Pages

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΧΑΡΑΤΣΙΑ στους δημότες και "Θηλιά "στους δήμους η διαχείριση των απορριμμάτων και το τέλος ταφής


 Το ζήτημα του κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων και του τέλους ταφής έθεσαν οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας στον υφυπουργό Εσωτερικών, Βασίλη Σπανάκη, κατά την παρουσία του στην Καλαμάτα.

Σε κρίσιμο ζήτημα για τα οικονομικά των δήμων της Μεσσηνίας εξελίσσεται το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και το κόστος του τέλους ταφής.

Το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε με ένταση από 5 δημάρχους της Μεσσηνίας (Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος), οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, το οποία πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα το Σάββατο, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, Βασίλη Σπανάκη.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα, καθώς ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, σημειώνοντας με έμφαση ότι το κόστος διαχείρισης και το τέλος ταφής έχουν μετατραπεί σε «θηλιά στον λαιμό των δήμων».

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι 4 δήμαρχοι του Νομού, καθώς μίλησαν για δυσβάσταχτο κόστος που δοκιμάζει τα οικονομικά των δήμων τους.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων ήδη έχει οδηγήσει αρκετούς δήμους σε αναθεώρηση των δημοτικών τελών, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στον δήμο Καλαμάτας.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΠΕΔ δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στους δημάρχους της Μεσσηνίας, ωστόσο, τα κυβερνητικά στελέχη είναι βέβαιο ότι θα βρουν το ζήτημα μπροστά τους, δεδομένου ότι οι αντιδράσεις στη Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο αναμένεται να γίνουν πιο έντονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου