Pages

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Την Τρίτη 29 Ιουλίου 2024 κατόπιν ερώτησης που κατέθεσαν για το δρόμο Γαργαλιάνων- Φιλιατρών, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου κύριοι Νίκος Κουτουμάνος και Μανώλης Μάκαρης, στην 8η Τακτική Ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Γαργαλιάνων και πληγέντες παραγωγοί.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων επισημαίνει ότι όσα μεγάλα έργα γίνονται πρέπει να έχουν σαν αποτέλεσμα την αναβάθμιση της περιοχής και όχι την υποβάθμισή της.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων σεβόμενος τις ανησυχίες των πολιτών πρωτοστάτησε αναδεικνύοντας τα τεράστια προβλήματα τόσο του υποκατασκευή δρόμου Γαργαλιάνων-Φιλιατρών όσο και την εγκατάλειψη του έργου του Φιλιατρινού φράγματος.

Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Γαργαλιάνων κος Νικόλαος Σινάνης κατά την τοποθέτησή του αναφερόμενος διεξοδικά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί έθεσε τα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί σταμάτησε το έργο;

2. Γιατί οι αποδέκτες των όμβριων υδάτων καταλήγουν ανεξέλεγκτα μέσα σε περιουσίες παραγωγών με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν;

Παρότι σκοπός μας ήταν να πάρουμε απαντήσεις, αυτές δεν ήρθαν, παρά από τους αρμοδίους αναμασήθηκε η καραμέλα περί κλιματικής αλλαγής και ακραίων καιρικών φαινομένων. Κοινώς φταίει ο κακός μας ο καιρός και όχι η προχειρότητα των μελετών και άλλων παραγόντων.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γαργαλιάνων κο Μένη Καραχάλιο, ο οποίος ανέλυσε τεχνικά ζητήματα που απασχολούν, των οποίων είναι και βαθιά γνώστης λόγω της πολύχρονης δραστηριότητάς του στον εργολαβικό χώρο. Επισήμανε ότι θέλουμε άμεσα μια επιτροπή μηχανικών απο την περιφέρεια, όπου μαζί με τους τοπικούς φορείς θα επισκεφθεί και θα περπατήσει το έργο, ώστε από κοινού να βρεθούν λύσεις.

Από την πλευρά της Περιφέρειας το λόγο πήρε ο κος Τσουκαλάς, ο οποίος ουσιαστικά για το έργο είπε ότι και ο Περιφερειάρχης κος Πτωχός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, ότι δηλαδή υπάρχει πρόβλημα στις χρηματορροές.

Στην Περιφέρεια είναι κοινή η παραδοχή οτι το έργο έχει προβλήματα, όπως επισήμανε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Από μέρους μας θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν έχουμε καμία διάθεση εργαλειοποίσης του θέματος όπως κύκλοι της Περιφέρειας πιστεύουν. Πιέζουμε με κάθε τρόπο με μόνο υποκινητή την ίδια μας την αγωνία για τις περιουσίες μας που κινδυνεύουν από την προχειρότητα και τις αβλεψίες. Είναι τρομερά εγωιστικό και αλαζονικό να νομίζουν κάποιοι ότι μόνη μας έννοια είναι να τους καταφέρουμε πολιτικά χτυπήματα. Δυστυχώς έχουμε σημαντικότερα προβλήματα από την εμπλοκή μας με τις μικροπολιτικές τους. Έχουμε το άγχος της επιβίωσής μας.

Έχουμε την αγωνία ότι στην πρώτη νεροποντή θα δούμε τους κόπους μας να τους παρασέρνει ο χείμαρρος της αδιαφορίας και των κακοτεχνιών.

Αν οι ανησυχίες μας επιβεβαιωθούν το χείμαρρο της οργής μας θα δυσκολευτείτε σίγουρα να τον αντιμετωπίσετε αλλά και να τον εκλογικεύσετε με όρους μικροπολιτικής.

Δεσμευόμαστε απέναντι στα μέλη μας ότι μέσα στο μήνα θα κινηθούμε με κάθε έννομο τρόπο προς διασφάλιση των συμφερόντων τους που θίγονται.

Γαργαλιάνοι 5/08/2024

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου