Pages

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Τρενοποδήλατο προτείνει ο Δημήτρης Τερζής από Κυπαρισσία για το δίκτυο του ΟΣΕ


 Το
τρενοποδήλατο ως μια εναλλακτική πρόταση για αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου σιδηροδρομικού δικτύου προτείνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρης Τερζής, επισημαίνοντας πως «ο σιδηροδρομικός ποδηλατοτουρισμός αφορά μία δημοφιλή δραστηριότητα εναλλακτικού τουρισμού».

Αναλυτικά αναφέρει: «Τι θα λέγατε για ποδηλασία επάνω σε παλιές ράγες του τρένου; Το railbiking/τρενοποδήλατο αποτελεί συνδυασμό ποδηλάτου και σιδηροδρόμου με φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Συνδυάζει την άθληση, την αναψυχή και τη γνώση και παράλληλα πετυχαίνει τη διάσωση και αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών δικτύων, σε τόπους με φυσική ομορφιά και σημαντικά αξιοθέατα, όπου η πρόσβαση -συνήθως- με το αυτοκίνητο είναι αδύνατη.
Ο σιδηροδρομικός ποδηλατοτουρισμός αφορά μία δημοφιλή δραστηριότητα εναλλακτικού τουρισμού, ιδιαίτερα φιλική για όλη την οικογένεια, όλες τις ηλικίες, αλλά και τα άτομα με αναπηρία. Επίσης είναι απόλυτα οικολογική δράση, αφού τα δρεζινοποδήλατα λειτουργούν όπως τα συμβατικά ποδήλατα και ήδη λαμβάνει χώρα στο εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Κακιάς Σκάλας.
Έξυπνες ιδέες χρειάζονται και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σε τουριστικό και εμπορικό επίπεδο, ώστε και ο δικός μας τόπος, η Τριφυλία, να ξεφύγει από τα τετριμμένα, να μπορέσει να αναπτυχθεί και, το κυριότερο, να κρατήσει τους νέους της εδώ».

πηγή Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου