Pages

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Γιώργος Κορμάς : "Θα πληρώσουμε ακριβά το λουκέτο σε δημοτικά σχολεία" -VIDEO

 


Καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει και τα κινητά τηλέφωνα παίζουν ρόλο υπολογιστή είναι εύκολο για τον καθένα να ;έχει πρόσβαση στη κοινωνία της γνώσης. Τους κινδύνους αυτούς από χάκερ, επιτήδειους, απατεώνες επισήμανε για την ασφάλεια στο ίντερνετ, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Γιώργος Κορμάς που κατάγεται από τη Κυπαρισσία, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Παλμός 90,5

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ....

Μέσα στο προηγούμενο εξάμηνο διπλασιάστηκαν τα σχετικά τηλεφωνήματα στο κέντρο, αναφέρει ο κ. Γιώργος Κορμάς, υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (210-60.07.686). «Το θέμα του sexting, της παρενόχλησης κι άλλων ενεργειών παραμένει το δημοφιλέστερο για το οποίο οι νέοι σήμερα αναζητούν πληροφορίες και συμβουλές μέσα από τις γραμμές βοήθειας. Είναι σημαντικό οι γονείς να έχουν δίαυλο επικοινωνίας με τα παιδιά τους και να ξεκαθαρίζουν πως σε κάθε περίπτωση θα τα στηρίξουν», τονίζει. Από την άλλη βέβαια, το γεγονός πως οι γονείς μέσης ηλικίας και πάνω είναι σε μεγάλο βαθμό άσχετοι με το Ιντερνετ δεν βοηθά.

Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη του Υπεύθυνου Επικοινωνίας της Γραμμής Βοήθειας Help-Line.Gr

Η Γραμμή Βοηθείας help-line 210 6007686 απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, μηνύματα σεξιστικού περιεχομένου κ.λπ).

ΠΑΡΑΤΗΡΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ E-SHOP

Σε ερώτηση για την σωστή χρήση της τεχνολογίας επισήμανε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ότι αφορά τις αγορές από το διαδίκτυο ελέγχοντας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα τόσο για την εγκυρότητά του, την παρουσία του, ακόμα και την φορολογική του ταυτότητα ώστε να μην πέσουμε θύματα απάτης. Εξήγησε ότι το πιο απλό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαβάσουμε τα μηνύματα αξιολόγησης χρηστών που αγόρασαν αγαθά η υπηρεσίες από το συγκεκριμένο κατάστημα, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν συνήθως e-shop του εξωτερικού.

ΝΑΙ ΣΤΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Σε ότι αφορά την τηλεκπαίδευση ως αγαθό υπογράμμισε ότι είναι θετικό ιδίως για μεγάλες ηλικίες στο Λύκειο ή Πανεπιστήμιο, αλλά θεώρησε ότι είναι καταστροφικό για τα παιδιά του Δημοτικού κριτικάροντας το γεγονός ότι τα δημοτικά στην Ευρώπη είναι ανοιχτά ενώ στην Ελλάδα επελέγη το σκληρό σενάριο της καραντίνας. Μάλιστα συμπέρανε ότι η ορθολογική χρήση της τεχνολογίας με τους γονείς είναι αναγκαία πριν εμφανιστούν σημάδια εξάρτησης ή εθισμού, ιδίως για ηλικίες από Α Δημοτικού ως άλλες τάξεις, καταλήγοντας ότι "αυτό φοβάμαι ότι θα το πληρώσουμε στο μέλλον".

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η Γραμμή Βοηθείας αποτελεί έναν από τους τρεις άξονες του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου το οποίο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του προγράμματος πλαισίου Safer Internet με τους δύο άλλους άξονες τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet4kids.Gr και την Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών για Παράνομο Περιεχόμενο και Παράνομη Συμπεριφορά στο Διαδίκτυο SafeLine.Gr.

Τα στελέχη της Γραμμής Βοήθειας είναι γιατροί και ψυχολόγοι με μεγάλη εμπειρία σε προβληματικές συμπεριφορές στο διαδίκτυο και μπορούν να παρέχουν συμβουλές και υποστήριξη για τα παρακάτω θέματα:

  • Συμπεριφορές εξάρτησης στα διαδικτυακά και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
  • Συμπεριφορές εξάρτησης από τον τζόγο και την πορνογραφία.
  • Θέματα διαδικτυακού ρατσισμού και ξενοφοβίας καθώς και διαδικτυακού εκφοβισμού αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία από τους ειδικούς συνεργάτες μας.
  • Παιδεραστία, η διαδικτυακή αποπλάνηση (grooming) και η παιδική πορνογραφία αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένα πρωτόκολλα και με την παραπομπή των ενηλίκων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και την αστυνομία.
  • Ψεύτικα προφίλ, ακατάλληλο και επιβλαβές περιεχόμενο (όπως πορνογραφία, βία κλπ), διαδικτυακές άπατες είναι θέματα που η γραμμή βοήθειας έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί.
  • Θέματα αυτοκτονίας και διατροφικών διαταραχών που σχετίζονται με το διαδίκτυο οι ειδικοί συνεργάτες μας μπορούν να δώσουν χρήσιμες συμβουλές και να παραπέμψουν στις αντίστοιχες δομές όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. ρεπορτάζ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου