H μεσογειακή διατροφή – πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και ψάρια – μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, έδειξε ότι όσοι ακολουθούν αυστηρά τη μεσογειακή διατροφή έχουν 33% λιγότερο κίνδυνο να διαγνωσθούν με κατάθλιψη σε σχέση με άτομα που δεν τρέφονται παρόμοια.
«Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της ποιότητας της διατροφής κάποιου και της ψυχικής του υγείας» είπε η Καμίλ Λασάλ, ερευνήτρια στο τμήμα επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας του University College London.
Οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή είναι υψηλή σε φλεγμονώδεις ουσίες, όπως το επεξεργασμένο κρέας, τα λιπαρά οξέα και το αλκοόλ, είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν κατάθλιψη.
Η Λασάλ προσθέτει ότι πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του πεπτικού συστήματος και του εγκεφάλου, η οποία επηρεάζει και τη διατροφή μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου