Pages

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ..ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΟ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!

THN οδική σήμανση προς την πρωτεύουσα της Τριφυλίας, επισημαίνει σε έγγραφό του στις αρμόδιες αρχές και τον 'Μορέα', ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, καθώς στο κόμβο της Τσακώνας οι οδηγοί χάνουν τον προσανατολισμό τους! Το έγγραφο αναφέρει ότι;
"Μετά από πολλά παράπονα επισκεπτών της πόλης μας, επαγγελματιών αλλά και κάτοικων της πόλης της Κυπαρισσίας, αλλά και όλου του Δήμου Τριφυλίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει πλημμελής σηματοδότηση στον κόμβο Τσάκωνας – Κυπαρισσίας, προς την πόλη της Κυπαρισσίας και κατά συνέπεια για όλο τον Δήμο Τριφυλίας, στον οποίο η Κυπαρισσία είναι η Πρωτεύουσα. 
Ο Δήμος Τριφυλίας είναι ο Πρώτος σε έκταση δήμος της Μεσσηνίας και Δεύτερος σε πληθυσμό στην Μεσσηνία. 
Επίσης, πάνω από την μισή αγροτική παράγωγη του νομού παράγεται στον Δήμο Τριφυλίας καθώς και εδώ είναι η έδρα της σε όλους μας γνωστή costa navarino με τον τεράστιο αριθμό επισκεπτών. Η πόλη της Κυπαρισσίας είναι η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη του νομού και σε αυτήν δραστηριοποιούνται 410 επιχειρήσεις όντας έτσι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας και η μεγαλύτερη πόλη μετά την έξοδο στον κόμβο Τσάκωνα - Κυπαρισσία. Με βάση τα πιο πάνω αιτούμαστε την τοποθέτηση πιο εμφανούς πινακίδας και μεγαλύτερου μεγέθους (βλέπε Προς Μελιγαλα) Προς Κυπαρίσσια ώστε οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας αλλά και όλου του Δήμου Τριφυλίας να μην ταλαιπωρούνται."

FACE CONTROL..ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΕ Η ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΑΒΕΛΗ

ΚΑΥΣΤΙΚΑ θέματα που απασχολούν τους πολίτες έθεσε στο Δ.Σ. Τριφυλίας την Πέμπτη η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής κίνησης Ιωάννα Μαραβελή. Αρχικά ζήτησε από το Σώμα να καταδικάσει απερίφραστα το γεγονός των υποκλοπών στην Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας με ομοφωνία, καθώς είναι τραγικό εν έτει 2018 να γίνονται τέτοια επικίνδυνα φαινόμενα.
Καυτηρίασε επίσης ζητώντας απαντήσεις γιατί στις εκδηλώσεις της λαμπαδηφορίας στο Σιδηρόκαστρο υπήρξε "προσπάθεια...εξαφάνισης ορισμένων εκλεγμένων ατόμων"  με εξαίρεση μόνο της Προέδρου του συλλόγου που αναφέρθηκε στους παρευρισκόμενους. Εκτίμησε ότι "είναι τραγικό να γίνεται face control σε οποιονδήποτε ή πολιτικό πρόσωπο με βάση προσωπικές ή κομματικές θέσεις ακόμα και για απλή αναφορά του ονόματος", λέγοντας ότι η κα Κοζομπόλη δεν αναφέρθηκε καν αλλά το ίδιο βράδυ..υποκριτικά ζητήθηκε η βοήθειά της (προφανώς από αιρετούς).
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Εξάλλου με άλλη ερώτηση για το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων που εισπράττει η περιφέρεια 10,5 εκ. ευρώ, ζήτησε από την Δημοτική αρχή αν ο Δήμος έχει διεκδικήσει μέρος του ποσού που αναλογεί στην περιοχή μας, ενώ ζήτησε να μάθει πόσο θα κοστίσει η συμμετοχή του Δήμου στους Δρόμους της ελιάς..
Για το θέματα αυτά ο Δήμαρχος κ. Κατσίβελας απάντησε ότι το βράδυ της εκδήλωσης στο Σιδηρόκαστρο όλοι ήθελαν να μιλήσουν...αλλά οι διοργανωτές αποφάσισαν να γίνει χαιρετισμός μόνο από τους συμμετέχοντες συλλόγους, συμπεραίνοντας ότι "δεν θα λύσει η Περιφέρεια τα μεταξύ τους προβλήματα στο δικό μας Δήμο"...
Για το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων επισήμανε ότι ζητήθηκε από την περιφέρεια ποσό για την συντήρηση των δημοτικών οδών σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά, δεδομένου ότι υπάρχει θέμα εντός των πολεοδομικών ιστών των 2 πόλεων... ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην Πελοπόννησο

Στην πρώτη περίπτωση, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε μεγάλο αριθμό κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί είκοσι έξι (26) περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Αργυρούπολη, Άγιο Δημήτριο, Άλιμο, Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Αίγιο, Διακοφτό, Λουτράκι, Λειβαδιά, Ιτέα και Θήβα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής έξι άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 34 μέχρι 53 ετών, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε – κατά περίπτωση – δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς και παραβάσεις των νόμων που αφορούν τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 57χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

ΠΑΓΩΜΕΝΗ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Πάνω από δεκαετία χρειάστηκε να περάσει για να εκδοθεί άδεια για πολυκατοικία στην Καλαμάτα, αφού λόγω της κρίσης η οικοδομική δραστηριότητα είχε καθηλωθεί. Η κατάσταση ακόμα δεν παρουσιάζει κάποια αξιόλογη ανάκαμψη, ωστόσο είναι ενθαρρυντική, καθώς έχει σταθεροποιηθεί πλέον ο αριθμός των αδειών που εκδίδονται ετησίως για νέες μικρές οικοδομές αλλά και λόγω αναθεωρήσεων ή επισκευών, προσθηκών και κατεδαφίσεων. 
Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια 
Η τελευταία -και μετά από πολλά χρόνια- άδεια για πολυκατοικία τεσσάρων ορόφων εκδόθηκε το 2017, ενώ η προηγούμενη είχε εκδοθεί στην Πολεοδομία Καλαμάτας αρκετό καιρό προ κρίσης. Τόσο πέρυσι όσο και φέτος από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τον Μάρτιο εκδόθηκαν 50 άδειες οικοδομών, ενώ το 2017 έκλεισε συνολικά με 199 άδειες, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Πολεοδομία Καλαμάτας. Να σημειωθεί όμως πως η Πολεοδομία Καλαμάτας φέτος εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δήμων Καλαμάτας, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης. Πέρυσι, μόνο το πρώτο 6μηνο, καλύπτονταν και οι ανάγκες του Δήμου Μεσσήνης.
 Για το 2017 από τις 199 άδειες, πέραν της 4ώροφης οικοδομής, οι 72 αφορούσαν σε νέες οικοδομές, 60 ήταν αναθεωρήσεις, 26 νομιμοποιήσεις, 14 κατεδαφίσεις, 24 προσθήκες, τροποποιήσεις και διαμορφώσεις και οι υπόλοιπες εκδόθηκαν για αλλαγή χρήσης. Φέτος, από τις 50 άδειες που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής, 26 είναι για νέες οικοδομές, 17 αναθεωρήσεις, 1 κατεδάφιση, 3 νομιμοποιήσεις, 1 αλλαγή χρήσης και οι υπόλοιπες προσθήκες, τροποποιήσεις και διαμορφώσεις.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Μόνο ο ένας στους πέντε θα δει μείωση της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου του. Οι περισσότεροι, έξι στους δέκα θα δουν αύξηση ενώ ένα μικρό ποσοστό θα μείνει στα… ίδια. Σε κάθε περίπτωση και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις οι αλλαγές των αντικειμενικών αξιών θα συμπαρασύρουν τους φόρους που συνοδεύουν τα ακίνητα και φυσικά τον ΕΝΦΙΑ.

Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τις επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται στην Ελλάδα από την ανάκαμψη της οικονομίας και τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σε κύκλο επενδυτών στην εκδήλωση για την ίδρυση του Ισραηλινο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Τελ Αβίβ. Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και στις θεσμικές παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας επισήμανε την αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% πέρυσι, μετά από 8 χρόνια ύφεσης, την άνοδο των εξαγωγών κατά 13,5% στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, την αύξηση 4,5% της βιομηχανικής παραγωγής, το ρεκόρ που κατέρριψε ο τουρισμός με 30 εκατομμύρια επισκέπτες στη χώρα μας, την σημαντική άνοδο των ξένων άμεσων επενδύσεων κατά 29,4% και την αύξηση της απασχόλησης κατά 2,2%. Σημείωσε, επίσης, ότι η απόδοση των κρατικών ομολόγων έχει υποχωρήσει σε επίπεδα πριν την κρίση, σηματοδοτώντας την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Στη συνέχεια ο κ. Χαρίτσης παρουσίασε τα προγράμματα που αναπτύσσει το υπουργείο για τη χρηματοδότηση της οικονομίας και των επενδύσεων

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕ Ο ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ

ΤΗΝ εκτίμηση ότι οι ενέργειες είναι μόνο στα λόγια "καθώς τα ζωτικά θέματα του Δήμου έχουν πάει προς τα πίσω" επανέλαβε στο Δ.Σ. Τριφυλίας ο επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας κ.Σαράντος Κουκούμης για να προσθέσει ότι "η υποβάθμιση του έργου Βάλτα-Γαργαλιάνοι φαίνεται με τα ψίχουλα που απονέμονται χωρίς να δίνει αναπτυξιακή πνοή στο τόπο" ζητώντας το έργο να υλοποιηθεί όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά επιρρίπτοντας ευθύνες στον αποκλεισμό του από την περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Μίλησε για το λιμάνι Κυπαρισσίας που ακόμα καρκινοβατεί χωρίς να έχει ξεκινήσει τίποτα ακόμα, αλλά ούτε καν τα αδρευτικά δίκτυα στο Φιλιατρινό φράγμα, για τους οδικούς άξονες που είναι σε απαράδεκτη κατάσταση. Συμπλήρωσε ότι "δεν είμαστε καθόλου εφησυχασμένοι ότι θα υλοποιηθεί κάτι ουσιαστικό σε τελευταία ανάλυση με τις βαριές επιπτώσεις να δέχεται ο πολίτης που υπομένει χρόνια τώρα τα βάρη από τα μνημόνια και τις υποχρεώσεις". Τέλος έκανε κριτική για την αντιλαική πολιτική που πλήττει τα χαμηλά εισοδήματα στην περιοχή μας χωρίς ίχνος και φως στο τούνελ...
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ: ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ για τα έργα που δεν δρομολογήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ, έκανε στο πρόσφατο Δ.Σ. Τριφυλίας ο Δήμαρχος Τριφυλίας λέγοντας ότι οι δυνάμεις του Δήμου κάνουν το καλύτερο δυνατό για την διεκδίκηση όσων μας αναλογούν. Πιο αναλυτικά ο κ. Κατσίβελας τόνισε μεταξύ άλλων ότι παλιότερα 'απεντάχθηκαν αρκετά έργα από την περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά δεν ήταν τα μόνα, καθώς υπήρχαν έργα που αφορούσαν άλλους Δήμους αποτελώντας μια τακτική που διατήρησε η περιφέρεια εκείνη την εποχή, οπότε αυτό είναι κάτι που αξιολογείται κι έτσι οι ανακοινώσεις είναι πάντα μελετημένες έχοντας ουσία" για να αποσαφηνίσει ότι τελικά το έργο "αποκλείστηκε με ευθύνη τότε της περιφέρειας χωρίς να έχει αναλογική ευθύνη ο Δήμος, η δεύτερη επιλογή ήταν να βρεθεί χρηματοδότηση από άλλους πόρους τα οποία πολλές φορές τα κονδύλια είναι μηδενικά". 
ΜΕ ΣΔΙΤ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
Για τον λόγο αυτό η Κυβέρνηση όταν ομιλεί για άξονες όπως το Καλονερό-Τσακώνα αποτελεί μέρος δανείου από την Ευρωπαική τράπεζα Επενδύσεων με την σύμπραξη ΣΔΙΤ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος με αφορμή μάλιστα τις εξελίξεις γύρω από τον πολύπαθο δρόμο
Εκτίμησε ότι "την δεδομένη στιγμή η παρούσα δημοτική αρχή όφειλε να βρει μια ελκυστική λύση για να καταφέρουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα, ενώ αν μιλήσει κανείς με τους κατοίκους της περιοχής γνωρίζουν την αξία του έργου". ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΚΑΥΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΒΑΛΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΟΥ

ΤΟ θέμα των υποκλοπών στην Μεσσηνία, το ζήτημα που προέκυψε με το αλιευτικό καταφύγιο, τα οδικά έργα στην Βάλτα, μαζί με μείζονα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας όπως οι διακοπές υδροδότησης αποτέλεσαν σημεία τριβής στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας.
Την διεκδίκηση χωρίς εκπτώσεις για το έργο Γαργαλιάνοι-Βάλτα ζήτησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος, αναλύοντας την διαδρομή του έργου που αποκλείστηκε από το ΕΣΠΑ χωρίς αιτία, καθώς ολοκληρώθηκαν απαλλοτριώσεις με επικυρωμένες τις μελέτες, στοιχίζοντας 200.000 ευρώ μόνο για την προετοιμασία του. Πρόσθεσε ότι "με τα κονδύλια που θα δοθούν στο Δήμο λιγότερο από 300.000 ευρώ θα γίνει μόνο συντήρηση του δρόμου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δημιουργείται νέο έργο". Τόνισε ότι η προσπάθεια όλων συγκλίνει μόνο στην υλοποίηση του έργου πέρα από την επιφανειακή συντήρηση του οδικού άξονα. 
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΡΑΘΟΥ
Σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε για το αλιευτικό καταφύγιο του Μαράθου ο κ. Ανδρινόπουλος υποστήριξε ότι "τελικά φάνηκε με τις παλινωδίες ότι ούτε η Περιφέρεια, ούτε ο Δήμος ήξερε τι ήθελε, παρά το γεγονός ότι το Δ.Σ. Τριφυλίας πήρε απόφαση με δικαιολογία το κατεπείγοντος του έργου, ενώ η β' φάση υποβολής πρόσκλησης λήγει τέλος του έτους και θα μπορούσε επομένως να υποβληθεί αυτόνομο το έργο από τις αρμόδιες αρχές". Κοινή εκτίμηση ήταν πάντως ότι ακόμα κι αν το έργο υποβληθεί πλήρως δεν σημαίνει ότι θα περιληφθεί σε χρηματοδότηση στο τέλος, εφόσον αξιολογηθεί. Ζήτησε επίσης αν χρειαστεί να αξιολογηθεί εκ νέου η προγραμματική σύμβαση.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ Κατσίβελας σε τοποθέτησή του για το έργο Γαργαλιάνοι-Βάλτα ξεκαθάρισε ότι παραμένει προτεραιότητα διεκδίκησης από το Δήμο όπως και για το αλιευτικό καταφύγιο ολοκληρώνοντας όλες τις διαδικασίες που ζητούνται από τις αρμόδιες αρχές. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μια μεγάλη επιστημονική έρευνα για την επίδραση του ελληνικού ελαιολάδου στο καρδιαγγειακό σύστημα του ανθρώπου χρηματοδοτούν για πρώτη φορά οι ΗΠΑ. Πριν από λίγες ημέρες το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτοδιατροφής του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (National Institute of Food and Agricultrure – USDA) ενέκρινε την επένδυση περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ για να εξεταστεί πώς το πλούσιο σε φαινόλες ελληνικό ελαιόλαδο θα μπορούσε να προστατεύσει το καρδιαγγειακό σύστημα των Αμερικανών. Τα θεαματικά αποτελέσματα παλαιότερης κλινικής μελέτης που είχε πραγματοποιηθεί σε 10 εθελοντές από τις ΗΠΑ με τη συνεργασία των Πανεπιστημίων της Καλιφόρνιας και της Αθήνας άνοιξαν τον δρόμο για να στηριχθεί οικονομικά αυτή η πρώτη μεγάλης κλίμακας έρευνα.

ΒΟΛΕΣ ΑΛΕΙΦΕΡΕΗ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Βολή κατά βολή από την Ελένη Αλειφέρη σε ανακοίνωσή της για τις τελευταίες εξελίξεις. Στο “κάδρο” εκτός από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη βάζει και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη:
«Θεώρησα ότι είναι υποχρέωσή μου την παρούσα χρονική στιγμή, να απευθυνθώ προς όλους και να ενημερώσω υπεύθυνα σχετικά με τα γεγονότα που εσχάτως απασχολούν και προβληματίζουν την κοινή γνώμη υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.
  1. Πρόκειται, όπως έχει γίνει ευρέως αντιληπτό για ένα μείζον ζήτημα, ποινικού χαρακτήρα, το οποίο εξελίσσεται σε πολιτικό επ’ αφορμή της στάσης της Περιφερειακής Αρχής η οποία επέλεξε να μην καταδικάσει άμεσα και ευθέως το γεγονός της παρακολούθησής μου, σαν να αμφισβητούσε την αξιοπιστία μου. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, αφού από το περιεχόμενό  της ελλείπει παντελώς όχι μόνο η καταδίκη του γεγονότος, αλλά συνάμα και η έκφραση συμπαράστασης στο πρόσωπό μου ως παθούσας . Βέβαια, κατανοώ τους λόγους  των κατά τα λοιπά …. τυπικά συναδέλφων μου πλην όμως δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω.
  1. Έπραξα το αυτονόητο με την επιβεβαίωση της διάπραξης της κακουργηματικής εναντίον μου πράξης, προσφεύγοντας στις αρχές όπως είχα υποχρέωση. Σε  τέτοια «ανήθικα» φαινόμενα που συμβαίνουν μέσα στη διοίκηση της Περιφέρειας μας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για «διαχείριση εγκλήματος» και για «άλλους  πολιτικούς χειρισμούς»   πλην της καταγγελίας και της αποκάλυψης προκειμένου να παταχθούν και σε αυτό έπρεπε να είναι όλοι απόλυτοι.   
  2. Οι ανωτέρω δικές μου «ενέργειες και η συνολική μου στάση » δεν απειλούν με βλάβη την Περιφερειακή αρχή αντιθέτως και μάλιστα μετά βεβαιότητος, στόχευαν πάντα και στοχεύουν ακόμη και τώρα,  στην προστασία και  της  δομής της Περιφέρειάς μας από τέτοιες πράξεις που κάποιοι έχουν το θράσος να τελούν εντός της Διοίκησης της και της πολιτικής της λειτουργίας.
  3. Όλη η δραστηριότητά μου  και οι  γνωστές σε όλους ενέργειές μου από την ανάληψη των καθηκόντων μου, υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες  με πλήρη προσήλωση στους κανόνες της  νομιμότητας, της  χρηστής  αλλά και «κανονικής» λειτουργίας  της διοίκησης που είναι προϋπόθεση για τα ανωτέρω.
  4. Την εντολή να υπηρετήσω τον θεσμό του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας μου την έδωσαν απευθείας οι πολίτες της Μεσσηνίας και την ίδια  πιο μαζική και καθαρή  εντολή να μην παραιτηθώ μου δίνουν και τώρα, θεωρώντας ανήκουστο το να μου ζητείται η παραίτηση επειδή αποκάλυψα ότι διαπραττόταν ένα τόσο σοβαρό εις βάρος μου έγκλημα  εντός του χώρου που ασκώ το λειτούργημά μου απαιτώντας ταυτόχρονα  την συνδρομή μου για την αποκάλυψη των ενόχων.
  5. Σχετικά με την τυπική ανάκληση των μεταβιβασθέντων από τον Περιφερειάρχη σε εμένα αρμοδιοτήτων δηλώνω ότι τόσο οι πολίτες, όσο ιδιαιτέρως οι  συνεργάτες μου υπηρετούντες  υπάλληλοι στην Π.Ε Μεσσηνίας  γνωρίζουν καλώς  τον ορθό,  καθαρό και   αληθινό  προς όλους  τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα άσκησα αυτές τις αρμοδιότητες και περιορίζομαι προς το παρόν να πω ότι οι πολίτες  που παρακολουθούν   κρίνουν». 

ΟΛΟΤΑΧΩΣ για το νέο “Καλλικράτη”

“Γράφονται οι τελευταίες γραμμές του νομοσχεδίου” του Υπουργείου Εσωτερικών, ανέφερε πριν λίγο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. ο Πρόεδρός της, Γ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι το κείμενο του ν/σ θα δοθεί στην ΚΕΔΕ “την Παρασκευή ή ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ τη Μ. Δευτέρα”. Δεδομένων των εξελίξεων, η ΚΕΔΕ προσανατολίζεται για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τη Μ. Τετάρτη.
Όπως ανακοίνωσε ο Γ. Πατούλης :
– στις 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί “Συνδιάσκεψη των Δημάρχων” της Χώρας
και αμέσως μετά
– στις 18 και 19 Απριλίου το κοινό Συνέδριο ΕΝΠΕ – ΚΕΔΕ, το οποίο άλλαξε ημερομηνία, όπως άλλωστε σας έχει ενημερώσει ήδη ο AIRETOS.
Οι Αιρετοί αναφέρθηκαν σε πληροφορίες περί ΣΥΝΤΟΜΟΤΑΤΟΥ χρόνου διαβούλευσης, που ενδέχεται να περιοριστεί σε λίγες ημέρες.

Έρευνα: Οι Έλληνες αφήνουν τα παιδιά τους στα social media

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Οι περισσότεροι γονείς (55,86%) παραδέχονται ότι επέτρεψαν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν social media σε ηλικία μικρότερη του επιτρεπόμενου, δηλαδή πριν ακόμα κλείσουν τα 13 τους χρόνια. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, θα μπορούσε κανείς να πει ότι τα παιδιά δεν κάνουν τίποτα άλλο, παρά μόνο ακολουθούν το παράδειγμα των γονιών τους και ειδικά των νεότερων σε ηλικία (έως 35 ετών) οι οποίοι ασχολούνται καθημερινά με τα κοινωνικά δίκτυα σε ποσοστό που ξεπερνά το 70%. 
 έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.100 χρηστών του διαδικτύου και η πλειοψηφία των απαντήσεων προήλθε από γυναίκες σε ποσοστό 74,67%, ηλικίας 36-60 ετών, ανώτατου εκπαιδευτικού επιπέδου. Στην έρευνα αποτυπώνεται επίσης η βεβαιότητα των γονιών ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν ή και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του παιδιού τους, ενώ από τις συγκεκριμένες απαντήσεις προκύπτει το συμπέρασμα ότι μπορούν να οδηγήσουν σε συμπεριφορές εξάρτησης. Όσον αφορά το θέμα του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι περισσότεροι απαντούν με σιγουριά ότι το παιδί τους δεν έχει πέσει ποτέ θύμα bullying, ωστόσο υπάρχει κι ένα σεβαστό ποσοστό της τάξης του 7% που ομολογεί ότι δεν γνωρίζει αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ενημέρωσης για τα αυξητικά κρούσματα βίας κατά των γυναικών που επιφέρει κοινωνικές επιπτώσεις στην οικογένεια, την κοινωνία αλλά κυρίως στην κοινωνική συνοχή, ξεκίνησε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Καλαμάτας από την Τριφυλία με την υποστήριξη του Δήμου Τριφυλίας σε εκδήλωση στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος που βρίσκεται στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας.
Ο ΦΟΒΟΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ..
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας τόνισε ότι "το χειρότερο πράγμα που μπορεί να ζήσει κάποιος είναι ένα περιβάλλον που δημιουργεί και αναπαραγάγει τον φόβο, που ως συναίσθημα μας τρομάζει, αλλά πολλαπλασιαζόμενο δημιουργεί ακραίες μορφές ζωής και συμπεριφοράς" καθώς όταν μέσα στο φόβο "εμπεριέχεται η βία τότε το αποτέλεσμα ουσιαστικά έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή του ανθρώπου". Πρόσθεσε ότι "το βέβαιο είναι ότι σε αυτό το περιβάλλον δεν μπορεί να ζήσει κανείς, δεν μπορεί επομένως αυτή η κοινωνία με αυτές τις πολιτιστικές αρχές να το δεχτεί και να το αποδεχτεί" εκτιμώντας ότι "κύριο αίτιο αποτελούν οι σχέσεις εξουσίας που αποδούν την κοινωνική συνοχή, καθώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιβιώσουν μέσα από βία πόσο μάλλον κατά των γυναικών, παρά μόνο με σχέσεις αλληλεγγύης, έρωτα, αγάπης όπως εκφράζει ο πολιτισμός μας".
ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας κ. Πούπουζας μίλησε με λόγια καρδιάς για το θέμα αναλύοντας την εποχή του 1997-98 σε υπηρεσία ασφαλείας καθώς "εκείνη την εποχή ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονταν με καχυποψία, αμφισβήτηση, καθώς τότε όλοι μιλούσαν για την άποψη πίσω από την καταγγελία, αλλά έκτοτε άλλαξαν πολλά" καθώς κύριος στόχος της εσπερίας είναι "να σπάσουμε επιτέλους το φόβο που ενδεχομένως αισθάνονται τα θύματα προκειμένου να διαβαίνουν το κατώφλι της Αστυνομίας ή άλλων δομών ενώ κάθε φορά έχουμε ως υποχρέωση να διερευνούμε όλες τις πλευρές του συμβάντος με πολύ διάκριση όμως έναντι των θυμάτων". Εξήγησε ότι το νομοθετικό πλαίσιο βοηθά θετικά προς αυτή την κατεύθυνση καθώς μπορούν να γίνουν ακόμα κι ανώνυμες καταγγελίες πλέον, ενώ θεώρησε θετικό βήμα ότι θα μπορούσε στην Μεσσηνία να δημιουργηθεί ένας Ξενώνας φιλοξενίας αποκαλύπτοντας ότι παλιά θύματα φιλοξενούνταν στο νοσοκομείο ή σε άλλη δομή..
Η Αστυνόμος Α' Μαρία Καραγιάννη όρισε το κύριο αντικείμενο της ημερίδας ότι "το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, της αξιοπρέπειας του σεβασμού αποτελούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα μαζί με την ελεύθερη βούληση" λέγοντας ότι ο κύριος ορισμός "η έμφυλη βία υποδουλώνονται όλες οι πράξεις βίας με βάση το φύλο που επιφέρουν φυσική, σεξουαλική, ψυχολογική ή οικονομική βλάβη ή πόνο στις γυναίκες στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο". Την εκδήλωση παρακολούθησαν φορείς, πολίτες αλλά και εκπρόσωποι συλλογικών οργάνων. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΜΑΝΤΑΣ ΑΛΛΑ..ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!

Αυτό ξεκαθάρισε ο ανεξάρτητος (πλέον) περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου και πολιτευτής της ΝΔ στη Μεσσηνία Περικλής Μαντάς σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην τηλεόραση BEST και την εκπομπή «Διάλογοι» με τον Θ. Κανελλόπουλο. Στο επίκεντρο τα όσα εξελίσσονται στην Περιφέρεια το τελευταίο διάστημα, η υπόθεση με τους “κοριούς”, η παραίτησή του και η ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη Τατούλη, καθώς επίσης και μία σειρά ακόμα από ζητήματα που έχουν απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα. 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ...ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΩΚΟ!
Παράλληλα ο κ. Μαντάς μίλησε για τις επόμενες κινήσεις του, το πολιτικό του μέλλον, ενώ απάντησε σε σειρά ερωτήσεων για πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις τόσο στη Μεσσηνία, όσο και στη Πελοπόννησο. Ξεκαθάρισε πως ο επόμενος στόχος για τον ίδιο είναι οι επόμενες Εθνικές Εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Μεσσηνίας τονίζοντας πως δεν το ενδιαφέρει να κατέβει σαν υποψήφιος δήμαρχος στην Τριφυλία, απατώντας σε ορισμένα «κατασκευασμένα» δημοσιεύματά που τον έχριζαν ως υποψήφιο δήμαρχο στην Τριφυλία.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΟΥΣ

Συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές για να ενταχθεί προς συζήτηση το θέμα «Παρακολούθηση και υποκλοπές στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας» στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
 Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: “Μετά την άρνηση της Περιφερειακής Αρχής στο κοινό αίτημα όλης της αντιπολίτευσης να συζητηθεί άμεσα και έγκαιρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 26/3/2018 το σοβαρότατο θέμα της παρακολούθησης και των υποκλοπών στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ζητάμε, σύμφωνα με τον κανονισμό και τον νόμο, να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα Ημερήσιας Διάταξης «Παρακολούθηση και υποκλοπές στην Π.Ε. Μεσσηνίας». Τρίπολη 28/3/2018
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Πατσαρίνος Νίκος 2.Γκανάς Παναγιώτης 3.Μενούνος Περικλής 4.Καρλαύτη Στέλλα 5.Βουδούρη Κωνσταντίνα 6.Γαβρήλος Γεώργιος 7.Αλευράς Παναγιώτης 8.Πουλάς Ανδρέας 9.Ροτζιώκος Ιωάννης 10.Γόντικας Νίκος 11. Γούργαρης Βαγγέλης 12.Τζαμουράνης Γεώργιος 13. Λυμπεροπούλου Δήμητρα 14.Ξεροβάσιλας Παναγιώτης 15. Αλεξανδρής Σαράντος 16.Χρυσαδάκος Σταύρος 17.Βασιλακόπουλος Θεόδωρος 18. Αντωνόπουλος Χρήστος”

«Φουσκώνουν» οι αντικειμενικές στην… παραθαλάσσια Μεσσηνία

Μπορεί οι φορολογούμενοι να περίμεναν γενικευμένες μειώσεις των αντικειμενικών αξιών λόγω της κατάρρευσης της κτηματαγοράς στα χρόνια της κρίσης, ωστόσο στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι τιμές ζώνης πρόκειται να αυξηθούν! Ο λόγος; Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι σε πολλές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες ήταν τόσο χαμηλές, που ακόμη και μετά την κρίση παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα από τις εμπορικές αξίες. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα πρέπει να περιμένουμε αυξήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας και ειδικότερα της Καλαμάτας, κυρίως στις κατοικίες που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της. Βάσει των τελευταίων πληροφοριών του Capital.gr, οι τιμές ζώνης που πρότειναν οι πιστοποιημένοι εκτιμητές κινούνται σε τρεις ταχύτητες: 
-Αυξήσεις τιμών ζώνης κυρίως στις παραθαλάσσιες και τουριστικές περιοχές της περιφέρειας. Οι σημαντικότερες αυξήσεις που προτείνονται από τους εκτιμητές βρίσκονται στα Ιόνια Νησιά και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ ακολουθούν σε αυξήσεις οι παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου και νοτίου Ελλάδας γενικότερα. Για παράδειγμα, σε παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές της περιφέρειας με τιμές ζώνης στο επίπεδο των 600 έως 700 ευρώ, προτάθηκε η αύξηση ακόμη και κατά 60%, δηλαδή στο επίπεδο των 1.000 έως 1.100 ευρώ ανά τετραγωνικό. Παράλληλα, αυξήσεις- που σε μερικές περιπτώσεις είναι μεγάλες- προτείνονται και στις λεγόμενες λαϊκές περιοχές των δύο μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων της χώρας (π.χ. Δυτική Αττική, Δυτική Θεσσαλονίκη) Σύμφωνα με όσα είπε η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών κα Παπανάτσιου, είναι πολύ πιθανό ο φετινός ΕΝΦΙΑ να υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές ζώνης. 
Μάλιστα, εξήγησε ότι από τις μετρήσεις που έχουν γίνει με βάση τις προτεινόμενες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, δεν προκύπτουν σημαντικές μεταβολές στο ποσό που βεβαιώνεται με τον ΕΝΦΙΑ, αλλά ούτε και αύξηση της συνολικής βεβαίωσης του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, ο οποίος υπολογίζεται με βάση την συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογούμενου.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσαν στα κοινωνικά δίκτυα οι φωτογραφίες με τα απαράδεκτα χάλια σε οδικούς άξονες της Δυτικής Μεσσηνίας που δημοσίευσε το ιστολόγιο newsmessinia το οποίο μαζί με την στήλη μας έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει εικόνες από τους δρόμους του Νομού.
Δεν είναι μόνο το έργο Γαργαλιάνοι-Βάλτα που καρκινοβατεί αλλά την πρωτιά κλέβει ο φημισμένος δρόμος που θυμίζει Συρία. Απόδειξη αποτελελι ο κεντρικός οδικός άξονας της Μεσσηνίας Καζάρμα –Χατζή –Χώρα – Γαργαλιάνοι !!!Λακούβες, Μπαλώματα και ασυνέπεια οδοστρώματος θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των οδηγών!
ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...
Ο κυκλοφοριακός φόρτος που δέχεται ο συγκεκριμένος άξονας είναι μεγάλος με δεκάδες δρομολόγια από αστικά λεωφορεία, φορητά, εκατοντάδες Ι.Χ. και ημιφορτηγά αγροτικά μηχανήματα κλπ. Τα ορύγματα με μεγάλες λακκούβες διαμέτρου 20 πόντων, θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, με χειρότερο επικίνδυνο σημείο την διαδρομή Χατζή -Βλαχόπουλο που οδηγεί στο οικισμό "Κούμαρο"
Οι οδηγοί πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, οι πολιτικοί κάνουν χαρούλες στα τηλεοπτικά παράθυρα οδηγώντας πολυτελή οχήματα, αλλά ο λαός που ψηφίζει γιατί να υποφέρει αναρωτιούνται δικαιολογημένα οι κάτοικοι; Να γράψουμε επίσης άλλη μια φορά και για τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της νότιας Μεσσηνίας; Να σημειώσουμε ότι αυτοί οι δρόμοι οδηγούν υποτίθεται στην ναυαρχίδα του τουρισμού στο Νομό μας; Άντε και του χρόνου στις εκλογές τα λέμε πάλι...


Η Καλαματιανή πιλότος Φάντομ που εντυπωσίασε

Με αργά αλλά σταθερά βήματα η Πολεμική Αεροπορία εντάσσει γυναίκες ακόμα και σε θέσεις που θεωρούνταν αυστηρά αντρικές. Ο φακός του newsbeast κατέγραψε στην Ανδραβίδα μια νεαρή υποσμηναγό, η οποία τράβηξε το ενδιαφέρον ακόμη και διεθνών ΜΜΕ. 
Του Μαρίνου Γκασιάμη 
Την εντοπίσαμε μπροστά στο εκσυγχρονισμένο μαχητικό της F-4E phantom, στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, στο πλαίσιο της ημέρας για τους εκπροσώπους του Τύπου, της άσκησης «Ηνίοχος 2018». Γεγονός βέβαια είναι πως προς το παρόν είναι πολύ λίγες, αλλά με σταθερά βήματα η κατάσταση καλυτερεύει για τις γυναίκες. Σε μαχητικά αυτή την περίοδο είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκονται σε πληρώματα ελικοπτέρων και μεταγωγικών. Η εκπαίδευση που περνούν δεν υστερεί σε τίποτα από εκείνη των αντρών. Με πείσμα και μεθοδικότητα όλοι οι στόχοι, όμως, είναι εφικτοί. Η πτήση μπορεί να αποτελεί όνειρο ζωής και για τις γυναίκες και οι γυναίκες που υπηρετούν σε χώρες όπως το Ισραήλ, το αποδεικνύουν αυτό. Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Συμβάσεις έργων οδοποιίας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Συμβάσεις των έργων «Παρεμβάσεις επί των οδοστρωμάτων εντός οικισμού Δ.Κ Χώρας» έργο προϋπολογισμού 60.000 ευρώ καθώς και « Βελτίωση οδοποιίας Δ.Ε Χιλιοχωρίων – Δ.Ε Μεθώνης και Συντήρηση αθλητικών χώρων Δ.Ε Χιλιοχωρίων» έργο προϋπολογισμού 70.300 ευρώ, υπέγραψαν ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημ. Καφαντάρης και ο εργολάβος Ευστ. Τζικάκης. Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Καφαντάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του, αναφέροντας: «Τα έργα των ασφαλτοστρώσεων στις Δημοτικές Ενότητες του δήμου μας, όπως και όλα τα έργα συντήρησης των αθλητικών χώρων που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί ο Δήμος μας, είναι έργα μείζονος σημασίας τόσο για την καθημερινότητα των κατοίκων, όσο και για την τοπική οικονομία, μέσω της ενίσχυσης του τουρισμού στην περιοχή μας. Άλλωστε, είναι υποχρέωση μας να εξασφαλίζουμε την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων των πολιτών.»

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε.  Τριφυλίας με την παρούσα επιστολή εφιστά την προσοχή σας σε ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Παιδείας: την αδιοριστία χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Πάρα πολλοί νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων  των παιδιών σας έχουν γυρίσει μέχρι τώρα πάμπολλα σχολεία της ελληνικής επικράτειας. Έχουμε συναδέλφους που από το 2003, κάθε Σεπτέμβρη  τριγυρίζουν με τη βαλίτσα και τον οικιακό εξοπλισμό τους, αποχωρίζονται τις οικογένειές τους  ή τις ξεριζώνουν κι αυτές από τη σταθερή βάση τους για να τους ακολουθήσουν, ή μεταθέτουν την απόφασή τους για δημιουργία οικογένειας στο απώτερο μέλλον, δηλαδή στο ποτέ! Αναλαμβάνουν τάξεις, έχουν όλα τα καθήκοντα ενός μόνιμου εκπαιδευτικού αλλά όχι τα ίδια δικαιώματα με αυτούς! Γιατί:
1/Στις 22 Ιουνίου εκάστου έτους απολύονται και είναι με την αγωνία της αξιοπρεπούς διαβίωσης  την   επόμενη σχολική χρονιά. Τα σχολεία αποδυναμώνονται έως και 100% !(Βλέπε Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου, Πύργου Τριφυλίας για παράδειγμα).
2/ Ενώ οι θέσεις που καλύπτουν στα σχολεία είναι οργανικά κενά, το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση αρνούνται εδώ και χρόνια να διορίσουν μόνιμους εκπαιδευτικούς. Τώρα επικαλούνται πως πρέπει να κλείσει και η 4η αξιολόγηση με τους δανειστές μας!
3/Ως ελαστικά εργαζόμενοι, δεν έχουν το δικαίωμα να ασθενήσουν διότι χάνουν τα ημερομίσθιά τους ή μέρος αυτών. Οι έγκυες συναδέλφισσες δικαιούνται πολύ λίγη άδεια προκειμένου να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τις μόνιμες συναδέλφισσες.
4/ Είναι μέσα στη χώρα τους μόνιμοι μετανάστες κι όχι μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Γιατί  ο διορισμός τους θα σήμαινε αυτόματα αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας διότι θα ήταν άλλη η σχέση του εκπαιδευτικού με το μαθητή του κι άλλος ο προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου. Τώρα, με το που γνωρίζονται καλύτερα, αποχωρίζονται!

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΕΒΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι επαφές με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς που έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο το Διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου ΚΥΠΑΡΙΣΣΊΑΣ, ενισχύοντας την εξωστρέφεια σε καιρούς δύσκολους για τον εμπορικό κόσμο. Μάλιστα διμερείς επαφές πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας Κο. Θανάση Βασιλόπουλο, μαζί με μέλη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.Σ. παρουσία του Πρόέδρου Δημήτρη Τερζή και του Αντιπροέδρου κ. Μπούκαλη. 
Στο πάνελ της συζήτησης αναλύθηκαν επι τάπητος ζητήματα τοπικού αλλά και εθνικού ενδιαφέροντος μαζί με θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο ενώ οι απεσταλμένοι του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας συμμετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ο. Ε. Β. Ε. Σ. Οι επαφές θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να αναλυθούν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις της περιοχής, υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ...

Αυτό είναι το ψήφισμα που κατέθεσε η παράταξη του Ν. Πατσαρίνου για να τεθεί προς συζήτηση στο ΠΕΣΥ: «Τις τελευταίες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς αποκάλυψης: κλιμάκιο της Ασφάλειας Καλαμάτας, συνοδεία Εισαγγελέα, πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κας Ελένης Αλειφέρη, από την οποία πιστοποιήθηκε η ύπαρξη υλικού παρακολούθησης, κατά το κοινώς ονομαζόμενο “κοριός”. Πρόκειται για ένα πρωτάκουστο, απαράδεκτο φαινόμενο, που αμαυρώνει όχι μόνο το τοπίο της αυτοδιοίκησης αλλά και της πολιτικής γενικότερα. Ως περιφερειακοί σύμβουλοι, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την κατάφορη, παράνομη και ανήθικη παραβίαση του θεσμού της Περιφέρειας στη Μεσσηνία. Στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις σκοτεινές, μαφιόζικες τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και λαβώνουν τόσο την κοινωνία μας. 
Βεβαιώνουμε τους πολίτες της Μεσσηνίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου, οι οποίοι παρακολουθούν έκπληκτοι και με αμηχανία τα τεκταινόμενα, ότι ζητάμε να προχωρήσει η εισαγγελική έρευνα σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να αποκαλυφθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης και να αποδοθεί δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν. Αυτήν την ώρα όλοι κρινόμαστε! Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από πολιτικές και παραταξιακές σκοπιμότητες να υπερασπιστούμε ομόφωνα, χωρίς αστερίσκους και περιστροφές, την τραυματισμένη αξιοπιστία του αυτοδιοικητικού θεσμού της Περιφέρειας, και να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταστρατηγήθηκαν με τόσο ανήθικο και ανέντιμο τρόπο. Η κοινωνία βοά και περιμένει απαντήσεις. Στην ίδια κατεύθυνση με το παρόν ψήφισμα δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την περαιτέρω εδραίωση της ελευθερίας της έκφρασης, της διαφάνειας και της Δημοκρατίας.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ..ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΛΟΠΩΝ

ΤΗΝ ανησυχία του εκφράζουν άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των τοπικών διαμερισμάτων σε περιοχές της ορεινής Τριφυλίας από τα...αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων στα χωριά, διαπιστώνοντας ότι η μικροεγκληματικότητα έχει πλέον εκλάβει διαστάσεις στην ύπαιθρο.
Καθημερινό θέμα συζήτησης αποτελούν οι κλοπές στην περιοχή της Αυλώνας καθώς το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στην είσοδο του χωριού, ενώ την περασμένη Παρασκευή συνέβη άλλη μια διάρρηξη σπιτιού στην ίδια γειτονιά του χωριού. Αρκετοί ορεινοί κάτοικοι εκφράζουν την αγωνία τους για την κατάσταση που οδηγεί σε αγανάκτηση, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αυλώνας επιβεβαίωσε σε πρόσφατη δήλωσή του στην 'ΦΩΝΗ' ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δικαιώματα, εκτός από υποχρεώσεις. 
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ..
Νέο κρούσμα κλοπών είχαμε παράλληλα στην περιοχή του Καλονερού σε οικία όπου απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες κοντά στο κέντρο του χωριού, οι οποίοι δεν ήταν δυστυχώς η πρώτη φορά που έπεσαν θύμα κλοπής και ήταν ευτύχημα ότι έλειπαν από την κατοικία τους. Κλοπή σημειώθηκε επίσης σε εξοχική κατοικία στις Βρύσες Τριφυλίας, με τους δράστες να αφαιρούν τιμαλφή μεγάλης αξίας. Ο Πρόεδρος του διαμερίσματος εξέφρασε την αγωνία του καθώς όπως είπε στο τοπικό kyparissianews.com οι κάτοικοι περιμένουν έξαρση των φαινομένων και για τον λόγο αυτό ενισχύουν την θωράκιση της οικίας τους απέναντι στους δράστες σε πόρτες και παράθυρα.
Μάλιστα αναγνώστης της στήλης έλεγε ότι "στα χωριά την νύχτα δεν κυκλοφορεί ούτε κουνούπι και μόνος χώρος σύναξης είναι το τοπικό καφενείο" που το χειμώνα κλείνουν νωρίς..
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Ο Τατούλης ζήτησε την παραίτηση Αλειφέρη

Την παραίτηση της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη ζητά με ομόφωνη απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:
Προς υλοποίηση της προηγούμενης απόφασής της, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την παροχή των απαιτούμενων εξηγήσεων από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη. Η κα Αλειφέρη προσήλθε στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπου κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο ωστόσο δεν απαντά επί της ουσίας σε κανένα θέμα, αρνούμενη ταυτόχρονα οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος υποστηρίζοντας ότι το θέμα είναι αυστηρά νομικό και ιδιωτικό. Ακολούθως με δική της πρωτοβουλία αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά από πρόταση του προέδρου της Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ομόφωνα αποφάσισε:
  1. Επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για πλήρη διαλεύκανση το συντομότερο δυνατό της υπόθεσης από της αρμόδιες κατά το νόμο αρχές, προς τις οποίες εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της.
  2. Διατυπώνει την άποψη ότι η απόκρυψη ενός τόσο σημαντικού θέματος από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Εκτελεστική Επιτροπή δε συνάδει με τη θεσμική της ευθύνη και αντιβαίνει τις βασικές αρχές της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που απαιτείται από έναν αιρετό εκπρόσωπο για την ορθή και χρηστή διοίκηση.
  3. Οι μονομερείς της ενέργειές της και η συνολική της στάση απειλή με βλάβη το σύνολο της Περιφερειακής αρχής.
  4. Για τους ανωτέρω λόγους θεωρεί αυτονόητη και ζητά την υποβολή της παραίτησής της από τη θέση ευθύνης που υπηρετεί.
  5. Στηρίζει την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να διεξαχθεί έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, όπως ο νόμος ορίζει.
  6. Στηρίζει την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την άρση των αρμοδιοτήτων που της έχουν εκχωρηθεί και την άσκηση της διοίκησης από τον ίδιο για όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.”

ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΛΥΕΙ ΕΚΘΕΣΗ

Σημαντική αύξηση των βεβαιωμένων κρουσμάτων κακοδιοίκησης καταδεικνύει η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2017, που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής.
Την περασμένη χρονιά, οι αναφορές που υπεβλήθησαν αυξήθηκαν κατά 29,6% έναντι του 2016, φθάνοντας τις 15.438 από 11.915, αύξηση η οποία αποδίδεται στη σοβαρή αδυναμία του κράτους και των υπηρεσιών να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης και των συνακόλουθων αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών. Τα χαρακτηριστικά της κακοδιοίκησης, όπως προκύπτει από τις αναφορές των πολιτών, άπτονται της μη εφαρμογής της νομοθεσίας, της παρερμηνείας ή της επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων, της πολυνομοθεσίας, αλλά και της νομοθέτησης πέραν των ορίων εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος. 
Οι περισσότερες αναφορές για το 2017 αφορούν τους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, της χωροθέτησης-αδειοδότησης και παρακολούθησης της λειτουργίας έργων (σ.σ. στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν προβλήματα που αφορούν ΔΕΚΟ), της φορολογίας, των μεταφορών και της κοινωνικής πρόνοιας. Ως προς την κακοδιοίκηση, αυτή συναντάται κυρίως στους τομείς της πρόνοιας, της εκπαίδευσης και του οικιστικού-φυσικού περιβάλλοντος, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι αναφορές σε θέματα αλλοδαπών. «Πρωταθλητές» στην κακοδιοίκηση αναδεικνύονται τα ΝΠΔΔ (42%), με την πλειονότητα των αναφορών να συγκεντρώνουν ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΠ και ΕΟΠΥΥ. Το 17% των περιπτώσεων κακοδιοίκησης αφορά υπουργεία, κυρίως τα Εσωτερικών, Παιδείας, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εργασίας, ενώ το 14% των περιπτώσεων κακοδιοίκησης εντοπίζεται στους ΟΤΑ.

40% στα ψηφοδέλτιαη συμμετοχή των γυναικών

Αν και το νομοσχέδιο για την αλλαγή του Καλλικράτη δεν έχει ακόμα βγει στη δημοσιότητα, έχουν ήδη προκύψει ανατροπές στους σχεδιασμούς και στη συγκρότηση ψηφοδελτίων των υποψηφίων στην αυτοδιοίκηση. Με άρθρο που προωθείται αυξάνεται το υποχρεωτικό ποσοστό της εκπροσώπησης από κάθε φύλο στα ψηφοδέλτια από 1/3 στο 40%. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως θα δυσκολέψει η κατάρτιση των συνδυασμών με την αναζήτηση για συμμετοχή περισσοτέρων γυναικών να είναι ένα ακόμη βασικό θέμα, στις προωθούμενες μεταβολές....

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΤΡΕΔΕΣ

Γιορτάστηκε πρόσφατα η 197η επέτειος της εξέγερσης και της ορκωμοσίας των Ντρέδων στο Άνω Δώριο (Σουλιμά). 
Στον ίδιο χώρο όπου πριν από 197 χρόνια οι Ντρέδες έδωσαν όρκο για την απελευθέρωση της πατρίδας και ξεκίνησαν τον αγώνα τους γράφοντας λαμπρές σελίδες στην ιστορία αυτού του τόπου, μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε και χθες η εκδήλωση παρουσία πλήθους κόσμου.
Στον προαύλιο χώρο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομου και αμέσως μετά έγινε η αναπαράσταση της ορκωμοσίας από μέλη του Συλλόγου Ελληνομνήμονες, της Λαογραφικής Ένωσης Μεσσηνίας και μαθητές του Λυκείου Δωρίου - όρκο τον οποίο διάβασε ο εφημέριος του χωριού πατήρ Φώτιος Λυκοτραφίτης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος τιμά την εκδήλωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την βουλευτή Μεσσηνίας κα Γιώτα Κοζομπόλη εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον δήμαρχο Οιχαλίας κ. Αριστείδη Σταθόπουλο, τον αστυνομικό διευθυντή κ. Παναγιώτη Μάνδαλο από την Ελληνική Αστυνομία, τον υποπυραγό κ. Μπουτακόπουλο από το Πυροσβεστικό Σώμα, την πρόεδρο της Τ.Κ. Άνω Δωρίου κα Αγγελική Θεοχάρη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Άνω Δωριτών κ. Δημήτρη Αλλαγιάννη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Λούτο, από το Λύκειο Δωρίου, από το Γυμνάσιο Δωρίου, από  το Δημοτικό Δωρίου, από τον κ. Αλέξανδρο Παπατσώρη εκ μέρους της οικογένειας Παπατσώρη,
Ποιήματα με αναφορές στα κατορθώματα των Ντρέδων απήγγειλαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δωρίου. Στους πρωτεύσαντες μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Γυμνασίου Δωρίου απονεμήθηκαν τιμητικά χρηματικά βραβεία από την οικογένεια Παπατσώρη τα οποία παρέδωσε ο κ. Αλέξανδρος Παπατσώρης στη μαθήτρια του Γυμνασίου Μαρία Κανελλοπούλου και στη μαθήτρια του Λυκείου Αγγελική Μπιτσάκου.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την ιστορικό, υποψήφια διδάκτορα βυζαντινής ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών κα Μαρία Λιακάκη, η οποία αναφέρθηκε στον αγώνα των Ντρέδων για τη λευτεριά της πατρίδας μας, με ιδιαίτερες αναφορές στην αντρειοσύνη και τη λεβεντιά τους. Επίσης απηύθυνε έκκληση στην πολιτεία να στηθεί μνημείο στο Σουλιμά που να αναγράφεται πως ύστερα από τόσα χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει τα παράσημα των παλικαριών του Μοριά που τόσο αδικήθηκαν και στα σχολικά βιβλία να προστεθεί ένα κεφάλαιο γι’ αυτή τη μικρή γωνιά της Ελλάδας που έβγαλε τα μεγαλύτερα παλικάρια, τους Ντρέδες.
Λόγω της βροχής δεν έγινε η καθιερωμένη παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία Άνω Δωρίου.
Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που παρατέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Άνω Δωριτών «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β. ΠΑΛΛΑΣ».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Ντίνα Νικολάκου, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην βουλευτής κ. Άρις Μπουλούκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα Αντωνία Μπούζα και κ. Γεώργιος Μπακούρος, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Οιχαλίας κα Γιώτα Γεωργακοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Οιχαλίας κ.κ. Γεώργιος Μέρμηγκας, Ιωάννης Ηλιόπουλος και Ανδρέας Τσουκαλάς.

Τα social media και το κυνήγι των likes...

Facebook, Twitter Ιnstagram, Υoutube είναι μερικά μόνο από τα social media που βρίσκονται καθημερινά στην ζωή πολλών νέων, και που δε θα μπορούσαν να φανταστούν τον κόσμο χωρίς ίντερνετ. Ωστόσο, σύμφωνα ρεπορτάζ της Deutsche Welle, η αυξημένη χρήση μπορεί να κάνει τους χρήστες πιο δυστυχισμένους, και ιδιαίτερα τις κοπέλες. Μια τυπική μέρα στην έβδομη τάξη ενός γερμανικού γυμνασίου στη μικρή πόλη Νόισαντ/Βιντ. 
Οι μαθητές είναι 12 και 13 ετών. Δεν υπάρχει ούτε ένας μαθητής ή μαθήτρια που δεν έχει έναν τουλάχιστον λογαριασμό σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά και οι έφηβοι αγαπούν κυρίως το Whatsapp, το Ιnstagram, το Snapchat και το Youtube. «Είμαστε ένα σχολείο στην επαρχία και για τον λόγο αυτό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητα», αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου Βόλφγκανγκ Λαντς. 
Πράγματι πολλά παιδιά μένουν μακριά από το σχολείο κι έτσι για παράδειγμα η επικοινωνία με τους γονείς τους γίνεται κυρίως μέσω smartphone. Ωστόσο η χρήση smartphone και μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα παιδιά ακόμη και εν ώρα μαθήματος είναι έντονη, αποσπώντας την προσοχή τους από τη διδασκαλία. Αυτό οδήγησε έτσι τον Βόλφγκανγκ Λαντς στην απόφαση να απαγορεύσει τη χρήση κινητών στο σχολείο.

ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ

Το απόγευμα της Κυριακής   στο Σιδηρόκαστρο τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον οποίο φυλάσσεται το ιερό δισκοπότηρο με το οποίο κοινώνησαν οι οπλαρχηγοί  της Τριφυλίας  που έλαβαν ενεργά ρόλο  σε όλες τις μάχες  για την ελευθερία και την απελευθέρωση της  
Χώρας  από τον τούρκικο ζυγό!
Στη συνέχεια, έξω από την εκκλησία, αναβίωσε  το έθιμο με τις λαμπαδηφορίες σε δρόμους του χωριού και συγκέντρωση όλων, με τις δάδες στα χέρια, στην πλατεία, όπου  άναψε  η φωτιά, γύρω από την οποία  στήθηκε παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια και χορούς!

Τατούλης –Αλειφέρη : Δύο «ξένοι» στην ίδια πόλη 

Αποχώρησε επιδεικτικά  η Ελ. Αλειφέρη από τον χώρο της εκδήλωσης με 
την ομαδικη άφιξη Τατούλη , Νικολάκου , Μπούζα και Αργυράκη ενώ ο Περικλής Μαντάς τους ....γύρισε την πλάτη  !!!

Το παρών έδωσαν η βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ  Παν.Κοζομπόλη  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης η θεματική αντιπεριφερειάρχης  Ντίνα Νικολάκου η περιφεριακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα  ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας  Γ.Αργυράκης …..
η απερχόμενη Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας  Ελ.Αλειφέρη, ο ανεξάρτητος ; περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς και οι ….ουδέτεροι έως στιγμής Περιφερειακοί σύμβουλοι Άγγελος Χρονάς  και Απόστολος Γκούνης , ο δήμαρχος Τριφυλίας Παν .Κατσίβελλας και πλήθος κόσμου

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΝΑ ΤΑΝΕ ΤΟ '21 ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ WIFI ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ

 ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ: Καλή εβδομάδα και ψηλά το κεφάλι με το 1821 να οδηγεί το μέλλον μας. Ωραίες οι εορταστικές εκδηλώσεις από τους Συλλόγους της Κυπαρισσίας, Κοπανακίου, των Ελληνομνήμων στην αναπαράσταση απελευθέρωσης της Κυπαρισσίας. Όπως άριστες ήταν οι παρελάσεις στις 3 πόλεις του Δήμου, με υποδειγματική παρουσία σχολείων και σωματείων. Αλλά η επικαιρότητα τρέχει. 
@Σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να είναι όλα τέλεια στο Δήμο οι περισσότεροι άρχοντες πέρασαν ανώδυνα τις εορταστικές ημέρες. Άλλοι εξαφανισμένοι, άλλοι την τελευταία στιγμή, άλλοι με προσήλωση, άλλοι στην βροχή..χωρίς ομπρέλα παρακαλώ...
@Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΡΑΘΟΥ: Έχουμε υποσχεθεί ότι σταδιακά θα αποκαλύπτουμε το παρασκήνιο γύρω από το λιμάνι του Μαράθου. Τόσο μάλιστα ζορίστηκαν στο αρμόδιο υπουργείο που λίγο έλειψε να πέσουν πάνω τους άλλες πόλεις που διεκδικούν λιμενικές υποδομές. Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά..
@Η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας, Δήμου και Λιμενικού ταμείου όντως προέβλεπε την πρώτη ΑΔΑ της πρόσκλησης σε περίπτωση που η μελέτη δεν ήταν ολοκληρωμένη για την ένταξη του έργου. Μοιραία όμως με ολοκληρωμένη πρόταση η περιφέρεια προέταξε και το λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων ώστε να εγκριθεί από την δεύτερη ΑΔΑ χωρίς προβλήματα...
@Κάποιο πουλάκι μας είπε ότι ο Δήμος Τριφυλίας γνώριζε πολύ καλά ότι το έργο του Μαράθου θα περιληφθεί στην 2η φάση πρόσκλησης του έργου, την ώρα που οι εντυπώσεις οργίαζαν σε κανάλια και έντυπα. Για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ούτε του Δήμου, ούτε άλλου φορέα...Τελικά υπάρχει ή όχι αγαστή συνεργασία Δήμου και περιφέρειας όπως λένε μπροστά στις κάμερες; Γιατί δημιουργήθηκαν εντυπώσεις;
@ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Συνεδριάζει πριν το Πάσχα το Δημοτικό συμβούλιο. Μερικά από τα θέματα είναι: 1. Αποδοχή χρηματοδότησης προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ στον άξονα προτεραιότητας «Η Τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος» με τίτλο «Προμήθεια μηχανημάτων έργου ή συνοδευτικού εξοπλισμού».
2. Αποδοχή χρηματοδότησης προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες Δήμων» με τίτλο «Προμήθεια- τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της χώρας.
3. Αποδοχή χρηματοδότησης προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αυλείων χώρων και λοιπές δράσεις».
4. Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Τριφυλίας έτους 2018.
5. Συγκρότηση των πιο κάτω Επιτροπών Δήμου Τριφυλίας για ένα έτος από 10-04-2018 έως 9-4-2019.
@WI FI ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ: Θετικό είναι ότι ο Δήμος μας υπέβαλε αίτηση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα για δωρεάν ασύρματο δίκτυο σε κοινόχρηστους χώρους. Μάλιστα ο Δήμαρχος σε δήλωσή του τόνισε ότι  «Ο Δήμος Τριφυλίας έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi for Europe.
Μετά την αίτηση εγγραφής στην ειδική πλατφόρμα την οποία πραγματοποίησε το αρμόδιο τμήμα αναμένουμε τα αποτελέσματα ώστε να διεκδικήσουμε το δελτίο (voucher) των 15.000 ευρώ το οποίο καλύπτει τα έξοδα του δικτύου.»
@Οπότε πρέπει να μάθουμε τι θα γίνει ο εξοπλισμός που εγκαταστάθηκε σε κεντρικά σημεία της Κυπαρισσίας, Φιλιατρών που εκπέμπε μάλιστα σήμα αλλά εδώ και 4 χρόνια δεν έχει σήμα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Θα ξηλωθεί, θα προστεθεί νέος εξοπλισμός; Θα λειτουργήσει το δίκτυο και ποιοι θα το συντηρούν; Θα το εγκαταλείψουν μετά από 6 μήνες;
@ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ; Ακόμα περιμένει ο εμπορικός κόσμος της περιοχής την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης η οποία ωστόσο ουδείς γνωρίζει πως θα εφαρμοστεί. Καθημερινά πληθαίνουν τα ερωτήματα από δημότες, εμπόρους, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις για το κατά πόσο όσα φημολογούνται θα ισχύσουν. Θα ενημερωθούν οι φορείς ώστε σταδιακά να εφαρμοστεί η μελέτη άραγε;
@ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ...ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η περιοδεία του τομεάρχη της Ν.Δ. κ. Κουμουτσάκου ήταν το θέμα των ημερών. Ενημερώθηκε από την ηγεσία του Δήμου για τα φλέγοντα θέματα, ενημερώθηκε όμως κυρίως για τον...κομματικό μηχανισμό. Εκλογές πλησιάζουν όπως εκτίμησε και σίγουρα έχει πολιτική αξία...
@Αλλά τον ενημέρωσαν άραγε οι άρχοντες για την εικόνα της περιοχής με την Τριφυλία να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης στην Μεσσηνία. Διεκδικήθηκε το Καλονερό-Τσακώνα που έχει φράξει την έξοδο της Μεσσηνίας, τον Κυπαρισσιακό, την Νέδα, την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού; Ευτυχώς που δεν πήγε ο τομεάρχης να θαυμάσει το έκτρωμα στο λιμάνι Κυπαρισσίας... Ναι εκείνο που με το ζόρι υπάρχει ακόμα...Καλή εβδομάδα...