Pages

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

«ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» ΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΝΟΤΟ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ....



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ»


   Φιλιατρινοί/ες, με αφορμή τις καλοκαιρινές διακοπές και την εορτή της Παναγίας, ευχόμαστε σε όλους/ες σας καλή ξεκούραση και καλό Δεκαπενταύγουστο! Τα Φιλιατρά μας αυτή την εποχή κατακλύζονται από κόσμο και η μεγάλη μας Πλατεία γεμίζει από ντόπιους και ξένους ή/και ξενιτεμένους. Άραγε του χρόνου τέτοιον καιρό, η Κεντρική πλατεία Φιλιατρών – το μυοκάρδιο της πόλης – θα είναι σε θέση να μας φιλοξενήσει;

   Δεν πέρασε πολύς καιρός που ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Πολάκης, έκανε μια τεράστια αποκάλυψη για την πόλη των Φιλιατρών! Συγκεκριμένα κατήγγειλε, μίζες και διασπάθιση δημοσίου χρήματος σχετικά με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας των Φιλιατρών. Ένα έργο που δημοπρατήθηκε με το εξωφρενικό ποσό 1.755.000 ευρώ! Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή των Ελλήνων επίσης αναφέρθηκε και στο άλλο έργο της ανάπλασης Πλατείας Φιλιατρών, με τον υπερφυσικό προϋπολογισμό 2.800.000 ευρώ, αφήνοντας καθαρά υπόνοιες για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και κονόμες! Η τοποθέτησή του ήταν αποκαλυπτική: «….. το ΄χετε εκεί στα Φιλιατρά!....». Συμπατριώτες/ισσες, δεν βρέχει, μας φτύνουν κατάμουτρα!

     Γιατί λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά στα Φιλιατρά; Κάποιοι συμπατριώτες μας πιστεύουν ότι τα χρήματα αυτών των έργων είναι από χρηματοδοτήσεις, έτσι δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες. Τονίζουμε ότι, τα χρήματα αυτά είναι από δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πλατεία Φιλιατρών), συν το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης (Κέντρο Υγείας) που είναι το νέο μνημόνιο της Ελλάδας. Είστε τόσο αφελείς να πιστεύετε ότι δεν θα τα πληρώσει πίσω έντοκα, με πολύ ιδρώτα κι αίμα ο Ελληνικός λαός; Πού οφείλεται αυτή σας η ανεμελιά; Από άγνοια, ασχετοσύνη ή μήπως ανοησία; Μήπως υπάρχει αδιαφορία και αποχή από τα κοινωνικά δρώμενα; Αλλά από την άλλη μεριά, μας ρωτάτε αν ξηλωθεί η πλατεία τι καταστροφή και αλλοίωση πρόκειται να επέλθει… Κι όταν σας περιγράφουμε τα μελλούμενα, διαμαρτύρεστε γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος! Μα «εσείς» είστε ο «κόσμος»! Ξεσηκωθείτε!

   Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, στο προσεχές μέλλον θα σας αποκαλύψουν πόσο πρόχειρες, σχεδιασμένες εκ του μακρόθεν είναι οι μελέτες της πλατείας. Οι καλοπληρωμένοι μελετητές συνέταξαν το μέλλον μας, χωρίς καν να προσέλθουν στα Φιλιατρά, να μιλήσουν με την κοινωνία και τους φορείς της πόλης μας. Οι μελέτες τους αποδομούνται! Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με τον Δήμο Τριφυλίας, δεν πραγματοποίησαν δημόσια διαβούλευση και τους καταγγέλλουμε για αδιαφάνεια. Κι ως φαίνεται, από τα λίγα στοιχεία των μελετών που τυχαία λάβαμε, πολλά στοιχεία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αφαιρούνται από το χώρο της πλατείας και αντικαθίστανται με άλλα, ευτελή και νεωτερικά, ώστε να αλλοιώνεται το τοπίο χάνοντας ταυτόχρονα τη διαχρονική του αξία και τη συλλογική μνήμη.  

   Φιλιατρινοί/ες, κονομάνε στις πλάτες μας και το γιορτάζουν στα κατά τόπους πανηγύρια και τα υπαίθρια σκυλάδικα που στήνουνε χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά. Ο Πολάκης μίλησε και ουδείς βρέθηκε να αντιπαραβάλει κάτι σε όσα τους καταλογίζει! Είναι ανεκδιήγητοι και ακόμα περισσότερο όσοι τους χειροκροτούν και τους ψηφίζουν.  

   Όλοι να κινητοποιηθούν να σωθεί η πλατεία και να μην την καταστρέψουν! Και το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, δε χρειάζεται ενεργειακή αναβάθμιση, γιατρούς χρειάζεται! 


  Μόνη λύση η επαναφορά στο αυτοδιοίκητο: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου