Pages

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

ΡΟΥΚΕΤΕΣ....ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ για τους υδρογονάνθρακες στην Πελοπόννησο


Πολύς ο λόγος τελευταία γύρω από τις σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου οι οποίες ξεκίνησαν νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Επιχειρώντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και… να αποκαλύψει την όλη αλήθεια πίσω από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τους υδρογονάνθρακες, ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδη εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης.

Ο κ.Ζεληλίδης υπενθυμίζει όσες δηλώσεις έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν για το θέμα. Θυμίζει όσα έχουν πει υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο κ.Σκρέκας και ο κ.Δένδιας. Υπενθυμί


ζει ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση στο non paper από ΗΠΑ που «βύθιζε» τον EastMed! Αυτή η επιλογή έδιωξε όλες τις εταιρείες ,μεταξύ των οποίων και την Exxon για την οποία τώρα πανηγυρίζουμε που επιστρέφει…

Και η Ευρώπη; Δεν θέλει η Ευρώπη να απεξαρτηθεί όπως λέει από τη ρωσική ενέργεια; Ο κ.Ζεληλίδης εξηγεί ότι οι Ευρωπαίοι θα προτιμήσουν να πεινάσουν και να παγώσουν παρά να δώσουν στην Ελλάδα την ευκαιρία να γίνει ενεργειακός παραγωγός και «να σηκώσει κεφάλι».

Ο κ.Ζεληλίδης μιλά για «κίνδυνο πισώπλατο μέσα στην χώρα» και το εξηγεί με συγκεκριμένα περιστατικά! Υποστηρίζει ότι γνωρίζει ότι τα όσα λέει αποτελούν εμπόδιο, αλλά «δεν μπορούν να με αγγίξουν, γιατί είμαι πανεπιστημιακός».

Τα όσα λέει προβληματίζουν,τουλάχιστον.

Ο Αβραάμ Ζεληλίδης είναι Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι ειδικός στην Ανάλυση Ιζηματογενών Λεκανών, στην Στρωματογραφία Ακολουθιών και στη Γεωλογία Πετρελαίων. Έχει εκπονήσει διάφορα ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την αξιολόγηση των υδρογονανθράκων για τις πετρελαϊκές εταιρείες, χρησιμοποιώντας δεδομένα από την επιφάνεια του εδάφους αλλά και υπεδαφικά, και επίσης πραγματοποίησε πολλά σεμινάρια υπαίθρου σε στελέχη εταιρειών πετρελαίου. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, περισσότερες από τις οποίες επικεντρώνονται στη πιθανότητα ανάπτυξης πεδίων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και παρουσίασε πολλές από αυτές τις εργασίες σε διεθνή συνέδρια σε όλο τον κόσμο (Ιαπωνία, Ευρώπη, Αφρική και Αμερική). Ήταν επιβλέπων καθηγητής σε δέκα Διδακτορικές διατριβές, που σχετίζονται με τη γεωλογία πετρελαίων. Έχει εργαστεί στον Κόλπο του Σουέζ και έχει δημοσιεύσει εργασίες που συνδέουν την γεωλογική εξέλιξη στον κόλπο του Σουέζ, στην Αίγυπτο, με περιοχές της Ελλάδας, με διεθνές ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου