Την εκτίμηση, η οποία πλέον σταδιακά, τεκμηριώνεται και επιστημονικά, ότι η Δυτική Ελλάδα, είναι γεμάτη πετρέλαιο, κάνει μιλώντας στην αθηναϊκή εφημερίδα «Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου», ο γενικός διευθυντής έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛ.ΠΕ., Γρηγόρης Γρηγορίου.
Εκτός από το θαμμένο βουνό στον πυθμένα του Πατραϊκού Κόλπου, τον ο οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Κολωνα ξεψαχνίζουν οι ειδικοί των Ελληνικών Πετρελαίων και της Edison, αναλύοντας μάλιστα τα δεδομένα τρισδιάστατων απεικονίσεων συνολικού όγκου 40 terabytes. Τα στοιχεία αυτά, συνελέγησαν από περσινές σεισμικές έρευνες και όλα συγκλίνουν στο ότι εκεί, κρύβεται ο μαύρος χρυσός, που υπολογίζεται σε 100.000.000 απολήψιμα βαρέλια πετρελαίου.
Η εφημερίδα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας και το χάρτη που δείχνει τη συγκεκριμένη έκταση του «οικοπέδου» του Πατραϊκού Κόλπου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. «Στη Δυτική Ελλάδα, έχει «γεννηθεί» πετρέλαιο, ωστόσο το πετρέλαιο μεταναστεύει», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου και συνεχίζει. «Το έχουμε βρει σε παλαιότερες γεωτρήσεις, αλλά και σε περισσότερα από 200 μέρη βγαίνει στην επιφάνεια. Εμείς ψάχνουμε να βρούμε τους δρόμους της μετανάστευσής του. Να εντοπίσουμε τα σημεία όπου έχει αποθηκευτεί σε μεγάλες ποσότητες», ανέφερε ο γενικός διευθυντής των ΕΛ.ΠΕ.
ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΤΟ 2020!
Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες γεωτρήσεις έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2019, το αργότερο, ενώ δεν αποκλείεται, γεωτρύπανα, να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στη διετία 2020 – 2021 και στα θαλάσσια «οικόπεδα» του Κυπαρισσιακού Κόλπου και της Κέρκυρας! Άλλωστε, το υπουργείο, μετά τη μονογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης για την «Περιοχή 2» δυτικά της Κέρκυρας, φέρεται να έχει επιταχύνει τις απαραίτητες διαδικασίες και να είναι θέμα ημερών η υπογραφή πανομοιότυπης Σύμβασης για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. «Όσο πιο σύντομα τελειώσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες – έλεγχος στο Ελεγκτικό Συνέδριο, έγκριση Περιβαλλοντικών Μελετών, κύρωση από τη Βουλή – τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσουν οι επενδύσεις σε έρευνες και γεωτρήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα χερσαίες περιοχές, όπου άμεσα θα δημιουργηθούν δεκάδες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των ερευνώ», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων του Ομίλου ΕΛΠΕ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου