Pages

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

ΙΣΧΥΡΗ βροχή σε Τριφυλία και Κυπαρισσία: Καταρρακτώδης βροχή στα Φιλιατρά έδωσε 32 χιλιοστά βροχής


 Στα δύο χωρισμένη σήμερα η Μεσσηνία, με τη δυτική και βορειοδυτική να δέχεται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και την ίδια ώρα ηλιόλουστος παρέμενε ο καιρός στην υπόλοιπη περιοχή.  Έτσι, γύρω στις 11 το πρωί ξέσπασε ισχυρή βροχή στην Κυπαρισσία που έδωσε συνολικά 14,4 χιλιοστά νερού. Ενώ λίγη ώρα αργότερα καταρρακτώδης βροχή έπληξε τα Φιλιατρά αποδίδοντας 32,2 χιλιοστά βροχής, δηλαδή 32 τόνους νερού ανά στρέμμα, μέσα σε λίγη ώρα.

 

Μάλιστα, η ραγδαιότητα που καταγράφηκε, δηλαδή η ένταση της βροχής έφτασε τα 221 χιλιοστά/ ώρα. σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ραγδαία ήταν και η πτώση της θερμοκρασίας αμέσως μετά τη βροχή: Στα Φιλιατρά από 27,4°C που ήταν η θερμοκρασία πριν την καταιγίδα έπεσε στους 18,9°C αμέσως μετά. Και στην Κυπαρισσία δρόσισε, με τον υδράργυρο να πέφτει μετά τη βροχή στους 20,7°C από τους 26,8°C που ήταν λίγο νωρίτερα.

Απειλητικά μαζεύονταν τα σύννεφα και στην Καλαμάτα, όπως φαίνεται από τις εικόνες των live web καμερών του weathter-messinia-χωρίς όμως να πέσει σταγόνα βροχής

 

Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας: Αρκετά με τα Θύματα στον Δρόμο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα!


 Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας & Ηλείας: Αρκετά με τα Θύματα στον Δρόμο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα! Απαιτούμε Άμεσες Ενέργειες για την Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου

Η χθεσινή τραγωδία στον δρόμο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, με ένα ακόμη τροχαίο που στοίχισε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί μία ακόμη ηχηρή απόδειξη ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο δρόμος αυτός έχει μετατραπεί σε καρμανιόλα, θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών, ενώ το κράτος στέκεται παρατηρητής. Ως Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας, απαιτούμε άμεση δράση από την Πολιτεία και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Υποδομών.

Δεν ανεχόμαστε άλλες κενές υποσχέσεις και αναβολές. 

Το έργο της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου δεν είναι μόνο αναγκαίο, αλλά και επείγον. Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν ακόμα για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι την κρισιμότητα της κατάστασης; Η ανασφάλεια και ο φόβος των οδηγών που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αυτή τη διαδρομή δεν μπορούν να παραμείνουν στο περιθώριο.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, ώστε να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα. Ο χρόνος πιέζει και οι ζωές δεν μπορούν να περιμένουν. Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για την άμεση προώθηση του έργου, που έχει αναβληθεί επί δεκαετίες, ενώ οι πολίτες πληρώνουν το τίμημα με τις ζωές τους.

Σταματήστε την ολιγωρία και τη γραφειοκρατία. Η τοπική κοινωνία απαιτεί ασφάλεια στους δρόμους της.

Η δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου δεν είναι πλέον απλά θέμα ανάπτυξης – είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Η Ηλεία και η Μεσσηνία δεν μπορούν να παραμείνουν αιχμάλωτες ενός επικίνδυνου και ξεπερασμένου οδικού δικτύου. Η τραγική λίστα των θυμάτων αυξάνεται και οι κάτοικοι των περιοχών μας δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τον φόβο κάθε φορά που βγαίνουν στο δρόμο.

Ως Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας, καλούμε τους πολίτες, τους φορείς, τους βουλευτές, την Περιφέρεια Πελοποννήσου & Περιφέρεια την Δυτικής Ελλάδας, και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να σταθούν στο πλευρό μας σε αυτόν τον αγώνα. Οφείλουμε όλοι μαζί να ασκήσουμε πίεση μέχρι να ακουστεί η φωνή μας και να δούμε τις απαραίτητες ενέργειες να λαμβάνουν χώρα.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστερήσεις. Το Υπουργείο Υποδομών και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβουν δράση άμεσα!

Με εκτίμηση,

Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, 
Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων, 
Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως, 
Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, 
Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, 
Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, 
Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, 
Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, 
Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης, 
Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Κοινή Γραμμή Περιφερειαρχών για την Αναβάθμιση της Οδικής Σύνδεσης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας



Οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, και Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία για την προώθηση της αναβάθμισης του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, ένα έργο μεγάλης σημασίας τόσο για την βελτίωση της οδικής ασφαλείας όσο και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνάντηση τους, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, συζητήθηκαν τα βασικά σημεία του έργου, ενώ προγραμματίζεται και συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό για τον καθορισμό των απαραίτητων ενεργειών.

Η σημασία του έργου για την οικονομική, εμπορική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι αναμφισβήτητη. Απαραίτητη επίσης είναι η βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας σε έναν δρόμο με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο.

Για αυτούς τους λόγους, οι επαφές θα συνεχιστούν, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες μελέτες και παρεμβάσεις, ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια και η ταχύτητα των μετακινήσεων στον συγκεκριμένο οδικό άξονα.

Τοπικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων: Διαμαρτυρία για απαξίωση του οργάνου από την Δημοτική Αρχή Τριφυλίας

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Οκτώ μήνες τώρα το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Γαργαλιάνων προσπαθεί με τις προτάσεις του και τις ομόφωνες αποφάσεις του, να δώσει λύσεις σε απλά, αλλά και δύσκολα ζητήματα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Οκτώ μήνες εισπράττουμε την απαξίωση της Δημοτικής Αρχής, σαν να μην υπάρχουμε.
Οκτώ μήνες δεν έχουμε ερωτηθεί – ενημερωθεί για κανένα θέμα, γιατί αποφασίζουν αυτοί για εμάς χωρίς εμάς.
Ας μας απαντήσουν πώς θέλουν το Τοπικό Συμβούλιο να λειτουργεί;
Στις 7/8/2024 το Τοπικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση για δωρεάν παραχώρηση των θέσεων στο πανηγύρι, προκειμένου να προσελκύσουμε όσο το δυνατό περισσότερους μικροπωλητές, ώστε να δοθεί ένα κίνητρο για την αναβάθμιση του πανηγυριού που τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί.

Η Δημοτική Αρχή, μαζί με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους των Γαργαλιάνων, απέρριψαν το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων, χωρίς καμία αιτιολόγηση.
Εάν βάζουν τα λιγότερα από 1500€ που εισπράττει ο Δήμος, από τη μίσθωση των θέσεων τα τελευταία χρόνια, πάνω από τους Γαργαλιάνους και την αναβάθμιση του πανηγυριού μας, να έρθουν να τους τα δώσουμε εμείς.
Απαιτούμε σαν Τοπικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων, η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τους δημότες των Γαργαλιάνων το σκεπτικό αυτής της απόφασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Τσαφαράς και Τσίγγανου υπερψήφισαν την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων.
Όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων, σεβόμενοι την εμπιστοσύνη που μας δείξατε ορίζοντάς μας στη θέση αυτή, σας δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας με τις περιορισμένες αρμοδιότητες που έχουμε για το καλό της πόλης μας. Μπορεί στο μέλλον κάποιοι να μας καταλάβουν και να μας ακούσουν.

Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων

1 ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
2 ΠΟΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
3 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
4 ΚΑΜΠΥΛΗ ΜΑΓΑΛΗΝΗ
5 ΖΟΜΠΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ε.Ο. Πύργου – Καλό Νερό – Τσακώνα: Αναμένοντας… τον Θάνατο στην εθνική οδό καρμανιόλα


 Δείτε τι αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Αναμένοντας… τον Θάνατο

Με βαθιά θλίψη και οργή πληροφορηθήκαμε για ένα ακόμα τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου στην εθνική οδό Πύργου-Καλό Νερό-Τσακώνα, στο ύψος του Καλού Νερού.

Ένας 67χρονος οδηγός, βουλγαρικής καταγωγής, έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο του Δήμου Τριφυλίας. Παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ο άνδρας δεν κατάφερε να επιβιώσει από τα σοβαρά τραύματά του.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η πόλη μας και οι γύρω περιοχές έγιναν μάρτυρες της φρικτής συνήθειας να ακούγονται διαρκώς σειρήνες από πυροσβεστικά και ασθενοφόρα. Τα τραγικά αυτά περιστατικά, που όλο και αυξάνονται, έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα.

Είναι αδιανόητο να συνεχίζουμε να θρηνούμε θύματα στους δρόμους μας, ενώ η ανάγκη για την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου είναι πλέον επείγουσα και απαιτείται άμεσα!

Ο υφιστάμενος οδικός άξονας είναι διαχρονικά επικίνδυνος, και κάθε καθυστέρηση στην υλοποίηση του νέου έργου αυξάνει τον κίνδυνο και τα θύματα.

Αυτό το νέο δυστύχημα δεν πρέπει να θεωρηθεί απλώς άλλο ένα νούμερο στις στατιστικές. Είναι η υπενθύμιση ότι η διεκδίκηση του αυτονόητου, η δημιουργία ασφαλών υποδομών, δεν μπορεί να αναβάλλεται.

Εντείνουμε τις προσπάθειές μας και ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν επιτέλους δράση πριν θρηνήσουμε κι άλλες ζωές.

Το κόστος της αδράνειας είναι ήδη πολύ βαρύ.

Καλούμε όλους τους πολίτες, φορείς και αρχές να συστρατευθούν σε αυτόν τον αγώνα, γιατί δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο να αναμένουμε… τον θάνατο.

Πολύωρες Διακοπές ρεύματος σε Τριφυλία και στο Δώριο


 
Διακοπές στην παροχή ρεύματος που ηλεκτροδοτεί περιοχές στην Τριφυλία και το Δώριο θα σημειωθούν τις επόμενες μέρες.

Ειδικότερα: Την Πέμπτη από 8.00 έως 16.00 στις περιοχές Φαρακλάδα – Διπόταμα – Κάμπος Χαλαζονίου – Φραγκόβρυση – Χαλαζόνι – Αμούρια – εργαστάσιο Rilla – Βατόλακα – Εξοχικό – Γκορτσές – Καφύρια – Βόθωνας – Γραμμένη Πλάκα – Μερολίθι – Αγρίλης – Στόμιο – Καλογέρικα. Την Παρασκευή από 8.00 έως 16.00 σε Ανάληψη – Αγ. Χριστόφορο – Βυρό – Μυρίτοβα – Βρύσες – Αρμακάδια – Σμορτερό – Αγ. Παρασκευή – Γιόλακα – Αγ. Κυριακή – Λίμνες – Βιολογικός – Γαλάτοβα – Κοκκινώρι – Αλωνάκια. Το Σάββατο από ώρα 8.00 έως 16.00 στην Πάνιτσα Γαργαλιάνων. Την Κυριακή από 8.00 έως 16.00 στο Γλυκορρίζι (από ελαιοτριβείο προς Κόνιτσα – Αντλιοστάσιο – οικίες Γερμανών προς Καμάρι).

Τη Δευτέρα από 8.00 έως 16.00 στις περιοχές της Δ.Ε. Δωρίου: Κλέσουρα – Πρ. Ηλίας – Κεραίες. Την ίδια μέρα από ώρα 12.00 έως 16.00 στο Δώριο.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥΠ ΛΗΘΥΣΜΟΥ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


 Το 15,6% του πληθυσμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι παιδιά έως 17 ετών, αλλά σε σύγκριση με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 12,6%. Το 51,6% είναι αγόρια και το 48,4% είναι κορίτσια.

Αυτό είναι το πρώτο βασικό στοιχείο που περιλαμβάνεται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ειδική έκδοση της ΕΛΣΤΑΤ που ανακοινώθηκεμε θέμα «Τα παιδιά μέσα από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021», η οποία περιέχει αναλυτικά δεδομένα για τα παιδιά ηλικίας 0-17 ετών.

Η έκδοση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ΕΛΣΤΑΤ με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του πρόσφατα επικαιροποιημένου Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν.

Η έκδοση παρέχει πλήρη ανάλυση των δημογραφικών, κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που αφορούν στα παιδιά στην Ελλάδα.

Τα δεδομένα αφορούν στην κατανομή των παιδιών ανά ηλικία και φύλο, καθώς και πληροφορίες για τη σύνθεση των νοικοκυριών, την εκπαίδευση των γονέων, τις συνθήκες διαβίωσης, την εργασία των γονέων και άλλα σημαντικά κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Επίσης, παρουσιάζονται συγκριτικά στοιχεία με την προηγούμενη απογραφή, αποκαλύπτοντας τις δημογραφικές μεταβολές στον παιδικό πληθυσμό.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα παιδιά με ιθαγένεια άλλης χώρας, σε σύγκριση με το 2011, έχουν μειωθεί κατά πολύ, με το ποσοστό να ξεπερνά το 43%. Σημαντικά έχει μειωθεί και η εγκατάσταση παιδιών από το εξωτερικό την τελευταία 5ετία στην Περιφέρεια, με το ποσοστό μείωσης σε σύγκριση με το 2011 να είναι άνω του 79%.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 23.961 νοικοκυριά έχουν ένα παιδί, ενώ 20.570 έχουν από δύο παιδιά. Το 83,9 των παιδιών της Περιφέρειάς μας ζουν και με τους δύο γονείς τους, ενώ ένα 12,5% ζει με έναν γονιό. Ποσοστό 3,6% δε ζει με τους γονείς του.

Στις οικογένειες που έχουν παιδιά, σε ποσοστό 54,2% εργάζονται και οι δύο γονείς, σε 34,8% εργάζεται μόνο ο πατέρας, σε 5,4% εργάζεται μόνο η μητέρα και σε 5,6% δεν εργάζεται κανένας από τους δύο γονείς. Τέλος, τα περισσότερα παιδιά ζουν σε άνετα σπίτια, όπου στο καθένα αναλογεί πάνω από 20 τ.μ. tharrosnews.gr

Ελιά: Πριν τη συγκομιδή οι επεμβάσεις με καολίνη, χαλκό και πρόπολη κατά του δάκου

 


Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των χημικών εισροών. Ωστόσο, οι επιδράσεις τους και η υπολειμματικότητά τους στα τελικά προϊόντα χρήζει περαιτέρω διερεύνηση για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ποιότητα της παραγωγής.

Ο δάκος αποτελεί το πιο σημαντικό παράσιτο στους Μεσογειακούς ελαιώνες, προκαλώντας μέχρι και 30% απώλειες στις καλλιέργειες, επιζήμιο φυσικά τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα.

Η χρήση προϊόντων χαλκού ως αντιβακτηριακών κατά του δάκου εισήχθη πρόσφατα με καλή αποτελεσματικότητα και στη βιολογική γεωργία. Ωστόσο, η χρήση του περιορίζεται συνεχώς λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών. Αυτή η δράση προέρχεται από τη διακοπή της συμβίωσης μεταξύ του εντόμου και ορισμένων βακτηρίων που υπάρχουν στο φυλλοπλαγκτόν της ελιάς, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της προνύμφης.

Από την άλλη, η καολίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιολογική γεωργία ως βιοδιεγερτικό και η χρήση του ενάντια σε έντομα και παράσιτα, όπως η σκόνη βράχου, έχει δοκιμαστεί και αποδειχθεί. Η ουσία σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ στα φυτά που εμποδίζει τα έντομα να αναγνωρίσουν την καλλιέργεια ως ξενιστή, μειώνοντας τις προσβολές καθώς οι εχθροί δεν προσγειώνονται προκειμένου να τραφούν και να ωοτοκήσουν.

Πρόσφατα έχουν διεξαχθεί μελέτες για τη χρήση της πρόπολης , μιας ρητινώδους ουσίας που αποδίδεται σε αντιβακτηριακές ιδιότητες. Αυτό το δραστικό συστατικό έχει ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά του έναντι των προσβολών από δάκο, αναστέλλοντας την ανάπτυξη των προνυμφών.

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτών των προϊόντων παραμένουν σημαντικό ζήτημα για τη βιολογική ελαιοκαλλιέργεια και για την υγεία των καταναλωτών. Επομένως, η χρήση τους δεν θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα την παρουσία των υπολειμμάτων τους σε βρώσιμα έλαια και επιτραπέζιες ελιές πάνω από τα κρίσιμα επίπεδα.

Έρευνες στην Απουλία της Ισπανίας, έδειξαν ότι τα υπολείμματα χαλκού στα ελαιόδεντρα μπορούν να περιοριστούν σε αποδεκτά επίπεδα αν τηρηθεί περίοδος ασφάλειας 20 ημερών πριν τη συγκομιδή. Όσον αφορά τις ελιές που ψεκάστηκαν με καολίνη βρέθηκαν σχετικά υψηλές συγκεντρώσεις αλουμινίου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επηρέασε την ποιότητα του ελαιολάδου, καθώς αποβλήθηκε κατά το άλεσμα. Επιπλέον, δεν βρέθηκε καμία σχέση μεταξύ των υπολειμμάτων και των κριτηρίων ποιότητας του ελαιολάδου, το οποίο παρέμεινε εξαιρετικά παρθένο.

Συνολικά, τα προϊόντα χαλκού, καολίνης και πρόπολης αποδεικνύονται ασφαλή για την ποιότητα του λαδιού και δεν παρουσιάζουν κανένα κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών, αφού αποβάλλονται κατά τη διαδικασία παραγωγής.

Με πληροφορίες από teatronaturale.it

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Τα οδικά έργα που είναι σε εξέλιξη εργολαβίας στην Τριφυλία και την Μεσσηνία

 


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε  ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και αναφέρθηκε και σε οδικά που εξελίσσονται από την Περιφερειακή Ενότητα.

Ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 716.000,00 €, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα ΚΑΠ της ΠΕ Μεσσηνίας.

Ειδικότερα έχει προσδιοριστεί με απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής ο προσωρινός ανάδοχος και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπογραφεί η εργολαβική σύμβαση. Το έργο προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, με βασικές εργασίες: συντηρήσεις τμημάτων του ασφαλτοτάπητα, αποκαταστάσεις καθιζήσεων του οδοστρώματος, αντιστηρίξεις πρανών, κατασκευή τεχνικών έργων, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.  Οι  προτεραιότητες που προσδιορίζονται στην τεχνική έκθεση,  είναι οι παρακάτω:

  •  Ολοκλήρωση εγκάρσιου τεχνικού και τοίχου αντιστήριξης στην 82η Ε.Ο. Καλαμάτας – Πύλου στην τ.κ. Στενωσιάς
  • Διευθέτηση ομβρίων υδάτων στη 10η Επ.Ο. στην τ.κ. Κάτω Βούταινας
  • Κατασκευή σωληνωτού αγωγού για τη διευθέτηση των ομβρίων της Ενωτικής οδού Τσακώνας – Καλού Νερού στην τ.κ. Βασιλικού
  • Αποκατάσταση φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας κατά μήκος των οδών
  • Κατακόρυφη σήμανση (ρυθμιστικές, πληροφοριακές πινακίδες)
  • Αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα στην Επ.Ο. Φιλιατρών – Χριστιάνων, καθώς και σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου
  • Αποκατάσταση απορροής ομβρίων υδάτων στο δρόμο Μεταμόρφωση-Χώρα

Παράλληλα τα μηχανήματα και το προσωπικό της ΠΕ Μεσσηνίας υποστηρίζει την συντήρηση του οδικού δικτύου, αρμοδιότητας ΠΕ Μεσσηνίας, με παρεμβάσεις επούλωσης λάκκων, καθαρισμούς βλάστησης, καθαρισμούς τάφρων και εργασίες συντήρησης σήμανσης.

Σε σοβαρή κατάσταση 64χρονος μετά από ξυλοδαρμό από συγχωριανό του στην Μάλθη Τριφυλίας

 


Με αιματώματα στο κεφάλι και κατάγματα, ενώ έχασε το ένα του μάτι

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τρίπολης ένας 64χρονος, έχοντας ήδη χάσει το ένα του μάτι, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει υποβάλει και έχει καταγραφεί ως περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συγχωριανό του.

Ο δικηγόρος του θύματος, Σπύρος Λαπιώτης, μιλώντας στο «Θάρρος» είπε ότι η εικόνα του εντολέα του σοκάρει, ενώ το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι πως μετά την επίθεση ο δράστης εγκατέλειψε το θύμα αιμόφυρτο και αβοήθητο.

Ξυλοδαρμός
Το περιστατικό, όπως επιβεβαιώνεται και από την καταγραφή που έχει το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, καταγγέλθηκε βραδινές ώρες στις 8 Σεπτεμβρίου. 64χρονος κατήγγειλε ότι την προηγούμενη μέρα στο χωριό Μάλθη συνομήλικος συγχωριανός του τού έκοψε τα λάστιχα με τα οποία πότιζε τα κτήματά του.

Το θύμα, όπως ισχυρίζεται, τον βρήκε και τον ρώτησε γιατί το έκανε. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης άρχισε να τον βρίζει, του έβαλε τα δάχτυλα του ενός χεριού στα μάτια και με το άλλο χέρι άρχισε να τον χτυπάει γροθιές στο κεφάλι. Στη συνέχεια τον έριξε κάτω και τον έσερνε. Μετά, κι ενώ ήταν πεσμένος ακόμα στο έδαφος, τον χτύπησε με γροθιές και κλοτσιές σε όλο το σώμα. Ο δράστης στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, αφού τον άφησε αιμόφυρτο και αβοήθητο.

Σοβαρά τραύματα
Από την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ο 64χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με σοβαρό τραύμα στο μάτι, εξαιτίας του οποίου έχασε την όρασή του από αυτό, σοβαρό τραύμα στο έτερο μάτι, κάταγμα στα πλευρά, μώλωπες και εκδορές σε όλο το σώμα και κενά μνήμης.

Το Σάββατο δε, λόγω αιματώματος στο κεφάλι, διακομίσθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου στην Τρίπολη, όπου θα εκτιμηθεί αν πρέπει να χειρουργηθεί.

Ο δράστης δεν αναζητήθηκε από την Αστυνομία λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Σχετικά ο δικηγόρος του θύματος, Σπύρος Λαπιώτης, δήλωσε στο 'Θάρρος': «H εικόνα του εντολέα μου σοκάρει. Eπλήγη με σφοδρά και στοχευμένα χτυπήματα στο κεφάλι, καθώς και σε άλλα μέρη του σώματός του και ζει από θαύμα. Να σημειωθεί ότι ο δράστης τον εγκατέλειψε λιπόθυμο, αιμόφυρτο και αβοήθητο κυριολεκτικά μέσα στην απόλυτη ερημιά.  Τα  χτυπήματα ήταν τέτοιας επικινδυνότητας και έντασης, ώστε υπέστη βαρύτατες σωματικές βλάβες και νοσηλεύεται για 9η ημέρα στο νοσοκομείο. Μάλιστα, το Σάββατο διεκομίσθη από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Τριπόλεως. Δηλώσαμε την Παρασκευή παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και πλέον το λόγο έχει η ποινική δικαιοσύνη,  ώστε ο εισαγγελέας της ποινικής δίωξης αρχικά να περιγράψει και να αποτυπώσει με ακρίβεια την παράνομη συμπεριφορά και να αποδώσει το νομικό χαρακτηρισμό της εγκληματικής ενέργειας, όπως προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα».

Νέα τραγωδία στον δρόμο Καλό Νερό-Τσακώνα με ένα νεκρό σε τροχαίο δυστύχημα Ι.Χ με απορριματοφόρο


 ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Νέα ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στον δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα, στα 2 περίπου χιλιόμετρα από τον κόμβο στη διασταύρωση με Κυπαρισσία. Η σύγκρουση ενός ΙΧ αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας αλλοδαπός με απορριμματοφόρο του δήμου Τριφυλίας είχε τραγική κατάληξη. Νεκρός ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου. Στο σημείο έχουν σπεύσει ήδη ασθενοφόρα, αστυνομία και Πυροσβεστική όπου έγινε ο απεγκλωβισμός του οδηγού.

Στη συνέχεια ο άνδρας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο οδηγός και οι συνοδηγού του απορριμματοφόρου είναι καλά στην υγεία τους. Προανάκριση διενεργεί το Α. Τ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 

Ξεκίνησαν τα …παρασκήνια στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας – Από 5 έως 8 Δεκεμβρίου οι εκλογές


 Έντονες διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο ενόψει εκλογών στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Έως 4 Νοεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων.

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου προέδρου του Επιμελητηρίου της Μεσσηνίας εισέρχεται ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού, καθώς οι εκλογές θα διεξαχθούν την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Τα πρόσωπα

Μέχρι στιγμής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Ξυγκώρος δεν έχει αποσαφηνίσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, κάτι που αναμένεται να πράξει τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, αν και εφόσον ο κ. Ξυγκώρος αποφασίσει να κατέλθει στις εκλογές είναι βέβαιο ότι στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχουν δύο συνδυασμοί. Αν και εφόσον δεν είναι υποψήφιος τότε το σενάριο να υπάρξει ακόμα και ένας συνδυασμός είναι στο τραπέζι και φαίνεται ότι απασχολεί σημαντική μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου.

Η προκήρυξη των εκλογών

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου θα διεξαχθούν τις ακόλουθες ημερομηνίες ως εξής:

Πέμπτη 5η Δεκεμβρίου 2024, στην Κυπαρισσία (Δημαρχείο Τριφυλίας) & ώρες από  12:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ.

Παρασκευή 6η Δεκεμβρίου 2024, στην Πύλο (Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος) & ώρες  από 12:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ.

Σάββατο 7η Δεκεμβρίου 2024, στην Καλαμάτα (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) & ώρες από 10:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ.

Κυριακή 8η Δεκεμβρίου 2024, στην Καλαμάτα (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) & ώρες από 10:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ.

Ο συνολικός αριθμός των Αντιπροσώπων (Εδρών) που θα εκλεγούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας είναι Είκοσι Ένα (21) και η κατανομή ανά Τμήμα του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

  • Τμήμα ΕΜΠΟΡΙΚΟ / 6 έδρες
  • Τμήμα ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) / 5 έδρες
  • Τμήμα ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ (ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ) / 5 έδρες
  • Τμήμα ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ / 2 έδρες
  • Τμήμα ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ / 1 έδρα
  • Τμήμα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ / 2 έδρες

Στους εκλογικούς καταλόγους θα συμπεριληφθούν τα μέλη που έχουν συμπληρώσει ένα (1) χρόνο εγγραφής τους στο Επιμελητήριο, της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών (δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και την 4/12/2023) και έχουν τακτοποιήσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις.

Ταμειακώς ενήμερα θεωρούνται τα Νομικά Πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλλει τα τέλη τήρησης μερίδας ΓΕ.Μ.Η. μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος 2023, ενώ οι Ατομικές Επιχειρήσεις θεωρούνται ταμειακώς ενήμερες, εφόσον έχουν καταβάλλει τα τέλη τήρησης μερίδας ΓΕ.Μ.Η. μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος 2023 ή την ετήσια συνδρομή έτους 2023 στο Επιμελητήριο, καθώς και τυχόν οφειλόμενες υποχρεωτικές συνδρομές παρελθουσών χρήσεων.

Όσα Μέλη του Επιμελητηρίου επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα ή να ψηφίσουν, πρέπει να τακτοποιήσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις το αργότερο μέχρι την 25-10-2024 ώρα 15.00μ.μ. καταληκτική ημερομηνία.

Τα Νομικά Πρόσωπα (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε., Αστικές Μ.Κ., Κοινοπραξίες, Συν.Π.Ε., Κοιν.ΣΕΠ., Κοιν.ΣΠΕ. κλπ., καθώς και Υποκαταστήματα αυτών), οι οποίες σύμφωνα με το νόμο εκπροσωπούνται στις εκλογές με νόμιμους αντιπροσώπους τους, δύναται να τους υποδείξουν εγγράφως με εξουσιοδότηση μέχρι 29-10-2024 (ημερομηνία σύνταξης προσωρινών εκλογικών καταλόγων) και το αργότερο μέχρι 12-11-2024 (ημερομηνία σύνταξης οριστικών εκλογικών καταλόγων), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου να ελεγχθούν και συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους). Η καταληκτική προθεσμία Υποβολής Εξουσιοδοτήσεων για τους εκπροσώπους είναι επτά (7) ημέρες πριν από τις εκλογές, δηλαδή μέχρι τις 27/11/2024 (άρθρο 3, παρ. 2, του π.δ. 372/1992).

Οι υποψήφιοι κατέρχονται στις εκλογές κατά συνδυασμούς. Το ψηφοδέλτιο ενός συνδυασμού περιλαμβάνει για κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου τουλάχιστον τον διπλάσιο του αριθμού των εδρών του οικείου τμήματος. Ο αριθμός των υποψηφίων ανά συνδυασμό από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.  Για τον επικεφαλής του συνδυασμού δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας που έχουν τα προσόντα του εκλογέα βάσει των άρθρα 72 & 73 του ν. 4497/2017 (Α΄171) της επιμελητηριακής νομοθεσίας, διατελούν μέλη του Επιμελητηρίου, είτε ατομικά είτε ως μέλη εταιρειών τουλάχιστον για τα δύο (2) συνεχόμενα τελευταία έτη (χωρίς διακοπές), πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ή διατελούν μέλη του Επιμελητηρίου για τρία (3) συνολικά έτη, (είτε συνεχόμενα, είτε διακεκομμένα), αθροιζόμενα την 5ετία πριν την ημερομηνία των εκλογών.

Κάθε αίτηση υποψηφιότητας συνοδεύεται από γραμμάτιο είσπραξης του Επιμελητηρίου ποσού 50,00 ευρώ και υπεύθυνη δήλωση ν.1599/86 (για προϋποθέσεις και ασυμβίβαστα σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 7 του π.δ. 372/92 και το άρθρο 73, παρ. 1, του ν. 4497/2017).

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από τον επικεφαλής του συνδυασμού στη Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής (στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Πλ. 23ης Μαρτίου – Καλαμάτα), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τελευταία προθεσμία κατάθεσης υποψηφιότητας 04-11-2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00μμ.

Στις Αρχές για τους βανδαλισμούς στο κτήριο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας στη Κυπαρισσία


ΣΤΙΣ αρχές και την Αστυνομία θα προσφύγει σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες καθώς θα υποβληθεί πιθανόν μήνυμα κατ αγνώστων από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, Νίκου Αλεξανδρόπουλου, για ζημιές στο κτήριο του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας.

Το κτρίιο βρίσκται στο λιμάνι της Κυπαρισσίας γνωστό ως Μαρτσέλου που παρά τις δημοπρασίες ποτέ δεν βρέθηκε ανάδοχος για το αναδείξει , καθώς άγνωστοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς, σπάζοντας το λουκέτο της εισόδου του κτηρίου προκαλώντας απορρίμματα, εντός του καταστήματος, αλλά και στον αύλειο χώρο αυτού.

Η Λιμενική Επιτροπή ενημερώθηκε, όπως καταγράφεται από το  φωτογραφικό υλικό που συνέλεξε και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι.

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ επαγγελματιών πωλητών σε λαϊκές αγορές Δήμων της Μεσσηνίας

 


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει την έκδοση της προκήρυξης που αφορά στη χορήγηση 148 νέων αδειών επαγγελματιών πωλητών υπαιθρίου εμπορίου (λαϊκών αγορών)

Τη χορήγηση εκατόν σαράντα οκτώ ( 148 ) νέων αδειών επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου
με τις αντίστοιχες θέσεις δραστηριοποίησης σε Λαϊκές Αγορές των Δήμων Μεσσήνης, Τριφυλίας και
Δυτικής Μάνης της Π.Ε. Μεσσηνίας, ως κατωτέρω:
Α) ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Α.1. ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)
ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ: 11
1. ΑΡΙΘΜΟΙ ΘΕΣΕΩΝ: 10,22.
Πωλούμενα προϊόντα: Κατηγορία Α΄.
2. ΑΡΙΘΜΟΙ ΘΕΣΕΩΝ: 34,37,38,40,44,47,48,49,50.
Πωλούμενα προϊόντα: Κατηγορία Δ΄.
Α.2. ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: (ΣΑΒΒΑΤΟ)
ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ: 17
ΑΡΙΘΜΟΙ ΘΕΣΕΩΝ: 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,34,35,36,37.
Πωλούμενα προϊόντα: Κατηγορία Α΄.
Β) ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Β.1. ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: (ΣΑΒΒΑΤΟ)
ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ:59
ΑΡΙΘΜΟΙ ΘΕΣΕΩΝ:7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 51, 52, 53, 54, 55,
56, 57, 58, 59, 60, 61, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 74, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85,
86, 87, 89, 90, 91, 95, 104, 105, 106, 107, 108, 117, 118.
Πωλούμενα προϊόντα: Κατηγορία Α΄.
Β.2. ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: (ΣΑΒΒΑΤΟ)
ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ: 18
ΑΡΙΘΜΟΙ ΘΕΣΕΩΝ: 21,22,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,38,39,40,41.
Πωλούμενα προϊόντα: Κατηγορία Α΄.
Β.3. ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: (ΣΑΒΒΑΤΟ)
ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ: 34
ΑΡΙΘΜΟΙ ΘΕΣΕΩΝ:25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44,
45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58.
Πωλούμενα προϊόντα: Κατηγορία Α΄.
Γ) ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ
ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: (ΤΡΙΤΗ)
ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ: 9
ΑΡΙΘΜΟΙ ΘΕΣΕΩΝ: 18,19,20,21,22,23,24,25,26.
Αριθμοί θέσεων: 18 ΕΩΣ ΚΑΙ 23
Πωλούμενα προϊόντα: Κατηγορία Α΄.
Αριθμοί θέσεων: 24,25,26.
Πωλούμενα προϊόντα: Κατηγορία Γ΄.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ασκήσεις …κοπτοραπτικής στην μελέτη του Καλαμάτα – Ριζόμυλος ερήμην της Μεσσηνίας


 Αναζητούνται λύσεις, προκειμένου να μειωθεί το κατασκευαστικό κόστος του οδικού άξονα. Άγνοια στη Μεσσηνία για τις μεθοδεύσεις επί των μελετών.

Μπορεί οι πρόδρομες εργασίες της κατασκευής του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη να ξεκινήσαν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, ωστόσο, οι οριστικές μελέτες του έργου ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Όπως σημειώνουν όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν την πορεία ολοκλήρωσης τους, δεδομένου ότι επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει, αυτή την περίοδο οριστικοποιούνται, με την αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν ανακύψει το προηγούμενο διάστημα.

Τα ζητήματα που έχουν ανακύψει δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ωστόσο, είναι κοινό μυστικό σε όλους ότι ένα από τα κυρίαρχα, που απασχολούν και τον ανάδοχο και το υπουργείο Υποδομών, είναι το κόστος του έργου, το οποίο μαζί με τις απαλλοτριώσεις αγγίζει αστρονομικά ποσά.

Άγνοια στη Μεσσηνία

Επί των εξελίξεων του κρίσιμου ζητήματος των οριστικών μελετών υπάρχει άγνοια στη Μεσσηνία, δεδομένου ότι κανείς δεν έχει ενημερώσει τους αιρετούς του Νομού, με αποτέλεσμα κανένας να μην γνωρίζει, ούτε το εύρος των αλλαγών, ούτε αν η προσπάθεια μείωσης του κόστους έχει επιπτώσεις στα χαρακτηριστικά του οδικού άξονα.

Τελευταία επίσημη αναφορά στο ζήτημα του οδικού άξονα, από τοπικό παράγοντα, ήταν οι δηλώσεις του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου, ο οποίος δήλωσε στα τέλη Αυγούστου, κατά τη διάρκεια Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι «η μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί 100%».

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα αποτελέσματα και οι ομάδες που προκρίνονται-Έμεινε ε το όνειρο η Εράνη Φιλιατρών

 


Αναλυτικά, τα σημερινά αποτελέσματα για την γ’ φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας και οι ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση έχουν ως εξής:

Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΣ Πανθουριακός 0-3

ΠΑΟΚ Ασπροχώματος – ΑΟ Ομόνοια 1-2

ΑΟ Στενωσιάς – Μεσσηνιακός Γ.Σ. 1-0

«Δεν μπορεί η Εράνη να επιστρέψει στα σκοτάδια…» λένε στα Φιλιατρά


«Δεν μπορεί η Εράνη να επιστρέψει στα σκοτάδια…» λένε στα Φιλιατρά

Έσβησε το όνειρο της μέγιστης δυνατής διάκρισης στο Κύπελλο Ελλάδος για την Εράνη, που γνώρισε την ήττα με 0-1 από την Θύελλα Καμαρίου και αποχαιρέτησε την διοργάνωση. Στα Φιλιατρά ωστόσο, είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, θεωρώντας ότι οι παίκτες του Βαγγέλη Στουρνάρα έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στο ματς, δίχως όμως να βρουν το πολυπόθητο γκολ που τόσο πολύ άξιζαν – σύμφωνα με την εκτίμησή τους –  βάσει της συνολικής τους εμφάνισης.

Σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ομάδας θεωρούν τυχερούς τους φιλοξενούμενους που τελικά βρήκαν το γκολ με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Γιώργου Νικλητσιώτη και κατάφεραν να το διαφυλάξουν ως… κόρη οφθαλμού μέχρι το σφύριγμα της λήξης και προκρίθηκαν έτσι στην 3η φάση.

Η πρόκριση πήγε στη Σαντορίνη, αλλά όπως στην μεσσηνιακή ομάδα «για μια Εράνη που έχει δει τόσο φως, δεν μπορεί να επιστρέψει στα σκοτάδια…». Η εμπειρία του θεσμού θα ενισχύσει την προσπάθεια και τον προγραμματισμός στην Εράνη που πάντως είδε βασικά της ατού, που αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά να μη μπορούν να σηκώσουν το βάρος, γεγονός που πρόκειται ανάλογα να διαχειριστεί στη συνέχεια ο έμπειρος προπονητής της ομάδας. Στόχος πλέον η διάκριση στις εντός νομού διοργανώσεις