Pages

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΦΕΤΑ, ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο όλο και περισσότερων ελληνικών επιχειρήσεων µπαίνει η γερµανική αγορά λόγω του µεγέθους αλλά και της ισχυρής παρουσίας της ελληνικής οµογένειας. Τα περιθώρια ανάπτυξης στη Γερµανία, η οποία ήδη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισµούς των ελληνικών προϊόντων, εκτιµάται πως είναι τεράστια, αρκεί να αναληφθούν µέτρα για την περαιτέρω προώθησή τους.
Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς εκτιµούν πως η µεγαλύτερη οικονοµία της Ευρώπης θα µπορούσε υπό συγκεκριµένες προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε «γη της επαγγελίας» για τους Ελληνες εξαγωγείς και να αποτελέσει σταθερή πηγή άντλησης εσόδων σε µακροπρόθεσµο ορίζοντα. Σύµφωνα µε σηµείωµα του Γραφείου Οικονοµικών και Εµπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, προοπτικές περαιτέρω παγίωσης και αύξησης µεριδίων στη γερµανική αγορά συγκεντρώνουν οι παρακάτω κλάδοι:
Με δεδοµένη την αύξηση των εστιατορίων µε εθνικές κουζίνες αλλά και την ανάπτυξη των καταστηµάτων delicatessen, τα ελληνικά τρόφιµα και ποτά έχουν σηµαντικά περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης των µεριδίων τους. Ηδη προϊόντα όπως η φέτα, ορισµένα νωπά, αποξηραµένα ή παρασκευασµένα οπωροκηπευτικά, το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα ιχθυηρά, οι κατεψυγµένες ζύµες και το ούζο καταγράφουν ικανοποιητικές εξαγωγικές επιδόσεις χάρη στην παρουσία τους στις µεγάλες αλυσίδες διανοµής.
∆υναµική έχουν αναπτύξει και τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ (ιδιαιτέρως διάφορα είδη τυριών) και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διατίθενται σε καταστήµατα delicatessen (τσάι, βότανα, κρόκος, µαστίχα, µέλι, συµπυκνωµένοι χυµοί κ.λπ.). Ανάλογη προοπτική έχουν και τα κρασιά, οι µπίρες και τα οινοπνευµατώδη ποτά. Ειδικά για το κρασί, σύµφωνα µε την ελληνική πρεσβεία, η πιστοποίηση των ελληνικών εστιατορίων της Γερµανίας και η συνακόλουθη αναβάθµιση της κάβας τους (ανάµεσα σε άλλα) µε ελληνικούς οίνους εκλεκτής ποιότητας θα οδηγούσε στην ενίσχυση της εικόνας τους σε απαιτητικό καταναλωτικό κοινό. Από το "Εθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου