρε την απάντηση εκ μέρους του Δημάρχου ότι 28 Δήμοι που υπάρχουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς κλείνει η χωματερή και μένουν τ’ απορρίμματα στους δρόμους, η επόμενη κίνηση είναι να κηρυχτεί ο Δήμος σε έκτακτη ανάγκη...Το θέμα πάντως φαίνεται ότι δεν έχει επιλυθεί καθώς ο Δήμος δεν έχει αποκλείσει την λειτουργία μπαλοποιητή στην περιοχή Αλιμάκι, την ώρα που το τοπικό σχέδιο απορριμμάτων παραμένει μετέωρο..
Ι.ΜΠ.

Πάτρα – Πύργος: Σε ευρωπαϊκά χέρια η μελέτη βιωσιμότητας

Σε… ευρωπαϊκά χέρια βρίσκεται πλέον η μελέτη βιωσιμότητας του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», προχθές πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, με την παρουσία Ευρωπαίου τεχνικού συμβούλου της Jaspers, ο οποίος παρέλαβε αντίγραφο της μελέτης προκειμένου να διαπιστώσεις τυχόν παραλείψεις και να συμπληρώσει εκκρεμότητες. Στόχος του υπουργείου είναι η μέγιστη δυνατή αρτιότητα και εγκυρότητα της μελέτης όταν υποβληθεί και επίσημα μαζί με τον φάκελο ένταξης του έργου στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γνωμοδότηση του συμβούλου της Jaspers και η επίσημη αίτηση αναμένεται να γίνουν σε περίπου έναν μήνα. Η Jaspers είναι η επιτροπή που έχει δημιουργηθεί από τη συνεργασία μεταξύ τριών εταίρων (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΤΕπ και ΕΤΑΑ) για την παροχή τεχνικής βοήθειας και προσφέρει ανεξάρτητες συμβουλές σε δικαιούχες χώρες, προκειμένου να τις βοηθήσει να προετοιμάσουν μεγάλα έργα υψηλής ποιότητας που θα συγχρηματοδοτηθούν από δύο διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και η ημερομηνία δημοπράτησης του 5ου οδικού τμήματος «Βάρδα-Σαγέικα», η οποία τοποθετείται στα τέλη του Απριλίου (πιθανότατα 27 ή 28/4).

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ σύμφωνα με δήλωση του Πρόεδρου του τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών κ. Χαράλαμπου Καναλουπίτη εκ μέρους της οργανωτικής Επιτροπής του καρναβαλίου.
Η Επιτροπή του Φιλιατρινού Καρναβαλιού οργανώνει τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 όλα να είναι έτοιμα για τους καρναβαλιστές που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση αλλά και για τους εκατοντάδες επισκέπτες που θα βρίσκονται στην πόλη. Η παρέλαση θα γίνει στις 3:00 μμ, στην Κεντρική Πλατεία των Φιλιατρών.
Το φετινό ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017 συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Τριφυλίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δ. Τριφυλίας και την Καρναβαλική Επιτροπή. Οικονομικά στηρίζουν το καρναβάλι εκτός από τους παραπάνω φορείς σύλλογοι, ιδιώτες και επαγγελματίες της περιοχής.
Οι οργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους Τριφύλιους όχι μόνο να παρακολουθήσουν την καρναβαλική παρέλαση αλλά να μεταμφιεστούν και να συμμετέχουν σ` αυτήν.  Στις τρεις καλύτερες συμμετοχές, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα δοθούν χρηματικά βραβεία τριακοσίων, διακοσίων και εκατό ευρώ αντίστοιχα. Επίσης σε κάθε ομάδα δεκαπέντε ατόμων και πάνω που θα λάβει μέρος, η Καρναβαλική Επιτροπή θα δώσει εκατό ευρώ για να αντιμετωπίσει μέρος των εξόδων της συμμετοχής της. 
Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν δύο νέοι καλλιτέχνες, η Βασιλική Μουρίκη και ο Γιάννης Καρατζάς που με ένα μοντέρνο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα θα διασκεδάσουν το κοινό.Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι στο Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών στην κυρία Βίκυ Αλεξανδροπούλου  στο τηλέφωνο 2761360023 και στην κυρία Παντελάκη Βιβή στο τηλέφωνο 6972297936, καταλήγει η ανακοίνωση. ΙΩΑΝ. ΜΠ.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ.

Το ΓΠΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ δεν αποκλείεται να έρθει ως θέμα σε επόμενο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ μετα τις δημαιρεσιες τόνισε ο δήμαρχος ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ καθως έχει μεγάλα βάρη και μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο για την άνω πόλη. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος περιμένει την τελική διαμόρφωση του κυκλοφοριακού της κυπαρισσσιας αππ την περιφέρεια Πελοποννήσου. Για τον δρόμο Καλονερο Τσάκωνα αναφέρθηκε στην περσινή επίσκεψη του στο κ.δεδε όπου ο μορεας ανέλαβε την μόνιμη μελέτη για το έργο, με αρχικό σχεδιασμό για τρίιχνο δρόμο με βοηθητική λωρίδα απαντώντας ότι ο δρόμος μπορεί να γίνει με λιγότερες απαιτήσεις ώστε να μην εκτοξευθεί το κόστος. 
Εκτίμησε ότι ειναι αναγκαιότητα η υλοποίηση του έργου αναμένοντας την παράδοση όλων των μελετών τον Μάρτιο όπως δεσμεύτηκε ο κ. ΧΑΡΙΤΣΗΣ απο το μορεα, λέγοντας ότι θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. για τον οδικό άξονα που θεωρείται διευρωπαϊκός ώστε να εκφραστούν όλοι οι φορείς. Εθιξε επίσης το θέμα των δρόμων που ειναι χωματόδρομοι και θα ασφαλτοστρωθούν το επόμενο διάστημα στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ, με αφορμή τα ατυχήματα στην περιοχη, ενω για τον Κυπαρισσιακού κόλπο επέμεινε ότι περιμένει εδώ και μέρες να κλειστεί το ραντεβού με τον κ.Φαμελο προβλέποντας ότι οι αρνητικές εξελίξεις ειναι δεδομένες για την περιοχη.

ΚΕΔΕ εναντίον υπουργείου για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Σε μια αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών προχώρησε η ΚΕΔΕ. Στην ανακοίνωσή της, αφού υποστηρίζει ότι αποχώρησε από την αρμόδια Επιτροπή του Καλλικράτη επειδή το υπουργείο δεν κατέθετε συγκεκριμένες προτάσεις, αφήνει αιχμές για διαρροές στον Τύπο του πορίσματος της επιτροπής και προσθέτει «η Αυτοδιοίκηση δεν θα γίνει ''λάφυρο'' κανενός κόμματος». Συγκεκριμένα η ΚΕΔΕ αναφέρει:
  Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μέσα από την αλλαγή του «Καλλικράτη». Η Μεταρρύθμιση αυτή πρέπει να έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού Επιτελικού Κράτους, με ενισχυμένο το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή. Κι όχι τη διάλυση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, του μοναδικού ίσως θεσμού του Κράτους που έμεινε όρθιος στα χρόνια της κρίσης στηρίζοντας την καθημερινότητα χιλιάδων συνανθρώπων μας. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμμετείχε από την αρχή στο δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη, καταθέτοντας τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις. Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα η Κυβέρνηση δεν παρουσίασε ποτέ τις δικές της θέσεις, πέραν της εμμονής της να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων. Καθώς και της πρόθεσης της να διορίσει εκτελεστικούς Γραμματείς στους Δήμους, υπό τη μορφή Επιτρόπων, για να ασκήσουν τις αρμοδιότητες των Δημάρχων. 
Πριν από μερικές ημέρες η ΚΕΔΕ ανακοίνωσε την αποχώρησή της από όλες τις Επιτροπές διαλόγου για την αλλαγή του Καλλικράτη, επισημαίνοντας ότι θα επιστρέψει άμεσα στη διαδικασία, εφόσον επιτέλους η Κυβέρνηση παρουσίαζε τις προτάσεις της, αφού δεν έχει κανένα νόημα ένας διάλογος όταν η μια πλευρά δεν παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις. Αντί όμως η Κυβέρνηση να παρουσιάσει επίσημα τις θέσεις της, πρώτα από όλα στους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ , βλέπουμε να διαρρέουν στον Τύπο «προτάσεις» της Επιτροπής, οι οποίες ουσιαστικά φέρνουν αντιδημοκρατικές ανατροπές στη θεσμική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και των Δήμων. Ακολουθούν την ίδια τακτική με τη διαρροή περί τοποθέτησης εκτελεστικών γραμματέων στους Δήμους, που αναγκάστηκαν άρον άρον να την αποσύρουν. Πρόκειται για μια πολιτικάντικη τακτική, που βλάπτει σοβαρά το κύρος του θεσμού που όλοι υπηρετούμε, ο καθένας από διαφορετική θέση. Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ότι η αλλαγή του Καλλικράτη και η Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης δεν είναι κομματική, αλλά εθνική υπόθεση. Μας αφορά όλους. Κεντρική και Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρειες , Δήμους και Τοπικές Κοινωνίες. Γι αυτό πρέπει να στηριχθεί στη βάση της συναίνεσης και της συνεργασίας. Αν η Κυβέρνηση επιχειρήσει να ακολουθήσει άλλο δρόμο και δεν κάνει ουσιαστικό διάλογο , να γνωρίζει καλά πως «σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».