Pages

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Επιτροπή κόντρες για μελέτη ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στο Καλό Νερό

 


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας η οποία μετά από απόφαη τελικά αποδέχθηκε την αρ. 10/2023 μελέτη με τίτλο «Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων Καλό Νερό». Ωστόσο η κόντρα για το περιεχόμενο της μελέτης ήταν έντονη με την αντιπολίτευση να ασκεί δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή υποστηρίζοντας ότι αυτή αφορά υποέργο της ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων με αποτέλεσμα να απαιτηθεί νέα δαπανηρή μελέτη που θα καλύψει συνολικά το εν λόγω έργο.

Πιο αναλυτικά στη συνεδρίαση, ο Γιάννης Μερκούρης τοποθετήθηκε ως κάτωθι:
ΨΗΦΙΖΩ ΝΑΙ ΟΜΩΣ: Φέρνετε το θέμα με αδικαιολόγητη καθυστέρηση τεσσάρων ετών και το χειρότερο η μελέτη δεν προβλέπει ένα έργο ολοκληρωμένο. Η Δημοτική Αρχή είχε στο τεχνικό πρόγραμμα εντάξει το έργοσυνεχιζόμενο με προϋπολογισμό 74.000 ευρώ. Ενισχύσαμε τον κωδικό μέσα από την εναλλακτική πρόταση
που καταθέσαμε, ως Αντιπολίτευση, με το ποσό των 35.000 ευρώ. Ποσό όχι αρκετό και αυτό προκύπτει μέσα από τη μελέτη η οποία προβλέπει τη διαμόρφωση του χώρου μόνο, διάστρωση της επιφάνειας με σκυρόδεμα. Οι περισσότερες εργασίες δεν περιλαμβάνονται στο έργο και γι αυτό το έργο θα παραμείνει ημιτελές.

Η Μαρία Πανουσιοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής για το θέμα:
Ζητάτε να εγκρίνουμε μελέτη με τίτλο «Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων Καλό Νερό». Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά υποέργο της ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων. Η περιγραφή εργασιών αναφέρονται στις σελίδες 2-3 της μελέτης και αριθμούνται σε 12 παρεμβάσεις. Ήδη στη σελίδα 3 της μελέτης αναφέρεται ότι δεν ότι δεν ολοκληρώνεται η ανάπλαση και θα εκπονηθεί επόμενη μελέτη για την ολοκλήρωση του έργου.
Κύριοι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είστε ανίκανοι να ολοκληρώσετε ένα έργο στο σύνολό του. Δεν είχατε την θέληση να το εντάξετε μελετητικά κατά προτεραιότητα διότι το έργο έχει δημοπρατηθεί δύο φορές και πάλι δημοπρατείτε χωρίς να ολοκληρώνεται. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι το έργο γειτνιάζει επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων και καρδιά καλοκαιριού δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει, αλλά εσείς ενόψει προεκλογικής περιόδου αδιαφορείτε για τα πάντα. Παρ΄όλα αυτά ψηφίζω θετικά προκειμένου να ξεκινήσει το έργο μετά τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες και διαβεβαιώσεις των μελετητών ότι το έργο θα δοθεί άμεσα προς χρήση στους κατοίκους του ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ με ασφαλή πρόσβαση (σελ.3 Α.Μ.10/23).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου