Pages

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ!

ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ… ΖΟΡΙ Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τους γονείς, να προετοιμάζονται πυρετωδώς, αγοράζοντας τα απαραίτητα σχολικά είδη και διευθετώντας τις λεπτομέρειες για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας! Ο «πονοκέφαλος», έντονος, καθώς λόγω της εδραιωμένης κρίσης και της ανέχειας, πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους, όλα όσα θα ήθελαν, παρά το γεγονός ότι οι τιμές στα βιβλιοπωλεία, με τη βοήθεια και των εκδοτικών οίκων, αλλά και στα φροντιστήρια, παραμένουν όλα αυτά τα χρόνια «παγωμένες». Ο δεύτερος ήλιος, όπως χαρακτήριζε ο Πλάτων, την παιδεία για τους ανθρώπους, δεν… ανατέλλει για όλους δυστυχώς, με την κατάσταση φέτος, χειρότερη από πέρυσι!
ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
«Το κριτήριο πια, για πάρα πολλούς γονείς, είναι το κόστος», δήλωσε περιγράφοντας τη νέα αυτή κατάσταση, η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Μεσσηνίας,  Κατερίνα Μπάμπαλη, σημειώνοντας πως εξαιτίας των καινούριων αυτών δεδομένων, παρατηρούνται ποικίλα προβλήματα στην εκμάθηση των αγγλικών, που είναι άκρως απαραίτητα, καθώς για δεύτερη γλώσσα πια, ούτε λόγος! «Υπάρχουν πολλές προσφορές, οι οποίες συχνά, είναι… επικίνδυνες, αφού το οικονομικό, δεν είναι πάντα ποιοτικό», εξήγησε η κα Μπάμπαλη και έδωσε ένα άκρως χαρακτηριστικό παράδειγμα.
«Πριν λίγο μίλησα με συνάδελφο, που ξέρει πως υπήρξε οικογένεια που επισκέφθηκε 8 φροντιστήρια για να πάρει προσφορές, για ένα παιδί που ξεκινά φέτος τα αγγλικά, με τα δίδακτρα έτσι κι αλλιώς σε αυτές τις τάξεις, να μην είναι πολλά», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου, τονίζοντας παράλληλα, πως πολλοί, ζητούν ευκολίες και καλύτερη τιμή, χωρίς να εξετάζουν καν, το θέμα της ποιότητας των γνώσεων που παρέχονται. «Δυστυχώς, είναι η πρώτη φορά που η Καλαμάτα, αντιμετωπίζει την κρίση», δήλωσε η Κατερίνα Μπάμπαλη, παρατηρώντας πως πλέον όχι μόνο δεν υπάρχει ενδιαφέρον για δεύτερη ξένη γλώσσα, αλλά πολλοί, δε γεννούν καν παιδιά, με τους μαθητές που δεν έχουν αδέρφια, να αυξάνονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου