Pages

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ο Θεολόγος Διονύσιος Γεωργογιαννόπουλος γράφει για τον ποιητή Θεοφάνη Λ. Παναγιωτόπουλο

Η ποίηση είναι τέχνη. Μια τέχνη χωρίς τέλος, η οποία συνεχώς εξελίσσεται και ακολουθεί τις εποχές. Στο γραπτό μου αυτό, αναφέρομαι στον Θεοφάνη Λ. Παναγιωτόπουλο, τον σπουδαίο αυτό ποιητή, που γεννήθηκε το 1993 στο Καρπενήσι της Ευρυτανίας. Το τελευταίο του βιβλίο, με τίτλο Μπλακ Νόμπελ, είναι η αιτία που πήρα την απόφαση να γράψω ξανά για εκέινον ένα άρθρο στην εφημερίδα ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας, εφημερίδα η οποία πολλές φορές έχει δημοσιεύσει τα άρθρα μου.                         Ο Θεοφάνης Λ. Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Ευρυτανία και είναι απόφοιτος της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με περιεχόμενο τη Δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ, την Πολιτισμική Διπλωματία και τον Πολιτισμό και Ιστορική μνήμη. Αεικίνητος, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Φιλοσοφικού, Παιδαγωγικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου αγιογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε μαθήματα εκμάθησης Νοηματικής γλώσσας και έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου και σκηνοθεσίας. Έχει γράψει και δημοσιεύσει τέσσερα βιβλία:                   1) Αειθαλές σκίρτημα, το 2016, ποιητική συλλογή, από τις εκδόσεις Όστρια(που είναι στην Τρίτη επανέκδοση). 2)  Ο τελευταίος Ασπασμός, 2017, πάλι από τις εκδόσεις Όστρια, το οποίο είναι στην δεύτερη έκδοση. 3) Το 2018 συμμετείχε στο συλλογικό έργο, η Εκπλήρωση του Ανεκπλήρωτου, ποιητικής συλλογής, που έγραψε μαζί με την φιλόλογο και ποιήτρια Στέλα Σουραφή, βιβλίο που εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος, Άνεμος Εκδοτική. 4) Το 2019 εξέδωσε το σπουδαίο βιβλίο, την ποιητική συλλογή Μπλακ Νόμπελ, από τις εκδόσεις Οδός Πανός, πρόκειται για βιβλίο υπέροχο, στο οποίο ξεδιπλώνει, ακόμα περισσότερο το λογοτεχνικό του ταλέντο, και είναι θα μπορούσα να πω το καλύτερο από τα βιβλία του. Τα βιβλία του Θεοφάνη με τα όμορφα και συμβολικά του ποιήματα, όπως επίσης, τα πεζογραφήματα και τα διηγήματα του, πρέπει να μπουν στην διδακτέα ύλη της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, γιατί είναι σπουδαία έργα ενός πολυτάλαντου και μορφωμένου ανθρώπου. Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Ποιήαμτα του έχουν επίσης διαβαστεί στον Ραδιοφωνικό σταθμό la vita radio στην Εκπομπή Ρωγμή του Λόγου, κι έχουν μεταφραστεί στα Ισπανικά. Αρθρογραφεί στην στήλη <<Λογοτεχνικές διαδρομές>> στην εφημερίδα <<Ευρυτανικά Νέα>>. Διατηρεί δική του ραδιοφωνική εκπομπή, με τίτλο <<Book traveller>>, που εκπέμπει κάθε Κυριακή στις 11  προ μεσημβρίας στους 97.5 FM ράδιο Καρπενήσι.
Είναι μέλος στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και στην Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει λάβει μέρος και σε συλλογικά έργα όπως: (2017) Νίκος Καζαντζάκης, εκδόσεις Πνοές λόγου και τέχνης. (2017) Μενέλαος Λουντέμης, εκδόσεις Πνοές λόγου και τέχνης. (2017) Εαρινό ημερολόγιο, εκδόσεις Πνοές λόγου και τέχνης. (2017) Σκοτάδι, Συμπαντικές Διαδρομές. (2017) Μαγικοί Χοροί, Συμπαντικές Διαδρομές. (2018) Συνομιλώντας με τον Κ.Π.Καβάφη, Εκδόσεις Όστρια. (2018) Του έρωτα τα όνειρα, εκδόσεις Πνοές λόγου και τέχνης. (2018) Το κρυφό σημειωματάριο των ποιητών, εκδόσεις Πνοές λόγου και τέχνης. Αυτός είναι ο ποιητής Θεοφάνης Λ. Παναγιωτόπουλος. Τι κι αν είναι μακριά από την Μεσσηνία. Μπορεί ο καθένας να αποκτήσει, εάν το θέλει τα βιβλία του. Γιατί η Μεσσηνία έχει ανθρώπους που αγαπούν τις Τέχνες και τα γράμματα. Και ο Θεοφάνης από την Ευρυτανία, είναι από τους λίγους νέους με τέτοιο λογοτεχνικό ταλέντο. Είναι μορφωμένος, σύγχρονος, ταπεινός και ένας υπέροχος φίλος και άνθρωπος. Αξίζει.                                                     
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο Facebook : Θεοφάνης Λ. Παναγιωτόπουλος.
Κι ένα ποίημα από το νέο του βιβλίο, με τίτλο Μπλακ Νόμπελ
BLACK NOBEL
Σκοτεινό το υπόγειο                                                                                                      Πέντε-έξι μπουκάλια μπύρες στο περβάζι    Μια διμοιρία στη γωνία                                 και στην τηλεόραση ένας ποιητής που λυσσάει για Νόμπελ στον πάνω όροφο η αγία οικογένεια                                                                                      κάθε Κυριακή στην Εκκλησία και κάθεβράδυ ξένοι κάτω από την ίδια στέγη Απέναντι ο νεαρός Σύριος                                                                                                                με τα μελαμψά του πόδια γυμνά και γυαλισμένα ναι! Εκεί θα έδινα το Νόμπελ.

Θεοφάνης Λ. Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου