Pages

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΞΕΚΙΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


 
Ολοκληρώνεται στις 5 Οκτώβρη 2022 η προανάρτηση της κτηματογράφησης στο Δήμο Τριφυλίας, που σημαίνει ότι μέχρι τότε μπορούν οι ιδιοκτήτες να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης των στοιχείων τους, ατελώς σε αυτή τη φάση, εφόσον θεωρούν ότι έχει γίνει λάθος. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Τριφυλίας, Νίκος Αναστασόπουλος, σε δηλώσεις του στην Kalamata Journal, φάνηκε ικανοποιημένος δηλώνοντας ότι δεν έχουν γίνει πολλά λάθη, είπε ότι οι πολίτες έχουν πληροφορηθεί για την εξέλιξη της διαδικασίας, πρόσθεσε όμως ότι θα ωφελούσε να δοθεί μια μικρή παράταση 15 ημερών. Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη προανάρτηση, αν και αυτή που είχε προηγηθεί περίπου πριν ένα χρόνο κατέβηκε άδοξα γιατί, σύμφωνα με τους μηχανικούς, τους δικηγόρους και το Δήμο, είχε λάθη σε ποσοστό 90%!...

“Γενικά στην Τριφυλία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το πρόβλημα που υπήρχε την προηγούμενη φορά”, δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος και επισήμανε συγκεκριμένα ότι, σύμφωνα με την επεξεργασία που έχει γίνει, υπάρχουν λίγα προβλήματα με διορθώσεις εγγραγών, αριθμούς συμβολαίων, μεταγραφές και λιγότερα προβλήματα σε ό,τι αφορά τα όρια”. 

“Πάμε καλά, θεωρώ ότι θα γίνει ένα καλό κτηματολόγιο”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Τριφυλίας και αναφέρθηκε στην προηγούμενη προανάρτηση, σχολιάζοντας ότι τότε δεν είχε γίνει καμία επεξεργασία των δηλώσεων που υποβλήθηκαν, κάτι που οδήγησε στο πάγωμα της διαδικασίας και, όπως είπε, στην εκχώρηση του έργου αυτού σε άλλο μέλος-γραφείο της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει τη κτηματογράφηση. 

Επίσης ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι ο κόσμος έχει ενημερωθεί ότι υπάρχει η συγκεκριμένη εξέλιξη στη διαδικασία της κτηματογράφησης και μάλιστα επισήμανε ότι είχαν αποσταλεί ενημερωτικά ηλεκτρονικά μηνύματα από Γραφείο Κτηματογράφησης Μεσσηνίας, για τη νέα προανάρτηση και την προθεσμία υποβολής αίτησης επανεξέτασης στοιχείων, στους ιδιοκτήτες που είχαν υποβάλει τα στοιχεία τους αλλά και από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προς όλους τους κατοίκους της Τριφυλίας, κάτι που προκάλεσε και μια μικρή ανησυχία, όπως παρατήρησε.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε ο κ. Αναστασόπουλος, δεν χρειάζεται να δοθεί κάποια μεγάλη παράταση, θα ωφελούσε ωστόσο, συνέχισε, μια μικρή παράταση 15 ημερών περίπου. 

Μετά από αυτή τη διαδικασία οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να υποβάλουν ένσταση για διορθώσεις όταν θα γίνει η κανονική ανάρτηση, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ένα με δύο χρόνια, όπως είπε ο κ. Αναστασόπουλος. Μόνο που τότε, συνέχισε, η ένσταση θα γίνεται με παράβολο ενώ θα χρειάζεται και μηχανικός για τη διαχείριση του θέματος. Επιπλέον, είπε ο κ. Αναστασόπουλος κλείνοντας, στην επόμενη φάση οι ενστάσεις θα κρίνονται από ειδική επιτροπή  και όχι από τον ανάδοχο. 

Στ.Μ. 

ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


 Διακοπές ρεύματος σε περιοχές και χωριά για να εκτελεστούν οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αφορά στις περιοχές της Κυπαρισσίας:

1/10/2022 8:15:00 πμ1/10/2022 2:00:00 μμΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΤΖΑΚΟΥ(ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΕΩΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ) ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ(ΑΠΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ) ΦΡΑΤΖΗ(ΑΠΟΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ) ΚΟΚΚΕΒΗ(ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΩΣ ΝΤΟΥΦΑ Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ(ΑΠΟ ΝΤΟΥΦΑ ΕΩΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ)Κατασκευές
1/10/2022 1:15:00 μμ1/10/2022 3:00:00 μμΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΕΛΑΙΑΚατασκευές

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 


Εντάσεις και διαξιφισμοί σημειώθηκαν για ακόμη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, με εκφράσεις περί «πολιτικού απατεώνα» που αντάλλαξαν ο Δημήτρης Δριμής και ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης, ενώ έντονη αντιπαράθεση είχε ο δήμαρχος και με το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μερκούρη.

Οι περισσότερες εντάσεις δημιουργήθηκαν την ώρα των ερωτήσεων πριν μπουν στα θέματα ημερήσιας διάταξης, όπου παρών ήταν και ο δήμαρχος.

Αρχικά θέμα για τον ορισμό αναπληρώτριας διευθύντριας στη ΔΕΥΑΤ έθεσε ο κ. Μερκούρης. Στη συνέχεια επανήλθε από το δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Τσαφαρά το θέμα κόστους των θραυστών υλικών και των τιμών που τα προμηθεύεται ο Δήμος Τριφυλίας με τις τελευταίες συμβάσεις.

Ο κ. Τσαφαράς επανέλαβε την τοποθέτησή του για τη μεγάλη διαφορά στην τιμή απαντώντας έτσι στην ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη, που του είχε καταλογίσει ότι κινείται στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης και πως αν δεν αποδείκνυε αυτά που έλεγε θα προσέφευγε στη δικαιοσύνη.

Έδωσε στοιχεία από συμβάσεις του δήμου για τα δύο τελευταία χρόνια με πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές με την τελευταία προμήθεια του δήμου. Συνοπτικά σημείωσε ότι ένα αυτοκίνητο 10 κυβικών το 2020 ήταν με τιμή 66,57 ευρώ, το 2021 ήταν 114,56 ευρώ και το 2022 το κόστος αυτό είναι 332 ευρώ το αυτοκίνητο, ενώ παρουσίασε και τον τιμοκατάλογο που ισχύει σήμερα, με βάση τον οποίο δεν δικαιολογούνται οι τιμές προμήθειας από το δήμο.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης σημείωσε πως υπάρχει σύμβαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής με 24 ευρώ τον τόνο. Επίσης είπε ότι ο δήμος αναγκάστηκε να καταφύγει στην προμήθεια από μάντρα οικοδομικών υλικών, καθώς το λατομείο δε δέχθηκε να τους προμηθεύσει, επομένως λογικό είναι ο έμπορος να το πουλάει πιο ακριβά. Πρόσθεσε πως το πετρέλαιο έχει πάει δύο φορές πάνω και κανείς δε μεταφέρει με 12 λεπτά το χιλιόμετρο και κάλεσε τον κ. Τσαφαρά να φέρει νέο τιμοκατάλογο με τωρινή ημερομηνία. Ο κ. Τσαφαράς απάντησε ότι στις 30/7 ιδιώτης αγόρασε με 3,5 ευρώ θραυστό υλικό και σκύρο με 6,5 ευρώ τον τόνο, ωστόσο ο κ. Λεβεντάκης ζήτησε να του φέρει σημερινό χαρτί από το λατομείο με τις συγκεκριμένες τιμές.

Ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και η δημοτική σύμβουλος Μάγδα Καμπύλη ζήτησαν απαντήσεις σε συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία κατέθεσαν και γραπτώς.

Το ζήτημα με τα προβλήματα υδροδότησης στο Σιτοχώρι έθιξε ο Δημήτρης Δριμής ζητώντας ενημέρωση και αναφερόμενος προς το δήμαρχο είπε: «Αρκετά με την αυτοπροβολή, όποιος κάνει δωρεά το κάνει με συγκεκριμένη διαδικασία».

Για απαράδεκτη κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και για πολύ χαμηλό επίπεδο με τους ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύονται κατά των δημοτικών συμβούλων, έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Σαράντος Κουκούμης. Από εκεί και πέρα τόνισε ότι το Αλιμάκι πάλι καίγεται και αναρωτήθηκε τι έχει κάνει ο δήμος μέχρι σήμερα, όπως και τι θα κάνει αν κλείσει η χωματερή.

Για το θέμα των απορριμμάτων ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος επισήμανε ότι τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου η ΤΕΡΝΑ θα αρχίσει να παίρνει τα σκουπίδια.

Σειρά ερωτημάτων τέθηκαν και από τους δημοτικούς συμβούλους Μαρία Πανουσιοπούλου, Γιάννη Παρασκευόπουλο, Γιάννη Αδρακτά και Γιάννη Κατσούλα.

ΠΗΓΗ Κ.Μπ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΕΛΑΙΑ


Παράταση δόθηκε στις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν από πέρυσι στο δρόμο Ελαία – Καλό Νερό για τη συνέχιση εκτέλεσης του έργου «Επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό», που αποτελεί τμήμα της 9ης Εθνικής Οδού 9. 
Σύμφωνα με νεώτερη απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, η ισχύς των μέτρων παρατείνεται έως 30 Δεκεμβρίου 2022. Σύμφωνα δε με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θα γίνεται προσωρινή ή ολική διακοπή κυκλοφορίας από την Ελαία έως το Καλό Νερό, σε μια λωρίδα κυκλοφορίας και σε τμήμα όχι μεγαλύτερου μήκους από 1 χιλιόμετρο.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

  


1 ημέρα μετά τη  σύσκεψη των συνταξιουχικών οργανώσεων της Πελοποννήσου,  πού πραγματοποιήθηκε στο εργατουπαλληλικό κέντρο του Ναυπλίου, οι οργανώσεις του Νομού συναντηθήκαμε σήμερα στο εργατουπαλληλικό κέντρο Καλαμάτας, για να  οργανώσουμε την πάλη μας, σύμφωνα με  το διεκδικητικό πλαίσιο των:

                                ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

                             ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ

                            ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ  

                                    

                         ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,

                                        ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

                 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ΗΣ ΜΑΡΤΗ

 

ΓΑΙΤΙ:

     

 ØΔΕΝ  ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ,  ΤΗΝ, ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ Δ.Ε.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.  

ØΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΩΡΑ, ΤΟ ΕΚΑΣ. ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΩΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΜΑΣ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ØΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΩΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΩΣ  ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ.

ØΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ 11ΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ  ΤΟΜΕΑ. 

ØΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

ØΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΔΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ  ΜΟΝΟ  ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

ØΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΑΚΑΓΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ.

ØΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

                 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι.

Έχουμε την πείρα ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων ότι η μια κυβέρνηση που παίρνει την σκυτάλη από την άλλη ανεξάρτητα πολιτικού προσήμου συνεχίζει τον ίδιο θανατηφόρο δρόμο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι για το πώς θα θυσιάσουν παραπέρα τα δικαιώματά μας σε όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Είμαστε στον δρόμο του αγώνα γιατί ό,τι μέχρι σήμερα αποκρούσαμε, καθυστερήσαμε και πετύχαμε, οφείλεται  στην δράση μας.

Οφείλουμε να πιστέψουμε βαθιά ότι άλλη δυνατότητα δεν έχουμε παρά να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο σε μαζικότητα και συχνότητα οι αγώνες μας

 Είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε στο ακέραιο συνολικά το πλαίσιο των αιτημάτων μας. 

Ø  Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

Ø  Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.

Ø  Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.

Ø  Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

Ø  Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. 

Ø  Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. 

Ø  Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ø  Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ø  Να μην λείψει κανένας από το  Συλλαλητήριο   συγκέντρωση  στις 14 Οκτώβρη, ημέρα Παρασκευή, στη Πλατεία 23ης Μάρτη   στις 6μ.μ.    

Το υπό ίδρυση Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Κ.Ο ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Π.Α.Σ.Α.Σ ΔΕΗ

Στην σύσκεψη παραβρέθηκε  και μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Πολιτικών Συνταξιούχων, πού δεσμεύτηκε να μεταφέρει ενημερώσει το ΔΣ, ώστε  για να πάρει σχετική απόφαση.

ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ


Σε… συμπληγάδες βρίσκονται μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες με την κατάσταση να γίνεται ξανά οριακή. Οι ανησυχίες όπως και ο προβληματισμός μεγαλώνει καθώς επίκεται από την πρώτη του νέου έτους και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Κραυγή αγωνίας προς την κυβέρνηση και αίτημα για μέτρα στήριξης στη μεσαία τάξη. Σε ασκήσε
ις λεπτών ισορροπιών επιδίδεται η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά μέτωπα που ανοίγουν, εν όψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.
 Στο επίκεντρο των προσπαθειών της βρίσκεται το ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας και η πολιτική θωράκισης των καταναλωτών από τα δυσθεώρητα κόστη ρεύματος και φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν για τον Οκτώβριο, διαφαίνεται ότι το φυσικό αέριο μπαίνει και πάλι στο κάδρο της θέρμανσης, με την οριζόντια επιδότηση των 9 λεπτών ανά θερμική κιλοβατώρα (kWh) που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους. Το μέτρο αφορά 700.000 μετρητές (αντιστοιχούν σε περίπου 1,5 εκατ. καταναλωτές).

Ομιλία Αλ. Χαρίτση, στο 9ο Στρατηγικό Συνέδριο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης

 


«Δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρούμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε όπως σήμερα – H αλλαγή πολιτικής αποτελεί εθνική αναγκαιότητα».

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας διεθνούς ύφεσης,  με την Ευρώπη να είναι ο μεγάλος χαμένος των εξελίξεων – το ευρώ κατακρημνίζεται, ο πληθωρισμός εκρήγνυται, οι ανισότητες οξύνονται. Η χώρα μας βρίσκεται αθωράκιστη και ευάλωτη απέναντι στις τεράστιες αυτές προκλήσεις», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, κατά την ομιλία του στο9ο Στρατηγικό Συνέδριο του ΕΕΑ για τις Επενδύσεις και την Αναπτυξιακή Προοπτική.

«Ο άδικος και αναποτελεσματικός τρόπος καταβολής των ενισχύσεων μέσα στην πανδημία και η εμμονή στην επιδότηση της αισχροκέρδειας μέσα στην ενεργειακή κρίση, πλήττουν βάναυσα την πραγματική οικονομία και θέτουν τα δημόσια οικονομικά σε νέα διακινδύνευση», συνέχισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι «τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ και της Τράπεζας της Ελλάδος μιλούν για εκτόξευση του ιδιωτικού χρέους στα 365 δισ., η τελευταία έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ καταγράφει ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις έχουν διαθέσιμα για λιγότερο από μήνα, ενώ σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ το 71% των εργαζομένων ιδιωτικού τομέα δηλώνει ότι έχει οδηγηθεί σε περιορισμό δαπανών για βασικά αγαθά διατροφής. Ταυτόχρονα, η ΕΛΣΤΑΤ διαπιστώνει ότι οι ανισότητες αυξάνονται εκ νέου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

«Στη ΔΕΘ παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και κοστολογημένο 6 εθνικών προτεραιοτήτων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας, την αντιμετώπιση κρίσιμων προκλήσεων όπως είναι η στεγαστική κρίση και το δημογραφικό ζήτημα» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι δεσμευτικές, δίκαιες προτάσεις μας για τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την αποφασιστική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την αλλαγή του πτωχευτικού νόμου» συνοδεύονται από «τολμηρές μεταρρυθμίσεις, με τη διαμόρφωση δημόσιων εργαλείων σε στρατηγικούς τομείς, όπως το τραπεζικό σύστημα και την ενέργεια».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης έκανε λόγο για ανάγκη επανασχεδιασμού «του Ταμείο Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ», με τρόπο που θα διασφαλίζει ότι « κανένας πόρος δεν θα χαθεί, αλλά και ότι το σύνολο των κονδυλίων θα έχουν το μέγιστο δυνατό κοινωνικό αποτύπωμα». «Αυτή την στιγμή τα επίπεδα απορρόφησης του Ταμείου Ανάκαμψης είναι εξαιρετικά χαμηλά» συνέχισε, ενώ «από τον σχεδιασμό απουσιάζουν η περιφερειακή διάσταση, η αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις». «Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα 455 εκατ. από τα  12,8 δισ. των χαμηλότοκων δανείων θα πάνε σε μόλις 13 επιχειρήσεις, την στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών και επαγγελματιών δεν μπορούν να περάσουν ούτε έξω από τις τράπεζες» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι ρεαλιστικό είναι να θεωρούμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε όπως σήμερα.Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πολιτική που θα αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που προσφέρει η εποχή μας για μία νέα αρχή στην οικονομία και στην πολιτική» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

 

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΦΑΝΤΑ ΤΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΑΠΑΙΤΕΤΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 


Τα Μεσσηνιακά προϊόντα για να αποτελέσουν αναγνωρίσιμο προϊόν στο εξωτερικό από την ταυτότητα, τέλειο συσκευασία, προώθηση πέρα από τον ανταγωνισμό αλλά κυρίως εξωστρέφεια. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς στο εξωτερικό σύμφωνα με τον γραμματέα του επιμελητηρίου Μεσσηνίας Πάυλο Γκρέκη ο οποίος ήταν πρόσφατα  στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου μας έστειλε σχετική ανταπόκριση.
ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Στην ανταπόκριση του για την σελίδα μας από τις ευρωπαϊκές χώρες μας μετέφερε το κλίμα για τα ελληνικά προϊόντα τα οποία είναι ελάχιστα στην Αγγλία, ενώ στην Ευρώπη έχουν αντιμετωπίσουν το μεγάλο ανταγωνισμό ιδίως των ισπανών τα οποία κυριαρχούν στην αγορά. Επισήμανε ότι απαιτείται εξωστρέφεια με τόνωση της εμπορικής ονομασίας των προϊόντων όπως είναι το ΠΟΠ ΕΛΙΑ Καλαμάτας αλλά κυρίως γόνιμη συνεργασία όλων των φορέων και όχι με πολιτικές αποφάσεις. Να σημειώσουμε ότι στην Μ. Βρετανία όπως σε ευρωπαικές χώρες απουσιάζουν προιόντα από την Τριφυλία καθώς δεν υπάρχει εξαγωγική σχεδιαστική πολιτική παρότι είναι επώνυμα, με εξαίρεση μόνο 1-2 ποικιλίες ελαιολάδου μαζί με το εποχιακό καρπούζι ιδίως στη Γερμανία.

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/DYgLaIjmJ2A

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η ΝΕΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

 


Την είδηση πως η Νέδα θα μπει σε καθεστώς προστασίας με  την εθνική κατηγορία του προστατευόμενου τοπίου έδωσε την περασμένη Δευτέρα στην Βουλή, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος  Αμυράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της – ηλειακής καταγωγής – βουλευτού της Α’ Αθήνας Φωτεινής Πιπιλή.

Ο κ. Αμυράς ωστόσο φάνηκε να ενστερνίζεται την άποψη της κα Πιπιλή πως οι περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας δεν έκαναν  τα απαραίτητα για την προστασία του φαραγγιού και του ποταμιού, προσθέτοντας πως βρισκόμαστε εν αναμονή της μελέτης από τον ΟΦΥΠΕΚΑ για την προστασία του φυσικού συνόρου Ηλείας – Μεσσηνίας.

«Το γεγονός ότι η Νέδα αποτελεί το φυσικό σύνορο Ηλείας και Μεσσηνίας είναι και η αχίλλειος πτέρνα της γιατί καμία από τις δυο περιφέρειες δεν έδειξε ενδιαφέρον να προστατεύσει το φαράγγι και το ποτάμι. Εδώ ερχόμαστε εμείς, το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Συνεννοηθήκαμε με  τον ΟΦΥΠΕΚΑ να συντάξει μια μελέτη – τεκμηρίωση που θα μας οδηγήσει στην προστασία το φαραγγιού και του ποταμιού της Νέδας με την εθνική κατηγορία του προστατευόμενου τοπίου. Σας λέω ξεκάθαρα, ότι η Νέδα θα γίνει προστατευόμενο τοπίο  Αμέσως μετά, θα οδηγηθούμε σε πράξεις και ενέργειες διοικητικές αλλά και πρακτικές έτσι ώστε να  οριοθετήσουμε το προστατευτέο  τοπίο και βεβαίως μετά να δούμε και τα υπόλοιπα θέματα προστασίας του οικοσυστήματος», δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Νέδα όπως… Φαράγγι Σαμαριάς και το δραστήριο Δασαρχείο Ολυμπίας

Ο κ. Αμυράς παράλληλα αναφέρθηκε στην ροή του κόσμου στο Φαράγγι ο οποίος είναι περισσότερος από τον οποίο μπορεί να «σηκώσει» γι’ αυτό και όπως υποστήριξε ως οδηγός θα χρησιμοποιηθεί η τακτική που ακολουθείται στο φαράγγι της Σαμαριάς.

«Το Δασαρχείο Ολυμπίας είναι πολύ δραστήριο και υπό την ευθύνη του έγιναν πολλά μικρά αλλά σημαντικά έργα στη Νέδα, όπως η βελτίωση του δρόμου από την Άνω Φιγαλεία και η διάνοιξη μονοπατιών προς τους καταρράκτες. Σε συνεργασία με τον δήμο Ζαχάρως, το Δασαρχείο συνέταξε μελέτη  για την προστασία των επισκεπτών του φαραγγιού και την μείωση των ατυχημάτων. Βγάλαμε οδηγίες προς τους επισκέπτες για την ασφαλέστερη προσέγγιση και για το τι μπορούν και τι δεν πρέπει να κάνουν. Αυτά τα αυτονόητα, δεν είχαν γίνει ποτέ! Τώρα το φαράγγι της Νέδας θα απογειωθεί με όρους προστασίας και βιοποικιλότητας. Και αυτό γιατί τώρα που θα γίνει προστατευόμενο τοπίο αυξάνονται οι υποχρεώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των φορέων και των κατοίκων. Πρέπει και η Ηλεία και η Μεσσηνία να αντιληφθούν ότι έχουν ένα υπέροχο μνημείο της φύσης και οφείλουν να είναι πιο υπεύθυνοι», τόνισε στην δευτερολογία του ο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Δικαίωση Πιπιλή μετά από δέκα χρόνια

Ως προσωπική της επιτυχία, μετά από διαρκή και επίμονο, για τουλάχιστον 10 χρόνια αγώνα, θεωρεί η Βουλευτής της Α’ Αθηνών, Φωτεινή Πιπιλή, την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να θέσει σε καθεστώς πλήρους προστασίας το παγκοσμίως γνωστό Φαράγγι της Νέδας στα σύνορα των νομών Ηλείας – Μεσσηνίας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την έκβαση, η Βουλευτής, ευχαρίστησε στη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησής της για το θέμα αυτό, τον απαντώντα Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά, αλλά και τον αποτελεσματικό για την προστασία του περιβάλλοντος ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής).

Η Φωτεινή Πιπιλή – σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε – εξιστόρησε στη Βουλή, δείχνοντας και σχετικές φωτογραφίες, την προσβλητική για το τοπόσημο αδιαφορία που έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια οι τοπικές αρχές και ιδιαίτερα οι 2 αρμόδιες Περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου. Μια «χωματερή» με φανερά τα ίχνη της μαζικής τουριστικής «εισβολής», επικίνδυνης και για το περιβάλλον αλλά και για τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών.

Δεν έκρυψε δε τη δυσφορία της για την ακινησία των 2 Περιφερειών με δεδομένο ότι η ίδια στις 22/6/2020 με Επίκαιρη Ερώτησή της, προς τον τότε Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, είχε ενημερωθεί, ότι για την κήρυξη τοπίου σε προστασία, απαιτείται και η γνωμοδότηση από τις Περιφέρειες και ενώ η ίδια ενημέρωσε επισήμως και με αλληλογραφία αλλά και με προσωπικές επαφές τους αρμόδιους, ακριβώς δυόμισι χρόνια μετά, όχι μόνο δεν είχε γίνει η παραμικρή παρέμβαση αλλά με επίσκεψή της στις 5/2/2022 αγανάκτησε με την άθλια κατάσταση που βρήκε εκεί. Με πληροφορίες από το patrisnews

Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το «Τρενοτεχνείον» της Κυπαρισσίας επισκέπτεται την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη ο Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος του Διεθνούς Φεστιβάλ Πελοποννήσου και του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας προκειμένου να προβάλει την πολυβραβευμένη ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα «Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ»…
Η προβολή θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Άννα Καλαϊτζίδου, Δάνης Κατρανίδης, Υβόννη Μαλτέζου κ.ά.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ζουν όπως μπορούν, είτε με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν, είτε με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας του Χρήστου. Τους δυο φίλους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας για τη Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν κι αυτοί να πάνε κόντρα στην τύχη τους ξεκινώντας την αναζήτηση της Λώρα.
Solar Cinema
Το Solar Cinema αποκλειστικό μέλος του Solar World Cinema Network, είναι μια παράλληλη δραστηριότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Αποστολή του, να διευρύνει την πρόσβαση στον κινηματογράφο, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να τονίσει αρχικά τη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προβάλλοντας -με απόλυτη αυτάρκεια- ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες, και σε απομακρυσμένες περιοχές. Ο βασικός εξοπλισμός των ηλιακών κινητών κινηματογράφων είναι: Ηλιακοί συλλέκτες, αυτοκινούμενο βαν, βίντεο-προτζέκτορας και γιγαντοοθόνη.
Η υλοποίηση του προγράμματος Solar Cinema στην Ελλάδα, έγινε σε συνεργασία με την Ερευνητική Ομάδα Smart RUE, και το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία εγκατέστησε απαιτούμενο φωτοβολταϊκό σύστημα και ανέλαβε την τεχνική εκπαίδευση των συνεργατών του Φεστιβάλ.
Πολύτιμος υποστηρικτής στην προσπάθεια υλοποίησης του πρωτοποριακού αυτού πρότζεκτ στάθηκε ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), αρμόδιος για την ανάπτυξη και συντήρηση του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
 


ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ


 Η ΔΗΜΟΣΙΑ επιστολή του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μερκούρη προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Χαράλαμπο Αυρηλιώνη

Προκηρύξτε τη θέση του Γ.Διευθυντή τώρα – Εξασφαλίστε την εργασιακή γαλήνη

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ με την αριθ,97/11-07-22 απόφασή του(ΑΔΑ:ΩΜΩ2465ΘΠ4-ΛΨΦ)προχώρησε στην αντικατάσταση της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας,η οποία παραιτήθηκε και όρισε στη θέση της άλλη υπάλληλο , η οποία διανύει δοκιμαστική υπηρεσία. Μέσα από αυτήν την απόφαση ,για την οποία κατατέθηκε προσφυγή από άλλο ενδιαφερόμενο υπάλληλο,αναδεικνύονται λάθη και σοβαρές παραλείψεις. Σήμερα,μάλιστα,συζητούνται στο δικαστήριο τα ασφαλισικά!!

Το ΔΣ της επιχείρησης όφειλε να είχε προ πολλού προκηρύξει τη θέση ,δέσμευση, μάλιστα, που είχε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου αναλάβει ο τότε Πρόεδρος, ο Δήμαρχος κος Λεβεντάκης. Τρία χρόνια και παρά τις κατά καιρό αιτιάσεις ότι οι υπάλληλοι της επιχείρησης δεν συνδράμουν τις προσπάθειες του ΔΣ και κατ επέκταση της Δημοτικής Αρχής,δεν προέβη σε καμιά ενέργεια. Αντίθετα προχώρησαν στην πρόσληψη έμμισθου μέλους του ΔΣ με πλήρη καθήκοντα.

Όφειλε το ΔΣ όταν προέκυψε θέμα αντικατάστασης της Γενικής Διευθύντριας να απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να υποβάλουν αίτηση για την κατάληψη της θέσης,όσοι ήταν ενδιαφερόμενοι.. Κάτι τέτοιο,δυστυχώς,δεν τηρήθηκε.

Σύμφωνα με το ν.1069/80 ,όπως τροποιήθηκε από το ν.4504/2019 άρθρο 100 παρ.1 «αν δεν έχει οριστεί Γενικός Διευθυντής ή αν αυτός κωλύεται ή απουσιάζει,τα καθήκοντά του ασκεί ,με απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης ο ανώτερος σε βαθμό και,επί ισόβαθμων ο αρχαιότερος υπάλληλος». Πέραν αυτού«Δεν επιτρέπεται να τοποθετηθεί προϊστάμενος,υπάλληλος ο οποίος διανύει δοκιμαστική υπηρεσία»(ν.3584/2007 όπως τροποποιήθηκε από το ν.4873/21 άρθρο 32 παρ.1).

Η απόφαση ορισμού είναι παράνομη ,αφού δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που ορίζουν οι νόμοι.

Κύριε Πρόεδρε

Ανακαλέστε άμεσα την απόφαση τοποθέτησης Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας ,διότι όσο επιμένετε σε μια παράνομη απόφαση δημιουργείτε κλίμα έντασης και δυσλειτουργίας στην επιχείρηση .Μην οδηγείτε το θέμα στα δικαστήρια. Προχωρήστε επίσης στην προκήρυξη πλήρωσης της θέσης.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕ Η ΕΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ: Η ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ VIBER ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΞΟΝΙΚΕΣ ΚΛΠ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ. ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. 

ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ EUROBANK ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΔΩ : IBAN GR3802607290000870101080781. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ  ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ PAYPAL ΕΔΩ: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=4TGBTKH47DYQJΙΩΑΝΝΗΣ 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΙΑ


 Την ανησυχία και διαμαρτυρία για μεγάλες καθυστερήσεις στην δακοκτονία στην Πυλία, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού. Μιλά για τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας και του υπουργείου και ζητά να γίνουν άμεσα οι ψεκασμοί στις περιοχές που αυτοί έχουν καθυστερήσει…

Ειδικότερα ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού σημειώνει: “Μεγάλες  καθυστερήσεις  παρουσιάζει  το  πρόγραμμα δακοκτονίας στην  Πυλία, με  τους  ψεκασμούς να αργούν και το δάκο να αυξάνεται επικίνδυνα. Στο Χανδρινού οι παγίδες στις 12-16-21/9/22 έδειξαν αυξημένους πληθυσμούς δάκου, πολύ πάνω από το όριο  ψεκασμού. Ο ψεκασμός ξεκίνησε στις 22/9/22  και 15 μέρες μετά  την πρώτη ένδειξη ότι υπάρχει δάκος ο ψεκασμός δεν έχει τελειώσει. Ξέρουν  πολύ καλά ότι η όποια καθυστέρηση στο θέμα του δάκου θα είναι  καταστροφική. Ξέρουν πολύ καλά ότι αν ξεφύγει μια γένια ο δάκος δύσκολα μαζεύεται. Να σταματήσουν λοιπόν τους πανηγυρισμούς για επιτυχημένο   πρόγραμμα δακοκτονίας, δεν έχει αλλάξει τίποτα, όλα αυτά τα χρόνια    παραμένει ένα αναχρονιστικό σύστημα παγιδοθεσίας και ψεκασμών με  υποστελεχωμενες  ΔΑΟΚ. Τη δακοκτονία την πληρώνουν οι παράγωγοι από τις εισφορές τους και τώρα τους ζητούν να ψεκάσουν από μόνοι τους για να σώσουν την παραγωγή τους. Οι ευθύνες της Περιφέρειας  και του υπουργείου είναι τεράστιες.
Ζητάμε: 
-Να ψεκαστούν άμεσα όλα τα χωριά που έχουν καθυστέρηση, να γίνουν στην ώρα τους οι υπόλοιποι ψεκασμοί με τα κατάλληλα φάρμακα και όπου χρειαστεί να υπάρχει και πέμπτος ψεκασμός                                                                                                                                    

-Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του

-Άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού".

«Όχι» στα επιδόματα, «Ναι» στη μείωση ΦΠΑ λέει το 80% των ΕΛΛΗΝΩΝ

 


Ο τουρκικός λαός είναι φίλος, λένε 7 στους 10 Έλληνες

Με φόντο το μήνυμα που έστειλε ο Κ. Μητσοτάκης στους Τούρκους πολίτες από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, πως η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, ιδιαίτερη βαρύτητα λαμβάνει η ερώτηση της δημοσκόπησης: “Αν είναι φίλος ο τουρκικός λαός ή εχθρός;“

· Το 68% απάντησε ότι ο τουρκικός λαός είναι φίλος

· Το 19% απάντησε ότι είναι εχθρός

· και το 13% δεν απάντησε

Μάλιστα, στην αντίστοιχη ερώτηση που τέθηκε σε δημοσκόπηση στην Τουρκία από την εταιρεία Μetropoll, το 64% των Τούρκων θεωρεί τους Έλληνες φίλους και όχι εχθρούς. 

«Μητσοτάκης γιοκ»

Όσον αφορά την προκλητική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα, και συγκεκριμένα το «Μητσοτάκης γιοκ» που απηύθυνε στον πρωθυπουργό, η πλειοψηφία (43,3%) θεωρεί ότι όχι μόνο δε μπορεί να βλάψει την εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού στο εσωτερικό της χώρας, αλλά του κάνει και καλό, σε αντίθεση με το 22,6% που πιστεύει ότι κάνει κακό. 

«Όχι» στα επιδόματα – Μείωση ΦΠΑ ζητά η συντριπτική πλειοψηφία του 81%

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα σύμφωνα με το οποίο, 8 στους 10 θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει το ΦΠΑ για την αντιμετωπιστούν η ακρίβεια και οι πληθωριστικές τάσεις της αγοράς. Αντίθετα, μόλις το 9% τάσσεται υπέρ της επιδοματικής πολιτικής (fuel pass, power pass κτλ) ως λύση απέναντι στην ακρίβεια. 

Τέλος, όσον αφορά τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τις αυξήσεις στην ενέργεια που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτό το χειμώνα τα νοικοκυριά, ένας στους δύο παραδέχεται ότι δεν έχει λάβει κανένα μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας. 

Η ΝΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΛΥΜΝΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 


Στην Ελλάδα, τη χώρα του απερίγραπτου και πηγαίου κάλλους δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καταρράκτες, φυσικοί και τεχνητοί, που συνθέτουν εντυπωσιακά μέρη.

Θαυμάζοντάς τους, αισθάνεσαι πρωταγωνιστής σε παραμύθι, όπου νεράιδες και μυθικά πλάσματα ξεπροβάλλουν. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, μερικούς από τους πιο αξιοθαύμαστους καταρράκτες που κρύβει μέσα της η ευλογημένη αυτή χώρα!
1. Έδεσσα
Στην Έδεσσα, τη φημισμένη αυτή πόλη για τους καταρράκτες της που δημιουργήθηκαν με φυσικό τρόπο, έπειτα από έναν ισχυρό σεισμό που έπληξε την γύρω περιοχή κατά τον 14ο αιώνα, θα συναντήσετε ένα ξεχωριστό γεωπάρκο με λιθόστρωτα δρομάκια και πέτρινα γεφύρια στα βορειοανατολικά της. Στο σύνολό τους είναι 12 καταρράκτες, αλλά μόνοι οι 4 είναι ορατοί στους επισκέπτες, ενώ τους υπόλοιπους κρύβει η πλούσια βλάστηση. Φυσικός δημιουργός τους είναι ο ποταμός Εδεσσαίος, τα νερά του οποίου διασχίζουν την πόλη προτού χυθούν ορμητικά στους καταρράκτες. Ο μεγαλύτερος και πιο εκθαμβωτικός καταρράκτης, ο Κάρανος, ξεχύνεται με δύναμη από ύψος 70 μέτρων, δημιουργώντας ένα πυκνό σύννεφο από σταγονίδια.


2. Μακεδονία, Όλυμπος, καταρράκτης Ορλιάς
Στον Όλυμπο, τον τόπο με τις ψηλές κορυφές και τα αλπικά οροπέδια που οι θεοί επέλεξαν να κατοικήσουν, και όχι τυχαία, φτάνοντας στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού θα συναντήσετε κατάφυτα φαράγγια και τρεχούμενα νερά.
Το ρέμα του Ορλιά, στην περιοχή του χωριού Βροντού, σχηματίζει ένα μοναδικό σκηνικό με τους καταρράκτες. Από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου φτάνετε σε μόλις λίγα λεπτά στον πρώτο καταρράκτη, ενώ, συνεχίζοντας την πορεία δίπλα στη ρεματιά για μια ώρα περίπου μέχρι τον Κόκκινο Βράχο με τον μεγάλο καταρράκτη, θα αντικρύσετε μια ασύλληπτη ομορφιά. Εάν επιλέξετε να βουτήξετε και στα παγωμένα νερά, θα αισθανθείτε αθάνατοι, αποτελώντας κομμάτι της μυθολογίας.


3. Νέδα, Ηλεία/Μεσσηνία, Πελοπόννησος
Στο πέρασμα της Νέδας, του ποταμού στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, διασχίζει ένα φαράγγι με στενά περάσματα και σημεία με καταρράκτες, όπου σχηματίζονται μικρές φυσικές λίμνες. Τον μεγαλύτερο καταρράκτη θα βρείτε κοντά στη Φιγαλεία. Κι αν δεν είστε φυσιολάτρες, θα γίνετε, μιας και στη διαδρομή θα συναντήσετε μοναδικό τοπίο με γεφύρια και καταρράκτες, νερόμυλους, πλούσια βλάστηση, σπήλαια και λίμνες με κρυστάλλινα νερά. Ωστόσο, για να περιληφθείτε στους "προνομιούχους" που απολαμβάνουν τη Νέδα πλήρως, χρειάζεται αρκετή πεζοπορία. Η διάσχιση του φαραγγιού της συνήθως είναι διήμερη, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και γίνεται με συνοδούς. Αν προτιμάτε, όμως, μια απλούστερη εξόρμηση, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα τμήμα της κατεβαίνοντας από το χωριό Φιγαλία έως το πετρογέφυρο, περπατώντας ακολούθως δυτικά για 15 λεπτά και φθάνοντας σταδιακά στους δύο καταρράκτες και στις λίμνες τους, μέσα από ξύλινα γεφυράκια.


4. Πολυλίμνιο, Μεσσηνία
Νομίζατε ότι η Μεσσηνία είναι ξακουστή μόνο για το λάδι της; Η απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής συντίθεται από πληθώρα τοπίων. Κεντρικά του νομού Μεσσηνίας, κοντά στο χωριό Χαραυγή (34 χλμ. από την Καλαμάτα), κρύβεται ένα από αυτά, ένα παραμυθένιο και ονειρικό σκηνικό με λίμνες και καταρράκτες από τα νερά που διέρχονται μέσα από το φαράγγι του Πολυλιμνίου. Ακολουθώντας τη διαδρομή προς τη λίμνη Κάδη, θα συναντήσετε έναν ειδυλλιακό καταρράκτη που ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων.


5. Παλαιοκαρυά, Τρίκαλα
Στην καρδιά της Θεσσαλίας, προς τα ορεινά χωριά των Τρικάλων, μπορείτε να θαυμάσετε μια ξεχωριστή ομορφιά στη χαράδρα της Παλαιοκαρυάς, όπου ρέουν τα κρυστάλλινα νερά του μικρού ποταμού Παλαιοκαρίτη. Το μονότοξο επιβλητικό πέτρινο γεφύρι μήκους 26 μέτρων στέκεται εκεί από τον 16ο αιώνα, πλαισιώνεται από δύο τεχνητούς καταρράκτες, ενώ ο καταρράκτης πίσω από το γεφύρι έχει ύψος 12 μέτρων και το νερό που πέφτει συνθέτει ένα μαγευτικό τοπίο που δεν αφήνει κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο.


6. Ήπειρος, Τζουμέρκα, Θεοδώριανα
Στο χωριό Θεοδώριανα στα Τζουμέρκα, από όποια γωνιά κι αν θέλετε να θαυμάσετε το τοπίο, θα δείτε νερά να κυλάνε από παντού, τα οποία αναβλύζουν από τις τουλάχιστον 50 πηγές που υπάρχουν στα γύρω βουνά. Λίγο πριν από την είσοδο του χωριού, ακολουθώντας το μονοπάτι που οδηγεί προς το ρέμα του Μάρκου για 40 λεπτά περίπου, θα συναντήσετε ένα ειδυλλιακό τοπίο με τις αλλεπάλληλες λιμνούλες στη διαδρομή. Στην αντίθετη πορεία, οι καταρράκτες της Σούδας, τους οποίους θα συναντήσετε σε 15 μόλις λεπτά από το τέλος του χωριού, ρέουν ορμητικά από ύψος 25 μέτρων.


7. Καρπενήσι, «Πάντα Βρέχει»
Ένα θαύμα της φύσης θα συναντήσετε στον νομό Ευρυτανίας και δεν είναι άλλο από το φαράγγι “Πάντα Βρέχει”, μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά ή διαφορετικά Στουρνάρα, νότια του νομού. Προσβάσιμο ολόχρονα, στο Καρπενήσι, βρισκόμενοι στην καρδιά της Κεντρικής Ελλάδας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Πάντα Βρέχει, όπου θα συναντήσετε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο με την πλούσια πανίδα, έχετε τη δυνατότητα να ακολουθήσετε δύο διαδρομές που καταλήγουν σε ένα εντυπωσιακό θέαμα. Η ξεχωριστή δε ονομασία δεν είναι τυχαία, αφού σε μία περιοχή του φαραγγιού που φτάνει τα 80 μέτρα, παγωμένα νερά προερχόμενα από το βουνό της Καλιακούδας, στην προσπάθειά τους να ενωθούν με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού, βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας μοναδικούς καταρράκτες. Ωστόσο, το μεγάλο ύψος τους δεν επιτρέπει να έχουν συνεχή και συμπαγή ροή, αλλά δημιουργείται μία μεγάλη ακτίνα με μικρές και μεγάλες σταγόνες, σχηματίζοντας συνεχή τεχνητή βροχή. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, το σκηνικό είναι μαγευτικό και άκρως εντυπωσιακό.


8. Κύθηρα, Μυλοπόταμος
Και τι δεν έχουν τα Κύθηρα (ή Τσιρίγο, αν προτιμάτε) να προσφέρουν στον επισκέπτη, ο οποίος σαγηνεύεται από την ομορφιά και τη μοναδικότητα που διαθέτει κάθε αξιοθέατο του νησιού. Στο χωριό Μυλοπόταμος βρίσκεται ένα από αυτά, και θα το συναντήσετε ακολουθώντας την πινακίδα που αναγράφει τους καταρράκτες της περιοχής. Μέσα σε μια διαδρομή με πλατάνια και τρεχούμενα νερά θα καταλήξετε στον καταρράκτη με το όνομα «Νεράιδα» ή «Φόνισσα» που πέφτει από μήκος 20 μέτρων σχηματίζοντας μια λίμνη, στην οποία μπορείτε να κολυμπήσετε, αν είστε θαρραλέοι! Συνεχίζοντας την πεζοπορία παραπέρα από τον καταρράκτη θα συναντήσετε τους εγκαταλελειμμένους νερόμυλους και μικρότερες λιμνούλες που συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.


9. Ρόδος, Κοιλάδα με τις πεταλούδες
Το ξακουστό νησί των Ιπποτών, μέσα στην πληθώρα ξεχωριστών τοπίων που διαθέτει, από την καστροπολιτεία μέχρι την Ακρόπολη της Λίνδου, εντάσσει στην παλέτα του και τους μικρούς καταρράκτες στην Κοιλάδα με τις πεταλούδες, συμπληρώνοντας τον πίνακα ζωγραφικής του! Βορειοδυτικά της Ρόδου, λοιπόν, 5χλμ νοτιοανατολικά του χωριού Θεολόγος, υπάρχει ένας μοναδικός βιότοπος σε έκταση 600 στρεμμάτων που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000. Στην Κοιλάδα φιλοξενείται ένα σπάνιο είδος πεταλούδας, η Panaxia Quadripunctaria. Η βόλτα στο δάσος θα σας αναζωογονήσει, αφού το τοπίο με τις σπάνιες πεταλούδες, την πλούσια χλωρίδα, τα μονοπατάκια, τους μικρούς καταρράκτες, τις λίμνες και τα ξύλινα γεφύρια είναι μοναδικό, συνιστώντας ένα ζωντανό μουσείο της φύσης!


10. Ξάνθη, Λειβαδίτης
Στο χωριό Λειβαδίτης 50χλμ βορειοδυτικά της Ξάνθης, κρύβεται ένας θησαυρός, αφού εκεί στέκει αγέρωχος ο ψηλότερος καταρράκτης των Βαλκανίων, γνωστός ως καταρράκτης του Λειβαδίτη ή Τραχωνίου. Τα απότομα νερά που πέφτουν από ύψος 40 μέτρων κάνουν τον καταρράκτη ορμητικό και θορυβώδη, λόγω βαρύτητας. Το χωριό βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μετά την Σταυρούπολη, στα όρια των Νομών Ξάνθης και Καβάλας. Για να φτάσετε στον καταρράκτη πρέπει να ακολουθήσετε ένα ορειβατικό μονοπάτι που ξεκινάει απ' το χωριό σε υψόμετρο 1.260 μέτρων και καταλήγει στα 860 μέτρα. Η διαδρομή στο σηματοδοτημένο μονοπάτι θα σας ανταμείψει, είτε προτιμήσετε την πεζοπορία είτε την ποδηλασία, φτάνοντας τελικά στον πανέμορφο καταρράκτη. Δίπλα απ' το χωριό "ξεχύνεται" το δάσος της Χαϊντούς με το Αρκουδόρεμα, μία δασική περιοχή, μνημείο της φύσης, με πολλά δέντρα άνω των 250 χρόνων. Ακολουθώντας το χαραγμένο μονοπάτι των 4χλμ μέσα σε μια κατάφυτη διαδρομή που ξεκινά από το Δασικό Χωριό του Ερύμανθου, θα φτάσετε στην κορυφή του Γυφτόκαστρου στα 1.745 μέτρα, από όπου θα έχετε πανοραμική θέα προς τη Βουλγαρία.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΑΠΟΣΩΛΗΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ

 



Αποσωληνώθηκε το 4 μηνών βρέφος που φέρεται να έχει κακοποιηθεί από τον πατέρα του (δείτε εδώ), ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μετά από αρκετές ημέρες παραμονής του βρέφους στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”, οι γιατροί έκριναν ότι μπορούν να το αποσωληνώσουν, με τα επόμενα 24ωρα να χαρακτηρίζονται κρίσιμα για την πορεία της υγείας του.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως μετά από μια διαδικασία που διήρκησε αρκετά στα δικαστήρια της Κυπαρισσίας αφέθηκε από τις Αρχές ο 21χρονος πατέρας του κακοποιημένου βρέφους σε μια υπόθεση που συντάραξε την επικαιρότητα. Στους περιοριστικούς όρους περιλαμβάνονται να δίνει το παρών δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να καταβάλει το χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ ως εγγύηση παραμένοντας παράλληλα μακριά από το παιδί έως και την διενέργεια της δίκης.


ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


-«Απειλές με το απουσιολόγιο! Ευτελισμός!»
 «Η έπαρση, ο αυταρχισμός, ο συνεχής λεκτικός “τσαμπουκάς” και ο εγωισμός μαζί με την απαράδεκτη και καταστροφική σας άποψη “μόνο εγώ μπορώ”, έχουν οδηγήσει το Δήμο στο τέλμα και την ανυποληψία» απαντούν δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας στο δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη. Ο κ. Λεβεντάκης με επιστολή του τους «κατηγόρησε» πως «προσπαθείτε με κάθε “θεμιτό” ή αθέμιτο τρόπο να παρεμποδίσετε το έργο της Δημοτικής Αρχής», με αφορμή την καταγγελία τους πριν από την έναρξη προηγούμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. για εκ συστήματος απουσία του κ. Λεβεντάκη από τις συνεδριάσεις, ύστερα από την οποία αποχώρησαν.
 «Ο λαός, όμως, της Τριφυλίας, εκτός του ότι μπορεί και βλέπει τα έργα που πραγματοποιούμε, όπως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, έχει και κάποιο άλλο προσόν, που ονομάζεται αλάθητο κριτήριο. Και φυσικά, δεν ξεχνά… Γι’ αυτό και στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα δώσει την απάντηση που πρέπει, σε όσους βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από την Τριφυλία», τόνισε ο κ. Λεβεντάκης, δίδοντας στη δημοσιότητα τις απουσίες δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης από τις συνεδριάσεις, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι στην “απάντησή” τους σημειώνουν: «Η δημοσιοποίηση των απουσιών (!) των δημοτικών συμβούλων σάς καταρρίπτει το επιχείρημα των προσυνεννοήσεων. Οι απουσίες διαφορετικές για κάθε δημοτικό σύμβουλο…». 
Και τονίζουν: «Τις απειλές για τις εκλογές μήπως πρέπει να τις απευθύνετε στον εαυτό σας και στην ομάδα σας; Πρωτίστως εσείς θα κριθείτε για την απραξία σας και τη διάλυση του Δήμου και η κρίση θα είναι αυστηρή». Στην «απάντηση» των δημοτικών συμβούλων, που υπογράφεται από τους Γιάννη Αδρακτά, Σταματία Αλεξοπούλου, Παναγιώτη Αλευρά, Στάθη Ανδρινόπουλο, Θεόδωρο Αντωνόπουλο, Χαράλαμπο Καναλουπίτη, Γιάννη Κατσούλα, Αγγελή Κοροβίλα, Γιάννη Μερκούρη, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Μαρία Πανουσιοπούλου και Παναγιώτη Τσαφαρά, υπό τον τίτλο «Απειλές με το απουσιολόγιο! Ευτελισμός!» αναγράφεται: «Ένα χρόνο πριν από τη λήξη της δημοτικής περιόδου και τα σημάδια διάλυσης της Δημοτικής Αρχής ορατά. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται, συστηματική, απουσία του δημάρχου από τις συνεδριάσεις του ανώτερου οργάνου διοίκησης του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και αντιδημάρχων, που “κρύβονται” (;) πίσω από την τηλεδιάσκεψη. Αυτή η αδικαιολόγητη απουσία του δημάρχου δε δικαιολογήθηκε ούτε από τον πρόεδρο του οργάνου, όταν προέτρεπε τους δημοτικούς συμβούλους να παραμείνουν στην αίθουσα και ότι μπορεί να έλθει ο δήμαρχος. Επομένως, ποια υποχρέωση σας ανάγκασε να μην παρευρεθείτε στη συνεδρίαση; Είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος δεν έχει ψήφο στις αποφάσεις του οργάνου. Αυτό δεν τον απαλλάσσει από την υποχρέωση της παρουσίας. Ο δήμαρχος από κοινού με τον πρόεδρο καταρτίζουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και υποχρεούται να παρέχει πληροφορίες στο Σώμα για όποιο θέμα ερωτηθεί από τους συμβούλους. 
 Ο δήμαρχος εκ του θεσμικού του ρόλου είναι υποχρεωμένος ηθικά, θεσμικά, πολιτικά και διοικητικά να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις, να ενημερώνει και να απαντά. Μέμφεται ο κ. δήμαρχος τους δημοτικούς συμβούλους ότι έχουμε κάνει σημαία το στρεβλό αυτοδιοικητικό νόμο και παρακωλύουμε τη λειτουργία του Δήμου. Ξεχνάει, μάλλον, ότι με αυτό το νόμο εξελέγη δήμαρχος και αυτός ο νόμος του παρέχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε συνεργασίες με άλλες δημοτικές παρατάξεις. Οι όποιες προσπάθειες κάνατε απέτυχαν παταγωδώς, στη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου. Για αυτές τις αποτυχίες φέρετε ακέραια την ευθύνη, διότι η έπαρση, ο αυταρχισμός, ο συνεχής λεκτικός “τσαμπουκάς” και ο εγωισμός μαζί με την απαράδεκτη και καταστροφική σας άποψη “μόνο εγώ μπορώ”, έχουν οδηγήσει το Δήμο στο τέλμα και την ανυποληψία. Ανικανότητα και έλλειψη συντονισμού διακρίνουν την τρίχρονη άσκηση της εξουσίας. Τα καύσιμα και τα εφόδια σήμερα προέκυψαν, κε δήμαρχε; Ή νοιάζεστε τόσο πολύ για το πώς θα κυκλοφορήσουν οι αντιδήμαρχοί σας με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα; Ποια έργα σας βλέπει, κε δήμαρχε, ο τριφυλιακός λαός; Τα λουλούδια και τα κλεφτοφάναρα;
 Θα αντέξουν μέχρι την αποχώρησή σας; Ανάπλαση πλατείας Άνω Πόλης, Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Κυπαρισσίας, Δεκατεσσάρων Φιλιατρών, Ταρτάν και ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Φιλιατρών, Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας κ.α. είναι η προίκα που σας έδωσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όπως και τα χρήματα για την προμήθεια απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου. Δικό σας έργο, δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμη δει να εκτελείται στο Δήμο και ούτε θα αφήσετε για την επόμενη περίοδο. Η δημοσιοποίηση των απουσιών (!) των δημοτικών συμβούλων σάς καταρρίπτει το επιχείρημα των προσυνεννοήσεων.

TO AΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΨΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΤΡΕΣ
 Οι απουσίες διαφορετικές για κάθε δημοτικό σύμβουλο. Απαξιώσατε τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, συνένοχος και ο πρόεδρος, τόσο με την περιφρόνηση όσο και με την έλλειψη ενδιαφέροντος για γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων στο Σώμα. Έχετε κάνει δε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ. διάτρητο κουρέλι. Δεν ικανοποιήσατε την απαίτηση των συμβούλων για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τις συνεδριάσεις του Σώματος μέσω τηλεδιάσκεψης. Δεν προχωρήσατε σε σύναψη σύμβασης για την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών, όπως ο νόμος ορίζει. Σας ενδιαφέρουν οι βουβές συνεδριάσεις, η ψηφοφορία και η ολοκλήρωση των συνεδριάσεων σε χρόνο ενός καφέ! Δεν μπορείτε να συντονίσετε τις υπηρεσίες του Δήμου για την παρακολούθηση των θεμάτων που χρήζουν αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό είχε και έχει ως αποτέλεσμα να τρέχετε για να προλάβετε την τελευταία στιγμή. Κάθε εβδομάδα συνεδρίαση με δύο-τρία θέματα. 
Τη δική σας τακτική και νοοτροπία υιοθετούν και οι αντιδήμαρχοί σας. Προτιμούν τη βουβή συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης ή και παρόντες αδυνατούν να παράσχουν την απαραίτητη πληροφόρηση. Ευτυχώς που δεν απουσιάζει ο υμνητής σας! Στην τελευταία συνεδρίαση είχαν προκύψει σοβαρά θέματα για τα οποία είχατε υποχρέωση να μας ενημερώσετε. Η συνάντηση με τον υπουργό στην Τρίπολη, η διαχείριση των απορριμμάτων και το θέμα του οδικού άξονα Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι που ανέδειξε ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων. Οφείλαμε για την ενημέρωση των δημοτών να αποχωρήσουμε και να απαιτήσουμε την οφειλόμενη παρουσία σας. Σας περιμένουμε! Τις απειλές για τις εκλογές μήπως πρέπει να τις απευθύνετε στον εαυτό σας και στην ομάδα σας; Πρωτίστως εσείς θα κριθείτε για την απραξία σας και τη διάλυση του Δήμου και η κρίση θα είναι αυστηρή». ΠΗΓΗ