Pages

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ


 Με θρησκευτική κατάνυξη ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών γιόρτασε επίσημα την εορτή «της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου» στην εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, στο Πάρκο της Βλαχέρνας.

Την παραμονή της εορτής, το Σάββατο το απόγευμα, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου παρουσία αρκετών κληρικών.

Στην συνέχεια σύμφωνα με το πρόγραμμα διεξήχθη η λιτάνευση της εικόνας της Βλαχέρνας στους δρόμους της πόλης γύρω από το Πάρκο με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων. Την εικόνα κρατούσαν άνδρες ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες τσολιά ενώ τη συνόδευαν γυναίκες ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές της Τριφυλίας και μικρά κορίτσια στα λευκά κρατώντας πανέρια με πέταλα από τριαντάφυλλα που έραιναν την εικόνα. Την πομπή ακολουθούσε πλήθους πιστών.

Μετά τον Εσπερινό η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων παρέθεσε στο Πάρκο συναυλία και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Ανήμερα της γιορτής, τηνΚυριακή πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Πανηγυρική  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Δείτε στιγμιότυπα από την τοπική εορτή :

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου