Tις ιδιότητες της μεσογειακής και σκανδιναβικής διατροφής, που προάγουν την καλή υγεία και έχουν κερδίσει την αναγνώριση για τη συμβολή τους στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον εξετάζει πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Στη διάρκεια της παρουσίασης της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του γραφείου του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη, στην Κοπεγχάγη, παρευρέθηκαν ειδικοί του χώρου ανταλλάσσοντας την εμπειρία τους, ενώ συμμετείχαν κορυφαίοι σεφ, οι οποίοι μπορούν να ασκήσουν σημαντική επιρροή και να σταθούν σύμμαχοι στην προσπάθεια της προώθησης υγιεινών διατροφικών προτύπων.
Στην έκθεση, αναφέρεται πως η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, που προέρχεται από ελαιοπαραγωγικές χώρες της Ν. Ευρώπης, χαρακτηρίζεται από υψηλή πρόσληψη φυτικών τροφών (φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί και δημητριακά) και ελαιόλαδου, από μέτρια πρόσληψη ψαριών και πουλερικών και από χαμηλή πρόσληψη γαλακτοκομικών, κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένου κρέατος και γλυκών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου