Pages

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το «Τρενοτεχνείον» της Κυπαρισσίας επισκέπτεται την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη ο Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος του Διεθνούς Φεστιβάλ Πελοποννήσου και του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας προκειμένου να προβάλει την πολυβραβευμένη ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα «Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ»…
Η προβολή θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Άννα Καλαϊτζίδου, Δάνης Κατρανίδης, Υβόννη Μαλτέζου κ.ά.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ζουν όπως μπορούν, είτε με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν, είτε με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας του Χρήστου. Τους δυο φίλους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας για τη Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν κι αυτοί να πάνε κόντρα στην τύχη τους ξεκινώντας την αναζήτηση της Λώρα.
Solar Cinema
Το Solar Cinema αποκλειστικό μέλος του Solar World Cinema Network, είναι μια παράλληλη δραστηριότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Αποστολή του, να διευρύνει την πρόσβαση στον κινηματογράφο, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να τονίσει αρχικά τη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προβάλλοντας -με απόλυτη αυτάρκεια- ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες, και σε απομακρυσμένες περιοχές. Ο βασικός εξοπλισμός των ηλιακών κινητών κινηματογράφων είναι: Ηλιακοί συλλέκτες, αυτοκινούμενο βαν, βίντεο-προτζέκτορας και γιγαντοοθόνη.
Η υλοποίηση του προγράμματος Solar Cinema στην Ελλάδα, έγινε σε συνεργασία με την Ερευνητική Ομάδα Smart RUE, και το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία εγκατέστησε απαιτούμενο φωτοβολταϊκό σύστημα και ανέλαβε την τεχνική εκπαίδευση των συνεργατών του Φεστιβάλ.
Πολύτιμος υποστηρικτής στην προσπάθεια υλοποίησης του πρωτοποριακού αυτού πρότζεκτ στάθηκε ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), αρμόδιος για την ανάπτυξη και συντήρηση του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου