Pages

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΕΠΩΝΥΜΩΣ- ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ 2018 5ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

Η οικονομική εξαθλίωση της χώρας συνεχίζεται με τον αφανισμό της μεσαίας τάξης, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του πρώτου Μνημονίου. Ο ελληνικός πληθυσμός από τον Σεπτέμβριο και μετά θα φτωχοποιηθεί ακόμη πιο βάναυσα ενώ το 5ο Μνημόνιο είναι ήδη προ των πυλών.
 Φυσικά όλα τα μνημόνια στηρίζονται σε ανακριβείς μαθηματικούς τύπους, με κείμενα 1.000 και πλέον σελίδων που κι αυτή την φορά ΔΕΝ διάβασαν οι βουλευτές...
Την αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Ραλφ Σίνα σε σχόλιο-ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες για το online πρόγραμμα του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) μαζί με την εκτίμηση που είναι δεδομένη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι φυσικά βιώσιμο που έχουν εκφράσει ευρωπαίοι οικονομολόγοι:
Πιο συγκεκριμένα:
Η άφεση χρέους για την Ελλάδα αποτελεί προ πολλού μία πραγματικότητα, καθώς έχουν συμφωνηθεί μακρά περίοδος χάριτος και γελοιωδώς χαμηλά επιτόκια. Όσο σθεναρά κι αν αντιτάσσεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην επίσημη απομείωση χρέους πριν από τις γερμανικές εκλογές, οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα δουν, στην καλύτερη περίπτωση, να επιστρέφει ένα ελάχιστο ποσοστό των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα. Αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι. Για την Αθήνα η ΕΕ έχει γίνει προ πολλού μία ένωση μεταφοράς πόρων. Το τρέχον, τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα πρέπει να αντικατασταθεί τον επόμενο χρόνο από ένα τέταρτο (δηλαδή 5ο Μνημόνιο- πρόγραμμα βοήθειας. Σε διαφορετική περίπτωση η κρατική χρεοκοπία είναι προγραμματισμένη.
Και αυτό γιατί η Ελλάδα δεν θα έχει, σε εύλογο χρονικό διάστημα, την απαραίτητη αξιοπιστία για να σταθεί στις αγορές. Όλες οι προβλέψεις της Κομισιόν για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αποτελούν, εδώ και χρόνια, απλό ευχολόγιο. Οι προσπάθειες για περικοπές και οι φορολογικές επιβαρύνσεις των τελευταίων ετών, καθώς και η άνθηση του τουρισμού δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”.
Οπως αντιλαμβάνεσθε τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων αφ΄ενός μεν θα γνωρίσουν απίστευτη υποτίμηση-σοκαριστική σχεδόν για τον πολιτισμένο κόσμο-αφ΄ετέρου οι Ελληνες θα μπουν επιτέλους στο πετσί του ρόλου για τον οποίο είναι γεννημένοι: Aυτόν του σερβιτόρου της Ευρώπης. Αχ, "πως σε κατάντησαν Ελλάδα σερβιτόρα" είναι ο στίχος τραγουδιού του 2000 παρακαλώ με την φωνή του Καζαντζίδη, Βαρδή, Αρβανιτάκη..
Στο μεταξύ ο ευρωπαικός ανεξάρτητος τύπου αναφέρει ότι το εγχώριο πελατειακό κράτος αναγκάζεται να παραδώσει τα κλειδιά του στους ξένους σας δίνει μια είδηση από τον αθηναικό τύπο που σοκάρει αλλά είναι ενδεικτική των όσων θα ακολουθήσουν.
Γερμανοί οικονομικοί επιθεωρητές αλωνίζουν τα Υποθηκοφυλακεία των νησιών και όχι μόνο ώστε να εντοπίσουν τα ακίνητα Ελλήνων επιχειρηματιών, πολιτικών προσώπων, τραπεζιτών και λοιπών που αποτελούν την εγχώρια ελίτ και οι οποίοι βρέθηκαν με πλουτισμό που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν. 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτό γίνεται ενόψει της χρεοκοπίας και οι ξένοι προσπαθούν να κατάσχουν όσα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας έναντι των δις ευρώ ελληνικού χρέους.
Ειδικά σε νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Τήνος, η Σύρος, η Κύθνος οι Γερμανοί επιθεωρητές έχουν μείνει έκθαμβοι από τον πλούτο της εγχώριας ελίτ. Είπατε τίποτα; Γ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ- Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφές για τους μαθητές Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Με στόχο την έγκαιρη και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το σχολικό έτος 2017-2018, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επιδιώκει να έχει από τον μήνα Ιούλιο την ακριβή εικόνα των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκαιρη κάλυψη όλων των ελλείψεων. Επομένως, με εγκύκλιό του ενημερώνει ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν κατά τον μήνα Ιούνιο σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., ώστε να δημιουργηθούν τα τμήματα γενικής παιδείας, μαθημάτων επιλογής, ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στο τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους. 
Οι μαθητές/τριες Γυμνασίου, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. καλούνται να δηλώσουν μέχρι την 1η Ιουνίου 2017 την ξένη γλώσσα, τα μαθήματα επιλογής, την ομάδα προσανατολισμού. τον τομέα της Β΄ τάξης ή την ειδικότητα της Γ΄ τάξης του ΕΠΑ.Λ. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η δήλωση προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ. θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τους κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή από τους ενήλικους μαθητές. Περισσότερες λεπτομέρειες για την προαναφερόμενη διαδικασία θα δοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών παρακαλούνται να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες εγγραφών και δηλώσεων προκειμένου μέχρι τις 10 Ιουλίου 2017 οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να έχουν σαφή εικόνα για τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στην περιοχή τους το σχολικό έτος 2017-2018 (τμήματα μαθημάτων γενικής παιδείας, ξένων γλωσσών, μαθημάτων επιλογής, ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων).

«Η Ηλεία κινδυνεύει να απομονωθεί από τα μεγάλα οικονομικά κέντρα της Ελλάδας»

Σημαντική παρέμβαση που έχει ως επίκεντρο την αναγκαιότητα την λειτουργία του τρένου στην Ηλεία και την κατασκευή της απαραίτητης για την ανάπτυξη του τόπου σιδηροδρομικής γραμμής κάνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος. Μετά από προσεκτική μελέτη του θέματος, σε συνδυασμό και με τα όσα συμβαίνουν για την σιδηροδρομική γραμμή στην γειτονική Αχαΐα ο κ. Νικολούτσος τεκμηριώνει με απόλυτα πειστικό και ιδιαιτέρως τεχνοκρατικό τρόπο πως η Ηλεία πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα και να βγει από τον κίνδυνο απομόνωσης από την υπόλοιπη Ηλεία. 
Χαρακτηριστικά από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ επισημαίνονται τα εξής: Μετά την ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή του τμήματος «Ψαθόπυργου – περιοχής Ρίου» της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κιάτου – Πατρών δεν απομένει πλέον , για να ολοκληρωθεί ο σιδηροδρομικός άξονας «Π.Α.Θ.Ε.» (Πάτρας-Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Ειδομένης), παρά μόνο η οριστικοποίηση του τρόπου διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής από την πόλη της Πάτρας ώστε, εκτός των άλλων, τόσο ο νέος (Νότιος) λιμένας της Πάτρας , όσο και η βιομηχανική της ζώνη, να συνδεθούν σιδηροδρομικά με όλα τα μεγάλα οικονομικά και βιομηχανικά κέντρα της χώρας , τα λιμάνια της και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες , με μια σιδηροδρομική γραμμή κανονικού πλάτους (1,435 μ.) και υψηλών ταχυτήτων. 
Με την ολοκλήρωση όμως της γραμμής μέχρι τον Νότιο Λιμένα της Πάτρας θα ανοίξει ο δρόμος και για την προέκτασή της προς τον Πύργο, το Κατάκολο και την Ολυμπία, αργότερα δε και μέχρι την Καλαμάτα. Ήδη , η «ΕΡΓΟΣΕ» έχει ολοκληρώσει τις οριστικές μελέτες της προέκτασης αυτής από την Πάτρα προς τον Πύργο και το Κατάκολο και από τον Πύργο προς την Ολυμπία και έχει προτείνει την ένταξή του έργου για ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ στο «Πακέτο Γιούνκερ» . Η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι την Πάτρα και τον Πύργο θα έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και την ανάπτυξη , τόσο της Αχαΐας και της Ηλείας , όσο και των πόλεων της Πάτρας και του Πύργου και των λιμανιών της Πάτρας και του Κατακόλου. Λιμάνια και βιομηχανικές ζώνες χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας , όπως το διαπιστώσαμε πρόσφατα με την άρνηση της COSCO να επενδύσει στο νέο λιμάνι του Πειραιά, αν δεν ολοκληρώνονταν η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού αυτού με το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και μέσω αυτού με τα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα . Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και η «ΕΡΓΟΣΕ» , προ διμήνου περίπου, παρουσίασαν δύο εναλλακτικές προτάσεις, όσον αφορά την διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από την πόλη της Πάτρας. 
Η πρώτη προβλέπει, μετά τον Σ.Σ. του Αγίου Διονυσίου, την βύθιση της γραμμής ώστε οι συρμοί, κατά την διέλευσή τους από το κέντρο της πόλης, να διέρχονται μέσα από μία υπόγεια σήραγγα και να αναδύονται πλήρως στην επιφάνεια στο ύψος του Ναού του Αγίου Ανδρέα, στην συνέχεια δε να καταλήγουν στον Νότιο Λιμένα, κινούμενοι παράλληλα προς την Ακτή Δυμαίων. Μετά τον Νότιο Λιμένα η νέα γραμμή θα συναντά την υφιστάμενη παλαιά μετρική (δηλαδή πλάτους 1 μέτρου) σιδηροδρομική γραμμή για να κατευθυνθεί προς τον Πύργο .Η νέα γραμμή, στην πορεία της προς τον Πύργο, αλλού μεν θα ακολουθεί το ίχνος της υφιστάμενης μετρικής γραμμής , αλλού δε θα χρησιμοποιεί νέα χάραξη. Η δεύτερη πρόταση προβλέπει για την γραμμή , μετά την ανάδυσή της, να εισέρχεται στον υφιστάμενο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αγίου Ανδρέα, μετά δε τον σταθμό αυτό να συνεχίζει προς τον Πύργο χρησιμοποιώντας , εντός του πολεοδομικού ιστού της Πάτρας, το ίχνος της υφιστάμενης μετρικής γραμμής . Στην περίπτωση αυτή θα εισέρχεται στον Νότιο Λιμένα με διακλάδωση , κάθετη προς την Ακτή Δυμαίων. Οι δύο αυτές προτάσεις , ιδιαίτερα η πρώτη, βρήκαν σύμφωνους , τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο της Πάτρας και την διοίκηση του λιμανιού, όσο και πολλούς επιστημονικούς και άλλους φορείς, καθώς και όσους πολίτες αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της διέλευσης του τραίνου μέσα από την πόλη...

Tα Ειρηνοδικεία Δωρίου & Μελιγαλά στο Δήμο Οιχαλίας

Τα ακίνητα που στέγαζαν παλαιότερα, τα Ειρηνοδικεία Δωρίου και Μελιγαλά παραχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα στο Δήμο Οιχαλίας, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου, Παναγιώτας Κοζομπόλη και Πέτρου Κωνσταντίνεα. Συγκεκριμένα με το άρθρο 23 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 20155/2376 και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, το Ελληνικό Δημόσιο παραχωρεί τα παραπάνω ακίνητα χωρίς αντάλλαγμα, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από το Δήμο Οιχαλίας είτε για στεγαστικές και λειτουργικές του ανάγκες, είτε για πολιτιστικές δράσεις.
Η μοναδική υποχρέωση του Δήμου, είναι να συντηρεί τα παραχωρούμενα κτίρια. Διαφορετικά σε περίπτωση μη χρησιμοποίησής τους για το σκοπό του διατέθηκαν, αίρεται η παραχώρηση με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ...Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΕ 24 ΔΟΣΕΙΣ-

ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ Ή ΛΑΘΟΣ;
ΧΩΡΙΣ αντίκρισμα για αρκετούς φορολογούμενους πολίτες αποτελεί η τελευταία απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου για την πληρωμή 24 ισόποσων δόσεων μετά την παράταση που πήρε η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οικονομικών οφειλών μετά τις 7 Μαρτίου 2017.
Η απόφαση αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση σε δήμους της Μεσσηνίας που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016. Η απόφαση αφορά τους δήμους Καλαμάτας, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, τις τοπικές κοινότητες Νεοχωρίου, Πύργου, Σαϊδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα, του δήμου Δυτικής Μάνης και τις δημοτικές ενότητες Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης και Χιλιοχωρίων του δήμου Πύλου Νέστορος της ΠΕ Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ...
Οι επαγγελματίες αλλά κυρίως πολίτες διαμαρτύρονται καθώς είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τώρα 12 ισόποσες δόσεις και μάλιστα με επιβάρυνση. Και αυτό διότι οι ρυθμίσεις δεν αφορούν οφειλές μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2016. Μάλιστα όταν πολίτες απευθύνθηκαν στην ΔΟΥ Καλαμάτας ενημερώθηκαν ότι δεν είναι σε ισχύ οφειλές πριν τις ημερομηνίες που προβλέπονται. Αλλά το θέμα προκύπτει καθώς αρκετοί Μεσσήνιοι είχαν ως πρώτη δόση πληρωμής την 30η Σεπτεμβρίου 2016 μετά τα καιρικά φαινόμενα αλλά δεν μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση. Μάλιστα πολίτες δήλωσαν έκπληκτοι καθώς η εν λόγω ρύθμισης είναι στην ουσία άχρηστη... ..
Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1126/14.9.2016 και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 2 της ανωτέρω απόφασης. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 28.4.2017. Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι την 28.4. 2017 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Ακόμη πιο βαρύ θα κάνουν τον λογαριασμό για τους φορολογούμενους τα δέκα νέα φορολογικά μέτρα που θα ισχύσουν από το 2018 τα περισσότερα εκ των οποίων προβλέπονται στο νέο μνημόνιο που πέρασε από τη Βουλή. Το βαρύ κόστος για τους πολίτες ήδη… προϊδεάζουν τα φετινά εκκαθαριστικά, με ένα στα τρία να είναι χρεωστικά και μέσο όρο πληρωμής τα 750 ευρώ.

Ιστορικό γεγονός ο "Γρύπας Πολεμιστής" στη Χώρα

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο Παλάτι του Νέστορα από το Πανεπιστήμιο του Cincinnati αποκάλυψαν τον επονομαζόμενο τάφο του Γρύπα Πολεμιστή και καθιερώνουν ένα ακόμη πολιτιστικό σημείο αναφοράς για την περιοχή της Μεσσηνίας. Παρουσία των υπευθύνων καθηγητών έγινε η παρουσίαση των νέων ευρημάτων, ενώ εκτιμάται πως κρύβονται αρκετές ακόμη εκπλήξεις σε αυτόν τον μοναδικό, ασύλητο τάφο.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η ανάπτυξη σύγχρονης κτηνοτροφίας

Στην 8η τακτική συνεδρίαση του συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβουλίου Πελοποννήσου, και θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης: Επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα: Επικινδυνότητα του δρόμου Κοκκινάρι – Πετροθάλασσα Δήμου Ερμιονίδας. Επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα: Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Σύνοδο με θέμα «Μπιενάλε της Μεσογειακής Διατροφής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Υγιεινή Διατροφή και την Ειρήνη». Ποιες οι Αρχές και οι δράσεις της Περιφερειακής Αρχής για την προώθηση της μεσογειακής διατροφής; Επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα: Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο 2o Συνέδριο της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για τις περιφέρειες της Αδριατικής και του Ιονίου EUSAIR. Έγκριση τροποποίησης του ισχύοντος Ο.Ε.Υ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Α.Τ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

....ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ
Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, επισκέφθηκε τον Διοικητή του Α.Τ. Φιλιατρών, προκειμένου να εκφράσει για άλλη μία φορά την αντίθεσή της, στο κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος.
Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν ο κ. Αναστάσιος Πούλος, ο κ. Δημήτρης Σαρματζής, ο κ. Σαράντος Κουκούμης, ο κ. Βασίλης Παπαθεδοσίου, ο κ. Χαράλαμπος Καναλουπίτης, ο κ. Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος, η κα Ευανθία Παπαγεωργίου, ο κ. Γεώργιος Κωτσάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Σαρματζής.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη παραμονής των Αστυνομικών Τμημάτων της Τριφυλίας, καθώς τα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή αυξάνονται συνεχώς, με την κοινωνία του Δήμου να μην αισθάνεται ασφαλής. Το βασικό αίτημα του Δήμου και της κοινωνίας είναι η επάνδρωση και η στελέχωση των τμημάτων και της ισχυρής παρουσίας της αστυνομίας στο δρόμο.
Ο Διοικητής του Α.Τ.Φιλιατρών απάντησε ότι εμείς ακόμα αναμένουμε, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο για το διάγραμμα και άλλες εξελίξεις.
Ο κ. Πούλος μίλησε για βαριές ευθύνες και χωρίς λογική, η κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών. Είμαστε εξοργισμένοι και φοβόμαστε για ανεξέλγκτες καταστάσεις.
Ο κ. Κουκούμης είπε ότι το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και από την αρχή ζητούσαμε όχι να κλείσει αλλά να επανδρωθεί και να στελεχωθεί με όλα τα μέσα, ώστε το προσωπικό να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.
Ο κ. Δημήτρης Σαρματζής είπε ότι φαίνεται να ολοκληρώνεται το προμελετημένο έγκλημα κατά της Φιλιατρινής κοινωνίας και της Τριφυλίας και ακόμη έχουμε την απορία με τα δεδομένα της περιοχής, πως έμεινε χωρίς Αστυνομικό Τμήμα. Μίλησε για ποινικές ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν.
Ο Κώστας Σαρματζής τόνισε ότι δεν υπάρχει όμοια περίπτωση στην Ελλάδα, ενώ μίλησε για γελοία επιχειρήματα της κα. Κοζομπόλη και να μας απαντήση αν είναι συγκριτικό μας πλεονέκτημα να αναδειχθεί το ΚΕΓΕ Φιλιατρών και αν πρέπει να παραμείνει η Γεωργική Υπηρεσία στην Κυπαρισσία. Οι αδικίες που έχουν συμβεί κατά των Φιλιατρών είναι πάρα πολλές, εδώ και πολλά χρόνια.
 Με πληροφορίες από το filiatranet

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Άλλο ένα μεγάλο έργο στην ευρύτερη περιοχή του δήμου ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ μετα το λύκειο Φιλιατρών, την ανακαίνιση του νοσοκομείου ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, τον δρόμο ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΡΩΜΑΝΟΥ, τον βιολογικό Κοπανακιου και πολλά αλλά έργα, πήρε τον δρόμο του. Πρόκειται για την επισκευή του λιμενοβραχίονα της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ καθως οριστικοποιήθηκε ο προσωρινός μειοδότης του έργου στα γραφεία της διεύθυνσης τεχνικών έργων της περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Μιλώντας με τον σύμβουλο της περιφέρειας Πελοποννήσου και συνδημότη μας κ. Γιώργο ΜΠΑΚΟΥΡΟ που ήταν παρών στην διαδικασία ανάδειξης προσωρινού μειοδότη, τονισε ότι ανακηρύχθηκε η εταιρία ΕΡΤΕΚΑ Α.Ε. με ποσοστό έκπτωσης 51,01% δηλώνοντας ικανοποιημένος απο την θετική αυτή εξέλιξη του έργου. Πρόσθεσε ότι ειναι ένα έργο το οποίο έχει ξεκινήσει με δική του ερώτηση στο περιφερειακό ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ το 2012 και για διάφορους λόγους υπήρξε μια καθυστέρηση, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Αποτελούσε εξάλλου και προσωπική επιθυμία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατουλη αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του έργου όταν τέθηκε απο τον κ. ΜΠΑΚΟΥΡΟ. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ο προσωρινός ανάδοχος οριστικοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, ξεκινούν οι εργασίες που πρέπει να αποπερατωθούν εντός 180 ημερών. 
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Παράλληλα ο κ. ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ μας μετέφερε την επιθυμία του ίδιου του περιφερειάρχη κ. Τατουλη να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα ο βιολογικός καθαρισμός των Γαργαλιάνων που απο το 2013 ήρθε στο περιφερειακό ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, καθως και  την συνέχιση του δρόμου  Ρωμανου-ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΦΙΛΙΑΤΡΑ- παράκαμψη Φιλιατρών το οποίο είχε αναλάβει προσωπικά ο περιφερειάρχης. 
Τέλος ο κ.Μπακουρος εξήρε την πολύ καλή συνεργασία για τα έργα που υλοποιούνται διαχρονικά απο την περιφέρεια Πελοποννήσου απο το 2011 μέχρι σήμερα, με την δημοτική αρχή του δήμου ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ελπίζοντας μάλιστα στην καλή συνέχεια. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΗΜΕΡΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΝΕΦΡΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

H Νεφρολογική Κλινική – Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ανταλλαγής απόψεων του ιατρικού και μη προσωπικού αλλά και της ενημέρωσης του κοινού, σε συνεργασία με το Ακτινολογικό, Παιδιατρικό και Χειρουργικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας διοργάνωσε Πολυθεματική Νεφρολογική Διημερίδα. Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Μαϊου στο ξενοδοχείο “Natura” στο Καλό Νερό, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. 
Στη Διημερίδα έλαβαν μέρος ιατροί από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, την Καλαμάτα, τη Λαμία κ.α. και έγιναν σημαντικές συζητήσεις ιατρικών θεμάτων. Την έναρξη έκανε η Διευθύντρια Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κα. Ζέρβα Αγγελική και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας κ. Μιχάλης Μιχαήλ και σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Παν. Τσίγγανος και ο Αναπληρωτής Διοικητής της ΝΜ Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Μπασάκος κ.α. 
Παρόντες ήταν διευθυντές και προϊστάμενοι Τμημάτων και Κλινικών ΝΜ, ιδιώτες ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής ΝΜ Κυπαρισσίας και πρόεδρος ΔΚ Κυπαρισσίας κα. Σταματία Αλεξοπούλου, η Προισταμένη Νοσηλευτικής Παθολογικού Τμήματος ΝΜ Κυπαρισσίας κα. Θεοδώρα Πολυζωγοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος

ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟ ΛΟΥΚΈΤΟ... ΓΙΑ ΤΑ Α.Τ. ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΕ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΤΟ...μνημόσυνο του Α.Τ. Φιλιατρών έκαναν οι αιρετοί του Δήμου Τριφυλίας σε επίσκεψη που σύμφωνα με πληροφορίες που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας παρουσία μάλιστα της επιτροπής αγώνα καθώς το λουκέτο είναι οριστικό. Βέβαια η Δημοτική αρχή όφειλε να διεξάγει κοινό αγώνα και για τις υπόλοιπες δομές που καταργούνται, όπως είναι το Α.Τ. Κοπανακίου το οποίο προσέφερε τα μέγιστα στην περιοχή αλλά εκεί δεν είδαμε καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθώς και στο Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας. 
Με άλλα λόγια το Κοπανάκι, μετά τα Φιλιατρά και η έδρα του Δήμου, η Κυπαρισσία αποψιλώνεται από υπηρεσίες παρότι οι αρμόδιοι ευχαριστώντας το προσωπικό σημείωναν ότι ο αγώνας δεν θα τελειώσει. Φυσικά δεν έχει αξία δεδομένου ότι κανένα κόμμα δεν έχει δεσμευθεί ότι θα επαναφέρει τα καταργημένα Αστυνομικά τμήματα και φυσικά κανείς δεν τολμά να το βάλει την υπογραφή του σε μια τέτοια δήλωση...
Το κλιμάκιο που έκανε την τελευταία επίσκεψη στο Α.Τ. Φιλιατρών το οποίο αποτέλεσε φάρο ασφάλειας για την περιοχή, αποτελείτο από τους κ. Κατσίβελα, κ. Πούλο, κ. Σαρματζή, κ. Παπαθεοδοσίου, κ. Κουκούμη, κ. Κατσούλα, κ. Καναλουπίτη, κ. Γριβοκωστόπουλο, κα. Παπαγεωγίου, κ. Κωτσάκη, κ. Σαρματζή (εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών) κ.α. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

Πανελλαδικές 2017: Αυλαία με το μάθημα της Νοελληνικής Γλώσσας

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεωντου 2017. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα την Τρίτη 6 Ιουνίου, ενώ οι μαθητές των Γενικών Λυκείων θα κάνουν πρεμιέρα στις 7 του μηνός. Και οι δύο κατηγορίες ξεκινούν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα κρατήσουν 12 μέρες, ενώ οι μαθητές ΕΠΑΛ θα εξετάζονται για 15 μέρες. Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου. Ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων, όπως και για τις ίδιες κατηγορίες ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. 
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Στην κατηγορία των ΕΠΑΛ η εξέταση θα διαρκέσει 4 ώρες στο μάθημα: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο. Αναλυτικά οι πίνακες του υπουργείου με τις ημερομηνίες εξέτασης Όσον αφορά τους υποψήφιους για τις ειδικές κατηγορίες μαθημάτων το υπουργείο ορίζει πως «πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης : μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα: – των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες, – των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες, – του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά»

ΥΠΟΧΩΡΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Υποχώρηση της παραγωγής έξτρα παρθένου ελαιολάδου σε ποσοστό 20% για τη χώρα μας, αλλά και ανοδική τάση των τιμών εκτιμά για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο ρεπορτάζ των Financial Times. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι καιρικές συνθήκες δείχνουν να επηρεάζουν όλες τις ελαιοπαραγωγούς χώρες της Μεσογείου.

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΦΟΡΩΝ 4,5 ΔΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Για κάθε μήνα που θα περνάει από τον Μάιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, οι φορολογούμενοιθα πρέπει να μεταφέρουν στον λογαριασμό της εφορίας περίπου 4,5 δις. ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί ο φετινός δημοσιονομικός στόχος. Συνολικά δηλαδή, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα πρέπει να πληρώσουμε 36 δισεκατομμύρια ευρώ, τρεις φορές περισσότερα από αυτά που έχουμε καταβάλλει μέχρι τώρα στο πρώτο τετράμηνο.
Με λίγα λόγια, ο λογαριασμός του 2017 θα πρέπει να ξεπεράσει τα 48 δις. ευρώ. Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε και σε αναθεώρηση του στόχου των φορολογικών εσόδων προς τα πάνω: εκεί που πιστεύαμε μέσω του προϋπολογισμού ότι ο συνολικός λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 46,85 δις. ευρώ, ήρθαν οι εκτιμήσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Πολιτικής για να ανεβάσουν τον πήχη κατά 1,385 δις. ευρώ.

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΩΓΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

                                     
   ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ φίλοι αναγνώστες. Λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού η επικαιρότητα παραμένει τεταμένη. Τουριστική περίοδος με άλυτα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή. Οι οδικοί άξονες, η διαχείριση των απορριμμάτων, η δημιουργία υποδομών, η προσέλκυση κοινού με ξεκάθαρο τουριστικό προιόν αποτελούν μόνο μερικές πτυχές της καθημερινότητας. Η μάχη των εντυπώσεων μετατοπίζεται ενίοτε σε έργα της περιφέρειας που άλλοι το δημοπρατούν κι άλλοι τα...πολιτικοποιούν...
@Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Πελοποννήσου βάζει την υπογραφή της σε έργα της Τριφυλίας μέσα από την συνεδρίαση του την Τρίτη 30 Μαΐου, στις 4 το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Η υπόσχεση για συγκεκριμένο οδικό χάρτη γίνεται πράξη καθώς αναμένεται να συζητηθεί η σύμβαση: ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για τη βελτίωση – συντήρηση της οδού Μονή Κατσιμικάδας και του άξονα 9η εθνική οδός – Ράχες – αρχαιολογικός χώρος Περιστεριάς που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων....
@ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ συμβούλιο όμως για πρώτη φορά μπαίνει δυνατά στα θέματα που αφορούν την μυθική πόλη του ομήρου καθώς θα συζητήσει την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της Κυπαρισσίας, εξαιτίας της διοργάνωσης της 4ης Λευκής Νύχτας, στις 3 Ιουνίου, όπου μάλιστα είναι χορηγός. Επίσης την ημέρα του Αγίου Πνεύματος αναμένεται η κάθοδος του κ. Τατούλη στην Κυπαρισσία όπου θα αναφερθεί σε όλα τα έργα. Και στο καλάθι θα έχει ίσως την επιτυχή δημοπράτηση για το λιμάνι της Κυπαρισσίας...
@ΧΟΡΗΓΟΣ για πρώτη φορά στην Λευκή νύχτα της πόλης η περιφέρεια όπως και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Οι ενέργειες του δραστήριο Δ.Σ. του συλλόγου αποδίδουν καρπούς καθώς η στήριξη των θεσμών είναι δεδομένη. Το πρόγραμμα εκτός από πλούσιο θα περιλαμβάνει βραβεύσεις, εκπλήξεις και μικρές εκδηλώσεις κατά μήκος της πόλης....Να είχε και φωτισμό η κεντρική πλατεία δεν θέλαμε τίποτα άλλο..
@ΤΕΛΟΣ τα Αστυνομικά τμήματα Φιλιατρών, Κοπανακίου και το Τμήμα τροχαίας Κυπαρισσίας για το οποίο μάλιστα αποτελεί μεγάλη ζημιά για την κυπαρισσία αφού απομακρύνεται άλλη μια υπηρεσία. Οι μεταθέσεις των αστυνομικών υπάλληλων λόγω των καταργηθέντων υπηρεσιών πλέον είναι ως εξής: Από το Α.Τ. Φιλιατρών στο Α.Τ. Τριφυλίας 11 αστυνομικοί υπάλληλοι, από το Α.Τ. Κοπανακίου στο Α.Τ. Τριφυλίας 5, από Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας στο Α.Τ. Τριφυλίας 9, από Α.Τ. Φιλιατρών στο Α.Τ. Γαργαλιάνων 2, από Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας στο Α.Τ. Γαργαλιάνων 2, από Α.Τ. Κοπανακίου στο Α.Τ. Καλαμάτας 2, από Α.Τ. Κοπανακίου στο Α.Τ. Μεσσήνης 1, από Α.Τ. Φιλιατρών στο Α.Τ. Καλαμάτας 1 και από Α.Τ. Κοπανακίου στο Α.Τ. Οιχαλίας 1.
@ΑΠΟ ΤΟΝ Ιούνιο του 2016 έχουν παραληφθεί κάδοι απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας αλλά μετά τους διαγωνισμούς δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα οι ενστάσεις. Έτσι οι Δήμοι δεν έχουν πρωτόκολλο παραλαβής μέχρι να ξεμπλοκάρει η υπόθεση για την οποία το ποσό ήταν 70.000 ευρώ με τους κάδους αποκομιδής να ήταν μια λύση για το καλοκαίρι. Πάντως η γραφειοκρατία ευθύνεται για την όλη υπόθεση και όχι ο Δήμος να το ξεκαθαρίσουμε...
@ΑΝΑΨΕ φωτιές ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς τονίζοντας με δημοσίευμά του ότι οι δομές υγείας στο Νομό βρίσκονται...σε αυτόματο πιλότο. Βέβαια τα κλιμάκια πολιτικών που ήρθαν στο ίδρυμα της Κυπαρισσίας τα βρήκαν όλα ικανοποιητικά οπότε μάλλον...είναι στραβός ο γιαλός. Ελλείψεις υπάρχουν σαφώς. Αλλά τα κλιμάκια και οι ορδές πολιτικών φορέων δεν γνωρίζουν ότι το προσωπικό διατηρεί όρθιο το νοσοκομείο όπως και τα κέντρα υγείας...
@ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ με τα έργα στην παραλία Κυπαρισσίας. Το έργο στην περιοχή της παραλιακής ζώνης του Αη Λαγούδη σταμάτησε προσωρινά κι ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα. Όσο για τον περιμετρικό παραλιακό δρόμο που συνδέει την περιοχή Αποβάθρας και αλιευτικού καταφυγίου με το λιμάνι στου Μαρτσέλου, ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος με μαύρα σκοτάδια. Το έργο μαζί με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είχε υπογραφεί τον Ιούλιο του 2016 και θα παραδιδόταν τον Νοέμβριο του 2016. Πέρασαν 6 μήνες αλλά τίποτα. Στη περιοχή πάντως υπάρχουν κολώνες και υποδομή της ΔΕΗ για την αποπεράτωση του έργου. 
@ΔΗΜΟΤΙΚΟ συμβούλιο την Πέμπτη. Μεταξύ άλλων θα τεθούν θέματα άδρευσης, συμβάσεις καθώς και εγκρίσεις σε 26 θέματα. Θα τεθεί επί τάπητος πάντως και το θέμα του κυκλοφοριακού της Κυπαρισσίας για το οποίο ετοιμάζεται η εφαρμογή του με τοποθέτηση των σημάτων αλλά μετά του Αγίου πνεύματος. Να δούμε τι θα δούμε γιατί καλοκαίρι έρχεται οπότε τα δύσκολα τώρα αρχίζουν...
@ΚΑΛΗ εβδομάδα λοιπόν. Να δούμε ποιοι άρχοντες θα προσέλθουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αλλά χωρίς δώρα προφανώς. Όπως πέρσι που μας φιλοδώρησαν με λουκέτα στα αστυνομικά τμήματα...Φέτος θα σκάσει κάτι άλλο! Να φωτίσει άπαντες το Άγιο Πνεύμα αλλά να γνωρίζουν ότι η Τριφυλία γράφεται με ένα Λάμδα και όχι με δύο...γιατί η παράφραση μας οδηγεί στο κουτόχορτο που μας ταίζουν...Ας μάθουν λίγο τοπική ιστορία οι ανορθόγραφοι...

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ..ΘΕΛΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ!

Εκτός από τη βίαιη περικοπή που θα γίνει από την 1/1/2019 λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές, θα ενεργοποιηθεί και στην πράξη ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου....

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι συνδυασμοί που πρέπει να πιάσει κάποιος προκειμένου να εξασφαλίσει το τετραψήφιο ποσό από την κύρια σύνταξη ξεπερνώντας τους χαμηλούς συντελεστές αναπλήρωσης, την υψηλή φορολογία, την εισφορά υπέρ υγείας αλλά και την εισφορά αλληλεγγύης, είναι αδιανόητοι τουλάχιστον για τα σημερινά δεδομένα στην αγορά εργασίας.
Από τη μια οι χαμηλοί μισθοί στην αγορά και η απροθυμία των εργοδοτών να εμφανίσουν υψηλές αποδοχές ακόμη και για τα στελέχη τους –υπό το βάρος φυσικά των πολύ υψηλών εισφορών- και από την άλλη η ανεργία που εμποδίζει τη συγκέντρωση πολλών ενσήμων, καθιστά πολύ δύσκολους αν όχι αδύνατους τους ακόλουθους συνδυασμούς που οδηγούν στο πολυπόθητο «1000άρικο».
Αυτό που θα καταγράφει για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα το σύστημα ΗΛΙΟΣ του υπουργείου Εργασίας (το οποίο ενεργοποιήθηκε και πάλι υποχρεωτικά κατόπιν απαίτησης των δανειστών θα είναι η συνεχιζόμενη μείωση της μέσης σύνταξης.
 Εκτός από τη βίαιη περικοπή που θα γίνει από την 1/1/2019 λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές, θα ενεργοποιηθεί και στην πράξη ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου. 
Οι όποιες υψηλές συντάξεις που έχουν μείνει στο σύστημα θα χάνονται λόγω της φυσιολογικής πορείας της ζωής (θάνατοι και αντικατάσταση των συντάξεων από πολύ χαμηλότερες συντάξεις χηρείας ή θα εξαφανίζονται εντελώς) και στη θέση τους θα μπαίνουν μικρότερες συντάξεις που θα προκύπτουν από τη νέα μέθοδο υπολογισμού. 1000άρικο, δεν θα δικαιούται κανείς όπως προκύπτει και από τα ακόλουθα στοιχεία:
1. Με 15 χρόνια προϋπηρεσία, δεν θα παίρνει κανείς σύνταξη 1000 ευρώ ακόμη και αν ο μέσος όρος αποδοχών καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου είναι 4000 ευρώ. Στα 15 χρόνια, η σύνταξη θα ξεκινάει από τα 420 ευρώ για μέσο όρο συντάξιμων αποδοχών της τάξεως των 800 ευρώ και θα φτάνει στα 589 ευρώ μόνο για όσους έχουν μέσο όρο συντάξιμων αποδοχών και στα 15 χρόνια του εργασιακού βίου της τάξεως των 2500 ευρώ.
2. Με 20 χρόνια προϋπηρεσία και πάλι δεν υπάρχει περίπτωση για σύνταξη των 1000 ευρώ. Ακόμη και με …4000 ευρώ μέσο εισόδημα σε αυτή την 20ετία, η σύνταξη δεν θα ξεπεράσει τα 896 ευρώ καθαρά.
3. Με 25 χρόνια προϋπηρεσίας, σύνταξη άνω των 1000 ευρώ δικαιούται όποιος ξεπεράσει μέσες αποδοχές των 3500 ευρώ. Αντίθετα, με 30 χρόνια προϋπηρεσίας αρκούν 3000 ευρώ, με 35 χρόνια προϋπηρεσίας 2500 ευρώ και με 40 χρόνια προϋπηρεσίας ακόμη και 2000 ευρω.

thetoc

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη στις (28.5.2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, ένας 24χρονος, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης και σιδερογροθιά, τα οποία κατασχέθηκαν.
Χειροπέδες πέρασαν το μεσημέρι της Πέμπτης αστυνομικοί του Τμήματος Καρδαμύλης σε έναν 33χρονο Αλβανό στη Στούπα. Αξιοποιώντας πληροφορίες, ότι ύποπτος για διαρρήξεις και κλοπές κινείται στην περιοχή της Μάνης, έφτασαν στα ίχνη του εξιχνιάζοντας τελικά υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται. Οπως αποδείχθηκε, ο 33χρονος τη Δευτέρα είχε παραβιάσει μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στη Γιάλοβα, στο οποίο διέμενε ένα ζευγάρι Αμερικανών, και είχε κλέψει προσωπικά είδη (γυαλιά κ.ά.), ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και ποσό 450 ευρώ. Επίσης την Τετάρτη διέρρηξε καφετέρια στη Στούπα και πήρε ένα κινητό τηλέφωνο και 350 ευρώ από το ταμείο.

ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ

ΛΥΣΗ στο κυκλοφοριακό της Κυπαρισσίας πρέπει να δοθεί το καλοκαίρι καθώς υπογράφηκε επιτέλους η επικαιροποιημένη μελέτη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να εφαρμοστεί. Πάντως τα ευτράπελα στους δρόμους της πόλης είναι σχεδόν καθημερινά σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας..
Αυτή την φορά πρόσφατα στην κεντρική οδό Μελίου που αποτελεί μέρος του εθνικού δρόμου προς την έξοδο της πόλης ο φόρτος στο κέντρο της αγοράς δημιουργεί προβλήματα. Μια νταλίκα διερχόμενη κοντά στην συμβολή των οδών Μελίου και 25η Μαρτίου ξήλωσε σχεδόν ολόκληρο δέντρο αφού ο καθρέπτης του ογκώδους οχήματος ξηλώθηκε και έπεσε στο πεζοδρόμιο. Λαχτάρησαν οι επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα στην πρόσοψη του δρόμου και αν ήταν λίγα εκατοστά παραπάνω τότε το φορτηγό θα εκτοπιζόταν στις τζαμαρίες. Τελικά ήρθε συνεργείο του Δήμου που ξήλωσε το δέντρο όπως αποτυπώθηκε στο φακό ενώ ο οδηγός της νταλίκας προφανώς δεν περίμενε να δει τις συνέπειες με τα σπασμένα κλαδιά στο έδαφος. Τώρα ελπίζουμε ότι το δέντρο θα αποκατασταθεί.
Επίσης σε άλλα σημεία του κέντρου της αγοράς η διέλευση στα μαγαζιά αποτελεί οδύσσεια καθώς τα οχήματα φράζουν το πεζοδρόμιο. Ελπίζουμε ότι οι καταναλωτές θα βρουν χώρο στάθμευσης όπου επιτρέπεται και θα γίνεται εφοδιασμός της αγοράς. Αλλά το χάλι στο κέντρο της αγοράς πρέπει να διορθωθεί. Να γίνουν έργα υποδομής με πεζόδρομο και φωτισμό ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Πολλά από τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο "είναι άδικα", ανέφερε στο  ΒΗΜΑ ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Παραδέχτηκε, δε, πως "ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνάει με την τρόικα"...
 Ο Κώστας Ζαχαριάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, τονίζοντας πως προσδοκά σημαντική πρόοδο στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.  "Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα μπορέσουμε τον Σεπτέμβρη του 2018 να πατήσουμε στα πόδια μας. 
Αν το καταφέρουμε αυτό, οι θυσίες έχουν νόημα παρά την πίεση και την αδικία. Εγώ λέω ότι πολλά από αυτά που ψηφίζουμε είναι άδικα, διότι αυτή είναι η διαδικασία της επιτροπείας, για αυτό πρέπει να φύγουμε από αυτή την διαδικασία", ανέφερε

Συγκυβερνάμε με τους θεσμούς

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του κ. Ζαχαριάδη ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά  με τους θεσμούς και ότι η τρόικα πολλές φορές πιάνει το χέρι της ελληνικής κυβέρνησης και γράφει τα νομοσχέδια.
"Εμείς το ομολογούμε. Λέμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κηδεμονία, επιτροπεία. Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. 
Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν ότι αυτά τα προγράμματα είναι ευλογία", σημείωσε ο ίδιος

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: To 2036 η ανεργία θα επιστρέψει στο 7,3% του Μαΐου του 2008 

Τα δώδεκα δικαιώματα των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ επισημαίνει η διοικήτρια του οργανισμού με άρθρο της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Μαρία Καραμεσίνη, πέραν της αξίωσης για επίδομα ανεργίας όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις, το δελτίο ανεργίας παρέχει σε όλους τους ανέργους, επιδοτούμενους ή μη:

– μοριοδότηση σε προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο τομέα,

– πρόσβαση σε προγράμματα απασχόλησης

– συμμετοχή σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και παιδικών κατασκηνώσεων,

– παροχές ασθένειας σε είδος (υπό προϋποθέσεις),

– συμμετοχή σε πρόγραμμα προαιρετικής ασφάλισης όταν είναι πλησίον της σύνταξης, προκειμένου να θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης

– ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ,

– μείωση φόρου ή φοροαπαλλαγές (π.χ. ΕΝΦΙΑ),

– ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν δάνεια, οφειλές κ.λπ.,

– δωρεάν μετακίνηση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΟΑΣΑ),

– επίδομα θέρμανσης,

– δωρεάν παροχές δήμων (δημοτικά κολυμβητήρια, δημοτικά θέατρα κ.λπ.),

– προσφορές επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα (π.χ. εισιτήριο σε κινηματογράφους, θέατρα)

Πιλότος για τη χώρα το πρόγραμμα κωνωποκτονίας

Η επιτυχία του προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την καταπολέμηση των κουνουπιών το ανέδειξε σε πιλότο για τη χώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών από το Υπουργείο Υγείας και τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ την Πέμπτη 25 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΝ.ΠΕ. οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ εξήραν την αποτελεσματικότητα του καινοτόμου και πρωτοπόρου προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κάλεσαν τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας να υιοθετήσουν την καλή αυτή πρακτική, ώστε να επιτευχθούν ανάλογα αποτελέσματα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην πολιτική του πρωτοβουλία να αναπτυχθεί το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με έγκριτους φορείς της χώρας (Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, ΚΕΕΛΠΝΟ, κ.α.), το Δήμο Ευρώτα και το συντονιστικό ρόλο των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Ο Πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. κ. Αγοραστός ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να καταθέσει την ολοκληρωμένη του πρόταση, βάση της εμπειρίας της Πελοποννήσου, προς τις υπόλοιπες Περιφέρειες, ώστε να εφαρμόσουν ανάλογα προγράμματα.

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Συνελήφθη, σήμερα (28.5.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, 24χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης και σιδερογροθιά, τα οποία κατασχέθηκαν. 
Επίσης συνελήφθησαν, χθες (27.5.2017) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, ένας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας και ένας (1) 18χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους -5,4- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. 
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 19χρονου, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους -29,34- γραμμαρίων και ζυγαριά ακριβείας. Όπως προέκυψε, ο 18χρονος προμηθεύτηκε την ποσότητα της κάνναβης που κατείχε από τον 19χρονο, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Επιπλέον, κατασχέθηκαν από την κατοχή των ανωτέρω δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Βρέθηκε σκάφος με 41 μετανάστες στο Ιόνιο

Εντοπίστηκε τελικά στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Κατακόλου το πλοιάριο που μετέφερε 41 παράτυπους μετανάστες και εξέπεμψε SOS δυτικά της Πύλου Το πλοιάριο είχε εκπέμψει SOS νωρίς το πρωί της Κυριακής. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και την περισυλλογή των ατόμων από δυο πλωτά του λιμενικού, ένα της Frontex και ενός αεροσκάφους της Frontex. Στην περιοχή που εξέπεμψαν το σήμα πνέουν άνεμοι 4 Μποφόρ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας φέρνει η Ένωση Κεντρώων στη Βουλή Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε η Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, την Πέμπτη 25 Μαϊου, σχετικά με τις «σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας», όπως αναφέρει ο τίτλος της ερώτησης. Αφορμή για την ερώτηση στάθηκε η ανοικτή επιστολή του Τριφύλιου δικηγόρου κ. Νικόλαου Νικολακόπουλου στις αρχές Μάϊου, όπου τόνιζε την αναγκαιότητα στήριξης και περαιτέρω στελέχωσης του Νοσοκομείου Κυπαρισσία

ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

«Η βαλκανική αγορά είναι μια αγορά με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών και οι Έλληνες παραγωγοί κηπευτικών είναι υποχρεωμένοι να «παίζουν» πολλές φορές με μη ανταγωνιστικούς κανόνες», τονίζει σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος στην Οργάνωση Παραγωγών με την επωνυμία «Φιλιατρών Γαία», προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες παραγωγοί λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα».
«Η αγορά των βαλκανικών χωρών έχει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Πέρσι είχαμε μια καλή συνεργασία με σούπερ μάρκετ της Ρουμανίας. Φέτος όμως δεν συνεχίστηκε η συνεργασία μας επειδή προτίμησαν να συνεργαστούν με τους Αλβανούς.
Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει δυναμική παρουσία και οι Αλβανοί που έχουν στήσει πολλές νέες θερμοκηπιακές μονάδες στην χώρα τους. Εκεί επενδύουν μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες και έχουν χαμηλά εργατικά (5 ευρώ το ημερομίσθιο). Επίσης χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα που αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αποσυρθεί από την ΕΕ. Παράγουν κυρίως μικρού μεγέθους αγγούρια που είναι πολύ δημοφιλή στην αγορά της Ρουμανίας.
Επίσης και η Βουλγαρία έχει κατασκευάσει αρκετά θερμοκήπια και αν έχει μεγάλη παραγωγή τη διακινεί στις γειτονικές αγορές και έτσι ρίχνει τις τιμές.
Σε Αλβανία και Σκόπια δεν υπάρχει η διαδικασία πιστοποιήσεων ούτε τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας. Υπάρχει και η μεγάλη παραγωγή της Τουρκίας. Επίσης τα σούπερ μάρκετ των βαλκανικών χωρών (Βουλγαρίας, Ρουμανίας κ.α.) δεν έχουν τις υψηλές απαιτήσεις (ποιοτικά στάνταρ) που έχουν οι αγορές της δυτικής Ευρώπης. Αυτό που ζητούν είναι ένα φτηνό προϊόν. Οι καταναλωτές έχουν περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες».
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑγροΤύπου για εξεύρεση νέων αγορών, ο κ. Αλεξανδρόπουλος αναφέρει ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν. «Μέχρι και την Τσεχία είναι εύκολο να γίνουν εξαγωγές κηπευτικών. Για Γερμανία και πάνω είναι πολύ δύσκολο, αφού αυτές τις αγορές τις έχουν «κερδίσει» οι Ισπανοί που ευνοούνται λόγω της απόστασης (κόστος μεταφοράς). Θα πρέπει να μειωθεί πολύ το κόστος παραγωγής για να έχουν τύχη τα ελληνικά προϊόντα στις αγορές αυτών των χωρών. Επιμέλεια ΙΩΑΝ. ΜΠ.

4 ΔΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Τους... εξαφανισμένους οφειλέτες «κόκκινων» δάνειων ύψους 4 δισ. ευρώ αναζητούν οι τράπεζες, παρ' ότι τρεις στους δέκα έχουν λάβει τις προειδοποιητικές επιστολές.

Το όπλο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση ενώ εκτιμάται ότι και μόνο η απειλή της καταγγελίας και πολύ περισσότερο της κατάσχεσης και εκπλειστηρίασης θα φέρει μεγάλο αριθμό δανειοληπτών στα τραπεζικά καταστήματα.
Σύμφωνα με το fpress, όλες οι τράπεζες έχουν θέσει ως στόχο την αύξηση των μακροπρόθεσμων ρυθμίσεων, με το εύρος του στόχου να κυμαίνεται σε 27%-61% το 2019, από 15%- 19% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Στο τρίτο τρίμηνο του 2016, η ΤτΕ εκτιμά ότι οι λύσεις ρυθμίσεων μακροπρόθεσμου χαρακτήρα και δευτερευόντως οριστικής διευθέτησης αντιπροσωπεύουν πλέον μερίδιο 50,1% επί του συνόλου έναντι 39,4% το τέταρτο τρίμηνο του 2015.
Χωρίς σημαντική πρόοδο παραμένει η μάχη κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών που εκτιμώνται στο 20% του συνόλου ενώ δεν έχει κερδηθεί ούτε ο πόλεμος με όπλο τις περίφημες επιστολές ενημέρωσης-προειδοποίησης προς δανειολήπτες, καθώς υπολογίζεται ότι «αγνοείται η τύχη» των τριών στους δέκα εξ αυτών που έχουν λάβει και τις τρεις επιστολές. Για τις περιπτώσεις αυτές προετοιμάζεται μπαράζ καταγγελιών δανείων με την προσδοκία ότι θα ξεκινήσουν εκ νέου οι πλειστηριασμοί που θα φοβίσουν κάποιους από αυτούς ώστε να αναζητήσουν συνεννόηση με την τράπεζα.
Πλειστηριασμοί θα γίνουν σε βάρος όσων πελατών αρνούνται τη συνεργασία ή έχουν «εξαφανιστεί» με έμφαση σε ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ και εκτιμάται ότι θα κλιμακωθούν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 5.000 και άνω πλειστηριασμούς ως το τέλος του έτους.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι δήμαρχοι πέφτουν, τα σκουπίδια παραμένουν…

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν οι δήμαρχοι πέφτουν, τα σκουπίδια παραμένουν… εν ολίγοις αυτό είναι το συμπέρασμα από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων… ήμουν νιος και γέρασα και ακόμη ακούμε τους πολιτικούς να αναμασούν σαν μηρυκαστικά τα ίδια και τα ίδια… όλα γίνονται για τη νομή της εξουσίας και να μην επωμιστούν το πολιτικό κόστος μιας λύσης… και μη ξεχνάμε βέβαια τον τρελό χορό των εκατομμυρίων που γίνεται με τα απορρίμματα… συμπέρασμα προμηθευτείτε μάσκες από τα φαρμακεία γιατί καλοκαίρι έρχεται και θα πήξουμε στο σκουπίδι…!!!

ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕ Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Παρά τη μεγάλη «κατρακύλα» των προηγούμενων ετών η πτώση στις τιμές των διαμερισμάτων συνεχίστηκε και στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας οι τιμές σε ονομαστικούς όρους είναι μειωμένες κατά 1,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Για το σύνολο του 2016, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με ετήσιο ρυθμό 2,4% (-4,4%, -2,5%, -1,5% και -1,0% το α΄, β΄, γ΄ και δ΄ τρίμηνο του 2016 αντίστοιχα), έναντι μείωσης 5,1% το 2015. 
Πιο αναλυτικά, η μείωση των τιμών το α΄ τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 ήταν 2,0% για τα νέα διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 1,7% για τα παλαιά, δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών. Οσον αφορά τις επιμέρους περιοχές, η εικόνα στην Αθήνα είναι η καλύτερη μεταξύ των υπόλοιπων αστικών περιοχών. Ειδικότερα, η πτώση των τιμών κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο ήταν της τάξεως του 1,4%, έναντι πτώσης κατά 1,8% στο σύνολο του 2016. Στη Θεσσαλονίκη οι αξίες των κατοικιών κατέγραψαν μείωση κατά 2,7%, ενώ συνολικά πέρυσι η κάμψη άγγιξε το 3,5%. Στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας, οι τιμές μειώθηκαν κατά 2,8% κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, έναντι μείωσης κατά 2,3% το 2016. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας (κυρίως εξοχικές), οι τιμές υποχώρησαν κατά 1,3%, από πτώση της τάξεως του 3,1 % τον προηγούμενο χρόνο.

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΤΟΥ

...ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Στις  27[ Eίκοσι Επτά] Μαϊου, κλείνει 7[ Επτά] Χρόνια, που άφησε τον γήϊνο κόσμο, ο πολυαγαπημένος μου  Αδελφός και Συνεργάτης σου ΓΙΑΝΝΗΣ και του έγραψα,  λίγα λόγια για την ΜΝΉΜΗ ΤΟΥ .        
             Αφιερωμένο,  στη Μνήμη του αδελφού μου, ΓΙΑΝΝΗ  Μητρόπουλου.        
                                                       ______       

ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ, τον θυμάμαι σαν Αγαπητό Αδελφό,από πολύ μικρός.    
Στο χωριό Αρτίκι - Μεσσηνίας, που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, ήταν για μένα ιδιαίτερα προστατευτικός.
Επειδή ήταν μεγαλύτερός μου, με πολύ αγάπη με περιέβαλε και φροντίδα με καθοδήγησε,
Και στη  σωστή πορεία της  ζωής μου , με κατήφθηνε και υποδειγματικά με οδήγησε.        

                                                                 ____               

ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ, τον υπάκουα ,χωρίς να είναι αυστηρός και τις απόψεις του να επιβάλει,       
Γιατί, με τον ήπιο τρόπο συμπεριφοράς του,δεν ήθελε να με προσβάλει.     
Ποτέ δεν τον θυμάμαι να εναντιώθηκε στις σκέψεις μου,         
Και εγώ, να στεναχώρησα την οικογένειά μας,με τις θέσεις μου.                     

                                                        ____             

ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ, τον εκτιμούσαν όλοι οι  πατριώτες ,συγγενείς ,γνωστοί και φίλοι, 
Γιατί ήταν πάντα ταπεινός,συνετός  σώφρων και αγαπητός, όσο λίγοι.  
Πάντα με ευγένεια ,σοβαρότητα και εγκαρδιότητα μιλούσε,        
Και η  ταπεινότητά  και , ευφροσύνη που εξέφραζε, σε ευεργετούσε.             

                                                 ____     

ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ, τον συμπάθησαν πολλοί Συνάδελφοί του στην Πολεμική Αεροπορία.    
Αποστρατεύτηκε μετά 27 χρόνια,ως Αντισ/ρχος με πολλά παράσιμα, αποστολές  στην Αμερική και υστεροφημία.
Είχε αρκετές μεταθέσεις εκτός Αθηνών και πήγε  χωρίς την οικογένεια,   
Όλα όμως τα αντιμετώπισε ,με υπομονή, αγάπη στην υπηρεσία του και χωρίς παθογένεια.            

                                                  _____                           

ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ, στην αιώνια κατοικία του,τον συνοδεύουν οι ευχές και προσευχές όλων, για την ψυχή του,    
Συγγενών ,φίλων,Συναδέλφων,Πατριωτών,γιατί έφερε σε πέρας με αυτοσεβασμό, την ανθρώπινη αποστολή του. 
Αγαπούσε το χωριό που γεννήθηκε το ΑΡΤΙΚΙ, ήταν δίκαιος   μιλούσε με πραότητα,     
γ ι’ αυτό τον ενδιέφεραν τα θέματα που αγκάλιαζαν ,την αλληλεγγύη και την αδελφικότητα.              

                                                         _______                                                   
ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ, ποτέ από τη σκέψη μας δεν, θα τον ξεχάσουμε,    
Και γι’ αυτό συχνά πρέπει, για τη προσφορά του και τη ζωή του, συνέχεια να γράφουμε.
Η Σύζυγός του Βιβή,τα παιδιά του,Τάκης,Εύη και Νίκος,συνέχεια τον εξυμνούν,
Και τα εγγόνια του,Μερώπη,Σπύρος,Γιάννης και Φάνης,πάντοτε θα τον θυμούνται και τιμούν. 
                                                _______

ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ, θα τον έχουμε στη σκέψη μας για πάντα εγώ, με την Αδελφή μου Αθανασία,
Γιατί  μας συμπαραστάθηκε στη ζωή μας,με  μεγάλη   αγάπη ,ενδιαφέρον  και αυτοθυσία.
Είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά του  ,προς τους Γονείς και όλη την οικογένεια 
Και πάντα οι ευχές μας ,για τη μνήμη του,προς τον ύψιστο θα τις εκφράζουμε, με αδελφική συμπόνοια.
                                                Δημήτρης  Μητρόπουλος     Αδελφός του.

Πρόγραμμα ARISTOIL γιατί το λάδι είναι Υγεία!

Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου του ελαιόλαδου στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο και την υπεραξία που πρέπει να δοθεί στο προϊόν, αναδεικνύοντας συγχρόνως τα χαρακτηριστικά του που προστατεύουν την υγεία, στοχεύει η μεθοδολογία και μελέτη που έχει αναπτυχθεί από την ερευνητική ομάδα του αναπληρωτή καθηγητή του Φαρμακευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προκόπη Μαγιάτη, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Aristoil. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα (διάρκειας τριών ετών), στο οποίο συμμετέχουν 5 χώρες, στήθηκε και οργανώθηκε για να στηρίξει όλους αυτούς τους ελαιοπαραγωγούς που παράγουν ελαιόλαδο με υψηλές φαινόλες και έχουν πιστοποιηθεί με ισχυρισμό υγείας.
Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε, στις 11 Μάη στην Παλαιά Βουλή, η απονομή των βραβείων Olympia Health and Nutrition Awards, σε παραγωγούς από την Ελλάδα και άλλες χώρες, που έχουν καταφέρει να παράξουν το συγκεκριμένο ελαιόλαδο. Φέτος, στο εργαστήριο αναλύθηκαν περισσότερα από 800 δείγματα από 7 χώρες, από τα οποία βραβεύτηκαν περί τα 200 δείγματα με τη χρυσή, αργυρή και χάλκινη διάκριση. Ο Σωτήρης Λημνιώτης, ελαιοπαραγωγός από τους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας, ήταν ένας απ’ αυτούς που διακρίθηκαν με το χρυσό βραβείο. Μιλώντας στην «ΥΧ» είπε ότι το δικό του ελαιόλαδο ήταν ένα από τα υψηλότερα πολυφαινολικά στην Ελλάδα, με τις αναλύσεις να καταγράφουν 2.700 φαινόλες.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

Συνελήφθη την Πέμπτη, στους Γαργαλιάνους, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 51χρονος, γιατί σε έρευνα που έγινε σε επιχείρηση ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 233,2 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας..
Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών την ίδια ημέρα το βράδυ, στα Φιλιατρά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών.

ΕΠΩΝΥΜΩΣ- ΑΠΟΨΙΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΡΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Η ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ πληθυσμιακά του Δήμου Τριφυλίας έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα ρεπορτάζ μας μαζί με τις καίριες επισημάνσεις που έχουν γίνει σε συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής καθίζησης χωρίς όμως να παρουσιάζονται...αντίμετρα όπως είναι και της μόδας λόγω των μνημονίων άλλωστε. Η πληθυσμιακή καταγραφή στα αστικά και ημιορεινά κέντρα τα τελευταία χρόνια δείχνει ξεκάθαρα την δημιουργία νέου κύματος αστυφιλίας σε μεγάλες πόλεις καθώς οι νέοι μόλις σπουδάζουν στις σχολές τους, οι περισσότεροι δεν επιστρέφουν στην γενέτειρά τους ώστε να δημιουργήσουν το μέλλον. Κυρίως γιατί απουσιάζουν οι αναπτυξιακές συνθήκες, δομές, κίνητρα, αλλά και υποδομές τόσο από την κεντρική εξουσία όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία φαίνεται να είναι εγκλωβισμένη στο πολιτικό κατεστημένο μιας στείρας διαχείρισης ενός πελατοκεντρικού συστήματος το οποίο εξάλλου είναι αποτυχημένο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι οι θάνατοι υπερκαλύπτουν τις γεννήσεις στα Δημοτολόγια του Δήμου από το 2014! 
ΓΕΡΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 
Εξάλλου η φωτογραφία της ημέρας αποτυπώνει και ένα άλλο μέγεθος. Όχι μόνο τα αναγγελτήρια θανάτου που κοσμούν την κολώνα δίπλα στο Δημαρχείο της Κυπαρισσίας που σχεδόν έχει γεμίσει από συνανθρώπους μας που αποδήμησαν, αλλά κυρίως καθρεφτίζει ένα Δήμο γερασμένο που δεν χωράει τα όνειρα των νέων. Τέλος να σημειώσουμε ότι στις τελευταίες εκλογές μειώθηκαν ακόμα και οι έδρες των Δημοτικών συμβούλων γεγονός που είναι ανησυχητικό, αλλά φαίνεται ότι δεν νοιάζει τους αιρετούς που συχνά πυκνά πηγαίνουν σε εξώδιες ακολουθίες χωρίς να προβληματιστούν τι φταίει πραγματικά...Αλλά ο καιρός έχει γυρίσματα....
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ