Pages

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Δ.Σ. Τριφυλίας: Αποφάσισε αλλαγή θέσης του πανηγυριού Κυπαρισσίας προκαλώντας ερωτηματικα

 


Ενστάσεις και ερωτηματικά από την αντιπολίτευση

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το 6ο θέμα ημερήσιας διάταξης αφορούσε την «Αλλαγή θέσης Λειτουργίας Εμποροπανήγυρης Κυπαρισσίας (σχ. 190/2024 ΑΔΕ)», όπου με ψήφους της συμπολίτευσης, πλην του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Θεόδωρου Γκρίτζαλη ο οποίος καταψήφισε, αποφασίστηκε η μεταφορά του πανηγυριού στην ΠΕ 3 Κυπαρισσίας, στην παραλία, στον υπό κατασκευή δρόμο ανατολικά (σ.σ. πάνω) από το “Εν Πλω” και το Νηπιαγωγείο και στους υπό κατασκευή κάθετους στην παραλία δρόμους.

Ο Σωτήρης Μπακούρος είπε ότι πρόκειται για επιθυμία των κατοίκων της περιοχής να μεταφερθεί το πανηγύρι γιατι διακόπτεται η κοινωνική ζωή το δεκαήμερο που διεξάγεται. Η σκέψη της δημοτικής αρχής ειναι να μεταφερθεί στην ΠΕ 3, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, σε διαφορετική περίπτωση φέτος θα μείνει στην ίδια περιοχή. Η πρόεδρος της Κοινότητας Κυπαρισσίας, Μαρίκα Καραμπά είπε το σημείο μεταφορά στην ΠΕ 3 είναι ιδανικό και θα ειναι μια επιτυχημένη μεταφορά. Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου τόνισε ότι το πανηγύρι ειναι στενά συνδεδεμένο με τη παράδοση της πόλης, συμφώνησε με την μεταφορά του πανηγυριού, ωστόσο όχι στην περιοχή που προτείνει η δημοτική αρχή, κάνοντας πρόταση να γίνει από την Ευαγγελίστρια, στο δρόμο που κατεβαίνει προς τα κάτω και το λιμάνι. Ο Άκης Κατρίτσης είπε ότι προεκλογικά δεν άκουσε κάποιον από τους υποψήφιους να προτείνει τη μεταφορά του, κάνοντας λόγο για “απροετοίμαστη λύση”. 

Η Κατερίνα Τσιγκάνου είπε ότι το αίτημα μετακίνησης είναι ώριμο, αλλά δεν ειναι σωστά επεξεργασμένο, ζητώντας την αναβολή του. Ο Θοδωρής Γκρίτζαλης διαφώνησε με την μεταφορά του, ενώ η Σταματία Αλεξοπούλου είπε πως αυτή τη στιγμή είναι λάθος η μεταφορά του. Ο Σωτήρης Τσίγκανος είπε πως με την ίδια λογική το πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους να μεταφερθεί Λιμενάρι. Ο Παναγιώτης Τσαφαράς διαφώνησε με την μεταφορά του στην ΠΕ 3 και πρότεινε να αναβληθεί το θέμα επειδή δεν είναι έτοιμοι και να έρθει ξανά στο δημοτικό συμβούλιο με περισσότερα στοιχεία. Η Δήμητρα Ανδρινοπούλου είπε ότι μία απόφαση μετακίνησης αυτή τη στιγμή δεν θα δημιουργήσει εμπόδια και αν αποδειχθεί ότι δεν έχει την ωφελιμότητα δεν νομίζω ότι δεν μπορούμε να το επαναφέρουμε.

Να θυμίσουμε ότι το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας διαβίβασε στη Δημοτική Επιτροπή την υπ. αριθ.18/2024 απόφασή του με θέμα «Εμποροπανήγυρις Κυπαρισσίας», στην οποία αναφέρει: «Το θέμα αφορά στην αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της εμποροπανηγύρεως που πραγματοποιείται στην πόλη μας, διάρκειας έξι (6) συναπτών ημερών, δηλαδή έναρξη λειτουργίας από τη 13η Σεπτεμβρίου. Ως καινούριο χώρο διεξαγωγής της εμποροπανηγύρεως προτείνουμε το δρόμο που διέρχεται από την ανατολική πλευρά των οικοδομικών τετραγώνων Ο.Τ.139, Ο.Τ.140, Ο.Τ. 141, Ο.Τ.142, Ο.Τ.143, Ο.Τ. 144, Ο.Τ. 145 και των κάθετων δρόμων που οδηγούν προς παραλία και διαχωρίζουν τα οικοδομικά τετράγωνα. Αυτό θα γίνει το 2024 με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στην εν λόγω περιοχή. Σε αντίθετη περίπτωση η εμποροπανήγυρις για το 2024 θα πραγματοποιηθεί στον παραδοσιακό της χώρο». Η Δ.Ε. ομόφωνα αποφάσισε: «A. Εισηγείται την έγκριση της αριθ. 18/2024 απόφασης του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας σχετικά με την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της παραδοσιακής εμποροπανηγύρεως Κυπαρισσίας B. Η παρούσα να διαβιβαστεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 190/2024».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου