Pages

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Αντιδρά το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στο πολυνομοσχέδιο

Ετοιμαζόμαστε να προχωρήσουμε σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας”. Επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:
Η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση νέα σκληρά και αντεργατικά μέτρα φτιάχνοντας το σκηνικό για το 2018 αλλά και για τα επόμενα χρόνια.
Μια χρονιά πίκρας, υπέρμετρων φόρων και επιβαρύνσεων, εξαπατήσεων…
Έρχεται να προστεθεί στο σκηνικό παρακμής που βιώνει ο τόπος.
Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι και τα επόμενα χρόνια θα είναι εξαιρετικά δύσκολα.
Η Ελληνική οικονομία φορτώθηκε με 80-100 δις, η εθνική περιουσία υποθηκεύτηκε για τα επόμενα 100 χρόνια, μας δέσμευσαν με υπέρμετρα μεγάλα πλεονάσματα για τις επόμενες δεκαετίες και το αποτέλεσμα είναι σε πρώτη φάση τα 4 και πλέον εκατομμύρια που οφείλουν στο Δημόσιο.
Φέρνουν προς ψήφιση την αλλαγή του νόμου Κατσέλη για τους πλειστηριασμούς για να γίνονται ευκολότεροι.
Πλειστηριασμοί λοιπόν και αναγκαστικές κατασχέσεις…
Έλεγαν ότι θα προστατέψουν τους αδύναμους, αλλά έκοψαν το ΕΚΑΣ, μείωσαν τις συντάξεις, κουτσούρεψαν το επίδομα θέρμανσης, αύξησαν το ΦΠΑ, εξαφάνισαν το αφορολόγητο και κάνουν κατασχέσεις για 500€.
Με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις χάνεται μέσα σε μια νύχτα ο κόπος και ο ιδρώτας ανθρώπων της διπλανής πόρτας και όχι κάποιων απρόσωπων πλουσίων ή απατεώνων.
Μέσα στην καταιγίδα των αντεργατικών μέτρων που φτωχοποίησαν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, η κυβέρνηση προωθεί και μέτρα, που δεν είναι και στα προαπαιτούμενα, στα οποία έχουν δεσμευτεί έναντι της Τρόϊκας όπως ο θεσμός της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης για τις ατομικές και συλλογικές εργατικές διαφορές, οδηγώντας τους εργαζόμενους, σε δύσκολες και κοστοβόρες αποφάσεις, εάν επιλέξουν την δικαστική οδό για να διεκδικήσουν το δίκιο τους.
Το επόμενο εξάμηνο είναι ίσως το κρισιμότερο για την χώρα τα τελευταία χρόνια. Τώρα θα κριθεί εάν η οικονομία βγαίνει από τα μνημόνια και με ποιο κόστος, δηλαδή εάν θα έχουμε και νέα μέτρα.
Η κυβέρνηση ενώ υπόσχεται ότι θα επαναφέρει την συλλογική προστασία των εργαζομένων, επιχειρεί να αποδυναμώσει το βασικό μέσο συλλογικής δράσης αυτό της απεργίας, σε συνθήκες μάλιστα εργασιακής ζούγκλας, αλλάζει ριζικά την νομοθεσία που διέπει τα εργατικά ατυχήματα.
Πρόσφατα προχώρησε στην έμμεση αναγνώριση της απαγορευμένης από το σύνταγμα ανταπεργίας, μοναδικό μποναμά για τους εργοδότες μιας και τους δίνει το δικαίωμα να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στους εργαζόμενους να μην απεργήσουν και ενώ εν κρυπτώ αποπειράθηκε να βάλει χέρι στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων και μάλιστα με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο το απέσυρε προσωρινά και το φέρνει προς ψήφιση, δηλαδή με αυξημένο ποσοστό απαρτίας του 50 + 1%  για την λήψη απόφασης για απεργία.
Επιδιώκεται έτσι να κρίνονται παράνομες το 99% των απεργιών που θα κηρύσσουν τα σωματεία στο μέλλον.
Επισημαίνουμε ότι στο Ελληνικό Σύνταγμα το δικαίωμα απεργίας αναγνωρίζεται ανεπιφύλακτα.
Οφείλει λοιπόν η κυβέρνηση να σεβαστεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα συνδικάτα.
Στο σχέδιο: φτηνοί εργαζόμενοι χωρίς ωράριο εργασίας με περιορισμένο το δικαίωμα στην απεργία, με πολύμηνες καθυστερήσεις μισθών, με κακές συνθήκες εργασίας είμαστε ακλόνητα αντίθετοι σε διαρκή ετοιμότητα και ετοιμαζόμαστε να προχωρήσουμε σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου