Pages

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑ 2 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας η αγορά 2 απορριματοφόρων στο Δήμο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες μετά το άνοιγμα κωδικού που έχει επεξεργαστεί η αρμόδια υπηρεσία. Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην απόφαση, υπάρχει ανάγκη σύμφωνα με τον σχετική διαδικασία να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Δήμου Τριφυλίας, με απόφαση του οικείου Δ.Σ. αποφασίστηκε τελικά να γίνει η αγορά δύο (2) απορριμματοφόρων οχημάτων τύπου πρέσας για την κάλυψη αναγκών αποκομιδής των Δ.Ε. Φιλιατρών, Αετού, Αυλώνας και Τριπύλης. Σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των καινούργιων οχημάτων σχετικά με τις δυνατότητές τους έχουν κατατεθεί στην μελέτη που θα συντάξει η αρμόδια υπηρεσία, καθώς στον Προϋπολογισμό έτους 2018 έχει πιστωθεί το ποσόν των 74.400 € με τον ΦΠΑ για την προμήθεια των απορριματοφόρων.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΖΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΝΕΟ Δ.Σ. απέκτησε ο πολυπληθής και δραστήριος Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας μετά την αιφνίδια παραίτηση του απερχόμενου Προέδρου ο οποίος σύμφωνα με το επίσημο κείμενο που εστάλη από τον ίδιο αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Το νέο Δ.Σ. μεταξύ άλλων σε επίσημη ανακοίνωσή του τονίζει ότι "με λύπη και με έκπληξη πληροφορήθηκε την παραίτηση του κ. Δημήτρη Αβδάλα από την θέση του Προέδρου και από μέλος του Δ.Σ. και προχώρησε στις ενέργειες που επιβάλει το καταστατικό του Συλλόγου μας για την αντικατάστασή του" . Έτσι το νέο Σώμα του Εμπορικού συλλόγου σύμφωνα με την διαδικασία που περαιώθηκε συγκροτείται ως ακολούθως:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΕΡΖΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΥΚΑΛΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                       ΣΠΥΡΟΣ ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         ΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ           ΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ                                  ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΕΤΑ

ΜΕΛΗ                                     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ – ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΥ

ΜΕΓΑΛΕΣ Δρασεις και διακρισεις του Α.Σ. Ταεκβοντό Κυπαρισσίας το 2017

ΤΗΝ αποτίμηση των διακρίσεων για το 2017 αναμένεται να κάνει στην κοπή της πίτας του ο Αθλητικός Σύλλογος Ταεκβοντό Κυπαρισσίας σε εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου στο Εν πλώ παρουσία φορέων της περιοχής. Αναλυτικά οι διακρίσεις ήταν οι εξής:
Ιανουάριος : Συμμετοχή της ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑΣ στο G1 βαθμολογούμενο πρωτάθλημα German open στο Αμβούργο της Γερμανίας. Ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε αγώνες του εξωτερικού, έχοντας πολύ καλή παρουσία σε αγώνες υψηλού επιπέδου. 
Φεβρουάριος :Μεγάλη επιτυχία για την Γιακουμοπουλου Άννα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 21 όπου κατέκτησε την 3η θέση και φτάνοντας μια ανάσα από τον τελικό. 
Απρίλιος : Συμμετοχή για τις αθλήτριες του συλλόγου μας Διονυσία Μπουρδεκα και Γιακουμοπουλου Άννα στο WTF G2 PRESIDENT CUP, ειδικό βαθμολογούμενο πρωτάθλημα που δίνει προκρίσεις σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. 5η θέση για  την Γιακουμοπουλου Άννα και πολύ καλή εμφάνιση για την Διονυσία Μπουρδεκα όπου στάθηκε επάξια στο υψηλό επίπεδο. 

Ιούνιος : Χρυσό μετάλλιο για την Γιακουμοπουλου Άννα στο κύπελλο Ακρόπολης
Σεπτέμβριος : Μεγάλη επιτυχία για την Γιακουμοπουλου Άννα στο διεθνές βαθμολογούμενο πρωτάθλημα G1 POLISH OPEN στην Βαρσοβία όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, επίσης συμμετείχε και η Μπουρδεκα Διονυσία με μια νίκη και μια ήττα. 
Σεπτεμβριος :Συμμετοχή στο Navarino Challenge που πραγματοποιήθηκε στο Costa Navarino για τον σύλλογο μας με την συμμετοχή αθλητών μας στο σεμινάριο με τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη συμμετέχοντας με 35 αθλητές
Οκτώβριος : Συμμετοχή για την Γιακουμοπουλου Άννα στο διεθνές πρωτάθλημα G1 Serbia open στο Βελιγράδι όπου κέρδισε σημαντικές εμπειρίες σε διεθνές επίπεδο, κατακτώντας την πέμπτη θέση.
Νοεμβριος :Συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων με καλές εμφανίσεις για τις Μπουρδεκα Διονυσία και Γιακουμοπουλου Χριστίνα. 
Δεκέμβριος: Κλείνοντας το 2017 ήρθε με τον καλύτερο τρόπο κατακτώντας 4 μετάλλια στο πανελλήνιο κύπελλο Ελλάδος για τον σύλλογο μας. Χρυσό μετάλλιο για την Γιακουμοπουλου Άννα ασημένιο μετάλλιο για την Μπουρδεκα Διονυσία και τον Κωνσταντοπουλο Αδάμ ενώ χάλκινο μετάλλιο ο Αργυρόπουλος Παναγιώτης. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιησαν οι Παναγιωτόπουλος Δημήτρης και Εφορακοπουλος Παναγιώτης, συμμετείχαν επίσης οι Γύφτος Πάνος, Αντωνοπούλου Θεοδώρα, Γιαννακοπούλου Βασιλική και Γυφτου Παναγιώτα.

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΚΟΥΤΗΣ

Τους τρεις μέγιστους φωστήρες των γραμμάτων τίμησε η Ιερά Μητρόπολη ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΣ με τον μεγάλο αρχιερατικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας που τελέστηκε στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας. 
Αμέσως μετά την ακολουθία με δεήσεις υπέρ των 3 Ιεραρχών πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική ομιλία από την εκπαιδευτικό Αιμιλία Βλάχου με θέμα « οι 3 ιεράρχες φάροι διαπαιδαγώγησης των νέων», εστιάζοντας στο θέμα της Παιδείας και της Ανθρωπιάς που με την εξωστρέφεια που είχαν φώτισαν τον τότε αρχαίο κόσμο οι 3 μεγάλες Ιεράρχες των Γραμμάτων.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας μας οι οποίοι τίμησαν την μεγάλη εκδήλωση τιμώντας τους τρεις ιεράρχες με την δέουσα κατάνυξη.  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμος Τριφυλίας με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ιωάννη Μερκούρη και αξιωματούχων του Δήμου, τίμησαν με το Βραβείο Αριστείας 2 άξιους πρεσβευτές της Κυπαρισσίας στο χώρο των γραμμάτων που στέκονται ως φανάρι πολιτισμού στην Τριφυλία, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, καθώς νωρίτερα η κα Κωσταντέλου αναφέρθηκε στην συγγραφική τους δραστηριότητα αλλά και την έμπρακτη απόδειξη Παιδείας που παρείχαν στον τόπο μας.
Συγκεκριμένα τιμήθηκε ο συγγραφέας και ιστοριοδίφης Δημήτρης Στρατικόπουλος- ο οποίος είχε ασχοληθεί με τα κοινά συγγράφοντας 9 βιβλία με επίκεντρο την Κυπαρισσία- καθώς επίσης και τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Στάθη Κακούτη, ο οποίος αποτελεί ένα φάρο για την δημοτική ιστορικά και παράδοσή μας. Εμφανώς συγκινημένοι τα τιμώμενα πρόσωπα ευχαρίστησαν τον Δήμο για την αναγνώριση των έργων του, αφήνοντας μια παρακαταθήκη στην ιστορική πόλη της Κυπαρισσίας που αγάπησαν. Να τονίσουμε ότι οι τιμώμενοι είναι συνεργάτες της τοπικής ιστοσελίδαςkyparissianews.com  και της εφημερίδας ΦΩΝΗ που έχουν αρθοργραφήσει επί σειρά ετών. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΑΥΞΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Τα υψηλότερα νούμερα τόσο στις αεροπορικές όσο και στις οδικές αφίξεις από το εξωτερικό καταγράφηκαν το 2017 στη χώρα μας όπως προκύπτει με βάση τα επίσημα στοιχεία από κυριότερα αεροδρόμια και τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας. Ειδικότερα, στα 18,32 εκατ. ανήλθαν οι διεθνείς αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας για το 2017, έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 8,6% σε σχέση με τα 16,87 εκατομμύρια της περασμένης χρονιάς, ενώ εκτός του αεροδρομίου της Αθήνας η αύξηση είναι μεγαλύτερη, στο +9,5% φθάνοντας τα 13,52 εκατομμύρια. Αξιοσημείωτο είναι, όπως επισημαίνεται στο επίσημο στατιστικό δελτίο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ότι όλα τα αεροδρόμια παρουσίασαν αύξηση με εξαίρεση το αεροδρόμιο της Καρπάθου (το οποίο δεν παρουσίασε μεταβολή καθώς οι αεροπορικές αφίξεις κινήθηκαν στα επίπεδα του 2016). Ειδικότερα η Αθήνα εμφάνισε αύξηση στο σύνολο του έτους, καταγράφοντας 4,8 εκατ. αφίξεις/+6,0%, ενώ τα αεροδρόμια πλην Αθηνών 13,5 εκατ. αφίξεις/+9,5%. 
Τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ακολούθησαν το αεροδρόμιο Ηρακλείου με 3,1 εκατ./+9,1 % και το αεροδρόμιο της Ρόδου με 2,1 εκατ./+4,2%. Το tοp-5 συμπληρώνουν τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης (1,9 εκατ./+11,9%) και της Κέρκυρας (1,3 εκατ./+4,5%). Στην έκτη θέση βρίσκεται το αεροδρόμιο της Κώ, με 1 εκατ. αφίξεις και αύξηση +19,2%. Τα υπόλοιπα αεροδρόμια καταγράφουν αφίξεις λιγότερες από 1 εκατ. ανά αεροδρόμιο. Στη Ζάκυνθο καταγράφηκαν +781 χιλ. αφίξεις /+15,5%, ενώ ακολούθησαν Σαντορίνη (431 χιλ. / +6,5%) και Μύκονος (346 χιλ. /+15,9%). Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το 2017, καταγράφηκε στη Καβάλα (129 χιλ. /+44%), (όπου το μήνα Δεκέμβριο μεγάλο μέρος των πτήσεων του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο) και στη Μυτιλήνη με 44 χιλ/+36,1%.

Χαρίτσης: Επιτάχυνση επενδύσεων το 2018

Το στίγμα της μεταμνημονιακής περιόδου δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο www.bigbusiness.gr, καθώς, όπως αναφέρει «η πορεία προς την έξοδο συνομολογείται από όλους», αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο χρήσης πιστοληπτικής πιστωτικής γραμμής. Ο ίδιος εκτιμά ότι η χώρα μας θα βγει από τη μνημονιακή περίοδο χωρίς να χρειάζεται «δάνεια του επίσημου τομέα», παρατηρώντας παράλληλα ότι «δε θα εξαφανιστεί την επόμενη ημέρα η επιτήρηση και προκύπτει από τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί τα προηγούμενα χρόνια», ενώ προσθέτει ότι σταδιακά «αυξάνονται οι βαθμοί ελευθερίας για να ασκήσουμε τη δική μας πολιτική».
Όντας επικεφαλής της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής για τις Επενδύσεις  αναφέρει ότι μέσα λίγους μήνες αυτή «ξεκλείδωσε» επενδύσεις 700 εκατ., προσθέτοντας μάλιστα ότι το συνολικό ύψος των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων για το 2017 άγγιξε τα 4 δις., ενώ σε σχέση με τη φετινή χρονιά κάνει λόγο για «ένα πολύ πιο φιλόδοξο στόχο». Επίσης, σημειώνει ότι το πλαίσιο για την Αναπτυξιακή τράπεζα θα έρθει τους επόμενους μήνες στη Βουλή
Την ίδια ώρα, επεξηγεί το πως θα λειουργήσει το αποκαλούμενο «γαλλικό κλειδί» για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ αναλύσει σε αδρές γραμμές το πως σχεδιάζεται το «ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα» της κυβέρνησης στη βάση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, το οποίο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.
Επιπλέον, αναφέρει ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα «κόκκινα δάνεια», καλώντας τους κακοπληρωτές να πληρώσουν, ωστόσο προσθέτει πως είναι απαραίτητο να ληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες, όπου χρειάζεται, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επιπρόσθετες του ήδη πάρχοντος πλαισίου, λέγοντας «όπου χρειάζονται παρεμβάσεις πρέπει να αναληφθούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες για να γίνουν αυτές Νόμος του Κράτους». Τέλος, αναφέρεται στο κρίσιμο ζήτημα των Σκοπίων, τις επερχόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τέλος ανοίγει τα «χαρτιά» του για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ

Η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες καταργείται, μπροστά μπαίνει ο έπαινος Προσωπικής Βελτίωσης, επιστρέφει ο χαρακτηρισμός της αγωγής στα σχολεία, ενώ και οι εγγραφές θα γίνονται νωρίτερα. Αυτές είναι μερικές από τις αλλαγές που θεσμοθετούνται με φόντο τα όσα δρομολογούνται στην σχολική εκπαίδευση.

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΜΕ 2 ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ..ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ!

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο 195ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Τρίπολης – Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου, ένας (1) 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και μία 19χρονη ημεδαπή, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, χθες το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα στο οποίο επέβαιναν ο 34χρονος και η 19χρονη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -2.150- γραμμαρίων. Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.
kalamatanews.gr

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ πλήρως το ρεπορτάζ μας που δημοσιεύτηκε πριν 2 εβδομάδες για τις επόμενες κινήσεις των αγροτών σε περιοχές της Μεσσηνίας, καθώς έχουμε ήδη νέες συντονιστικές παρουσίες μετά τις ενημερώσεις και τη συσπείρωση του αγροτικού κινήματος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων στα κοινωνικά δίκτυα τονίζει μεταξύ άλλων ότι 
"Χαιρετίζει όλα τα μπλόκα που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα και σε αυτά που θα στηθούν στο άμεσο μέλλον.Ο Σύλλογός μας δεν έχει αλλάξει άποψη για φορολογικό– ασφαλιστικό, που από την αρχή αντέδρασε έντονα με συνελεύσεις, μπλόκα και συλλαλητήρια". Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση "Μετά από απόφαση του Συμβουλίου ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων καλεί τα μέλη του και όλο τον κόσμο σε μια ανοιχτή συνέλευση ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 1 ΦΕΥΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 7.30 το απόγευμα στην Μρίσκειο Δημοτική βιβλιοθήκη για να αποφασιστεί από κοινού η συμμετοχή των παραγωγών η όχι σε οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας". 

Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΝΕΙ..ΜΠΑΛΑ!

Η ανησυχία συνεχίζεται στην αυτοδιοίκηση με φόντο τις… εκλογικές μεταβολές. Το θέμα της εφαρμογής της απλής αναλογικής παραμένει… αγκάθι καθώς ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα. Σειρά επαφών υπήρξε μέσα στην εβδομάδα της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών, ωστόσο το μόνο που διαφαίνεται είναι η μεταφορά της ημερομηνίας των εκλογών για τον Σεπτέμβριο του 2019.

ΞΙΦΟΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ...

ΣΟΒΑΡΕΣ τοποθετήσεις για θέματα μείζονος σημασίας έθεσαν στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας με ερωτήσεις δημοτικοί σύμβουλοι καθώς η καθημερινότητα αποτελεί προτεραιότητα για τους δημότες όπως τονίστηκε.
Από την μείζονα μειοψηφία ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Κουτσούλης ανέφερε ότι "ερχόμαστε 1 φορά το μήνα και η συζήτηση αναλώθηκε ήδη με το Μακεδονικό ζήτημα, με την εικόνα που αντικατροπτίζει το Σώμα να μην κολακεύει την εικόνα που αποτυπώνεται πρός το έξω" τονίζοντας ότι "επομένως να μην κάνουμε πολιτική της κολοτούμπας καθώς από το 2010 η χώρα τελεί υπό κηδεμονία". 
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Σε ότι αφορά τη Τριφυλία έθεσε θέματα για το Λιμάνι από το 2013 ρωτώντας τον Δήμαρχο αν σκέφτεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη για τα ποσά που σπαταλήθηκαν στο βρόντο ως δημόσιο έργο, φοβούμενος ότι το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολλαπλάσιο κάνοντας μνημόσυνο. Έθεσε το θέμα των ιστορικών κτιρίων στην Άνω Πόλη που καταρρέουν, την αναστήλωση του κάστρου που δεν προχώρησε, τις αναπάντητες ερωτήσεις για την ΔΕΥΑΤ καυτηριάζοντας το θέμα των γεωτρήσεων στους Γαργαλιάνους για την χρηματοδότηση αγωγού ιδιώτη χωρίς απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης. Για το θέμα του Γενικού διευθυντή εκτίμησε ότι ήταν φωτογραφική διάταξη καθώς έλειπε μόνο το όνομα, ενώ επαίνεσε την προσπάθεια του κ. Τάσου Αδρακτά που εκταμίευσε πόρους για τον σύνδεσμο Τέλλος Άγρας.
ΠΥΡΙΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙ ΜΑΡΑΒΕΛΗ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΔΙΤ
Η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής κίνησης κ. Ιωάννα Μαραβελή έθεσε το θέμα "αποφάσεων του Δ.Σ. το 2012 και 2014 για την διαχείριση των απορριμμάτων αλλά τελικά η Δημοτική αρχή αδράνησε μέχρι οδηγηθούμε στο ΣΔΙΤ" για να προσθέσει ότι "το ΣΔΙΤ δεν μας ενοχλεί, τα ΣΔΙΤ άλλων Δήμων μας ενοχλούν". Για το λιμάνι τόνισε ότι "δόθηκαν το 2016 τα ποσά μέσω του κ. Χαρίτση για συγκεκριμένο έργο, με βάση μελέτη του 2014 για συγκεκριμένη κατάσταση οπότε τώρα άλλο έργο πρέπει να καλύψουμε λόγω των ζημιών που υπέστη". 
Για τις γεωτρήσεις εκτίμησε ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν "προκαλούν ανευθυνότητα του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ μετά τις αποκαλύψεις που δεν είχε την ευθιξία να εκδώσει μια ανακοίνωση για τους πολίτες των Γαργαλιάνων" ενώ τις έκανε εντύπωση ότι η απόφαση για την γεώτρηση δεν επικυρώθηκε πότε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ ενώ δεν υπάρχει έγγραφο παραχώρησης μεταξύ του ιδιώτη και του Δήμου, κριτικάροντας την ανάλυση του νερού η οποία δεν έχει συγκεκριμένη περιγραφή για το δείγμα! Τέλος κριτίκαρε την συζήτηση για το Μακεδονικό καθώς το Δ.Σ. κλήθηκε να λάβει απόφαση για την..εξωτερική πολιτική της χώρας...
Η ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...
Ο Σαράντος Κουκούμης από την ΛΑΙΚΗ συσπείρωση έθιξε το θέμα με τα οικόπεδα στο ΣΔΙΤ λέγοντας ότι από "την αρχή μιλούσαμε για παιχνίδι σε βάρος του λαού και υπέρ των εργολάβων, με το τίμημα να φορτώνεται ο πολίτης λόγω των υπέρογκων σχεδιασμών για την κεντρική διαχείριση και μεταφορά των σκουπιδιών". Υπογράμμισε ότι "φοβόμαστε ότι θα καταστραφεί ολοσχερώς το λιμάνι με πλήρη αδράνεια του δήμου, ενώ για το κατάντημα θα ήταν ευχής έργο να δούμε τους αλιείς να διαμαρτύρονται απορώντας με τα χρήματα που υπάρχουν τι σόι λιμάνι θα επισκευαστεί".
Σε άλλο σημείο για την ύδρευση επισήμανε ότι "δεν φροντίσουν οι αρμόδιοι ώστε οι κάτοικοι να έχουν υγιές νερό και πόσιμο, αλλά να μπαλώσουν το πρόβλημα με πρόχειρες γεωτρήσεις και άφαντες αναλύσεις υδάτων". 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΑΛΛΙΑ..ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σκληρό… ροκ απόψε στην συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. που θύμισε… κάτι από παλιά στην όλη κατάσταση με τον απολογισμό να είναι στο επίκεντρο και το κλίμα… θερμό σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης. 
Εκατέρωθεν βολές από πλειοψηφία και μειοψηφία, με τους τόνους να ανεβαίνουν κατακόρυφα προς το… τέλος με την κα Νικολάκου να βάλει κατά πάντων και κατά των… «επικίνδυνων φαινομένων» – έτσι χαρακτήρισε τους Τσιρώνη, Φωτίου και Βλάση – … το Νίκο Πατσαρίνο να απαντά με αιχμές για τις περισσότερες… εντυπώσεις και τα λιγότερα αποτελέσματα και τον Πέτρο Τατούλη να δίνει τις δικές του απαντήσεις με επικρίσεις προς τις μειοψηφίες για… μιζέρια, ιδεοληψία και ψέματα. Τρία από τα χαρακτηριστικά βίντεο είναι τα ακόλουθα με πολλά περισσότερα να έχετε τη δυνατότητα να δείτε αύριο στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης BEST, όπως και τις τοποθετήσεις των αντιπεριφερειαρχών.

Κόβεται το μπόνους των 50 απουσιών

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υ.Α για τις “Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”. Με την απόφαση αυτή έρχονται αλλαγές στις απουσίες των μαθητών καθώς από το επόμενο σχολικό έτος κόβεται το μπόνους των 50 απουσιών. Σύμφωνα με το ΦΕΚ έρχεται και η κατάργηση της διάκρισης σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες, καθώς σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας, εξασφαλίζει την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων τόσο για το σχολείο όσο και για τις οικογένειες και μετατοπίζει την έμφαση στην ουσία της διαδικασίας που είναι η συνεχής επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς/κηδεμόνες για την αμφίδρομη ενημέρωση που αφορά τη φοίτηση, ώστε να είναι εφικτή η έγκαιρη παρέμβαση, στις περιπτώσεις που απαιτείται.

Η υγεία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Προβολές και παράλληλες δράσεις προσελκύουν το ενδιαφέρον Καλαματιανών κι όχι μόνο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως υπήρξε και για το διήμερο που ήταν αφιερωμένο στην υγεία.

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ η κίνηση τροχοφόρων το απόγευμα της Δευτέρας πιθανόν για ένα 24ωρο η οδός Μελίου στην Κυπαρισσία, από την συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Ελεθερίου Βενιζέλου, εξαιτίας του εκτρώματος κατά μήκος του δρόμου, καθώς ήταν επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.
Παρά το γεγονός ότι μέχρι αργά απόψε το βράδυ Δευτέρας, δεν είχε εκδοθεί καμία ανακοίνωση, ούτε καν από την αρμόδια υπηρεσία που εκτέλεσε το έργο στην περιοχή, εικάζεται ότι ο δρόμος θα αποκατασταθεί δεδομένου ότι το πρώτο μπάλωμα ήταν η ρίψη τσιμέντου η οποία όμως δεν ήταν αρκετή και θα απαιτηθεί..νέο μπάλωμα αυτή την φορά με ασφαλτοτάπητα. 
Πρώτη φορά πάντως γίνεται αποκλεισμός δρόμου ο οποίος έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθώς αποτελεί τμήμα της Εθνικής οδού και ελπίζουμε σε ταχεία αποκατάστασή του...

1.125 νέοι αργότες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τους εν δυνάμει δικαιούχους ενσωματώνουν μία-μία οι Περιφέρειες στη λίστα με τους δικαιούχους πριμ πρώτης εγκατάστασης της προκήρυξης του 2016, κάτι που σημαίνει ότι το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να πληρωθούν. Συνεχίζεται η αναμονή για τους επιλαχόντες. Προς το παρόν τις σχετικές αποφάσεις έχουν εκδώσει οι Περιφέρειες, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Θεσσαλίας, ενώ αναμένεται εντός των ημερών να δημοσιευθούν και οι υπόλοιπες. Πλέον θεωρείται θέμα χρόνου να κυλήσουν οι πληρωμές της πρώτης δόσης για όσους είχαν οριστεί ως εν δυνάμει δικαιούχοι. Σημειώνεται ότι όποιος δεν βλέπει το όνομά του στην κατάσταση μπορεί να προχωρήσει σε ένσταση εντός 15 ημερών από την ημερομηνία έκδοσής τους. Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εντάσσονται 1.125 δικαιούχοι με ποσό 21.137.500 ευρώ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Με θέμα την προβολή και ανταλλαγή καλών πρακτικών στο χώρο της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα στο 3ο Δημοτικό σχολείο Φιλιατρών. Μέσα σε ένα θερμό εκπαιδευτικό κλίμα πενήντα περίπου εκπαιδευτικοί απ’ όλη τη Μεσσηνία αντάλλαξαν καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στο σχολείο τους, δηλαδή προγράμματα με τα οποία ομορφαίνουν την σχολική καθημερινότητα διευρύνοντας και ανοίγοντας το σχολείο στην κοινωνία Όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί θέλησαν να μοιραστούν αυτά που κάνουν με όλους, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας. Ανέπτυξαν τα προγράμματα που υλοποιούν στα σχολεία τους, πήραν κι έδωσαν ιδέες. 
Έτσι ακούστηκαν θέματα που αφορούσαν την τοπική ιστορία, τον σχολικό κήπο, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τις μουσειοσκευές, τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, τις σχολικές εφημερίδες, το θέατρο, τα ημερολόγια, τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας, τις σχέσεις με τους γονείς, το παλιό σχολείο, τις κατασκευές και τόσα τόσα άλλα. Υπήρξε ένας καταιγισμός ιδεών για ανοιχτά μυαλά και εκπαιδευτικούς που βλέπουν την εκπαίδευση των παιδιών μας με μια διαφορετική οπτική όπως τόνισαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη και ξενάγηση στο Βυζαντινό Ναό στη Χριστιανούπολη και στο Φιλιατρινό Φράγμα.

Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ, ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

 
 ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ.: Καλή εβδομάδα φίλοι και φίλες αναγνώστες. Κρίσιμες εξελίξεις για τεχνικά θέματα αλλά και για την Τριφυλία στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας. Η συνεδρίαση αναλώθηκε στο μείζον θέμα της Μακεδονίας- με ψήφισμα το οποίο θυμίζει μια μικρή Βουλή. Οι αιρετοί έκαναν διαγωνισμό ποιος είναι περισσότερο πατριώτης από τον άλλον....σε τελευταία ανάλυση. 
@Είτε το θέλουμε είτε όχι, το αποτέλεσμα είναι ότι πολυνομοσχέδιο και το σκοπιανό μας θυμίζει την περίφημη ρήση του Μιχάλη Κατσαρού που συνοψίζεται σε μια λέξη μόνο: Aντισταθείτε! Κατά τα άλλα το ψήφισμα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση...
@H HTTA ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ: Ήττα υπέστη η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Τριφυλίας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Αφορμή αποτέλεσε το θέμα της πλήρωσης θέσης γενικού διευθυντή στην επιχείρηση. Το πολυνομοσχέδιο τελικά έφτασε φραγμό στην πρόσληψη γενικού διευθυντή ωστόσο αρκετοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο τόνισαν ότι η διάταξη όχι μόνο ήταν φωτογραφική αλλά μόνο το όνομα έλειπε από το σχετικό διαγωνισμό αδειάζοντας ουσιαστικά το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τριφυλίας
@ Το άλλο μεγάλο θέμα το οποίο πήρε διαστάσεις χωρίς πειστικές απαντήσεις ήταν το ζήτημα των γεωτρήσεων. Οι εκπρόσωποι της δημοτικής επιχείρησης παραδέχθηκαν ότι τον περασμένο Αύγουστο όντως χρησιμοποιήθηκε ιδιωτική γεώτρηση για την περιοχή του Γαργαλιάνων ωστόσο οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν έπεισαν τους συμβούλους όχι μόνο της μειοψηφίας αλλά και ορισμένους της πλειοψηφίας. Για καταστρατήγηση του καταστατικού μίλησαν σύμβουλοι ενώ η κα Μαραβέλη διαπίστωσε ότι ήταν αστείες δικαιολογίες που εκτέθηκαν, ενώ οι εκπρόσωποι άλλων παρατάξεων επέμειναν ότι οι αρμόδιοι δεν απάντησαν αν το νερό που πίνουν δημότες προέρχεται και σε τι ποσοστό από άδρευσης...
@ΛΙΜΑΝΙ ΧΩΡΙΣ...ΥΠΟΔΟΜΕΣ Κατά τ’άλλα στο δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας κυριάρχησαν κι άλλα θέματα μείζονος σημασίας όπως το λιμάνι Κυπαρισσίας για το οποίο η ανευθυνότητα ξεχειλίζει χρόνια τώρα με τις επισκέψεις πολιτικό στελεχών που δεν έπραξαν τίποτα, αδειάζοντας ουσιαστικά τους πολίτες προκαλώντας οργή..
@ Το λιμάνι της Κυπαρισσίας πιθανό να δημοπρατηθεί μέχρι το Μάιο- Ιούνιο είπε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας φέρνοντας όμως προ των ευθυνών τους αυτούς που  δεν έτρεξαν για το λιμάνι της Κυπαρισσίας, χαρακτηρίζοντας έτσι ως μεγάλη μεγάλο πλήγμα για τον τόπο η μη αποκατάσταση του!
@ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΡΟΦΕΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Ανέβασαν τόνους στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο κ. Ανδρινόπουλος, η κα Τσούλου, ο κ. Κουκούμης,  ο Δ. Κουτσούλης έθεσαν επιτακτικά τα  διαχειριστικά θέματα του Δήμου όπως ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Κυπαρισσίας. 
@Επί τάπητος τέθηκε το θέμα εκτός από το λιμάνι του κάστρου της Κυπαρισσίας που το νότιο τμήμα του κινδυνεύει να καταρρεύσει, το κληροδότημα Κάμπρα η δημοτική οδοποιία, η αγροτική οδοποιΐα, σημαντικές παρεμβάσεις για το θέμα των απορριμμάτων, ζητήματα που έχουν να κάνουν σχέση με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, απευθείας αναθέσεις, αλλά κι άλλα θέματα ήσσονος σημασίας ...
@Τελικά μπορεί η Τριφυλία να ιδρύθηκε από ιδιοφυές αλλά αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι είτε καταψηφίζοντας, είτε απουσιάζοντας, είτε ψηφίζοντας λευκό θεωρούν ότι διαχρονικά κυβερνάται από το παλαιοκομματικό σύστημα του Μαυρογιαλούρου και των Γκόρτσων.
@Μάλλον δεν βλέπουν το αυτονόητο. Αυτό που αποδεικνύεται για την δεινή θέση της περιοχής απορέει τόσο από την μείωση του πληθυσμού, στην μείωση του αριθμού δημοτικών σύμβουλων, αλλά και το χειρότερο της απουσία προσέλκυσης επενδύσεων. Δομικά στοιχεία το οποία φαίνεται ότι κάποιοι δεν το προσέχουν αρκετά προφανώς γιατί το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η ψηφοθηρία και η καρέκλα.

"Μαύρος Φλεβάρης" για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σε μπαράζ πληρωμών εισφορών πρέπει να προβούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες τον επόμενο μήνα. Και αυτό γιατί τον ερχόμενο Φεβρουάριο όχι μόνο πρέπει να καταβάλουν τις νέες τρέχουσες εισφορές, οι οποίες θα προκύψουν με βάση το εισόδημα του 2016, αλλά -ειδικά οι μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι- θα πρέπει να εξοφλήσουν τις εισφορές του 2016 όπως αυτές προέκυψαν με βάση το προϊσχύον σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων. Χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, στο οποίο έχει ενταχθεί το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (των μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων) έκανε δεκτή την πρόταση των εκπροσώπων των ασφαλισμένων του για παράταση ενός ακόμα μήνα για την καταβολή των εισφορών του 2016. 
Με άλλα λόγια, οι εισφορές αυτές θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου και όχι έως τις 31 Ιανουαρίου, όπως ίσχυε μέχρι χθες. Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η 4η κατά σειρά παράταση που δίνει ο ΕΦΚΑ για την εξόφληση των εισφορών των μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων για το 2016. Η 1η ήταν για τις 30/6/2017, η 2η για τις 30/11 και η 3η για τις 31/1/2018. Παράλληλα, όμως, έως τις 28 Φεβρουαρίου, 180.000 αυταπασχολούμενοι (π.χ. δικηγόροι) θα πρέπει να καταβάλουν διπλές εισφορές υπέρ της επικουρικής ασφάλισης και του εφάπαξ. Δηλαδή, πρέπει να καταβάλουν τις εισφορές επικουρικού-εφάπαξ για το 2017, υπολογισμένες με βάση το καθαρό εισόδημα του 2016 και ταυτόχρονα να καταβάλουν τις εισφορές επικουρικού-εφάπαξ για το 2018, υπολογισμένες με βάση το 85% του ακαθάριστου εισοδήματος του 2016/2017 (με βάση το 85% του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος 2016 συν εισφορές με βάση το καθαρό εισόδημα του 2016 που έπρεπε να καταβληθούν το 2017). Η διπλή αυτή επιβάρυνση θα έλθει γιατί οι εισφορές επικουρικού-εφάπαξ δεν επιβλήθηκαν το 2017, αν και ίσχυαν από 1/1/2017. capital

ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΛΟΓΩ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ

Όσο περισσότερο χρόνο περνάει μπροστά σε μία οθόνη ένας έφηβος, τόσο λιγότερο ευτυχισμένος είναι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική έρευνα. Τα μάτια των νέων που είναι κολλημένα συνέχεια στην οθόνη, είναι σαφώς πιο δυστυχισμένα, λένε οι Αμερικανοί ψυχολόγοι. Από την άλλη, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, ούτε η πλήρης αποχή από τις οθόνες φέρνει την ευτυχία. Διαπιστώθηκε ότι οι πιο ευτυχισμένοι έφηβοι είναι όσοι χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα σχεδόν μία ώρα την ημέρα. 
Μετά τη μία ώρα χρήσης, όμως, αργά αλλά σταθερά, αυξάνεται η έλλειψη πραγματικής ικανοποίησης. Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Σαν Ντιέγκο και της Τζόρτζια, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Τζιν Τουέντζ του πρώτου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχολογίας «Emotion», ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους ένα εκατομμύριο εφήβους, συσχετίζοντας τις απαντήσεις τους σχετικά με το πόσο χρόνο ασχολούνται με το κινητό, την ταμπλέτα ή τον υπολογιστή τους, με το πόσο ευτυχισμένοι νιώθουν και πόσες πραγματικές -όχι online- επαφές έχουν. 
Η ανάλυση έδειξε ότι, κατά μέσο όρο, οι νέοι που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στις συσκευές τους με οθόνη, για να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο, να ανταλλάξουν μηνύματα, να μπουν στα κοινωνικά δίκτυα όπως στο Facebook ή να παίξουν βιντεοπαιγνίδια, νιώθουν λιγότερο ευτυχισμένοι, σε σχέση με όσους συνομηλίκους τους περνάνε περισσότερο χρόνο κάνοντας άλλα πράγματα, όπως αθλητικές δραστηριότητες, ανάγνωση βιβλίων και περιοδικών, βόλτες με φίλους κ.ά. Τα νέα ευρήματα συνάδουν με προηγούμενες μελέτες που έχουν, επίσης, δείξει ότι η συχνή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα των οθονών αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης ψυχολογικών προβλημάτων. «Το κλειδί για τη χρήση των ψηφιακών μέσων είναι η περιορισμένη χρήση τους» δήλωσε η κ. Τουέντζ και πρόσθεσε ότι στόχο πρέπει να αποτελεί ο περιορισμός της χρήσης τους το πολύ στις δύο ώρες ημερησίως. 
Αντίθετα, όπως είπε, «πρέπει να αυξηθεί ο χρόνος που αφιερώνει ένας έφηβος στους φίλους του πρόσωπο με πρόσωπο και στον αθλητισμό, δύο δραστηριότητες που εγγυημένα συνδέονται με μεγαλύτερη ευτυχία». Οι Αμερικανοί ψυχολόγοι επισήμαναν ότι η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει συμβεί στη ζωή των εφήβων μετά το 2012, είναι η αύξηση του χρόνου που σπαταλούν στα διάφορα ψηφιακά μέσα με οθόνη, ιδίως στο έξυπνο κινητό τους (smartphone). ΑΠΕ

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Να χάσουν τα ακίνητά τους κινδυνεύουν ιδιοκτήτες σε 111 περιοχές από 34 νομούς σε όλη την επικράτεια και αυτό γιατί, αν δεν δηλώσουν εντός τριμήνου από την ημερομηνία οριστικοποίησης των αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου τις 35.000 ιδιοκτησίες που φαίνονται σήμερα ως «αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα» ή έχουν δηλωθεί με λανθασμένα στοιχεία, θα περάσουν μια για πάντα στην κυριότητα του Δημοσίου.
Βέβαια, το γεγονός ότι μέχρι το 2013 το Δημόσιο δεν υποχρεούτο να δηλώσει την περιουσία του στο Κτηματολόγιο φανερώνει ότι κάποια από τα «αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα» δεν αποκλείεται να είναι ήδη του Δημοσίου.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των δικαιωμάτων στις συγκεκριμένες ιδιοκτησίες ανέρχεται στο 1 εκατ. 150 χιλ., πράγμα που σημαίνει ότι σε μια ιδιοκτησία μπορεί να περιλαμβάνονται περισσότεροι από ένας ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η παράταση τριών μηνών στην προθεσμία οριστικοποίησης των αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου αφορά αποκλειστικά τις περιοχές στις οποίες αυτή λήγει εντός του 2018. Υπενθυμίζεται ότι από τις 30 Ιανουαρίου 111 κτηματολογικά γραφεία συμπληρώνουν 14 χρόνια λειτουργίας, πράγμα που σημαίνει ότι «κλειδώνουν» οι αρχικές εγγραφές των αγνώστου ιδιοκτήτη ακινήτων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα μετά την πάροδο της ημερομηνίας να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες προχωρήσουν σε πρόσφυγές.
Για παράδειγμα, στην Αττική μεταξύ άλλων περιοχών κίνδυνος υπάρχει στα Βριλήσσια, όπου η οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών λήγει στις 19 Φεβρουαρίου και με την τρίμηνη παράταση οι ιδιοκτήτες μπορούν να δηλώσουν τα ακίνητά τους έως και τις 19 Μαΐου. Αν η ημερομηνία παρέλθει, χάνεται κάθε νόμιμο δικαίωμα. Η ίδια λογική ισχύει και στη Θεσσαλονίκη, όπως π.χ. στη Θέρμη όπου η οριστικοποίηση λήγει στις 6 Δεκεμβρίου και έτσι παρατείνεται μέχρι τις 6 Μαρτίου του 2019.
Ακόμα, κίνδυνος υπάρχει σε Αιτωλία και Ακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Αρτα, Πάτρα, Δράμα, Πάτμο, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα, Ζάκυνθο, Ηλεία, Ημαθία, Θεσπρωτία, Καβάλα, Καστοριά, Κεφαλληνία, Κιλκίς, Κοζάνη, Κυκλάδες, Λακωνία, Λάρισα, Λευκάδα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Ξάνθη Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Τρίκαλα, Φθιώτιδα και Φλώρινα.

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΟΔΥΝΗΡΗ ΗΤΤΑ 2-0 ΤΟΥ Α.Ο.Κ. ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Στο τέλος του αγώνα με δύο γκολ ο Εθνικός Μελιγαλά πήρε την νίκη με 2-0 επί της Κυπαρισσίας στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου...Το ματς πήγαινε στην λευκή ισοπαλία αλλά οι γηπεδούχοι είχαν αντίθετη άποψη και πέτυχαν δύο τέρματα στο 90′ και στο 93′, ανεβαίνοντας έτσι στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.Από την άλλη, η Κυπαρισσία, είχε κλασσικές ευκαιρίες για γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κατάφερε να πετύχει ένα τέρμα που το δικαιούτο ενώ συνάμα δεν πήρε ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
Στο 54′ κόρνερ του Κωνσταντόπουλου, κεφαλιά πρώτη του Χρονόπουλου, κεφαλιά δεύτερη του Ντιόπ, η μπάλα άουτ.
Στο 76′ ο Κωνσταντόπουλος έκανε το σουτ, έδιωξε ο Λίβας. Στο 90′ ο Κ. Κανελλόπουλος κέρδισε πέναλτι από τον Μπακόπουλο. Ο Καρατζούλιας δεν αστόχησε από τα 11 βήματα και έκανε το 1-0. Στο 93′ ο Μουρούσιας έκανε την πάσα για τον Χότζα που με πλάσε διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης, με βοηθούς τους Τσοπανάκη και Τσουλάκο.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας, Μακρής, Π. Κανελλόπουλος, Θανόπουλος, Σαραντόπουλος, Καρατζούλιας, Παπαδόπουλος (46′ Σεμούρι), Λάγιος, Μουρούσιας, Χότζα, Κ. Κανελλόπουλος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αθανασόπουλος, Ανδρουτσής, Ζαφείρης, Μιτρόφ, Σπυρόπουλος, Ντιόπ, Κωνσταντόπουλος, Αριδάς, Χρονόπουλος, Βατσής, Θεοχαρόπουλος (66′ λ.τρ. Μουζής).

ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΟ ΠΤΩΜΑ ΞΕΒΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΝΕΡΙ

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε σήμερα το πρωί ένας ψαράς που βρέθηκε στο μικρό λιμανάκι του Βρωμονεριού όταν αντίκρισε ένα διαμελισμένο ανθρώπινο πτώμα να επιπλέει στη θάλασσα και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο της Πύλου, άνδρες του Α.Τ. Γαργαλιάνων και το ΕΚΑΒ. Η σωρός βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης, ενώ τα κάτω μέλη της και το ένα χέρι ήταν ακρωτηριασμένα. 
Το πτώμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και αναμένεται να γίνει εξέταση DNA για τον προσδιορισμό του φύλου καθώς και η προβλεπόμενη νεκροψία-νεκροτομή. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Λιμεναρχείο της Πύλου. πηγή gargalianoionline

ΤΑ drone ελέγχουν ανάγκες άρδευσης στην Τριφυλία

Την Τριφυλία επέλεξε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΤΕΙ Πελοποννήσου αλλά και ιδιωτικές εταιρείες, για την υλοποίηση ενός ερευνητικού προγράμματος που θα έχει άμεση σχέση με την εξοικονόμηση νερού στις καλλιέργειες. Για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, στο ερευνητικό πρόγραμμα θα συμμετέχει η ΔΑΟΚ Τριφυλίας με τον γεωπόνο Αντώνη Παρασκευόπουλο, αλλά και τέσσερεις παραγωγοί, στα κτήματα των οποίων θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα.
Ο Παναγιώτης Φιλιππόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου, τόνισε πως «παγκοσμίως, το 60% των υδάτινων πόρων δαπανάται για άρδευση, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό φτάνει το 80%-85%. Στη Δυτική Πελοπόννησο, το σύνολο της ετήσιας ζήτησης νερού είναι 252 εκατόμετρα, όπως λέμε, και από αυτά τα 201 καταναλώνονται για άρδευση. Στην άρδευση πλέον υπάρχει ένα θέμα, να βρεθεί νερό καλής ποιότητας, αφού είναι έντονο το πρόβλημα με την υφαλμύρωση, με δεδομένο ότι κάνουμε υπεράντληση, ενώ παράλληλα η ξηρασία αυξάνει τις απαιτήσεις σε νερό».

Έρευνα μεγάλης αξίας...

Η ανάγκη για εξοικονόμηση νερού είναι εμφανής και αυτή την ανάγκη έρχεται να εξοικονομήσει η έρευνα. Η επιλογή της Τριφυλίας έγινε με δεδομένο το μέγεθος της καλλιέργειας κηπευτικών, που κατά συνέπεια σημαίνει μεγάλης έκτασης άρδευση, ενώ οι ντόπιοι παραγωγοί, που υπολογίζονται στους 4.000, χρεώνονται με 7,5 ευρώ για μία ώρα άρδευσης, δηλαδή 15 λεπτά το κυβικό μέτρο. Μέσα από την υλοποίηση του ερευνητικού έργου αναδεικνύεται και η καινοτομία της χρήσης του drone, μέσω του οποίου, σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα γίνεται η καταγραφή ανάγκης άρδευσης.
Από τη δική του πλευρά, ο Σταύρος Αλεξανδρής, αναπληρωτής καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον Τομέα Υδατικών Πόρων, μας εξήγησε: «Η καινοτομία έγκειται στο ότι δεν χρησιμοποιούμε έναν παραδοσιακό τρόπο για την εκτίμηση των αναγκών των καλλιεργειών σε νερό, αλλά υπέρυθρα θερμόμετρα και ένα ιπτάμενο drone, το οποίο θα μπορεί να βλέπει την υδατική κατάσταση της καλλιέργειας άμεσα». ypaithros.gr

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ με επιστολή του -για προσωπικούς λόγους- που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα ο Πρόεδρος του Εμπορικο ύ συλλόγου Κυπαρισσίας, προκαλώντας σοκ στον εμπορικό κόσμο, ενώ τα μηνύματα στήριξης ήταν αρκετά καθώς μετά από μια επιτυχημένη πορεία όπως τονίζουν οι χρήστες. Η παρακαταθήκη που αφήνει αποτελεί τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα στο τόπο μας...
Παραθέτουμε ορισμένα μηνύματα όπως αναρτήθηκαν: 
"Toula S: Λυπηρό.Οι άνθρωποι της προσφοράς δεν παραιτούνται.Ειμαι γνώστης ορισμένων πραγμάτων και λυπάμαι ειλικρινά.Σεβαστη φυσικά η απόφαση σου. 
Εφη Π: κρίμα για τν σύλλογο που θα χάσει έναν πολύ άξιο πρόεδρο.. με πολύ προσωπικό κόπο που κατέβαλε καθημερινά. 
Νικος Π: απο τη μικρη μας συνεργασια καταλαβα οτι κοιτας μπροστα διχως μικροσυμφεροντα και παρωπιδες λυπαμαι για την αποφαση σου ο τοπος χρειαζεται ανθρωπους με τα χαρισματα σου... 
 Διονύσιος Γεωργογιαννόπουλος Καλημέρα.Πράγματι έχετε αποδείξει πως την αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό τα κερδίσατε με την αξία και την μεγάλη προσφορά σας στην Κυπαρισσία, καθώς αλήθεια είναι πως εδώ και χρόνια, εσείς και κάποιοι άλλοι κάνατε τον αγώνα σας ώστε να αναδειχθεί η μικρή μας πόλη Κυπαρισσία σε διάφορους τομείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Δεν γνωρίζω τους λόγους της παραιτήσεως σας κύριε Δημήτρη, αλλά εκείνο που ξέρω είναι πως κερδίσατε την αγάπη, την εκτίμηση, τον σεβασμό και την θέση σας αυτή την διατηρήσατε χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς τουπέ αλλά με ήθος και αγάπη για την Κυπαρισσία, την οποία κάποιοι είχαν ξεχάσει εδώ και και πολλά χρόνια. Με εκτίμηση και αγάπη.'

ΑΥΞΗΘΗΚΕ η ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα

ΘΥΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΑ..ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ!
Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η ενδοοικογενειακή βία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, αποτελώντας ένα καίριο πρόβλημα που ταλανίζει τις κοινωνίες, με θύματά της κατά κανόνα γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. «Σε εθνικό επίπεδο και όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, από το 2014 μέχρι και το 2017 έχουν σημειωθεί περισσότερα από 13.700 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τις γυναίκες να αποτελούν περίπου το 70% των θυμάτων», τονίζει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννα Ροτζιώκου. 
Οι μορφές ποικίλουν. Μπορεί να αφορά σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, λεκτική ή ψυχολογική βία, εκτόξευση απειλών και κοινωνική απομόνωση που προκαλούν στα θύματα απελπισία, απόγνωση, πόνο, θλίψη. «Ορισμένες φορές, μάλιστα», επισημαίνει, «τραγική κατάληξη αυτών των ενδοοικογενειακών συμβάντων είναι ακόμα και ο θάνατος, με τον αριθμό των γυναικών θυμάτων να είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο των αντρών. Σημειώστε, ενδεικτικά, ότι το 2017 σημειώθηκαν 3.134 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με 4.243 θύματα συνολικά».

«Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες…» λένε οι αστυνομικοί

Το θέμα των πλειστηριασμών και της νέας πραγματικότητας είναι… καυτό και το σκηνικό το προηγούμενο διάστημα έφερε κινητοποιήσεις αλλά και επεισοδιακές καταστάσεις. Από την άλλη, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόφαση της ηγεσίας τους να διαθέσει 150 αστυνομικούς στην επιτήρηση – φύλαξη των συμβολαιογραφείων που μετέχουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ

Το θέμα του στρατοπέδου κυριάρχησε όλη αυτή την εβδομάδα με το κλείσιμο των κέντρων νεοσυλλέκτων να βρίσκει ανέτοιμη την Καλαμάτα, στον σχεδιασμό για την αξιοποίηση των 220 στρεμμάτων στον χώρο του 9ου Συντάγματος Πεζικού. 
Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης τρέχει την προσπάθεια για την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών της αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης και προς αυτή την κατεύθυνση είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο για το πως αυτή θα εξελιχθεί. Μάλιστα ο Χαρίτσης σημείωσε πως για τον χώρο του στρατοπέδου θα πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση και ένα σχέδιο για την αξιοποίησή του …

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ καλύπτει ο θάνατος ενός ηλικιωμένου στα Φιλιατρά ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στην κατοικία του χωρίς να είναι γνωστά προς το παρόν τα αίτια που προκάλεσαν την αποδημία του. 
Σύμφωνα με πληροφορίες συγγενής του άτυχου 74χρονου ηλικιωμένου αναζητούσε στο τηλέφωνο το συγγενικό του πρόσωπο αλλά δεν έδωσε σημεία ζωής με αποτέλεσμα να πάει στην οικία του για να τον βρει. Εκεί αντίκρισε νεκρό τον ηλικιωμένο αιμόφυρτος στο τραπέζι και στο πάτωμα κοντά στην κουζίνα του. Αμέσως ειδοποίησε τις αρχές και ξεκίνησαν οι διαδικασίες από τις αστυνομικές αρχές, αλλά πλήρες φως στην υπόθεση θα ρίξει η ιατροδικαστική έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην εκδημία του άτυχου ηλικιωμένου στα Φιλιατρά...

ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΑΥΡΙΟ Ο Α.Ο.Κ.

Τα σημερινά αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής έχουν ως εξής: Ασπρόχωμα – Απόλλωνας Καλαμάτας 1-5 Ολυμπιακός Καλαμάτας – Τέλλος Άγρας 0-2 Μιλτιάδης Πύργου – Αναγέννηση Παραλίας 1-1.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ 0-0

Χωρίς σκορ έληξε η αναμέτρηση στην Κυπαρισσία ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ατρόμητο Πλατύ. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν και έτσι το ματς έληξε με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσουλάκος, με βοηθούς την Τσαούση και τον Σταύρου.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας έκοψε την πίτα της

Την πίτα της έκοψε η Ομοσπονδία Συλλόγων –Συνδέσμων Τριφυλίας την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο “Stanley”, τιμώντας στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης δύο Τριφύλιους επιστήμονες.
Τιμήθηκαν, ειδικότερα, ο δικηγόρος διεθνολόγος Θαλής Μυλωνάς για την προσφορά του στα εθνικά θέματα της χώρας και ο συγγραφέας λαογράφος Δημήτρης Κολέτσος για την προσφορά του στην παράδοση, τους οποίους προσφώνησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας.
Στην εκδήλωση, την οποία ευλόγησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων:
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα  Κοζομπόλη, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Αγγελος Χρονάς, οι  αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Γιώργος Τσακανίκας και Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο Γιώργος Γεωργίου πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, η πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, ο επίκουρος καθηγητής Αρχαιολογίας Γιώργος Κορρές, ο π. καθηγητής του Παντείου Παναγιώτης Παπαγαρυφάλου, ο πρ. πρέσβης Χρήστος Κοντοβουνήσιος, ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης, Τριφύλιοι ανώτατοι αξιωματικοί ε.α. της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Τριφύλιοι επιχειρηματίες.
Παρευρέθησαν επίσης οι διοικήσεις όλων των συλλόγων της Τριφυλίας που δραστηριοποιούνται στην Αττική. Συγκεκριμένα, από την Παναρκαδική Ομοσπονδία η αντιπρόεδρος Ουρανία Αναγνωστοπούλου, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ολυμπίας Κώστας Φουρλής, από την Παμμεσσηνιακή Ενωση ο Γιώργος Ρεμπατσουλέας, από την Ενωση Μεσσηνίων Βορείων Προαστίων ο αντιπρόεδρος Γιώργος Φωτεινός, οι πρόεδροι του Συλλόγου των εν Αθήναις Μελιγαλαίων Σταυρούλα Νανοπούλου, της Αδελφότητας των απανταχού Καλλιρροϊτών Πέτρος Μπούρκουρας, του Συλλόγου Ολυμπίων Κώστας Βλάμης, των Βλαχοπουλαίων Πυλίας Γιώργος Χρονάς, της Μακίστου Ολυμπίας Φώτης Βλάχος και πολλοί φίλοι της Ομοσπονδίας.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας δικηγόρος Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος, ενώ με σύντομη ομιλία του χαιρέτισε ο πρόεδρός της Παναγιώτης Λούτος, εκφράζοντας ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίησή της, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη συνδρομή από το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.
Το φλουρί της πίτας έτυχε στη Σοφία Μπεκιάρη από τον Σύλλογο Σιτοχωριτών, η οποία κέρδισε μια τετραήμερη διαμονή για δύο άτομα σε παραθεριστικό διαμέρισμα στην Κάρυστο.
Το δώρο ήταν προσφορά της Ρούλας Τσατσάκου, προέδρου του Συλλόγου Κυπαρισσίων “Η Αρκαδιά”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ:"ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ"

ΔΡΙΜΥ κατηγορώ για το θέμα με το Λιμάνι της Κυπαρισσίας τονίστηκε από τον Πρόεδρο του λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας μιλώντας για ένα διαχρονικό έγκλημα χωρίς τιμωρία.
Ο κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος ενημερώνοντας το Σώμα μεταξύ άλλων τόνισε η χρηματοδότηση έγινε το 2016 με 2,3 εκ. ευρώ μέσω του αρμόδιου υφυπουργού για αποκατάσταση των ζημιών, το δε έργο της αποκατάστασης θα ξεκινούσε στις 27 Αυγούστου 2017 κι ενώ όλα ήταν έτοιμα ως την εγκατάσταση του αναδόχου, το Ελεγκτικό συνέδριο ζήτησε καινούργια περιβαλλοντική μελέτη από την περιφέρεια Πελοποννήσου διακόπτοντας την εγκατάσταση του εργολάβου. Μετά από πολλές πιέσεις σε αγαστή συνεργασία το Λιμενικό ταμείο Μεσσηνίας, η περιφέρεια Πελοποννήσου και την Δημοτική αρχή συμφωνήθηκε να κηρυχθεί το λιμάνι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Η νέα μελέτη κατατέθηκε στο γραφείο του κ.Φάμελου εκτιμώντας ότι αρχές καλοκαιριού να ξεκινήσει η επιδιόρθωση του λιμανιού, καθώς οι ευθύνες για το λιμάνι έχουν ονοματεπώνυμο ενώ έχει καταθέσει στοιχεία για την ιστορία του έργου στις αρμόδιες υπηρεσίες. 
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟ 2001
Μάλιστα ο κ. Κανελλόπουλος έκανε ιστορική αναδρομή στο έργο από το 2001 επι πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη με υπουργό τότε τον κ. Λαλιώτη με την εταιρία Ντιές η οποία "κατασπάραξε την μελέτη με το έργο να ξεκινά ανάποδα, με το διορισμένο τότε Περιφερειάρχη από την Κυβέρνηση τον κ. Ματσίγκο (ο οποίος ουδέποτε ασχολήθηκε με τις διαμαρτυρίες), με το έργο να καταστρατηγείται σε όλη την έκταση της μελέτης, ενώ το 2005 με τη τότε νέα κυβέρνηση του κ. Καραμανλή ο εργολάβος κηρύσσεται έκπτωτος με αποτέλεσμα να αναλάβει άλλη εταιρία η οποία συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, αλλά η ζημία στο λιμάνι είχε ήδη γίνει". Ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου ανέφερε τις καταγγελίες το 2013 στο τότε Δημοτικό συμβούλιο για να πάει το έργο στον εισαγγελέα, από όλες τις παρατάξεις, ώστε το έγκλημα του λιμανιού να μην μείνει ατιμώρητο. 

ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ..ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Πριν από το Πάσχα, εντός των τελευταίων ημερών του Μαρτίου, θα καταβληθεί η α΄ δόση του νέου ενιαίου «επιδόματος παιδιού» για το 2018. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018 καταβάλλεται πλέον το νέο ενιαίο «επίδομα παιδιού», σύμφωνα με το άρθρο 214 του ν. 4512/2018. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 15 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2017. Ειδικά, για την α΄ δόση, δεν είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή Α21. 
Το νέο οικογενειακό επίδομα θα καταβάλλεται πλέον ανά δίμηνο, δηλαδή θα πληρώνεται σε έξι δόσεις εντός του έτους. Οι εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών θα εξετάζονται με το ισχύον, κατά την υποβολή τους, θεσμικό πλαίσιο. Η διαδικασία υποβολής Α21 για το έτος 2018 θα ξεκινήσει σύντομα με ηλεκτρονική διαδικασία αντίστοιχη με αυτή που εφαρμόστηκε για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος 2017.Ο ΟΓΑ επισημαίνει ότι θα ενημερώσει εγκαίρως, με ανακοίνωσή του, τους υποψήφιους δικαιούχους για τον τρόπο και το χρόνο κατά τον οποίο θα υποβληθούν οι νέες αιτήσεις Α21.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ..ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ;

Επιπλέον 500 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, πέραν των επικείμενων 8.845, δρομολογεί η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το ΔΣ της ΚΕΔΕ. Οι προσλήψεις αυτές αφορούν στους δήμους που δεν πρόλαβαν να στείλουν στις καθορισμένες προθεσμίες τα σχετικά αιτήματά τους για τον μεγάλο διαγωνισμό, η προκήρυξη του οποίου αναμένεται από μέρα σε μέρα από το ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει ήδη υπογράψει την απόφαση για τις πρόσθετες προσλήψεις, ενώ αναμένονται οι υπογραφές από τους υπουργούς Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών για να λάβει την τελική έγκριση. 
Στη συνάντηση ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι η θητεία των δημάρχων θα παραταθεί για λίγους μήνες καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διενεργηθούν το φθινόπωρο του 2019, ενώ για την αναθεώρηση του Καλλικράτη είπε ότι θα προχωρήσει σε δύο φάσεις: η πρώτη θα περιλαμβάνει κυρίως την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η δεύτερη τις αλλαγές στις αρμοδιότητες, για τις οποίες ωστόσο θα πρέπει να προηγηθεί η συνταγματική αναθεώρηση. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρύθμιση – ανάσα για 80.000 δανειολήπτες του ΟΕΚ

Ανάσα σε πάνω από 80.000 δανειολήπτες δίνει η ρύθμιση που προωθεί ο τ.ΟΕΚ, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Όλοι οι δανειολήπτες από ίδια κεφάλαια του τ.ΟΕΚ, κάνοντας χρήση της ρύθμισης, θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το δάνειό τους με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. 
Περισσότεροι από 80.000 εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμΕΑ, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και χήροι με προστατευόμενα μέλη, ωφελούνται συνολικά αλλά και με ειδικές ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες δυσκολίες των πιο ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων. Στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα. Η ρύθμιση των δανείων του τ.ΟΕΚ ήταν μία ακόμη δέσμευση προς αυτή την κατεύθυνση που γίνεται πράξη.

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος κατέθεσε ψήφισμα για την Μακεδονία, το οποίο μάλιστα υπερψηφίσθηκε από το Δ.Σ. Να σημειώσουμε ότι στην συνεδρίαση εκφράστηκαν απόψεις για το Μακεδονικό, ενώ η Τριφυλία ως ιστορικός ένδοξος τόπος έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται πάνω σε εθνικά θέματα, τα οποία αφορούν τον Πολιτισμό, την Δημοκρατία, την Ιστορία της χώρας μας καθώς μετά την Καλαμάτα η Κυπαρισσία ήταν η 2η πόλη που απελευθερώθηκε από τον Οθωμανικό ζυγό.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο  του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ εκφράζοντας τα αισθήματα και την αγωνία της κοινωνίας μας, για την Μακεδονία, δηλώνει απερίφραστα ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική, από αρχαιοτάτων χρόνων.
Η ιστορία της είναι πάνω από 3.200 χρόνια. Αυτή η ένδοξη ιστορία δεν παραγράφεται, δεν πλαστογραφείται ούτε χαρίζεται.
Η κοινωνία του Δήμου Τριφυλίας γαλουχημένη με τα  εθνικά ιδανικά των Μακεδονομάχων και ιδιαιτέρως του Τέλου Άγρα, τον οποίον ο Δήμος Τριφυλίας πάντα τιμά, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί και να συναινέσει στην μεγάλη πλαστογράφηση της ιστορίας μας και της ταυτότητας μας. Δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε στις απαράδεκτες και προκλητικές αξιώσεις  των γειτόνων μας εις βάρος της πατρίδας μας.
Καλούμε την κυβέρνηση, που διαπραγματεύεται αυτή την στιγμή με το κράτος των Σκοπιών, για την πραγματική τους ονομασία, καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να σεβασθούν την ιστορία μας και την βούληση εκατομμυρίων Ελλήνων, στην Ελλάδα και σε όλη την υφήλιο.
Το όνομα Μακεδονία να μην υπάρχει ούτε ως συνθετικό, ούτε ως παράγωγο στο όνομα της γείτονος χώρας, η οποία έχει το δικό της Σλαβικό όνομα Βαρντάσκα (χώρα του Βαρδάρη) και οφείλει να χρησιμοποιεί αυτό και όχι το δικό μας..
Η κοινωνία μας μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά και δύσκολα οικονομικά προβλήματα, ουδέποτε όμως απώλεσε την αξιοπρέπεια της, την εθνική της υπερηφάνεια και την φιλοπατρία της.» καταλήγει το ψήφισμα.