ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΚΑΤΙ περισσότερο από έντονος, παραμένει ο προβληματισμός στον καιρό της εδραιωμένης κρίσης αναφορικά με την ασφάλεια των πολιτών, αφού τα προβλήματα που καταγράφονται σε όλη τη χώρα, κυρίως λόγω των ελλείψεων, είναι ιδιαίτερα έντονα.
Ρεπορτάζ Γεωργία Αναγνωστοπούλου
Σε αυτά, αν προστεθεί η αντιμετώπιση της πολιτείας στην Αστυνομία, η οποία είναι επιφορτισμένη με μια σειρά από… πάρεργα, καθώς και τον νομικό πλαίσιο, η κατάσταση μοιάζει από απαράδεκτη, μέχρι και επικίνδυνη. Αστυνομικοί που πληρώνουν από την τσέπη τους για τα σέρβις των περιπολικών, που αγοράζουν με δικά τους χρήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, που περνούν ώρες στους δρόμους για να μεταφέρουν ψυχασθενείς, που φυλάσσουν στα γήπεδα, που πηγαίνουν σε οικοδομές και μαγαζιά εστίασης, οχήματα της ΕΛΑΣ που έχουν… γράψει μέχρι και 600.000 χιλιόμετρα και κενές οργανικές θέσεις, που κάποτε… διαγράφησαν απλά, με αποτέλεσμα σήμερα, αν και λείπουν τουλάχιστον 50 με 60 άτομα μόνο από τη Μεσσηνία, αυτό το κενό, επίσημα, να μη φαίνεται πουθενά!
«Πρέπει να επανέλθουν οι 6.700 θέσεις που είχαν καταργηθεί το 2014 με τον περίφημο Νόμο του Νίκου Δένδια και φυσικά, να… φύγουν τα πάρεργα, αφού δεν μπορεί ο αστυνομικός, να πηγαίνει σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε οικοδομικές εργασίες σα να είναι πολεοδόμος. Δεν μπορεί να απασχολείται κάθε Κυριακή η μισή αστυνομική δύναμη της Ελλάδος στα γήπεδα. Όταν η μισή Αστυνομία είναι κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα, για ποια ασφάλεια του πολίτη μιλάμε», διερωτήθηκε μιλώντας στη «Φ», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Κώστας Σταυρόπουλος, ο οποίος περιέγραψε ανάγλυφα, την κατάσταση που επικρατεί, δείχνοντας και την άλλη όψη του νομίσματος, την οποία δεν γνωρίζουν οι πολίτες.
ΟΙ «ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ» ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ… ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
«Είναι πολλά και δυστυχώς, συμβαίνουν χρόνια. Το 2014 με τον μνημονιακό Νόμο είχαν καταργηθεί πανελλαδικά 6.700 οργανικές θέσεις, οι οποίες είναι αλήθεια πως ήταν κενές, όμως αυτό, στέρησε τη δυνατότητα στην Αστυνομία, να γίνουν νέες προσλήψεις. Έτσι, στη Μεσσηνία για παράδειγμα, εκεί που είχαμε ένα έλλειμμα γύρω στις 70 με 80 θέσεις βρεθήκαμε να είμαστε καλυμμένοι πλήρως από οργανικές θέσεις, οπότε να μην μπορεί να έρθει κάποιος και φυσικά, να έρχονται αστυνομικοί με το… σταγονόμετρο! Και όλο αυτό βασισμένο σε ένα οργανόγραμμα του 1983, όταν η Καλαμάτα είχε 30.000 κόσμο και όχι 70.000 όπως σήμερα! Τότε επίσης, αφήναμε τις πόρτες ανοιχτές, με τα κλειδιά πάνω», τόνισε με νόημα ο κ. Σταυρόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως οι μόνες θέσεις που φαίνονται κενές, είναι αυτές των αξιωματικών και των ανθυπαστυνόμων, αφού σε αστυφύλακες, μοιάζει να είμαστε καλυμμένοι. «Κάθε καλοκαίρι έχουμε τακτικές μεταθέσεις φέτος, νομίζω, πως είναι η τελευταία χρονιά που παίρνουμε αστυφύλακες και θα πρέπει να περιμένουμε να έρθει το επόμενο κύμα συνταξιοδοτήσεων. Δυστυχώς όμως, όταν καταργήθηκαν οι οργανικές θέσεις, είχε προηγηθεί ένα τέτοιο, μεγάλο κύμα λόγω του ότι άλλαξε το συνταξιοδοτικό, οπότε και στη Μεσσηνία είχαμε πολύ μεγάλο θέμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, ο οποίος επεσήμανε ότι ο αριθμός των αστυνομικών που θα θέλαμε, είναι θέμα της πολιτικής που χαράζει κάθε ηγεσία του υπουργείου. «Εξαρτάται δηλαδή από την αντεγκληματική πολιτική που θα χαράξει. Με τον «Περσέα» για παράδειγμα, δεν παρήχθη το επιθυμητό έργο», τόνισε ο κ. Σταυρόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως θα επιδιωχθεί μια συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για την κάλυψη αυτών των σοβαρών κενών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου