Pages

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Αμερικανοί ερευνητές λένε ότι νίκησαν τη γήρανση

Γκριζομάλληδες άνδρες που βλέπουν ξανά να σκουραίνουν τα μαλλιά τους και κυρίως τα βιολογικά τους ρολόγια να γυρίζουν προς τα πίσω. «Αμερικανοί ερευνητές λένε ότι έχουν αναζωογονήσει εννέα ανθρώπους. Μπορεί να είναι αλήθεια;» διερωτάται η γερμανική Die Zeit.
 Mια επανάσταση που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή μας διακηρύσσει ο Γκρεγκ Φέιχι, δρ Βιολογίας και επιστημονικός διευθυντής της Intervene Immune, μιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας που έχει την έδρα της κοντά στο Λος Άντζελες. Ο Φέιχι ήταν ένας από τους ομιλητές στο φετινό Συνέδριο για τη Γήρανση του Ιδρύματος Leaf. Τίτλος της παρουσίασής του: "Αντιστροφή της ανθρώπινης γήρανσης τώρα!"
 «Για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, κατορθώσαμε να γυρίσουμε πίσω το ρολόι της ζωής, εξηγεί ο επιστήμονας. «Ένας συνδυασμός γνωστών δραστικών ουσιών γυρισε πίσω κατά δυόμισι χρόνια τη βιολογικη ηλικία σε εννέα εθελοντές» υποστηρίζει ο Φέιχι.
 Ακούγεται απίστευτο. Και πάντα, όταν κάτι ακούγεται απίστευτο στην επιστήμη, χρειάζεται προσοχή. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη πιο εξαιρετική προσοχή. Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματα που παρουσιάζει ο Φέιχι δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί σε επιστημονικό περιοδικό. Επομένως, δεν έχουν αντιμετωπίσει τον κριτικό έλεγχο άλλων επιστημόνων. Αυτό θα συμβεί αργότερα εντός του έτους, λέει ο Φέιχι αυτό το έτος. Επιπλέον, η πειραματική εθελοντική ομάδα είναι πολύ μικρή: Μόλις εννέα άνδρες - και καμία γυναίκα - έχουν λάβει τα φάρμακα αυτά και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ομάδα ελέγχου.
 Κάποιες λεπτομέρειες της μελέτης αξιολογούνται επί του παρόντος από επιστήμονες δυο αμερικανικών πανεπιστημίων. Το κείμενο της μελέτης αυτής δόθηκε στη ZEIT ONLINE υπό την προϋπόθεση αυστηρής εμπιστευτικότητας. Ως εκ τούτου η γερμανική εφημερίδα αναφέρει μόνον τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.
 Τι θα σήμαινε αυτό για την κοινωνία μας;

 Οι συνέπειες μιας τέτοιας θεραπείας θα ήταν ανυπολόγιστες φυσικά για την κοινωνία μας. Τα ευρήματα της ομαδας του Φέιχι και της εταιρείας του αξιολογούνται ήδη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
 «Αν αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο όντως ισχύει και η ομάδα του Φέιχι έχει πραγματικά καταφέρει να αναζωογονήσει τους ανθρώπους τι θα σημαίνει αυτό για την κοινωνία μας; Πόσο ριζικά θα άλλαζε ο σχεδιασμός της ζωής, οι οικογενειακές δομές και τα ασφαλιστικά συστήματα; Ποιος θα χρειάζεται τον Θεό όταν εξαφανίζεται ο θάνατος;» διερωτάται η Die Zeit.
 Η έρευνα για την αντίστροφη της Γήρανσης ξεκίνησε την άνοιξη του 2017 στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας από τον δρ Στηβ Χόρβαθ που εξέτασε τα τελευταία δείγματα αίματος από τους εννέα εθελοντές. Όπως είχε κάνει τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Και πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, τα αποτελέσματα ήταν σαφή. Ο Χόρβαθ έστειλε τα αποτελέσματα στην Intervene Immune και στον συνάδελφό του Γκρεγκ Φέιχι. Ακολούθησαν δύο χρόνια περαιτέρω ανάλυσης και μακρές συζητήσεις στην ομάδα. Στο τέλος υπήρξε μια απόφαση: να δημοσιεύσουν τα ευρήματα.
 Η μελέτη ονομάζεται TRIIM και εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η αναζωογόνηση δεν ήταν ο κύριος στόχος της εταιρείας, που αρχικά ήθελε μια θεραπεία που θα καθιστούσε την μεγαλύτερη ηλικία πιο υγιή. Για το σκοπό αυτό, οι ερευνητές στοχεύουν στον θύμο αδένα, ένα όργανο που διαπερνά πλήρως τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο συμπιέζεται μεταξύ της καρδιάς και του στέρνου και ζυγίζει μόλις 50 γραμμάρια.
 Όπως λένε ειδικοί επιστήμονες στο ΑΠΕ ΜΠΕ «ο θύμος αδένας είναι εξειδικευμένο όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος. Στο θύμο ωριμάζουν τα Τ-λεμφοκύτταρα (Τ-κύτταρα), τα οποία είναι σημαντικά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο θύμος αδένας είναι μεγαλύτερος και πιο ενεργός στην νεογνική και προ-εφηβική περίοδο. Με τα πρώτα χρόνια της εφηβείας, ο θύμος αρχίζει να ατροφεί και το θυμικό στρώμα αντικαθίσταται από λιπώδη ιστό. Παρόλα αυτά, η Τ-λεμφοποίηση συνεχίζεται σε όλη την ενήλικη ζωή».

Σε εξέλιξη το έργο Πλατάνια-Νέδα πάγιο αίτημα του Νομού

ΑΥΤΟΨΙΑ στο εκτελούμενο σημαντικό οδικό έργο Πλατάνια –Νέδα, πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και Θεμάτων Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα. Σύμφωνα με την ενημέρωσή της πρόκειται για:
«Ένα έργο που θα δημιουργήσει συνθήκες ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων, θα ενισχύσει ουσιαστικά την επισκεψιμότητα στην Τριφυλία και ιδιαίτερα τον ανθούντα  εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή, είναι ο δρόμος Πλατάνια – Νέδα , τον οποίο υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε.Μεσσηνίας, ύστερα από Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Τριφυλίας.
φωτογραφία-2
Είναι ένα έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ που περιλαμβάνει χωματουργικά-τεχνικά έργα-οδοστρωσία-ασφαλτικά-σήμανση και ασφάλεια, στο οποίο η Περιφερειακή Αρχή παρενέβη  δημιουργικά και αποφασιστικά, προκειμένου να αρθούν τα προβλήματα που δημιουργούσε στους χρήστες της οδού, η μακροχρόνια έλλειψη ουσιαστικής παρέμβασης, καθώς και οι  ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα».
Για την πορεία υλοποίησης του σπουδαίου αυτού έργου, ενημερώθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και Θεμάτων Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, ύστερα από επιτόπια παρουσία. Εξετάστηκε επίσης το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και  λοιπές παράμετροι,  που αφορούν την σωστή υλοποίηση του έργου.
Πραγματικά πρόκειται για ένα έργο που είχαν επιτακτικά ζητήσει οι κάτοικοι της περιοχής και ενέκρινε τη χρηματοδότησή του η Περιφέρεια. Ωστόσο το έργο καθυστέρησε να ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος, όμως το σημαντικότερο είναι  η σωστή κατασκευή του δρόμου που πραγματικά θα προσφέρει τα μέγιστα στην ασφαλή διέλευση κατοίκων και επισκεπτών και θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω της Νέδας.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΜΠ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ- ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΕΡΕΝ

Κάποιοι κάνουν διακοπές και κάποιοι κάνουν προπονήσεις για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους .Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Έτσι ο Αθλητικός σύλλογος Ταεκβοντό Κυπαρισσίας έκανε πράξη το όραμά του, συγκεντρώνοντας τα παγκόσμια αστέρια του Ολυμπιακού αθλήματος στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή από δεκάδες αθλητικούς συλλόγους της Ελλάδας από την Αθήνα, την Τρίπολη, την Πάτρα, την Μυτιλήνη, από την Θεσσαλονίκη, την Αττική, το Ιόνιο,αλλά και τα νησιά καθώς και από το εξωτερικό με επίλεκτους αθλητές τους που προπονήθηκαν από Ολυμπιονίκες, μαζί με το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας που εστάλη από την πόλη.
Μεγάλη επιτυχία για την μικρή αλλά πανέμορφη πόλη της Κυπαρισσίας να γίνεται τέτοιου επιπέδου προπόνηση. Έτσι τα παιδιά καταλαβαίνουν τι χρειάζεται για να γίνουν πρωταθλητές. Μάλιστα αρκετοί αθλητές όχι μόνο από τη Κυπαρισσία αλλά και όλη την Ελλάδα προετοιμάζονται για την νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ μέλη του συλλόγου της πόλης είναι ήδη εντός της Εθνικής ομάδας νέων. 

ΤΡΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ CAMP ΤΟΥ Α.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Οι προπονητές που διδάσκουν ως τις 2 Αυγούστου στο προπονητικό camp είναι τρεις Ολυμπιονίκες και δυο Παγκόσμιοι πρωταθλητές στο αγωνιστικό Ταεκβοντό. Πρόκειται για τους Jade Jones, Nur Tatar και Bahri Tanrikulu καθώς και οι παγκόσμιοι Paul Green και Mehran  Askari. 
Ο Σύλλογος τίμησε τους Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές παρουσία αρχών και φορέων την Τρίτη στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης. Τιμητικά βραβεία απέδωσαν μεταξύ άλλων ο νέος Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο νέος δημοτικός σύμβουλος από τα Φιλιατρά Άγγελος Κορόβηλας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Αλεξόπουλος ενώ διαρκής ήταν η αναφορά για την προσφορά του πάνω από 30 χρόνια στο άθλημα του προπονητή μάστερ Παναγιώτη Δικαίου,  ο οποίος συγκινημένος παρουσία των αθλητών και θεατών μίλησε για τους κόπους που παίρνουν καρπούς.
Από την πλευρά του ο νέος Δήμαρχος κ .Λεβεντάκης δήλωσε ότι θα είναι κοντά στο άθλημα και στο σύλλογο εκφράζοντας την πίστη ότι η Τριφυλία δημιουργεί πρωταθλητές με αξιώσεις χάρη στην επιμονή των ατόμων που εργάζονται άοκνα χρόνια τώρα. 
Την τελετή παρακολούθησε μεταξύ άλλων κι εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγου και μέλη άλλων συλλόγων της περιοχής. 

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί θέμα Παιδείας η ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό του Δημήτρη Τερζή από τον Εμπορικό σύλλογο Κυπαρισσίας για τους κινδύνους στην άσφαλτο τόσο για οδηγούς, αναβάτες ακόμα και πεζούς. Με αφορμή περιστατικά με δίκυκλα και την πικρή επισήμανση ότι θανατηφόρα ατυχήματα..μπορεί να ξανασυμβούν. Δείτε το σχόλιό του:
"Σάββατο 28 Ιουλίου 2019
Γύρω στις δέκα αποφασίζω να κάνω μια ποδαράτη βόλτα στην παραλιακή ζώνη της πόλης μας. Ξαφνικά μπροστά μου τρια μηχανάκια με ανήλικους κάνουν οκτάρια και σούζες. Στην επιστροφή παίρνω το αυτοκίνητο και ξεκινώ για το σπίτι. Δεν προλαβαίνω να φτάσω στο πρώτο Stop, μπροστά μου στο ύψος της Ευαγγελίστριας, δύο πιτσιρίκια με μηχανάκια κάνουν κόντρες. Συνεχίζω τη διαδρομή μου και φτάνω στην Κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, όπου υπάρχει διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο στην πλατεία και πάω να το προσπεράσω βγάζοντας φλας. 
Ξαφνικά από ΔΕΞΙΑ, αναμέσα σε εμένα και στο διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο, με μηδαμινή απόσταση από το αμάξι μου περνάει μηχανάκι με ταχύτητα απίστευτη! Ο οδηγός (ηλικίας νεαρής) αφου του κορνάρω, γυρίζει και με θράσος μου απαντά με απρεπή χειρονομία! Δεν σταματά σε κανένα Stop στρίβει σε ένα στενό και εξαφανίζεται! Πάω στο αστυνομικό τμήμα και αναφέρω το περιστατικό όπου μου εξηγούν ότι αυτό είναι καθημερινότητα! 
ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...
Μάλιστα προς έκπληξη μου ενημερώθηκα πως υπάρχουν περιπτώσεις ανηλίκων που η αστυνομία γραφει κατ’ επανάληψη και οι γονείς απλά πληρώνουν τις κλήσεις και δεν αλλάζει τίποτα! Δεν προλαβαίνω να φύγω, μπροστά μου μηχανάκια, (και μόνο μηχανάκια με ανήλικα) στην πλατεία, στην άνω πολη, την παραλία.. Παντού!  με ανήλικα παιδιά που βολτάρουν στην πόλη, χωρίς κράνος, χωρίς αίσθηση, με υπερβολική ταχύτητα και με απέραντη μαγκιά και θράσος! 
Γιατί γίνονται τροχαία; Καμία παιδεία! Σε τίποτα! Και φυσικά όλα ξεκινούν από το σπίτι... δυστυχώς αν συνεχιστεί η τραγική αυτή κατάσταση θα θρηνήσουμε πολλά θύματα ακόμη στην άσφαλτο! Πάντα ήταν έτσι αλλά ΠΟΤΕ όπως σήμερα, τόσο ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Πραγματικά μόνο λύπη!
Δημήτρης Τερζής"

ΜΕ ΣΤΙΒΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Η ΠΥΛΟΣ, ΑΛΛΑ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΡΑΓΕ ΠΟΤΕ;

Τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις στίβου του Δημοτικού Σταδίου Πύλου παρέδωσε την Κυριακή το απόγευμα ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Μετά το πέρας του αγιασμού τιμήθηκαν ο Μεσσήνιος αθλητής στίβου Λούης Τσάτουμας και ο Προπονητής και μέλος του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου Δημήτρης Πουλόπουλος.
 Με τη λήξη της τελετής πραγματοποιήθηκαν γυμναστικές επιδείξεις από τους αθλητές του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου. Στον χαιρετισμό του ο κ. Καφαντάρης μίλησε για την αναγκαιότητα των σωστών υποδομών άθλησης, οι οποίες όλα τα χρόνια της Δημοτικής Αρχής έγιναν πράξη. «Στις προτεραιότητές μας ήταν πάντα ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, με όνειρο οι νέοι μας να μπορούν να ευχαριστηθούν τον αθλητισμό στον τόπο τους και να είναι ασφαλείς.» τόνισε ο ίδιος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων Πύλου-Νέστορος.

Καταπίνετε τον Κλεισθένη και σας ενοχλεί η απλή αναλογική

Καποδίστριας – Καλλικράτης – Κλεισθένης Ι, ονόμασαν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση για την προσαρμογή τους στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, προς όφελος των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΟΥΡΓΑΡΗ*
περιφερειακού συμβούλου
Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ άνοιξαν το δρόμο με τα σχέδια «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» και ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε σε μεγάλο βαθμό με τον «Κλεισθένη Ι», τη μετατροπή των Δήμων και των Περιφερειών σε κρατικές υπηρεσίες και έπεται συνέχεια.
Η λειτουργεία της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης σαν αστικός μηχανισμός ελέγχεται από μια σειρά όργανα, όπως ο επόπτης ΟΤΑ, η αυτοτελής υπηρεσία εποπτείας ΟΤΑ και άλλα.
Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους την πρώτη Σεπτέμβρη οι νέες Τοπικές Περιφερειακές Αρχές θα καταρτίσουν προϋπολογισμούς και τεχνικά προγράμματα με βάση τις ΚΥΑ και τις εγκυκλίους που θα εκδώσει η Κυβέρνηση.
Οι δυνάμεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, τα συμπληρώματα τους και οι δήθεν ανεξάρτητοι έχετε αποδεχτεί και στηρίζετε αυτό το ρόλο στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Προεκλογικά σηκώσατε κουρνιαχτό γύρω από την απλή αναλογική για να κρύψετε την πλήρη σύμπνοια σας στην ίδια πολιτική.
Για άλλους ήταν το φάρμακο δια πάσαν νόσον και για άλλους η καταστροφή.
Αν μπορεί να πει κάποιος ότι ο Κλεισθένης έχει και κάτι θετικό είναι η απλή αναλογική, γιατί διασφαλίζει την ισοτιμία της ψήφου και τίποτε παραπάνω.
Τώρα για να κρύψετε ότι ταυτίζεστε με τους στόχους και την πολιτική που υπηρετούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που λειτουργούν ουσιαστικά σαν κρατικές υπηρεσίες, για την επιβολή φόρων, ελαστικών σχέσεων εργασίας, εμπορευματοποίησης κοινωνικών τομέων, περιστολής της ανταπόδοσης, διασύνδεσης των τοπικών οργάνων με τις επιχειρήσεις. Συνεχίζεται ο κουρνιαχτός με την απλή αναλογική και την κυβερνησιμότητα, γιατί ετοιμάζουν νέες πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Δεν θα σας εμποδίσει για παράδειγμα η απλή αναλογική να ολοκληρώσετε την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας στην ΤΕΡΝΑ.
Όλοι συμφωνείτε σ’ αυτό και ο κ. Τατούλης και ο κ. Νίκας και ο κ. Δέδες και ο κ. Μπουντρούκας.
Όλοι συμφωνείτε με αυτό το οικολογικό και περιβαλλοντικό έγκλημα όπου θα θάβεται το 52% των απορριμμάτων που θα πηγαίνει στην ΤΕΡΝΑ για να κερδίζει πάνω από 16 εκατ. ευρώ το χρόνο και τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για 28 τουλάχιστον χρόνια πάνω από 150 ευρώ για κάθε τόνο των απορριμμάτων.
Δεν θα σας εμποδίσει η απλή αναλογική να συνεχίσετε να στηρίζετε  την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των ανεμογεννητριάδων και των άλλων επιχειρηματικών ομίλων.
Με τους σημερινούς συσχετισμούς με ή χωρίς την απλή αναλογική, η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Πελοποννήσου θα υπηρετούν την πολιτική που στηρίζει τα μεγάλα συμφέροντα, όσο και να σηκώνετε τους τόνους της κάλπικης αντιπαράθεσης σας αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί.
Εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να είμαστε η αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και σε όσους τις υπηρετείτε.
*Από την  Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του ΠεΣυ για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Μέσο έκφρασης του λαϊκού πολιτισμού και της κοινωνικής συνοχής αποτελούν τα παραδοσιακά πανηγύρια, που ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο, απαντώνται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Και μπορεί η εικόνα με τους αυτοσχέδιους πάγκους που έχουν κάθε λογής πραμάτεια, τα μαγαζιά ή τα γήπεδα που γεμίζουν με κόσμο που πάει να διασκεδάσει να είναι αρκετά οικεία σε πολλούς, τα πανηγύρια όμως δεν είναι κατά τη γνωστή φράση- για τα …πανηγύρια. 
 Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πρόεδρος του τμήματος, με ειδίκευση στη θρησκευτική λαογραφία, Μανόλης Βαρβούνης, «τα πανηγύρια έχουν μια ιστορία και σε όλη τη διαχρονική τους πορεία, συνδύαζαν πάντα πολλά πράγματα». Τα πανηγύρια, σύμφωνα με τον καθηγητή, συνδύαζαν το θρησκευτικό στοιχείο με τα στοιχεία της διασκέδασης, της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας, με την έννοια της εμποροπανήγυρης. «Το πανηγύρι είχε διάφορες λειτουργικότητες και επειδή είναι ζωντανή μορφή, όσο εξελίσσεται ο παλιός παραδοσιακός πολιτισμός προς τον σύγχρονο λαϊκό πολιτισμό, τόσο εξελίσσεται και το πανηγύρι και το περιεχόμενό του, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές τις λειτουργικότητες σήμερα να έχουν μετασχηματιστεί», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαρβούνης.

Δουλεύουμε τους μισούς μήνες του χρόνου για να πληρώνουμε φόρους

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είναι αληθινό: Έξι μήνες δουλεύουμε για το κράτος και τους υπόλοιπους έξι για εμάς! Η έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) είναι αποκαλυπτική. «Το 2019 θα εργαστούμε 180 μέρες για το κράτος και 185 μέρες μένουν για να διαχειριστούμε το εισόδημά μας όπως θέλουμε» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Σαραβάκος, επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΦΙΜ. Για το 2019, το ΚΕΦίΜ υπολογίζει ως Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας την 30η Ιουνίου. Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας είναι η πρώτη μέρα του χρόνου που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν το εισόδημά τους αν έπρεπε να πληρώσουν πρώτα φόρους και εισφορές. Την έρευνα παρουσίασε ο Ερευνητής του ΚΕΦίΜ, Κωνσταντίνος Σαραβάκος. Τα ευρήματα της έρευνας σχολίασαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Εμπειρογνώμων Δημόσιας Διοίκησης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Καρκατσούλης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Δαυλός.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές χθες, θα κατατεθεί στη Βουλή το δεύτερο μεγάλο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την επίτευξη κυβερνησιμότητας στους δήμους και τις περιφέρειες. Κι αυτό σύμφωνα με το aftodioikisi ώστε να μην έχουμε ισόβιους...αντιδημάρχους σε δήμους που πολλές φορές είναι...ότι χειρότερο...
Σύμφωνα με πληροφορίες η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο διυπουργικό νομοσχέδιο, θα πάρει εντός ημερών το δρόμο προς τη Βουλή αμέσως μετά την ψήφιση του μίνι φορολογικού με τις ελαφρύνσεις του ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στις 120 δόσεις,
Οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι οι εξής:
  • Θέσπιση δυνατότητα σύμπραξης δημοτικών παρατάξεων (στις οποίες συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά η παράταξη του Δημάρχου ή Περιφερειάρχη), οι οποίες λογίζονται ως ενιαία παράταξη για τη λειτουργία των οργάνων των ΟΤΑ, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτοτέλεια κάθε μιας από αυτές. Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνεται η συνεργασία τους κατά τρόπο αντίστοιχο με την Κοινοβουλευτική διαδικασία (σχηματισμός συμμαχικών κυβερνήσεων).
  • Εξασφάλιση πλειοψηφίας του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη στις επιτροπές (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στους Δήμους, Οικονομική Επιτροπή και λοιπές επιτροπές στις Περιφέρειες). Με τον τρόπο αυτό o Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης θα μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα για το οποίο εκλέχθηκαν από τους πολίτες, διατηρώντας όμως τον σημαντικό ρόλο του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου. Παράλληλα μεταφέρονται στις επιτροπές περιορισμένος αριθμός αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Εξασφάλιση πλειοψηφίας του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη σε όλα τα νομικά πρόσωπα που έχει ο ΟΤΑ (ΝΠΔΔ, Δημοτικά Ιδρύματα, ΝΠΙΔ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, ΔΕΥΑ) ώστε υπάρχει πλήρης ευθυγράμμιση της πολιτικής του Δημάρχου με τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ.
  • Προσαρμογή του τρόπου ψήφισης του Προϋπολογισμού των ΟΤΑ (καθώς και του Τεχνικού Προγράμματος, του Επιχειρησιακού Προγράμματος και της ψήφισης τελών) και εισαγωγή νέας διαδικασίας η οποία δίνει στις υπόλοιπες παρατάξεις (πλην Δημάρχου / Περιφερειάρχη) τη δυνατότητα διαφωνίας επί τεκμηριωμένης αντιπρότασης. Σε περίπτωση μη αποδοχής αντιπρότασης με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου ισχύει η πρόταση / εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.
  • Μειώνεται η θητεία των αντιπεριφερειαρχών και των αντιδημάρχων σε 1 έτος, ενώ δίνεται η δυνατότητα αιτιολογημένης αντικατάστασής τους μετά τη πάροδο 6 μηνών.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ: "H ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΕΙ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ"

   
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ
ΔΕΝ υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις την αξία ενός αυθεντικού καλλιτέχνη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Γεράσιμο Ανδρεάτο που επιμένει να μας διδάσκει με την μουσική του, όλα όσα οφείλουμε να διατηρήσουμε στην Ελλάδα που αλλάζει καθημερινά, ενώ μέσω του Παλμός 90,5 έστειλε χαιρετισμούς σε όλους τους απόδημους Έλληνες....
Ο φίλος Γεράσιμος μας μίλησε επισκεπτόμενος τη περιοχή λόγω της πανηγυρικής εκδήλωσης του Προοδευτικού συλλόγου Φαρακλάδας λόγω της τοπικής εορτής. Είχε έρθει ξανά στη περιοχή πριν 5 χρόνια και όπως μας έλεγε, δεν πρόλαβε να δει τις όμορφες παραλίες και γωνιές της Τριφυλίας, υποσχόμενος να έρθει ως..επισκέπτης.
ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΡΥΠΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
Ο καλλιτέχνης τόνισε ότι "είχα τις καλύτερες αναμνήσεις από την πρώτη μου επίσκεψη στη περιοχή και ανυπομονούσα να επανέλθω, για τον προοδευτικό σύλλογο του χωριού που αγαπά το έντεχνο, λαικό ,παραδοσιακό τραγούδι τιμώντας πάντα την δημοτική παράδοση που την ακολουθεί" ενώ σε ερώτηση για τα διαχρονικά του τραγούδια που άφησαν εποχή είπε ότι "είναι μεγάλη χαρά μου να βλέπω ότι έχω κάνει ως τώρα δεν πήγε χαμένο, δεν τα πήρε ο άνεμος, αλλά μπολιάζονται νεώτερες γενιές οι οποίες βλέπω να ανταποκρίνονται στην μουσική μας γιατί πρόσεξα από τη πρώτη στιγμή να καλλιεργήσω σταθερές συνεργασίες όπως είναι ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Θεοδωρής Γκόνης, ο Πέτρος Ταμπούρης και για αυτό τα τραγούδια μας αν και η Ελλάδα μέρα με την μέρα αλλάζει, αυτά βρίσκουν μια γωνιά κάπου να τρυπώνουν και να με γεμίζει".
ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Πρόσθεσε στέλνοντας μήνυμα σε ακροατές και αναγνώστες στο εξωτερικό που είναι επίκαιρο λέγοντας ότι "παρόλο που υπάρχει δυσκολία στις μέρες, οφείλουμε να μην το βάλουμε κάτω, προσπαθώντας για το καλύτερο, πρώτα από όλα για τον εαυτό μας, για το περιβάλλον μας, τα παιδιά μας, τους φίλους μας πιστεύω ότι με το τρόπο αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον ώστε να συμβεί κάτι δημιουργικό".
Σχετικά με τις δουλειές που ετοιμάζει ανταποκρίθηκε λέγοντας ότι "πριν 3 χρόνια στο Βεάκειο έγινε η μεγάλη συναυλία με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως η Κανά, Βιτάλη κι άλλοι όπου θα ακουστούν παλιά και γνωστά τραγούδια με μελωδίες που αγαπήσαμε αλλά σας αποκαλύπτω ότι ετοιμάζω νέα τραγούδια μου που αναμένονται να ηχογραφηθούν και να κυκλοφορήσουν πιστεύω κοντά στις γιορτές ή λίγο πιο μετά για να απολαύσει το κοινό".

Ένοχος αλλά προς αποφυλάκιση ο Καλαματιανός Κορκονέας για το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ένοχος μεν, για το φόνο του 15χρονου τότε, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά με ποινή κάθειρξης 13 ετών, κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, ο Καλαματιανός αστυνομικός -από το όπλο του οποίου είχε πέσει νεκρός ο μαθητής στα Εξάρχεια Επαμεινώνδας Κορκονέας. Ο συνήγορος του Κορκονέα φέρεται να κατέθεσε αίτημα για την αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου, προκειμένου να πετύχει την ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή που είναι 10 χρόνια, γεγονός που μπορεί να φέρει άμεσα την αποφυλάκισή του, αφού έχει ήδη εκτίσει 11 χρόνια, με κάποια από αυτά διπλά, χάρη στα μεροκάματα, εντός φυλακής. 
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε ομόφωνα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που το 2008 που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ αθώο, λόγω αμφιβολιών, έκρινε το δικαστήριο τον Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος το μοιραίο βράδυ συνόδευε τον πρώην ειδικό φρουρό, στα Εξάρχεια. Στο άκουσμα της απόφασης πως… σπάζουν τα ισόβια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πολιτική αγωγή, έκανε λόγο για «προδιαγεγραμμένη ποινή μετά τη μεθόδευση που υπήρξε για αναβολή» και μίλησε για «σκανδαλώδη μεταχείριση που οπλίζει το χέρι τού επόμενου Κορκονέα». ΦΩΝΗ

ΣΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στις 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί, στην Κυπαρισσία, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας σύμφωνα με ανακοίνωση της νέας Δημοτικής αρχής καθώς η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του οικείου Δημοτικού συμβουλίου ενώ σύντομα θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη οργάνων του Δημοτικού συμβουλίου.

ΕΣΠΑ & ΠΕΠ σε μεγάλα έργα αλλάζει ο Νίκας

Τα ζητήματα στο χώρο της αυτοδιοίκησης πολλά, με το νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να έχει θέσει ήδη προτεραιότητες σε επίπεδο διεκδικήσεων. Με τη συνάντηση Νίκα – Θεοδωρικάκου να επίκειται, στο προσκήνιο έρχονται θέματα όπως η τροποποίηση του ΕΣΠΑ αλλά και του ΠΕΠ με έμφαση στα μεγάλα έργα.

Πόσο θα μειωθεί ο φόρος για μισθωτούς - συνταξιούχους

Για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους κατ' επάγγελμα αγρότες, για τους οποίους ισχύει αυτή τη στιγμή αφορολόγητο όριο εισοδήματος κλιμακούμενο από 8.636 έως 9.545 ευρώ, οι ρυθμίσεις που προτίθεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση προβλέπουν όχι μόνο τη μείωση του ελάχιστου συντελεστή από το 22% στο 9% άλλα και τη διαμόρφωση του βασικού αφορολογήτου ορίου εισοδήματος περίπου στα ίδια επίπεδα με τα ισχύοντα σήμερα, δηλαδή στα 8.636 ευρώ, καθώς επίσης και την εφαρμογή πρόσθετου αφορολογήτου ορίου 1.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Οι υπεύθυνοι της Ν.Δ. για τον τρόπο εφαρμογής των προεκλογικών δεσμεύσεων έκριναν τελικά ότι, για να μην προκαλέσει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος η εφαρμογή της εξαγγελίας για μείωση του ελάχιστου συντελεστή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 22% στο 9% πρέπει να διατηρηθεί περίπου στα σημερινά επίπεδα των 8.636 ευρώ το βασικό αφορολόγητο όριο εισοδήματος.
Αυτό, όπως αντιλήφθηκαν μπορεί να επιτευχθεί με 2 εναλλακτικούς τρόπους: - είτε μέσω της σημαντικής περικοπής της έκπτωσης φόρου των 1.900-2.100 ευρώ ώστε να αντισταθμιστεί η μεγάλη μείωση του ελάχιστου συντελεστή από το 22% στο 9%, (η οποία θα εκτίνασσε στα επίπεδα των 14.450 -15.500 ευρώ το αφορολόγητο αν συνοδευόταν από μη μεταβολή της έκπτωσης), - είτε μέσω της κατάργησης της έκπτωσης των 1.900-2.100 ευρώ και του απλού ρητού καθορισμού του βασικού αφορολογήτου (για φορολογούμενο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα) στα σημερινά επίπεδα. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά η εξαγγελία για τη μείωση του ελάχιστου συντελεστή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 22% στο 9% θα πάψει να επηρεάζει το ύψος του αφορολογήτου και θα υλοποιηθεί αυτόνομα.

Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας ο Ηλίας Αξιοτόπουλος

Τα ηνία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας πλέον βρίσκεται ο Ηλίας Αξιοτόπουλος μετά και την ανακοίνωση των τοποθετήσεων – μεταθέσεων για τις θέσεις των Αστυνομικών Διευθυντών στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα. Ο έμπειρος αξιωματικός της αστυνομίας αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια διεύθυνση που την γνωρίζει πολύ καλά, στην θέση του Παναγιώτη Πούπουζα που αναβαθμίστηκε ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου. Την θέση του κ. Αξιοτόπουλου στη Λακωνία όπου και υπηρετούσε ως Διευθυντής αναμένεται να αναλάβει ο επίσης Μεσσήνιος Βασίλης Τσιγαρίδης.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΤΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟ; Καλή εβδομάδα και καλά μπάνια. Μέσα στην θερινή ραστώνη οι προβληματισμοί είναι πολλαπλοί. Μέγα θέμα της εβδομάδας που πέρασε καθώς επιβεβαιώθηκαν τα ρεπορτάζ μας, αποτέλεσαν οι οδικοί άξονες..
@Μαζί με τις εκλογές που ανέστειλαν την τουριστική δραστηριότητα, κάτι που είναι εμφανές πλέον όχι μόνο στη Δυτική Μεσσηνία αλλά σε ολόκληρο το Νομό. Τι κι αν έχουμε θερινές εκπτώσεις με τα μαγαζιά να είναι άδεια καθώς χρήματα δεν υπάρχουν..
@Και όσα υπάρχουν από σήμερα θα φύγουν για την πληρωμή φόρου εισοδήματος καθώς λήγει η προθεσμία, θα έρθει ο ΕΝΦΙΑ, μετά οι αυξήσεις στην ΔΕΗ που τελικά δεν τις γλυτώνουμε και τους πολίτες να αναρωτιούνται τι άλλο θα τους ξημερώσει ακόμα...
@ΑΠΑΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΌ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Θα επιμείνουμε λίγο στα τουριστικά δεδομένα. Ναι μεν τα τριήμερα υπάρχει πληρότητα στα ξενοδοχεία κι όχι παντού, αλλά ο Ιούλιος ήταν μήνας για λύπηση ακόμα και κατά ομολογία των τουριστικών καταλυμάτων μάλλον χειρότερος ακόμα και από τον Ιούνιο...
@Έτσι στη Δυτική Μεσσηνία οι Αθηναίοι και εγχώριοι επισκέπτες δεν ήρθαν νωρίτερα, αλλά αργότερα. Τέλος Ιουλίου παρατηρείται αύξηση στα μέσα μεταφοράς, για 15 ημέρες δηλαδή ως τον Δεκαπενταύγουστο. Μειωμένη κίνηση σε πόλεις με εξαίρεση τα χωριά καθώς είχαμε πολλές αφίξεις το διήμερο που πέρασε..
@Οι αιτίες της φετινής αποτίμησης μάλλον είναι ορατές στην τουριστική βιομηχανία. Οι εκλογικές αναμετρήσεις από την μία, η έλλειψη ρευστότητας μαζί με το κόστος για καύσιμα και διόδια, αλλάζουν το παιχνίδι. Για αυτό είναι ανάγκη να δούμε νέους οδικούς άξονες...
@ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ Δ.Σ. Σε ότι αφορά τα δημοτικά δεδομένα, έχουμε πολλές συνεδριάσεις όλο το θέρος της Οικονομικής επιτροπής όπως θα συμβεί αύριο Τρίτη, με αρκετά θέματα στον πίνακα ημερήσιας διάταξης..
@Χωρίς όμως Δημοτικό συμβούλιο μέχρι να αναλάβει το νέο σχήμα και η νέα Δημοτική αρχή. Η οποία ευτυχώς με τροποποίηση νόμου θα παρέχει την πλειοψηφία της νέας αρχής τόσο σε επιτροπές όσο και στα νομικά πρόσωπα του Δήμου. 
@ΟΜΟΡΦΗ Η ΦΑΡΑΚΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΝ: Το διήμερο είχε την τιμητική της το πιο φιλόξενο χωριό με την τοπική εορτή του Αγίου Παντελεήμονα. Η Φαρακλάδα Τριφυλίας που έχει όμορφη πλατεία με ηρώο παρακαλώ! Διότι η Κυπαρισσία ούτε ηρώο έχει..
@Αλλά το παράπονο των κατοίκων θα το μεταφέρω. Η γιορτή ήταν εξαιρετική όπως και το πανηγύρι άρτια οργανωμένο και με εκατοντάδες κόσμο. Στην εορτή όμως άφαντοι ήταν εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής ή άλλα πολιτικά πρόσωπα με μια μόνο παρουσία, ενώ ούτε η Φιλαρμονική του Δήμου ήρθε παρότι είχε προγραμματιστεί λόγω κάποιου συμβάντος..
@Άλλοι την ξέχασαν, άλλα όχι οι απόδημοι και φιλόξενοι κάτοικοι που στηρίζουν τις παραδόσεις. Ελπίζουμε ότι του χρόνου δεν θα βρουν δικαιολογία να απουσιάζουν. Διότι σε αυτό το όμορφο χωριό γράφτηκαν ανθρώπινες ιστορίες, σμιλεμένες με άρωμα εποχής..Το παράπονο το μεταφέρω για να μην πούμε περισσότερα..
@ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ: Την παλιά αίγλη του σιδηροδρόμου εκφράζει το τρενοτεχνείο που έχει εκδηλώσεις πολιτισμού για Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Κάποια στιγμή καλό θα ήταν στο χώρο του ιστορικού χώρου να γίνει αναθέρμανση της ζωτικής αξίας του τρένου..
@Διότι ηλεκτρικά τρένα θα δούμε στην άλλη Ελλάδα, αλλά όχι στην Μεσσηνία και Ηλεία που αγωνίζονται να επαναφέρουν το τρένο στις ράγες της ανάπτυξης, παρά το πείσμα των καιρών. Σς έχω πει ξανά ότι όταν η βενζίνη θα πάει 2 ευρώ τότε θα σκεφτούμε γιατί η Τριφυλία δεν έχει ούτε δρόμους, ούτε σιδηρόδρομο, ούτε τίποτα άλλα..
@ΠΑΛΜΟΣ 90,5: όπως και να έχει πάντως το ραδιόφωνο κολλημένο στους 90,5 με τον Παλμό γιατί μέχρι τις επόμενες ημέρες το Πρωινό Δρομολόγιο θα αποτυπώνει 8-9 το πρωί το ρυθμό της ημέρας. Εξάλλου το ραδιόφωνο μας φέρνει πιο κοντά Δεν λερώνει, δεν κουράζει τα μάτια και πάει παντού...Καλή εβδομάδα..

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΡΙΑΚΗ χαρακτηρίζει την κατάσταση λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (στις νοσηλευτικές μονάδες της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας), το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Ε.Σ.Υ. Νομού Μεσσηνίας (Σ.Ε.Ι.Ε.Σ.Υ.Ν.Μ.), με έγγραφό του προς το υπουργείο Υγείας, με κοινοποίηση στην 6η Υ.Π.Ε. το διοικητή και τα μέλη του Δ.Σ. του Γ.Ν. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου και τους προέδρους των Ενώσεων.
Στο έγγραφο με θέμα «Ιατρικό προσωπικό Γ.Ν. Μεσσηνίας», που υπογράφει η πρόεδρος του Σωματείου Ε. Γεωργιοπούλου, αποτυπώνεται η κατάσταση που επικρατεί στις νοσηλευτικές μονάδες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο πληθυσμός αυξάνεται σημαντικά, με τις σημαντικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που έχει μειωθεί δραματικά.
Αναφέρει το έγγραφο των γιατρών που πρέπει να προβληματίσει κάθε αρμόδιο και να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για τη στελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας:
ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Γ.Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
«Η κατάσταση στο Γ.Ν. Μεσσηνίας (N.M. Καλαμάτας και N.M.  Κυπαρισσίας) είναι οριακή τόσο για τους ασθενείς όσο και για το υγειονομικό προσωπικό, που εργάζεται σε αυτό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός του Νομού Μεσσηνίας αυξάνεται σημαντικά.
Τους τελευταίους μήνες έχει συντελεστεί δραματική μείωση του αριθμού των υπηρετούντων ιατρών στο Γ.Ν. Μεσσηνίας, σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, όπως Παθολογία, Καρδιολογία, Χειρουργική. Αναμένεται περαιτέρω μείωση τους επόμενους μήνες και σε άλλες ειδικότητες όπως π.χ. Παιδιατρική. Ο αριθμός των υπηρετούντων ιατρών είναι δραματικά μικρός, τόσο μικρός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ασθενών και για την υγεία των ιατρών.
Οι αιτίες είναι γνωστές σε όλους˙ συνταξιοδοτήσεις ιατρών, μη ανανέωση συμβάσεων επικουρικών ιατρών, μείωση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού , εξαιρετικά αργή διαδικασία πλήρωσης προκηρυγμένων θέσεων, το γνωστό φαινόμενο έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών, παραιτήσεις ιατρών ,μετακινήσεις ιατρών σε άλλα Νοσοκομεία εντός και εκτός 6ης  Υ.Π.Ε. (γιατί άραγε;) κ.ά.
Η αυτόνομη λειτουργία σε ιατρικό προσωπικό του Τ.Ε.Π. της N.M. Καλαμάτας, η οποία θα έδινε μια ανάσα, παρά τις εξαγγελίες της Διοίκησης για το αντίθετο, θα αργήσει… Πριν ενάμιση χρόνο προκηρύχθηκαν (9) εννέα θέσεις ειδικευμένων ιατρών για το ΤΕΠ. Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για (7) επτά από αυτές. Σήμερα έχει κριθεί μόνο (1) μία και αναμένεται ο διορισμός της. Οι υπόλοιπες (6) έξι βρίσκονται στη διαδικασία κρίσεως. Χρονοδιάγραμμα διορισμού άγνωστο…
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Μ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο ένας και μοναδικός εφημερεύων Παθολόγος σε ενεργό εφημερία είναι καθημερινά υπεύθυνος για σαράντα νοσηλευόμενους ασθενείς στην Παθολογική Κλινική, για τους ασθενείς που προσέρχονται στο Παθολογικό τμήμα του ΤΕΠ, για τις διακομιδές βαρέως πασχόντων και διασωληνωμένων ασθενών σε άλλα Νοσοκομεία εκτός Νομού Μεσσηνίας κ.ά.
Ο ένας και μοναδικός χειρουργός σε ενεργό εφημερία (ενίοτε δυο) είναι υπεύθυνος για τους νοσηλευόμενους ασθενείς στη Χειρουργική Κλινική, για τους ασθενείς που προσέρχονται στο Χειρουργικό Τμήμα του ΤΕΠ, για τις επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις κατά την διάρκεια της εφημερίας (όσο χρόνο διαρκούν οι χειρουργικές επεμβάσεις το Τ.Ε.Π. και το υπόλοιπο νοσοκομείο μένει χωρίς χειρουργό γιατί και ο δεύτερος χειρουργός είτε βρίσκεται σε ενεργό εφημερία ή ετοιμότητα που είναι το σύνηθες, μπαίνει στο χειρουργείο), για τις διακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών και βαρέως πασχόντων του χειρουργικού τομέα κ.ά.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ N.M. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Δεν μπορεί να καλυφθεί το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών ούτε για την Παθολογική Κλινική, ούτε για τη Χειρουργική Κλινική , ούτε για το Αναισθησιολογικό Τμήμα. Για τις εφημερίες των άλλων τμημάτων τα λόγια περισσεύουν…
Πρέπει να σημειωθεί ότι στα περισσότερα Ιατρικά Τμήματα του N.M. Μεσσηνίας οι υπηρετούντες ιατροί εκτελούν εφημερίες καθ’ υπέρβαση του Νόμου, με ή χωρίς τη συναίνεσή τους. Η υπερεργασία αυτή ενέχει σημαντικούς κινδύνους για ασθενείς και ιατρούς. Οι αντοχές μας εξαντλούνται…
Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας την άμεση στελέχωση του Γ.Ν. Μεσσηνίας με επικουρικό ιατρικό προσωπικό ή την μετακίνηση προσωπικού από άλλες δομές του Ε.Σ.Υ. και την προκήρυξη θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού».

Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο του απερχόμενου Δημάρχου

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας συναντήθηκε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Ο Παναγιώτατος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της κοινωνίας μας, της τοπικής εκκλησίας μας, ως και για το Βυζαντινό Μνημείο του Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Χριστιανούπολη.

Παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ για μη ικανοποιητική προστασία της βιοποικιλότητας

Την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ, επειδή δεν προστατεύει επαρκώς τη βιοποικιλότητα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αν και η Ελλάδα έχει ορίσει ειδικές ζώνες διατήρησης για την προστασία των φυσικών οικοτόπων και των ειδών που περιλαμβάνονται στο δίκτυο Natura 2000, δεν έχει καθορίσει τους αναγκαίους στόχους διατήρησης και μέτρα που να ανταποκρίνονται στις οικολογικές απαιτήσεις των τύπων φυσικών οικοτόπων και των ειδών που ζουν σε όλους αυτούς τους τόπους.
Σύμφωνα με την Οδηγία για τους οικοτόπους, τα κράτη-μέλη προτείνουν Τόπους Κοινοτικής Σημασίας (ΤΚΣ), στους οποίους απαντούν οι τύποι φυσικών οικοτόπων και οι οικότοποι ειδών που παρατίθενται στην Οδηγία. Στη συνέχεια, ο κατάλογος των τόπων εγκρίνεται από την Επιτροπή, ως ένα πρώτο βήμα για την εδραίωση του πανευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων φυσικών περιοχών Natura 2000. Στις 19 Ιουλίου 2006 η Επιτροπή ενέκρινε κατάλογο 239 τόπων για την Ελλάδα. Η Επιτροπή έχει ζητήσει επανειλημμένως από την Ελλάδα να εκπληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις της. Τον Φεβρουάριο του 2015 στάλθηκε προειδοποιητική επιστολή, την οποία ακολούθησε αιτιολογημένη γνώμη τον Φεβρουάριο του 2016 και συμπληρωματική αιτιολογημένη γνώμη τον Μάρτιο του 2018. Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα δεν έχει γνωστοποιήσει το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ

«Υπάρχει εδώ η θεωρία σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι οι φτωχοί χρωστάνε στη ΔΕΗ κτλ.», είπε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Και πρόσθεσε: «Προφανώς χρωστάνε και πολλοί φτωχοί άνθρωποι, αλλά η κατεύθυνση η δική μας είναι σε σχέση με τους φτωχούς να μην υπάρχει πίεση. Διότι υπάρχει και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή φτώχεια, υπάρχει το κοινωνικό οικονομικό τιμολόγιο. Θα υπάρχει πίεση όμως σε αυτούς που παριστάνουν τους φτωχούς, ενώ δεν είναι. Και χθες αποκαλύφθηκε από την επιχείρηση η ιστορία με αυτόν στην Κηφισιά, με τη βίλα, με τα 1.000 περίπου τ.μ., που είχε μπει στο κοινωνικό τιμολόγιο και δεν πλήρωνε στη ΔΕΗ. Λοιπόν, εδώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση. Θα είμαστε αμείλικτοι. Η ΔΕΗ έχει προσλάβει ειδική εταιρεία που ασχολείται με το θέμα αυτό και οι έλεγχοι αυτοί θα ενταθούν».
Ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμα: «Τα μισά λεφτά που οφείλονται στη ΔΕΗ της τα χρωστάνε 60.000 άνθρωποι υψηλού εισοδήματος. Εκεί θα δοθεί η έμφαση. Διότι, ακούστε, εγώ δεν μπορώ να είμαι το θύμα όλης αυτής της ιστορίας. Να δέχομαι την κριτική των συνδικαλιστών, της αντιπολίτευσης κτλ. και να μένω άπρακτος. Θα αποκαλυφθούν όλα, θα κυνηγηθούν αυτοί που πρέπει και θα μπει μια τάξη. Οι άνθρωποι υψηλού εισοδήματος έχουν κρυφτεί μέσα στους πραγματικούς φτωχούς και άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι φτωχοί και οι οποίοι τελικά ζημιώνουν την επιχείρηση. Σας είπα 800 εκατ. οφείλονται από 60.000 ανθρώπους».

Η Ιερά Σύνοδος θεσμοθετεί Ημέρα εναντίον των εκτρώσεων

Το αίτημα του κινήματος κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω», για την καθιέρωση ημέρας «αγέννητου παιδιού», έκανε δεκτό η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κίνημα κατά των αμβλώσεων, με την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καθιερώνεται ως ημέρα «αγέννητου παιδιού» κάθε πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα. Το κίνημα κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, ευχαριστώντας θερμά «τους Αγίους Αρχιερείς που την απαρτίζουν και ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο για την ιστορική αυτή απόφαση».

Μεσσήνιοι πολλοί επικεφαλής σε Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας

ΕΝΤΟΝΟ άρωμα Μεσσηνίας, άφησαν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο οι πρόσφατες κρίσεις στην Αστυνομία, με στελέχη της ΕΛΑΣ να αναλαμβάνουν σημαντικές θέσεις σε πολλές Διευθύνσεις της Περιφέρειας. Αρχικά, ο ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, προήχθη σε Γενικός Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου, με τη θέση του στη Μεσσηνία, να αναλαμβάνει ο Ηλίας Αξιοτόπουλος.
Ο κ. Αξιοτόπουλος, ο οποίος μετά τη μακρά θητεία του στην Τροχαία της Καλαμάτας, ήταν αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας, ανέλαβε καθήκοντα στη Μεσσηνία, της οποίας και θα είναι επικεφαλής, ενώ αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας αναλαμβάνει ο Μεσσήνιος Βασίλης Τσιγαρίδης, ενώ στη Διεύθυνση της Αρκαδίας, παραμένει ο επίσης Μεσσήνιος, Χρήστος Καμπύλης.
Ο κ. Πούπουζας, αποχαιρέτησε τους συναδέλφους του και το νομό, στον οποίο υπηρέτησε για 23 χρόνια, φανερά συγκινημένος, αλλά και ικανοποιημένος, από τη μείωση όπως είπε της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή. Στις αναφορές του, κυριάρχησε η Μεσσήνη, από την οποία κατάγεται και στην οποία βλέπει βελτίωση, ενώ δεν έλειψαν οι ευχαριστίες προς όλους τους συναδέλφους του.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Στα εγκαταλελειμμένα χωριά της ορεινής Τριπύλης!

Η Τριπύλη ήταν όμορφη στο βουνοχώρι μου. Την πρωτοαγνάντεψα απ’ το «Λυκοχορό» όταν έφτανα ως εκεί με τα πρόβατα για βοσκή.  Εντυπωσιάστηκα απ’ τη βουνοζωσμένη λεκάνη της.  Αργότερα τη γνώρισα, όταν έγραψα το βιβλίο «ΤΡΙΠΥΛΗ» με αναφορές στην ιστορία της. Και υστερότερα, την περιηγήθηκα, όταν έγραψα τα «Οδοιπορικά ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ» (χωριά του τ. Δήμου Τριπύλης).
Γράφει ο συνεργάτης μας ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
Ηταν, τότε, που γνώρισα από κοντά τον αστερισμό των χωριών της (καμιά δεκαριά χωριά, όλα στις παρυφές του δασωμένου τοπίου με την πλούσια χλωρίδα). Είχαν ζωή τα χωριά τότε. Και τα σχολεία λειτουργούσαν με δασκάλους που «μόναζαν» και «άγιαζαν» στα ξεχασμένα χωριά της.  Από τότε έτρεξε πολύ νερό στ’ αυλάκι του χρόνου.  Τα χωριά της Τριπύλης έπαψαν να ’χουν την κοινότητά τους, τα σχολεία έκλεισαν, οι νέοι πήραν τους δρόμους της αποδημίας.  Τα ζωντανά, που με τις κλαγγιές των κουδουνιών τους γέμιζαν τους λόγγους ήχους λιγόστεψαν και μόνο λίγες δεκάδες παραμένουν ακόμα από πεντέξι ριζωμένους.  Με τον «Καποδίστρια» όλη η Τριπύλη έγινε μια κοινότητα και ο «Καλλικράτης» πρόσδεσε τα χωριά της στο άρμα του Δήμου Τριφυλίας (από Costa Navarino ως τη Νέδα! Ας όψονται οι φωστήρες του αθηνοκεντρικού κράτους μας!).  Ήταν το τελειωτικό χτύπημα, η ταφόπετρά τους… Και όχι μόνον της Τριπύλης, αλλά και  όλης της ελληνικής υπαίθρου.
Τις προάλλες ανηφόρισα πάλι στην Τριπύλη. Με αποστολή, ντυμένη στα χρώματα της λύπης.  Ένας φίλος απ’ το χωριό Τριπύλα  έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων, λίγο με τα εβδομήντα του. Παντρεμένος με  μια συγχωριανή μου.  Ήταν ο Βασίλης Κοπετινάς, πρώην αστυνομικός με θετικό πρόσημο στην υπηρεσία του αλλά και στη ζωή, καλός οικογενειάρχης (είχε εγκατασταθεί τελευταία στο Μεμί) και ήταν στοργικός σύζυγος και πατέρας.  Απ’ το ακραίο χωριό της Τριπύλης (το Τριπύλα) είχε ξεκινήσει σε καιρούς δύσκολους στέρησης και ανέχειας και ήταν παιδί πολυμελούς οικογένειας με όλα τα συμπαρομαρτούντα της τότε παιδικής και εφηβικής του ζωής.  Την πάλεψε τη ζωή, την  κέρδισε, βγήκε νικητής στ’ αλώνια της, όμως  δεν μπόρεσε να νικήσει και αυτόν που την εξουσιάζει και άλλα λογαριάζει για τον καθένα μας. Μ’ αυτόν ακόμα κι ο Διγενής νικήθηκε.
Έτσι ανέβηκα, άλλη μια φορά στην Τριπύλη. Ούτε ένας άνθρωπος στο Δάρα, ούτε μια ψυχή στη Ροδιά, ούτε ένας Ραφτοπουλαίος στο δρόμο που διασχίζει το χωριό κι ας είχε γείρει ο ήλιος πίσω απ’ το ψυχρό.  Κάποια σκυλιά μας γάβγισαν στο Κλωνί. Κλειστά, θαρρείς, και τα σπίτια στο Λυκουδέσι. Μια γεύση πικρομύγδαλου στον ουρανίσκο. Εγκατάλειψη, ερήμωση, πόνος και μελαγχολικές σκέψεις για το αύριο της πατρίδας.  Στην νεκρώσιμη ακολουθία και στην ταφή του Βασίλη τα μάτια όλων βουρκωμένα. Απαρηγόρητη η Αιμιλία του. Με φλεβαριασμένα μάτια και τα παιδιά του.  Στην Πλατανόβρυση (χωριό της  Μεσσήνης) ο καφές της παρηγοριάς και το «νεκρόδειπνο» κατά τα ειωθότα.  Και ύστερα η νύχτα αργοπερπάτητη, να σιγοντάρει με το πένθιμο σκοτάδι της το πένθος αυτού του απογεύματος στο Τριπύλα. Ελεγείο του Βασίλη, αλλά και της Τριπύλας θα ’λεγα με πόνο ψυχής.

ΤΡΙΓΜΟΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΡΙΓΜΟΥΣ προκαλούν οι εξελίξεις στην Οικονομική επιτροπή πριν ακόμα αναλάβει η νέα Δημοτική αρχή. Κι αυτό διότι στο αρμόδιο όργανο ζητήθηκε από την νέα αρχή η τήρηση της νομιμότητας των πληρωμών καθώς εκφράστηκε η πρόταση για άσκηση ανακοπών κατά των διαταγών πληρωμής που εκδόθηκαν από τον Δήμο.
Η αρμόδια επιτροπή συνεδριάζει πάντως ξανά την Τρίτη καθώς η λειτουργία του Δήμου οφείλεται να εξασφαλίζεται έστω μέχρι την ανάληψη της νέας αρχής. Το σίγουρο είναι ότι εφόσον με τροπολογία στον Καλλικράτη η νέα Δημοτική αρχή θα έχει την πλειοψηφία σε όλες τις επιτροπές -άρα και στην Οικονομική- ώστε να μην υπάρξει ακυβερνησία να δούμε τι θα συμβεί με παλιότερα έργα, με τις απευθείας αναθέσεις καθώς και την πολιτική που θα ακολουθηθεί. Εξάλλου θέμα της επιτροπής εισάγονται προς ψήφιση στο Δ.Σ. οπότε εκεί θα δούμε ποιοι θα ψηφίζουν και πως...
Προφανώς με την ανάληψη της νέας Δημοτικής αρχής θα δούμε και επίσημες τοποθετήσεις επί των έργων που αφορούν συνολικά το Δήμο Τριφυλίας.

Η ELIT του Παγκόσμιου ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Από τις 27/07 έως 2/08 θα παρευρεθούν στην  Κυπαρισσία σημαντικά ονόματα του Παγκόσμιου Ταεκβοντό τα οποία θα διδάξουν στο 4ο summer campπου διοργανώνει ο Α.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ .
Αθλητές – Πρωταθλητές και ομάδες μαζί με τους προπονητές τους από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό θα συμμετέχουν σε αυτό το 7ήμερο προπονητικό camp , που θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Κυπαρισσίας με σκοπό να ξεκινήσουν την βασική τους προετοιμασία για την νέα προπονητική χρονιά , αφού πολλοί από αυτούς τους αθλητές θα συμμετέχουν τη νέα χρονιά ως μέλοι  της εθνικής ομάδας στα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα εφήβων- νεανίδων και νέων ανδρών- νέων γυναικών  (under 21).
Οι προπονητές οι οποίοι θα διδάξουν σ ε αυτό το προπονητικό camp είναι 3 ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο αγωνιστικό Ταεκβοντό , και ο λόγος για τους  Jade Jones , Nur Tatar , Bahri Tanrikulu  και 2 παγκόσμιοι  πρωταθλητές   Paul Green και Mehran Askari.
Ιδιαίτερη τιμή για το Α.Ε ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ αποτελεί αυτό το γεγονός δηλώνει ο προπονητής του συλλόγου Αλεξόπουλος Παναγιώτης , αλλά και γενικότερα για την Κυπαρισσία αφού τις μέρες αυτές η ελίτ του παγκόσμιου Ταεκβοντό αλλά και οι καλύτερες ομάδες ανά την Ελλάδα θα συμμετέχουν σε αυτό το προπονητικό camp
Εμείς θα προσπαθήσουμε για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση αυτού του μεγάλου γεγονότος ώστε και οι ομάδες και οι αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους να ολοκληρώσουν με επιτυχία και χωρίς τραυματισμούς αλλά και με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο την βασική τους προετοιμασία ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους από τη νέα σεζόν. 
Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς που στηρίζουν όλη αυτή τη προσπάθεια ώστε να διοργανωθεί ένα τόσο υψηλού επιπέδου προπονητικό camp στην Κυπαρισσία με τόσο μεγάλες οργανωτικές απατήσεις,  την Περιφέρεια της Πελοποννήσου για τη στήριξή της, καθώς και τον νέο εκλεγην Δήμαρχο Κυπαρισσίας Γεώργιο Λεβεντάκη  ο οποίος ήταν και είναι πάντα στο πλευρό του Αθλητικού Συλλόγουτον στηρίζει σε κάθε του προσπάθεια καθώς είναι ένας άνθρωπος  που προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην Τριφυλία, όπως επίσης και τον δημοτικό σύμβουλο Τριφυλίας  Γεώργιο Ασημακόπουλο, ο οποίος είναι και αυτός πάντα δίπλα μας σε όλες τις δράσεις μαςΕπίσης εύχεται καλή διαμονή στις αθλητικές ομάδες που έρχονται από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.