Pages

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Αντιπαραθέσεις για την εκχέρσωση δασικής έκτασης


Αντιπαραθέσεις υπήρξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας μετά από καταγγελίες της Χάιδως Παναγιωτοπούλου για εκχέρσωση δασικής έκτασης από το δήμο και διάνοιξη δρόμου στην περιοχή «Κάμπος» της Κυπαρισσί
ας. Η κ. Παναγιωτοπούλου αρχικά απηύθυνε το ερώτημα με ποιανού εντολή εκχερσώθηκε η δασική περιοχή δίπλα από το κάμπινγκ για να ανοίξει δρόμος 9 μέτρων, επισημαίνοντας ότι έχει γίνει καταγγελία και θα ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου. 
Όπως είπε, υπήρχε και φορτηγό του δήμου με χαλίκι για να το ρίξει στην άμμο και τόνισε πως από το Δασαρχείο υπάρχει άδεια μόνο για να καθαριστεί το μονοπάτι 1,5-2 μέτρα στο κατάστρωμά του και όχι παραπλεύρως. Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Αντώνης Βλάχος επεσήμανε ότι υπήρχε άδεια από το Δασαρχείο και δεν έχει διανοιχθεί τίποτα δασικό, απλά στρώθηκε ο δρόμος. 
Από την πλευρά της η κ. Παναγιωτοπούλου επέμεινε δείχνοντας και φωτογραφίες από το σημείο, λέγοντας πως «η δημοτική αρχή είναι κατηγορούμενη και όταν επιβληθεί πρόστιμο θα κληθούμε να το καταλογίσουμε». 
Πάντως με αφορμή αυτό το θέμα υπήρξε έντονη λεκτική διαμάχη με βαριές εκφράσεις μεταξύ του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μερκούρη και του αντιδημάρχου Αλέκου Κουτρουμπή, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. Στην επανέναρξή της και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα η διαδικασία συνεχίστηκε ομαλά. Πάντως λόγω  αυτής της κατάστασης που δημιουργήθηκε τόσο ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Χαράλαμπος Καναλουπίτης όσο και ο γραμματέας Θεόδωρος Αντωνόπουλος δήλωσαν ότι παραιτούνται από τις συγκεκριμένες θέσεις. Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου