Pages

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Μανώλης Μάκαρης: 40% των πολιτών δεν γνωρίζει ότι έχει υπέρταση, ζάκχαρο, χοληστερίνη


-Δίαιτα, άσκηση και διακοπή καπνίσματος οι παράγοντες ελέγχου.

ΤΗΝ ενημέρωση του κοινού και τις σελίδας μας για θ΄ματα υγείας κατέγραψε το ρεπορτάζ μας με αφορμή δράσεις στον πληθυσμό της Μεσσηνίας για την καρδιά και τις παθήσεις,

Όπως τόνισε στο kyparissianews.com ο Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και Γραμματέας του Συλλόγου Ειδικευόμενων Ιατρών Μεσσηνίας κ. Μανώλης Μάκαρας " η πρώτη ενημέρωση έγινε στη Καλαμάτα αλλά θα συνεχιστεί ελπίζουμε στη Μεσσηνία καθώς στόχος του προγράμματος ήταν, μέσω μετρήσεων αρτηριακής πίεσης στο γενικό πληθυσμό, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν τη διάγνωση και ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Η δράση αποσκοπεί στην καταλληλότερη ρύθμιση του σημαντικότερου παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου των πολιτών στο πλαίσια πρωτογενούς πρόληψης καρδιαγγειακών συμβάντων(έμφραγμα μυοκαρδίου, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο).

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του συμπεραίνοντας ότι "40% των πολιτών δεν γνωρίζει ότι έχει υπέρταση, ζάκχαρο, χοληστερίνη και για τον λόγο αυτό η μέτρηση αρτηριακής πίεσης πρέπει να γίνεται τακτικά ώστε να προληφθούν ασθένειες καθώς ως γνωστόν οι περισσότεροι θάνατοι στην χώρα μας εξακολουθούν να οφείλονται σε καρδιαγγειακά νοσήματα". Παράλληλα συνέστησε προσοχή στην άσκηση και την καθημερινότητας, προτείνοντας ως μοντέλο υγείας την υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής και δη της Μεσσηνιακής. 

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/H3Af5hp40BA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου