Pages

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Δημιουργία μητρώου ευάλωτων ομάδων στον Δήμο Τριφυλίας σε περίπτωση πυρκαγιάς


 
Σε συνεργασία με την αρμόδια οργανική μονάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας στο πλαίσιο οργανωμένων δράσεων για την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, σε εφαρμογή του άρθρου 23 παρ. 4 του Ν. 4662/2020 και για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών, εκπονείται σχέδιο έγκαιρης απομάκρυνσης των ευάλωτων ομάδων πολιτών, που διαβιούν σε δομημένες περιοχές (οικισμούς, πολεοδομικά τμήματα πόλεων κλπ) των οποίων οι κατοικίες συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις.

Προκειμένου να γίνει σύνταξη μητρώου για την έγκαιρη ενημέρωση και ειδοποίηση από τη Δημοτική Αρχή, σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου οργανωμένης απομάκρυνσης, καλούνται τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες (ΑΜΕΑ, κινητικά ή /και αναπνευστικά προβλήματα, κώφωση, τύφλωση κλπ) και διαβιούν στις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές, ή οι προσωπικού βοηθοί τους, ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα, εφόσον το επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Αυτ. Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας για να καταγραφούν στο μητρώο.

Για την καταγραφή στο ανωτέρω μητρώο, τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να παρέχουν την έγγραφη συγκατάθεσή τους, ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία, τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων σε καμία περίπτωση δεν δημοσιοποιούνται.

Επικοινωνία :

Μαρία Παναγιωτοπούλου 2761360023

Σωτήριος Παναγιωτόπουλος 2761360040

Ομάδα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Γεωργία Παπαδοπούλου 2765360213

Ελένη Καραγιάννη 2763029055

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου