Pages

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ η κατάσταση με λακκούβες στην Κυπαρισσία


Απελπιστική είναι η κατάσταση με τις λακκούβες σε πολλούς δρόμους της Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αγανακτούν καθημερινά. Οι δρόμοι σε πολλά σημεία κρύβουν παγίδες, ενώ από ό,τι παρατηρήσαμ
ε το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή επιχειρεί να κλείσει τις λακκούβες με χαλίκι από αποξήλωση παλιού οδοστρώματος. Φυσικά αυτό σε καμία περίπτωση δεν έχει διάρκεια και η κατάσταση χειροτερεύει. 
Πριν λίγο καιρό είδαμε το νέο πολυμηχάνημα που απέκτησε ο δήμος να ρίχνεται στη «μάχη της λακκούβας», ωστόσο έκλεισε ελάχιστες, ενώ κάποιες από αυτές άρχισαν να ανοίγουν και πάλι. Μάλιστα χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος συντονισμός, το μηχάνημα έσκαψε σημεία όπου υπήρχαν λακκούβες (όπως στην οδό Πονηροπούλου), τις έκανε μεγαλύτερες για να κλείσουν καλύτερα με το υλικό της ασφάλτου, όμως άσφαλτος δεν έπεσε ποτέ και έχουν περάσει πολλές ημέρες. Οι τεράστιες λακκούβες έμειναν και το πολυμηχάνημα από τότε δεν εμφανίστηκε πάλι. Και σε δρόμους όμως όπου έπεσε νέος ασφαλτοτάπητας σε μεγάλο μήκος, όπως η 25η Μαρτίου, δημιουργήθηκαν λακκούβες μετά από σκάψιμο της ΔΕΥΑΤ. Για καιρό έμειναν με χώμα και ήταν επικίνδυνες, αργότερα έκλεισαν με άσφαλτο, αλλά πάλι «έκατσαν» και ξηλώθηκε η πρόχειρη, όπως φάνηκε, άσφαλτος που είχε πέσει. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. 
Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη σε αρκετούς δευτερεύοντες δρόμους και γειτονιές, όπως και σ’ αυτόν που οδηγεί στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, όπου καθημερινά πηγαίνουν δεκάδες γονείς τα παιδιά τους για προπονήσεις και στο οποίο γίνονται αγώνες τοπικού και εθνικού επιπέδου. Μπορεί τα προβλήματα στους δρόμους να είναι πολλά και χρόνια, ωστόσο πρέπει να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός, γιατί δεν γίνεται τα μηχανήματα του δήμου να ανοίγουν λακκούβες και μετά να μην τις κλείνουν. Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου