Pages

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Σε σοβαρή κατάσταση 64χρονος μετά από ξυλοδαρμό από συγχωριανό του στην Μάλθη Τριφυλίας

 


Με αιματώματα στο κεφάλι και κατάγματα, ενώ έχασε το ένα του μάτι

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τρίπολης ένας 64χρονος, έχοντας ήδη χάσει το ένα του μάτι, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει υποβάλει και έχει καταγραφεί ως περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συγχωριανό του.

Ο δικηγόρος του θύματος, Σπύρος Λαπιώτης, μιλώντας στο «Θάρρος» είπε ότι η εικόνα του εντολέα του σοκάρει, ενώ το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι πως μετά την επίθεση ο δράστης εγκατέλειψε το θύμα αιμόφυρτο και αβοήθητο.

Ξυλοδαρμός
Το περιστατικό, όπως επιβεβαιώνεται και από την καταγραφή που έχει το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, καταγγέλθηκε βραδινές ώρες στις 8 Σεπτεμβρίου. 64χρονος κατήγγειλε ότι την προηγούμενη μέρα στο χωριό Μάλθη συνομήλικος συγχωριανός του τού έκοψε τα λάστιχα με τα οποία πότιζε τα κτήματά του.

Το θύμα, όπως ισχυρίζεται, τον βρήκε και τον ρώτησε γιατί το έκανε. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης άρχισε να τον βρίζει, του έβαλε τα δάχτυλα του ενός χεριού στα μάτια και με το άλλο χέρι άρχισε να τον χτυπάει γροθιές στο κεφάλι. Στη συνέχεια τον έριξε κάτω και τον έσερνε. Μετά, κι ενώ ήταν πεσμένος ακόμα στο έδαφος, τον χτύπησε με γροθιές και κλοτσιές σε όλο το σώμα. Ο δράστης στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, αφού τον άφησε αιμόφυρτο και αβοήθητο.

Σοβαρά τραύματα
Από την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ο 64χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με σοβαρό τραύμα στο μάτι, εξαιτίας του οποίου έχασε την όρασή του από αυτό, σοβαρό τραύμα στο έτερο μάτι, κάταγμα στα πλευρά, μώλωπες και εκδορές σε όλο το σώμα και κενά μνήμης.

Το Σάββατο δε, λόγω αιματώματος στο κεφάλι, διακομίσθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου στην Τρίπολη, όπου θα εκτιμηθεί αν πρέπει να χειρουργηθεί.

Ο δράστης δεν αναζητήθηκε από την Αστυνομία λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Σχετικά ο δικηγόρος του θύματος, Σπύρος Λαπιώτης, δήλωσε στο 'Θάρρος': «H εικόνα του εντολέα μου σοκάρει. Eπλήγη με σφοδρά και στοχευμένα χτυπήματα στο κεφάλι, καθώς και σε άλλα μέρη του σώματός του και ζει από θαύμα. Να σημειωθεί ότι ο δράστης τον εγκατέλειψε λιπόθυμο, αιμόφυρτο και αβοήθητο κυριολεκτικά μέσα στην απόλυτη ερημιά.  Τα  χτυπήματα ήταν τέτοιας επικινδυνότητας και έντασης, ώστε υπέστη βαρύτατες σωματικές βλάβες και νοσηλεύεται για 9η ημέρα στο νοσοκομείο. Μάλιστα, το Σάββατο διεκομίσθη από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Τριπόλεως. Δηλώσαμε την Παρασκευή παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και πλέον το λόγο έχει η ποινική δικαιοσύνη,  ώστε ο εισαγγελέας της ποινικής δίωξης αρχικά να περιγράψει και να αποτυπώσει με ακρίβεια την παράνομη συμπεριφορά και να αποδώσει το νομικό χαρακτηρισμό της εγκληματικής ενέργειας, όπως προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου